De laatste 100 dagen van de zwangerschap! - Deel 2

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Poolvos, 19 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Luna87

    Luna87 Fanatiek lid

    28 aug 2018
    1.060
    1.297
    113
    Vrouw
    Ik heb juist goed geslapen. We zijn gisteravond lekker wezen dobberen in een thermaalbad hier in de buurt. Heerlijk!

    Vanmiddag een groeiecho, ik ben erg benieuwd! Verder voornamelijk last van vocht, mijn vingers zijn echt gezwollen en mijn gezicht is nouja gek :|

    Maar 29 weken vandaag! :rolleyes:
     
  2. Lalaatje90

    Lalaatje90 VIP lid

    15 jan 2014
    5.777
    2.874
    113
    Friesland
    Hier ook slecht slapen, 21 uur naar boven, even gelezen, maar viel zowat in slaap. Dus vroeg gaan slapen.
    Ergens in de nacht heel warm, bedacht ik me dat ik de verwarming niet had uitgezet. Dus naar beneden om half 3, maar wel weer in slaap gedommeld.
     
  3. mimi1988

    mimi1988 VIP lid

    7 apr 2015
    6.939
    4.153
    113
    @wolkje1994 de symptomen hier waren: van 7 tot 7 huilen, verborgen reflux, heel veel scheten, kramp, altijd willen trappen met de beentjes, niet tot moeilijk kunnen poepen en als het lukte was het knetter hard, vaak de hik, eczeem vanaf fles nummer 2, altijd onrust in zijn lijf.
    Je zou zelf al eventueel pepti kunnen kopen, dat is de eerste stap. Alleen een blik kost wel rond de €30. En ik hoop dat het cb mee werkt voor je!
     
  4. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Zo. O is naar het kdv, die was extreem lief en vrolijk en nu zit ik even aan een kop koffie. Zo naar de markt voor stof!
     
    Poolvos vindt dit leuk.
  5. active82

    active82 Fanatiek lid

    24 sep 2014
    2.178
    1.867
    113
    Goedemorgen dames,

    wat weer een slechte nachten allemaal, hier net zo :(.. Ik word er wel ongelukkig van! Pff... en dan heeft onze oudste ook nog bedacht dat hij tegenwoordig wel om half 6 wakker kan worden, niet echt fijn! Maar goed de kinderen weggebracht, jongste naar de KDV en de oudste naar school en nu even een momentje rust.

    Net ook al even de huisarts gebeld. Ik heb nu al ruim een week een vervelend/geïrriteerd/pijnlijk gevoel bij de vagina (echt uitwendig, niet inwendig), geen jeuk of extreme afscheiding, maar heel vervelend dat pijnlijke gevoel, omdat je ondergoed daar altijd langs schuift. En gisteravond was ik er klaar mee, dus toch maar de huisarts gebeld. De assistente gaat nu overleggen met de huisarts. Ik ben helemaal niet bekend met schimmelinfecties o.i.d., dus ik heb serieus geen idee of dat het kan zijn, maar het is behoorlijk vervelend.

    @Nina Sanders, die ontzettende jeuk lijkt mij echt vreselijk! Ik heb nu zo nu en dan ook wel een jeukbuik, maar zo nu en dan is anders dan de hele tijd! Er is geen crème die helpt?
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  6. Ansj84

    Ansj84 Actief lid

    10 mei 2019
    470
    635
    93
    Vrouw
    Het slechte slapen is hier ook al weken aan de gang. Ben ook continue moe.

    Deze week ook nog eens drukke week afgelopen zondag en komende vrijdagavond dienst naast mijn normale werkweek en gisteren nog vergadering tot 21.00. Niet echt lekkere planning. Maar het goede nieuws is dat ik geen diensten (nou ok alleen een bereikbaarheidsdienst, meestal niet opgeroepen) meer heb tot aan mijn verlof.

    Feestdagen worden hier denk ik wel gewoon gevierd alleen niet bij ons thuis. Eerste kerstdag bij mijn familie en tweede kerstdag proberen we eigenlijk altijd met het gezin te vieren. Oud en nieuw zie ik dan wel. Ik weet van mijn vorige verlof dat ik het ook wel fijn vond om er gewoon op uit te gaan. Mijn vader wordt ook nog 65 in januari dus als alles goed gaat staat dat ook nog op de planning.

    Vorige keer 11,december bevallen en ook gewoon kerst bij familie gevierd.
     
    iez vindt dit leuk.
  7. Dikkiedikk

    Dikkiedikk Niet meer actief

    Oh oh dames.. net terug van het ziekenhuis.

    Aangegeven van het slechte slapen. Is hartstikke normaal zegt de verloskundige.

    bloeddruk gemeten, prima in orde.
    Toen ging ze mijn buik opmeten en toen schrok ze wel een beetje.

    Mijn buik is in 11 dagen tijd van 34cm naar 38cm gegaan. Hij is dus fors gegroeid en hij is al behoorlijk groot voor zijn termijn. Belangrijk is mijn afspraak as Donderdag met de anesthesist (ivm mijn medicatie) en als blijkt dat hij bij mijn volgende groei echo weer zo fors is gegroeid (heb hem op 28-10) dan moet ik toch echt uitgaan van een inleiding met 38 weken.

    dit had ik wel al zo’n beetje verwacht. Ze roepen al sinds 18 weken dat hij groter is dan gemiddeld. Maar dan besef ik me wel dat hij er over zo’n dikke 4 weken al kan zijn.. :eek:

    Vind dit zo spannend. Ben heel benieuwd naar mijn vervolg afspraken.. :rolleyes:
     
    LaQueen, iez, dreames en 7 anderen vinden dit leuk.
  8. kwebbelsnoes

    kwebbelsnoes VIP lid

    29 okt 2009
    5.925
    2.093
    113
    Vrouw
    Kraamverzorgende
    Tiel
    ohhh dat is idd spannend!! Maar wie weet heb je net een enorme groeispurt gehad en sta je nu zomaar weer 2 weken stil, kan natuurlijk ook. Fijn dat je in elk geval binnenkort een groeiecho hebt!
     
  9. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.538
    7.043
    113
    Spannend Dikkie dik!

    Vannacht lang wakker gelegen, zo irritant. Toen ging mijn mans wekker om 6 uur en zei hij: blijf jij maar liggen, ik breng de kinderen wel weg.
    Oh, hij had het niet beter kunnen doen. Dus viel ik tegen 7 uur weer in slaap terwijl hij het ontbijt deed en de oudste 2 naar school bracht. Jongste lekker met de laptop bij mij in bed en uiteindelijk ging ik er 9 uur pas uit :oops: heerlijk! Vandaag maar eens gewone huisvrouwen dingen doen. Bedden zijn allemaal verschoond, heleboel wassen draaien, opruimen, badkamer poetsen. Dat soort normale dingen die mijn nesteldrang bevredigen :roflmao:

    En 37 weken vandaag!! Zo fijn! Doordat ik zo druk ben geweest was ik echt wel eens bang dat ze eerder zou komen en in het zkh geboren moest worden. Maar nu mag het lekker thuis. Ik geloof heus niet dat ze voor 39 weken komt, maar het geeft rust om er klaar voor te zijn. Nog even lakentjes naaien voor de wieg, babywasjes draaien en dan ben ik er klaar voor :thumup:
     
    iez, Nina Sanders en RachelleNM vinden dit leuk.
  10. Yviev

    Yviev Fanatiek lid

    23 dec 2017
    3.015
    2.709
    113
    Vrouw
    Oooo als ik jullie allemaal zo lees mag ik echt niet klagen. Zo 1-2 keer per nacht wakker om te plassen en dan val ik gelijk weer in slaap!

    Wordt bij iedereen de buik gemeten? Hier kijken ze gewoon even en drukt ze wat. Verder niks. Laatste keer zei ze dat ik een lange baarmoeder had en verder niks dus wat dat inhoudt??? :|

    Ben vanmiddag vrij. Vorige week de eerste wasjes gedaan. Moet zoveel strijken :eek::eek: en haaaaattttt strijken :roflmao:
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  11. active82

    active82 Fanatiek lid

    24 sep 2014
    2.178
    1.867
    113
    Bij mij wordt de buik niet gemeten. Ze kijken naar de buik, voelen hoe de kleine ligt en luisteren naar de hartslag.

    Geen idee wat een lange baarmoeder inhoudt. Misschien de volgende keer even vragen?

    Bij mij werd, ook dit keer, weer gezegd dat ze zich toch niet voor kan stellen dat er een 8-ponder in mijn buik zit. Maar de vorige keer zeiden ze dat ook en toen was het toch echt een 8 ponder :roflmao:. Dus laten we daar dan nu ook maar vanuit gaan!
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  12. active82

    active82 Fanatiek lid

    24 sep 2014
    2.178
    1.867
    113
    Spannend zeg! Misschien is het een groeispurt geweest en valt de groei de volgende keer ''mee''.
     
  13. AnnevandePol

    AnnevandePol Bekend lid

    13 jul 2014
    806
    229
    43
    Vrouw
    Haarlem
    Hier hebben de meiden allebei aangeboren lactose intolerantie en idd bijna dezelfde symtomen. Zij hadden juist diarree en geen eczeem, dus net wat anders.
    Wij dachten eerst aan koemelkallergie dus uiteindelijk kregen we wel speciale voeding. Maar pas toen onze oudste 2 was kwamen we erachter dat het de lactose was. Vanaf het moment dat ze vast voedsel ging eten totdat we daar achter waren had ze dus heel vaak buikpijn en diarree, inclusief de blaren op haar billen. :cry:
    Jongste stond ook binnen 2 weken na geboorte op speciale voeding, ik zag het al de dag na haar geboorte.

    Deze keer hoeven we maar te bellen indien nodig en de voeding wordt geregeld. Fijn idee wel!
     
  14. RachelleNM

    RachelleNM Fanatiek lid

    19 aug 2015
    3.329
    2.135
    113
    Vrouw
    Omg @Nina Sanders thank youuu! Door jou ben ik eens gaan kijken of de hoes niet van het matras af kan... wel dus! :D Ik ga 'm wassen als ze van het weekend bij haar vader is, dan weet ik zeker dat 'ie goed droog is al ze weer terug is zondagavond. :thumup:

    @Dikkiedikk Spannend zeg!! Ben erg benieuwd!

    @Yviev Bij mij werd gisteren m'n buik gemeten (prima op grootte). In m'n vorige zws niet gedaan, maar toen zat ik bij een andere praktijk.

    Ik ga vandaag denk ik beginnen met babywasjes. Heb toch echt het idee dat ze eerder gaat komen. M'n moeder zei het ook al.

    Ik zit misschien as we speak in de auto een kaneelbroodje op te kanen vergezeld door een ice caramel latte :oops:
     
    Poolvos, Nina Sanders en Jo913 vinden dit leuk.
  15. Jo913

    Jo913 Bekend lid

    14 mrt 2017
    751
    1.167
    93
    @Dikkiedikk haha ja dat had ik dus ook dat mijn buik opeens gigantisch was gegroeid.. moest hals over kop een suikertest en groeiechos en inderdaad, een groot kind maar geen diabetes gelukkig.
    Nou heb ik ik ook een afspraak met de gynaecoloog gehad over eventueel eerder inleiden maar daarin liet ze ons dus kiezen. Ze zou het zelf niet doen dus wij hebben er voor gekozen om gewoon af te wachten met de voorwaarde dat we er op terug mogen komen. Bij nader inzien wil ik eigenlijk ook niet de 40 weken over gaan want ja straks past het allemaal niet meer door de uitgang:o: dat was oké en we hebben afgesproken dat ik het dus gewoon zelf mag aangeven. Zo makkelijk dus en voor mij echt geruststellend. Als het me begint te bekruipen dan geef ik een belletje en wordt er gewoon een afspraak gemaakt, simple as that!:D
     
  16. Yaisa

    Yaisa Fanatiek lid

    31 jul 2013
    1.202
    1.246
    113
    Ik heb net weer een groeiecho bij de verloskundige gehad. Baby zit nog steeds rond de p90 lijn, gewicht wordt nu geschat op 2,1kg en ruim 4kg bij 40 weken. Gynaecoloog wil eigenlijk voorkomen dat ze de 4kg gaat halen, omdat je vorige met zn schouders vast heeft gezeten en de kans daarop nu ook weer groter is. Volgende week heb ik weer een afspraak bij de gynaecoloog en dan gaan we een plan van aanpak maken. Baby lag nu trouwens ook in stuit, hoop dat dat nog wel gaat veranderen anders durf ik het helemaal niet meer zelf te proberen: stuit en groot kind gaat me net iets te ver.

    Slapen gaat hier trouwens ook beroerd. Moet er denk ik minimaal 3 keer uit om te plassen, meestal val ik daarna meteen weer in slaap, maar het gebeurt ook dat ik daarna gewoon klaar wakker ben en echt niet meer in slaap kan komen. Liggen is sowieso een uitdaging, niet ligt lekker. Ik heb nu maar m’n hoofd uit omhoog gedaan en dan op m’n zij met een kussen tussen m’n benen.
     
    Dikkiedikk vindt dit leuk.
  17. Dikkiedikk

    Dikkiedikk Niet meer actief

    @Jo913 Ja ik heb een suikertest gehad maar die was prima. :p Ja een inleiding zou voor mij eigenlijk net beter zijn omdat ik ook bloedverdunners gebruik en er mee moet stoppen als ik eventueel open sta voor een ruggenprik (En dat doe ik)

    Want mocht het zo zijn dat het een spoedkeizersnede word en ik op dat moment bloedverdunners gebruikt heb, ik onder narcose moet en dat wil ik helemaal niet. Een ruggenprik zou in dat geval teveel risico's met zich meebrengen. Ik wil er gewoon bij zijn, dan maar met ruggenprik. Vandaar dat mijn gesprek a.s. Donderdag met de anesthesist zo belangrijk is. Die gaat me vertellen wat hun denken wat het beste is. :thumup:
     
    Poolvos vindt dit leuk.
  18. kwebbelsnoes

    kwebbelsnoes VIP lid

    29 okt 2009
    5.925
    2.093
    113
    Vrouw
    Kraamverzorgende
    Tiel
    Hier wordt mijn buik ook nooit opgemeten. Vk voelt alleen en zegt iedere keer dat alles mooi gemiddeld voelt. Vind het toch bijzonder dat ze dat kunnen voelen door alleen aan mijn buik te voelen :roflmao:
    Bij de vorige zeiden ze zelfs dat het een kleintje zou zijn, door voelen aan mijn buik. Ze was 3870 gr bij 39+3, niet mega, maar ook niet echt klein :D
    Bij de eerste zeiden ze wel een flinkerd en dat klopte ook wel, 4280 gr bij 38+6.

    Ik heb volgende week groeiecho, dus ben erg benieuwd.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  19. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Ohhhhh Ik ben ik toch even teleurgesteld hoor. Was vol goede hoop naar de markt gegaan voor stof voor lakentjes. Gewoon niks kunnen vinden. Hoe stom is dat. Niks in de juiste kleur en wat enigszins wel in de buurt kwam, was weer zo duur dat ik dacht: ja, dan kan ik net zo goed dure lakentjes online bestellen.
    Ook bij de Hema en Prenatal zag ik niks leuks. Bah. Daarna maar even boodschappen gedaan en ik ben nu even een grote pan eten aan het maken om in te vriezen voor in de kraamweek.

    Ik heb dan tot nu toe voor 2 keer eten:
    - kip kerrie schotel met ananas, appel, roerbakgroente en tzt op te warmen rijst (gister gemaakt);
    - Mexicaanse groenteschotel (pittig!) met tomatensaus en falafel. Tzt lekker met een lepel crème fraîche erdoor en wraps. Zojuist gemaakt.

    Ik wil er sowieso deze week nog een pasta en een stamppot bij maken, maar ik vrees dat ik eerst even wat plastic bakjes bij moet kopen: het lijkt wel alsof ze allemaal gesneuveld zijn!

    Hoeveel maaltijden zal ik uiteindelijk invriezen? Ik wil er ook even stickers op plakken wat ik wanneer gemaakt heb, maar eigenlijk weet ik wel dat alles van deze periode dateert. Heb nl juist expres de afgelopen periode eerst alles op gemaakt wat we nog hadden.

    Zo, de was zit inmiddels ook in de droger en ik rommel nog even wat aan, maar ga rond lunch even lekker op de bank liggen met een bak kersenkwark en serie. Noem me maar een oud omaatje, ik weet dat even boodschappen doen en koken en een was erin knallen de normaalste zaak van de wereld is. Maar ik voel me fysiek behoorlijk moe op het moment (5.30 was in dan ook alweer op en heb al heel wat gelopen vanochtend). Heb ook het idee dat de baby wat aan het zakken is want het lijkt wel dat de druk op mijn bekken toeneemt tijdens het wandelen.
    Ook voel ik me wat in mezelf gekeerd en heb ik vrij weinig behoefte aan face to face contact. De continue druk op mijn blaas en ellendige jeuk, waartegen echt niks lijkt te helpen, maken me af en toe behoorlijk chagrijnig. Heb wel andere creme gehaald nav tip hier! Thanks!

    Wat zijn jullie plannen vandaag? Hier komt de Moses mand vanmiddag. OMGGGG! :D:D
     
    Jo913 en Poolvos vinden dit leuk.
  20. kwebbelsnoes

    kwebbelsnoes VIP lid

    29 okt 2009
    5.925
    2.093
    113
    Vrouw
    Kraamverzorgende
    Tiel
    Ik heb vandaag even een megadip. Mijn man gaat morgen voor 3 dagen en 2 nachten op training met de brandweer, daarna moet hij het weekend werken en komende week ook gewoon, terwijl de kinderen dan vakantie hebben, wat dus inhoudt dat de komende 10 dagen alles op mij neerkomt. Terwijl dat verpleegbed niet voor de sier in de woonkamer staat en ik niet voor mijn lol op krukken loop. Dat weekend werken kwam meneer net ineens mee. Dus had hem even heel hard hangen en heb heel hard gejankt. Op zo’n moment is het ook enorm lastig om oplossingsgericht te blijven denken. Gelukkig kwam mijn verstand toch nog om de hoek en vraag ik de gastouder of de kinderen maandag de hele dag naar haar mogen ipv volgende week donderdag en dan neemt mijn man die donderdag vrij.
     
    Nina Sanders en Kolibrie2 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina