Plavuizen over plavuizen laten leggen

Discussie in 'De lounge' gestart door Young Flower, 15 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.299
    477
    83
    near rotterdam
    Wie heeft dit gedaan? En hoe bevalt het?

    Heb je eventueel een bedrijf die je kan aanbevelen?

    Wij willen de woonkamer van een nieuwe vloer voorzien. Oude tegels eruit gaat niet ivm vloerverwarming en te krappe tijd voor de verbouwing. we zijn al 3 weken de woonkamer kwijt ivm de keuken en stucen. Dus tegels eruit is echt geen optie.

    Ik wil alleen ervaringen met bovenstaande geen advies welke andere vloeren handig zijn ;) wij zijn er al over uit of het wordt nieuwe plavuizen over de oude heen of marmoleum.
     
  2. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    mn ouders hebben dit een keer laten doen. er moest i.i.g. van alle deuren een stuk afgehaald worden omdat die vast liepen op de tegels. vloerverwarming kon toen niet meer gebruikt worden omdat de laag te dik was. warmte moest door 2 lagen tegels heen. hij deed het volgens mij wel nog iets maar hij moest veel harder werken/hoger gezet worden om de boel warm te krijgen. dus uiteindelijk veel hogere energiekosten. wil je de vloerverwarming nog gebruiken?
    sowieso moet een tegelvloer geegaliceerd worden als er marmoleum overheen gaat want anders kan je last krijgen van hoogteverschillen of kan je de voegen van de tegels er op den duur doorheen zien.
    hier kwam het qua tijd op hetzelfde neer. dus tegels egaliseren en dan marmoleum leggen of alles eruit en opnieuw tegels leggen.
    Alles bij elkaar was het in 3 dagen gebeurd. tegels eruit en stukken egaliseren, tegels erin, voegen en klaar.
    Hier heeft een officieel tegelzetbedrijf het "in zn vrije tijd" gedaan;)
    was een stuk minder geld kwijt, was zeeeeeer snel aan de beurt omdat ze dit soort klusjes vaak tussendoor doen en gewoon garantie enz.
     
  3. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    Geen ervaring mee, maar wilde zelfde zeggen als hier boven. Houd rekening met de extra laag voor de deuren die er nog overheen moeten (en daarmee evt hoogteverschil tussen de verschillende ruimtes) en zoek goed uit of het mogelijk is met vloerverwarming.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  4. Emilie69

    Emilie69 Niet meer actief

    Tegel op tegel zal inderdaad wat verschil maken in tijd die er nodig is om op te warmen (er moet meer massa worden opgewarmd). Maar tegels zijn over het algemeen niet zo dik, dat je dat echt zal merken. Eens de vloer warm is, behoudt die waarschijnlijk iets langer de warmte (want grotere massa). Waar je wel moet op letten is dat er geen holtes ontstaan, want die zorgen wel voor minder goede werking. Dus als de oude tegelvloer egaal ligt en je kan de nieuwe tegels vol in de (juiste) lijm leggen, is het waarschijnlijk ok, maar ik zou toch goed informeren bij een tegelwinkel die ook wat kaas heeft gegeten van welke tegles en lijmen goed samengaan met vloerverwarming.
     
  5. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Wij hebben een half jaar geleden een huis gekocht, met in de woonkamer een dun soort pvc vloer en in de keuken nieuwe (vrij dunne) tegels laten leggen maar in de kamer voelt de vloer echt wel veel warmer aan dus m.i. doet een laag tegels wel een hoop.

    TS, ik zou me afvragen of de risico’s op hogere energiekosten, te hoge vloer (deuren waar een stuk af moet etc.) en andere onvoorziene problemen het waard zijn dat je nu snel een nieuwe tegelvloer hebt liggen..
     
  6. Emilie69

    Emilie69 Niet meer actief

    Klopt, maar tegels en PVC zijn ook een totaal ander soort materiaal. PVC vloeren staan er om bekend de warmte uitstekend te geleiden waardoor ze zo optimaal mogelijk wordt afgegeven.
     
  7. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.299
    477
    83
    near rotterdam
    PVC is een hele grote no go hier. Net als laminaat.

    Dat er wat van de deuren af moet is het probleem niet gelukkig.

    Helaas is de vloerverwarming de enige verwarming dus we moeten hem behouden. Ik heb mij al ingelezen op hoe het dan verloopt met de verwarming van de tegels als er een laag tegels op komt
     
  8. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.299
    477
    83
    near rotterdam
    Hier niemand die dat kan dus deze kosten zijn gewoonweg te veel. Daarbij als er net gestuct is kan ik niet gaan slopen. En eerst slopen van de vloer is echt niet haalbaar. Dan zit ik echt 4 weken zonder keuken dat is een no go.

    Ik kan namelijk wel laten egaliseren als de stuc er al op zit. Of tegels laten leggen
     
  9. Dielle

    Dielle Fanatiek lid

    18 dec 2017
    1.583
    1.160
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Hier hebben we dat gedaan en is super gegaan. Vloer is wel eerst geegaliseerd. Vloerverwarming doet het prima.
    Hebben wel alle deuren moeten inkorten. En wij hebben de vloerverwarming wel als bijverwarming dus niet als hoofdverwarming.
     
  10. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Bij mij is het dus gedaan door iemand van een tegelzetbedrijf. Kwestie van een oproepkracht op Facebook of werkspot plaatsen. Ik kreeg allemaal reakties van erkende tegelzetters die dit erbij deden. Kosten waren niet hoog.

    Hier was er wel net gestuct toen er gesloopt werd. Maar goed, het is maar net of je daarna nog wat met de muren gaat doen. Hier werden ze geschilderd dus je zag niks meer van de sloop partij van de tegels.
    En waarom 4 weken zonder keuken als er tegels gesloopt moeten worden?
    Tegels zijn er in een dag uit.

    En denk erom: egaliseren i.c.m. een pas gestukte muur is geen goede combinatie. Er komen vaak alsnog spetters egalisatie materiaal op de muren. Zowel hier als bij m'n ouders en zusje gezien. Gelukkig moesten daar de muren nog gedaan worden want je baalt dan echt als een stekker als dit op je nieuwe muren komt.
     
  11. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.299
    477
    83
    near rotterdam
    Nu is het 3 weken zonder hele keuken/woonkamer omdat wij eerst oud glasweefselbehang moeten verwijderen voor er gestuct kan worden.

    Het stucen duurt 3 dagen en moet een week drogen (muren en plafond) daarna moet ik nog sauzen egaliseren en vloer leggen. De keuken zelf kan ik 2 weken niet geheel gebruiken. Maar alleen koken en spoelen verder niet. Een paar dagen zelfs helemaal niet maar dat is denk ik 4 dagen. Omdat er onder de keuken ook tegels liggen. Dus zodra ze met de vloer aan de slag gaan moet alles uit de woonkamer zijn.

    De woonkamer moet helemaal leeg zodra wij gaan stucen. Maar liever ook al als het behang eraf gaat. Als je behang hebt die je nat maakt waar latex op zit dat spettert alle kanten op. Dus zit je zo op 3 weken dat ik de ruimte niet echt kan gebruiken.
     
  12. Emilie69

    Emilie69 Niet meer actief

    Laminaat is inderdaad niet geschikt. En PVC zou ik persoonlijk ook nooit voor kiezen vanwege het ongezonde en milieuonvriendelijke aspect, maar het is wel mogelijk met vloerverwarming.
     
  13. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Ik heb ivm een huis waar we interesse in hadden opgezocht wat een tegelvloer verwijderen ongeveer inhoudt (ook met behoud van vloerverwarming), ik vond dat heel erg meevallen qua prijs en het is meestal maar 1 dag werk. Achteraf vond ik het ook jammer dat we hier de vloer op de tegelvloer hebben laten leggen, ik had eigenlijk liever de tegelvloer eruit laten halen, vloerverwarming upgraden naar hoofdverwarming en dan pas de nieuwe vloer erin. Maar ja, achteraf is het makkelijk praten ;).
    In ieder geval zou het wel ook mijn tip zijn om toch te kijken of de vloer er niet uit kan, die ene dag maakt toch niet uit?. Maar goed, als je het echt er bovenop wil, dan kan dat natuurlijk ook, de vloerverwarming wordt dan wel trager, zoals meerderen hier aangeven, je moet alsnog erg goed egaliseren en de deuren moeten ingekort. Wij hebben overigens parket en geen tegels, maar verder dus wel op de tegelvloer.
     
  14. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    4 dagen zonder keuken valt prima op te lossen. Wij zaten vorig jaar 6 weken zonder keuken, koken deden we op een geleende campingkookplaat met een gasfles, afwassen moest boven in de badkamer (en toen de buitenkraan weer was aangesloten na 3 weken kon het buiten).

    Zoveel mogelijk spullen er uit halen voor het behang verwijderen, de grote meubels afdekken met plastic. Dat kan ook prima als je de muren/plafond in de latex gaat zetten.

    Zou eens beginnen met denken in oplossingen ipv onmogelijkheden ;)
     
    Kyra73, Ysabella en Heartofhope vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina