Hoe vier jij de verjaardagen?

Discussie in 'De lounge' gestart door esklessebes, 14 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.554
    21.038
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    O gatver ja, ik snap niet wat iedereen zo lekker aan vindt. die taaie fondant en dan altijd teveel botercreme. Mijn vriend is bakker, die maakt pas goede taart :p:thumup:
     
    Anouk2005 en amdaa vinden dit leuk.
  2. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    Heel klein , bij kids opa's en oma's en 1 ooom en tante. 1 andere oom/tante wonen 4 uur rijden weg dat doe ik ze niet aan. Ik maak zelf taart en hapjes en op 1 opa,en oma stel na ( wonen dichtbij en eten liever thuis ivm ziekte) de rest eten. Meestal soep en worstjes oid. Altijd gezellig zo.

    Toen de oudste klein was kwamen ook altijd nog onze vrienden voorbij maar dat is later verwaterd. Vind dit net zo gezellig. En veel rustiger.
     
  3. An79

    An79 Fanatiek lid

    8 jun 2015
    1.088
    571
    113
    NULL
    NULL
    Voor de kinderen redelijk uitgebreid. Familie en vrienden (meestal 60/70 personen).
    Vanaf ongeveer 15.30 tot ongeveer 22.00/23.00 uur. Beginnend met kleine gebakjes en koffie (meestal nog een kleiner clubje) en daarna lekker een hapje en een drankje. Nootjes, chips, komkommer, Kaas, worst, wraps en nog wat andere hapjes. Tussendoor nog een stokbroodje en daarna bittergarnituurtje of ik maak zelf een pan met balletjes gehakt oid. Uurtje of 18.00 eet het grootste gedeelte mee. Varieert van soep met broodjes, broodjes knakworst, broodjes hamburgers en laatst een buffetje van Kippie (broodjes Döner, saté, bami, nasi).
    Is altijd erg gezellig!! Het zijn altijd wel dezelfden die langer blijven hangen en uiteindelijk ga ik er lekker bij zitten en mag iedereen zichzelf voorzien van drankjes. Grote koelkast en iedereen weet die te vinden.

    Hier wordt best veel gedronken met kinderverjaardagen. Soms durf ik niet in één keer het fust terug te brengen. Hoe is dat bij jullie?
    Eigenlijk niet echt normaal, maar in onze omgeving vrij gewoon.
    Zeker nog wel verantwoord hoor, naar de kinderen toe.

    Onze eigen verjaardagen wel rustiger en lekker in de avond. Dan hoeft al dat kleine grut van mij niet zo.
    Dit jaar wordt ik 40 en vier ik het op een andere locatie, wel vanaf 16.00, maar zonder kinderen. Dan hoef je niet tot een uur of 2....dat trek ikzelf meestal niet zo heel erg.
     
  4. regenboogworst

    regenboogworst Fanatiek lid

    22 aug 2014
    1.297
    75
    48
    Onze verjaardagen vieren wij niet.
    Over 2 dagen ben ik daarom ook lekker de deur uit :D

    Van de kinderen natuurlijk wel, familieleden en vrienden van ons komen dan. Meestal blijven ze dan ook eten.
     
  5. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Wat gezellig, mensen die blijven eten, complete buffetten die worden klaargemaakt.

    Ik heb hier geprobeerd om 'blijven eten' in te voeren, maar uiteindelijk bleef ik zitten met de salades, soep etc. Dus dat doe ik niet meer. Nu gaat iedereen rond etenstijd, of later, naar huis en dan zit ik dus met hongerige kinderen die ik gauw wat poffertjes naar binnen schuif.

    Waar halen jullie de energie vandaan om alles voor te bereiden? :D
     
    esklessebes vindt dit leuk.
  6. Maslov

    Maslov Fanatiek lid

    11 apr 2019
    1.200
    3.395
    113
    Ouders, schoonouders, broer, zusje met partner en 2 kinderen. Dan zijn we al met 12 mensen inclusief wijzelf en zit mijn huiskamer vol hoor. Meestal doen we 2 a 3 uurtjes, einde van de dag. Dus van 16:00 tot 19:00 bijvoorbeeld. Man en ik hebben dan uitgebreid gekookt.
    Kort maar krachtig dus.
     
  7. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.533
    113
    Ik begin de avond ervoor al met dingen voorbereiden. De rest de ochtend zelf.

    Maar als jullie of de kinderen honger hebben eerder dan dat iedereen weg gaat dan ga je toch gewoon eten?
    Eten de mensen die er met etenstijd nog zitten dan niks als je soep e.d. op tafel zet?
    Sowieso zet ik het in de uitnodiging: laat even weten of je komt en of je mee eet. Dan weet je het vast.
     
    Cmt vindt dit leuk.
  8. birds86

    birds86 VIP lid

    13 mei 2013
    5.304
    2.001
    113
    Vrouw
    Mijn kinderen zijn beide met, meestal, warme dagen jarig dus tot nu toe is t bezoek 2.5 uur geweest en toen weer naar huis. Warm gepland eten doe ik dus niet meer aan. Er is chips, nootjes enz en ijs. Verder fruit en groente met een dipsaus.
     
  9. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Ik heb dit al zo vaak gedaan. Tegenwoordig baken ik echt tijden af..
    Dus feest van 2 tot 5 ofzo. Omdat als.ik gewoon eten op tafel.zet ik er niet op voorbereid ben dat er meer mensen mee eten.
    Of je zet het eten op tafel en dan gaat iedereen weg.
    Het vragen voor het mee eten is dan wel handig ja.
    Maar voor Nu denk ik, eet maar lekker thuis haha :roflmao: dan heb ik sneller mijn huis weer sxhoon en opgeruimd en kinderen op bed :oops:

    Maar wow. Hoeveel moeite jij doet. Wat zal.dat gezellig zijn!
     
  10. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.457
    3.313
    113

    Veel kan je de dag van te voren doen of als je begin vd middag start met de verjaardagsvisite dan heb je smorgens nog. Wraps zitten zo in elkaar, pan groentesoep ook, gesneden stokbrood supermarkt en zelf krijg ik ook altijd hulp van mn vriend. Als ik een drukke week zou hebben zou ik het ook makkelijker doen.

    Jammer dat je ermee bleef zitten. Wij hebben aan 1 kant vd fam een groepsapp en vragen wij onderling wel een beetje wie blijft er eten enz. Met boodschappen inslaan is dat wel makkelijker. Scheelt of er 25 eten of maar 8.
     
  11. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.533
    113
    Het is idd gezellig. Onze kinderen houden helemaal niet van drukte, maar hier genieten ze enorm van.
    Het maakt voor hen dus ook niks uit dat het meestal niet hun "officiële" verjaardag is. Zo'n feestelijke dag vinden ze geweldig.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  12. sillies

    sillies Fanatiek lid

    15 aug 2013
    3.130
    1.370
    113
    Wij vieren het in 2x, 's ochtends of 's middags familie van mn man waar we weinig mee hebben, taart en hapjes en hopelijk gaan ze daarna snel naar huis :|.
    Eind de middag/avond mijn familie en onze vrienden, taart, hapjes en wat te eten. En veel wijn haha. Mijn schoonmoeder is een nare vrouw die veel stookt, dus die wil ik niet meer tussen de rest. Mijn man en ik lopen dan op onze tenen en hebben geen gezellige dag. Dit werkt bij ons het best.
     
  13. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.906
    1.187
    113
    Nederland
    Mijn eigen verjaardag vier ik al jaren bij mijn moeder. Zij is 9 dagen later jarig. Ik vier het daar zodat mijn opa en oma ook kunnen komen. Zij wonen op ruim 3 uur afstand van ons en 1,5 uur van mijn moeder, dus dat is nog te doen voor ze. Verder houden we het dan ook gewoon klein.

    Mijn man houdt het ook altijd klein. Alleen onze ouders komen. We hechten geen waarde aan onze eigen verjaardag en ze hoeven ook niet te komen, maar dat willen ze zelf.

    Verjaardag van onze zoon komen altijd onze ouders, ooms/tantes van mijn man zijn kant. Maar ook geen groot aantal.
    Eerst wat gebak en daarna zet ik hapjes op tafel en tegen etenstijd nog iets makkelijks. Een pan soep met broodjes of iets uit de fituur (broodje kroket ofzo).

    De jongste is in de zomer geboren, dus dat zal wel BBQ-en worden met zijn verjaardag.
     
  14. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Wij hadden vorige maand de verjaardag van onze dochters gevierd. Er was ruim 50 man. We hadden een grote springkussen met glijbaan in de tuin gezet waar alle kinderen de hele dag zoet waren. Verder hadden we een sweet table met allemaal cakejes, oreo bonbons, popcorn, chips etc staan. Voor alle gasten hadden we alle smaken pizza’s van New York pizza besteld zodat iedereen ruime keuze had naar eigen wens. Daarnaast stonden er 3 soorten zelfgemaakte salades. Aan zelf koken begin ik echt niet voor zo’n groot gezelschap en pizza’s lust echt iedereen!
     
  15. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.457
    13.054
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    #75 hummeltje5, 15 okt 2019
    Laatst bewerkt: 15 okt 2019
    Vanwege ruimtegebrek kunnen we helaas alleen de naaste familie uitnodigen.
    En vanwege o.a. lage energieniveaus hier doen we meestal max. 3 uurtjes, met begin- en eindtijd dus.
    Vieren incl. avondeten doen we om o.a. diezelfde reden dan ook praktisch nooit. Daarnaast is het ook niet handig voor anderen omdat iedereen van ver komt en de mensen met jonge kinderen ook weer op tijd terug willen en de ouderen eveneens op tijd naar bed willen ;)
    Verder is het wel heel gezellig evengoed hoor :p
    Wat lekkere hapjes, een drankje hier en daar, wat slingers en ballonnen en vooral gezellige (schoon)familieleden maken het altijd een leuke dag :)

    Mn man viert zn verjaardag i.p. niet, maar omdat hij vrijwel tegelijk met onze oudste jarig is, "viert" ie het een beetje mee ;)

    Dochter is rond kerst jarig. We vieren het half december omdat ik t niet tof vind als je dríe dagen achter elkaar met (schoon)fam zit (dit zal w.s. wel veranderen naarmate dochter ouder wordt, maar nu nog even niet :D)

    Ik zelf ben in de zomer jarig.
    Is niet altijd een succes geweest met vieren. Daarom de laatste jaren alleen met vriendinnen afgesproken voor n borrel en met (schoon)ouders om uit eten te gaan.
    Met een bijzondere leeftijd vier ik het wel weer een keertje met iedereen :)

    Een o ja-tje: probeer wel altijd rond man en mn eigen verjaardag te regelen dat we uit eten kunnen. Doen we soms met kids en soms zonder. Net waar we op dat moment meer behoefte aan hebben ;)
     
    esklessebes vindt dit leuk.
  16. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    4.533
    2.339
    113
    Tja ligt eraan welke verjaardag we vieren.
    Er is een tijd geweest dat we elke week wel de verjaardag vierden van een pop of een knuffelbeest. Slingers, ballonnen, stoelen in de kring. Hema taartje. Maar goed, dat was enkel voor huisgenoten. lees oa de rest vd poppenfamilie, honden keken altijd hoopvol voor een restje taart. En hoopte op de afterparty de binnen picknick, met blokjes kaas ed.

    Kinderverjaardagen. We hebben een kleine fam en vriendenkring. Iedereen blijft eten. En meestal wordt het ook nog eens verspreid over meerdere dagen.
    Maar met de kinderfeestje pakken we flink uit.
    Zelfs als we in zo kinderspeelparadijs zijn.
    We schminken de kinderen, knutselen nog wat extra’s. Versieren de tafel extra en bijna altijd worden alle meiden uit de klas uitgenodigd. Ong 10 meiden dan. Altijd grappig de kinderen vd andere tafels eindigen altijd bij ons.
    Schminken we gewoon i.p.v. 10 kids zo 40 kids. We halen nu standaard extra knutselspullen.
    Ach, wel gezellig toch. (En voor de moedermafia: er zijn altijd 4 volwassenen, 2 voor in de gaten te houden en 2 aan het klaarzetten, regelen, helpen met de activiteiten)
     
    esklessebes vindt dit leuk.
  17. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.457
    13.054
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    :roflmao: :roflmao: :roflmao:
     
  18. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.457
    13.054
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    @An79 hier maar weinig man op verjaardag, slechts enkele drinken bier en dan blijft het meestal zelfs bij 1 biertje p.p.
    Vaak ook nul biertjes hoeven serveren. En soms 2 voor iemand.
    Heb 1 zwager die beduidend meer drinkt, maar die komt bijna nooit.
    Een sixpack volstaat hier meer dan voldoende dus van fust terugbrengen is geen sprake.
     
  19. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.294
    477
    83
    near rotterdam
    Hier vieren wij alle verjaardagen. Simpelweg omdat onze familie toch wel komt ook al vieren wij het bijvoorbeeld niet. Mijn schoonfamilie woont op een uur afstand dus hier vieren wij het best lang.

    Begonnen rond 13.00 en de laatsten gaan rond 00.00 naar huis. Hebben gemiddeld 30 eters. Drukke bende dus altijd.

    Maar op een andere manier vieren lukt niet. Alleen als ik iedereen pas na het eten uitnodigt en dat vind ik voor mensen met kleine kinderen niet handig.

    Maar we denken er wel over na dit volgend jaar voor onze verjaardagen wel te doen scheelt gewoon een hoop geld en gedoe.
     
  20. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.123
    1.673
    113
    Kinderverjaardagen alleen met familie (14 man) en mijn verjaardag (samen met jongste dochter) met familie +vrienden.

    We starten rond een uur of vier met taart en koffie/thee/fris.
    Dan hapjes en toastjes met smeersels/Franse kaasjes etc en daarna kook ik voor iedereen.
    Of soms koken we samen, dat vind ik altijd leuk! :thumup:
    Niet te ingewikkeld, soms een paar soorten soep met broodjes, soms een pan macaroni/spaghetti met salade, heb weleens een stampottenbuffet gemaakt maar ook wel eens pizza's besteld die we dan delen of een pan rijst met groenten/vlees/saus.
    De helft van de familie is vegetariër dus meestal maak ik zowel een vegetarische versie als een versie met vlees.
    Familie is meestal om een uur of half negen/ negen uur wel weer weg, vriendinnen blijven langer hangen. :D
    Qua drank schenk ik dus eerst koffie/thee en daarna frisdrank/wijn/bier.
    We zitten verspreid over de zithoek, de eettafel en de tuin.
    Ik zou best wat luxere hapjes willen serveren, of wat luxer eten willen koken, maar daar hebben we, plat gezegd, gewoon geen budget voor, maar dat weet ook iedereen. Niemand gaat met een lege buik naar huis i.i g!
    Ik vind het altijd wel gezellig hoor!
    En ik geloof dat iedereen onze verjaardagen ook wel zo ziet, dus dat is mooi. :thumup:
     
    esklessebes vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina