Pijn onderbuik

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Roetje08, 16 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Ik heb al enkele weken last van voorweeën icm menstruatiepijn. Hiervoor neem ik magnesium en het is wel beter.

    Gisteren bij controle gyn aangegeven, en is allemaal voorwerk voor de bevalling. Maar tijdens de ctg werden geen harde buiken/weeën geregistreerd tijdens de buikpijn. Sinds ik daar weg ben is de buikpijn erger geworden, een constant drukkend gevoel met op en af meer pijn. Daarbij is het een druk jongetje, wat niet helpt met de pijn.

    Vanochtend urine ingeleverd bij de huisarts, maar geen blaasontsteking. Paracetamol werkt ook niet. Daarbij gaat het nog eens op m'n darmen werken waardoor ik darmkrampen krijg voor niets. Enkel in bad gaan stopt de pijn, maar ik heb nog een dochter en kan moeilijk hele dag in bad liggen niksen.

    Ik wil absoluut niet bevallen voor de 37 weken, maar nu heb ik even genoeg en denk ik, laat me maar gewoon bevallen.
     
  2. Maartt

    Maartt Fanatiek lid

    30 mrt 2011
    4.843
    725
    113
    Bij mijn zoon had ik exact hetzelfde verhaal. Uiteindelijk deed het wel wat. Ze hebben me gestript met 37,3 (2x) had bijna 2 cm ontsluiting en regelmatige voorweeen. Ze hadden nooit verwacht me precies op de uitgerekende datum terug te zien.

    Ik weet niet hoe vaak ik wel niet tussen de 35 en 40 weken aan de monitor heb gelegen. Gewoon aan de bel blijven trekken als je het niet vertrouwd.
     
  3. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Bij dochter ben ik gestript op 39w, bevallen op 39+2w, en zou ingeleid worden op 40w omdat ze niet genoeg meer groeide. Heb nu al gevraagd gestript te worden op 38w, maar als het zo doorgaat ga ik gewoon inleiding vragen denk ik. Of ze akkoord gaat betwijfel ik, omdat hij redelijk klein is.
    Wow, jij toch nog doorgegaan tot 40w. Op dit moment zie ik dat echt niet zitten.
     
  4. Maartt

    Maartt Fanatiek lid

    30 mrt 2011
    4.843
    725
    113
    Vraag me ook niet hoe ik dat heb volgehouden... totaal uitgeput ging ik de bevalling in, al weet je lichaam toch ergens nog kracht uit te putten. Ik sliep wel vanaf 37 weken 2-3 x in de week in het ziekenhuis met een speciale prik om te kunnen slapen. Ik mocht kiezen tussen een keizersnede en een normale bevalling (mijn eerste was geplande keizersnede). Het was in geval van natuurlijke bevalling beter om niet in te leiden, omdat dan de kans op een keizersnede groter werd.

    Ik denk dat als ik het over had kunnen doen iets liever voor mezelf had mogen zijn en op mijn strepen mogen staan.

    Sterkte! Ik weet hoe zwaar dit is..
    gelukkig “vergeten” we het allemaal achteraf weer hahahaha!
     
  5. AvdY

    AvdY Niet meer actief

    Ik heb nu ook al twee weken voorweeën/pijnlijke harde buiken, 50-60x per dag. Verloskundige heeft al meerdere keren gekeken of ik nog geen ontsluiting had, was er niet, dus "het hoort erbij" en succes ermee. Ook al 2x 2h om de paar minuten, echt heel regelmatig.
    Hier wordt er dus niet veel mee gedaan, er is me al wel een slaapconsult in het ziekenhuis aangeboden ivm s nachts ook elk uur wakker zijn. Geen goede tips helaas, ik hoop hier dat m'n verlof me voldoende rust geeft en alles wat minder maakt.
     
  6. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Zelfs in het ziekenhuis slapen, zo erg is het bij mij niet dat ik daar aan denk, de meeste nachten kom ik nog relatief goed door. Wel sterk dat je voor natuurlijke bevalling wilde gaan na keizersnede. Kan me wel inbeelden dat je het zo zat bent dat je toch voor geplande keizersnede zou kiezen.

    Hier wilde ze nog niets controleren, bang om al iets in gang te steken met zoveel voorwerk. Ik zit al bijna de hele zwangerschap thuis, eerst wegens misselijkheid, daarna door bekkeninstabiliteit. Ik neem de laatste tijd zoveel rust als ik kan, maar te veel rust is dan weer funest voor bekkeninstabiliteit.. Hier geeft de gyn wel wat moed om door te gaan omdat het nog te vroeg is, hij zit op het randje van couveuse met zijn gewicht, en hij beweegt heel veel (wat niet altijd even fijn is voor mij dan), ctg is ook goed. Ach, nog even tanden bijten en hopen dat het nu wat doenbaarder wordt nu ik met regelmaat pcm neem.

    Ik hoop voor jou dat het beter wordt in je verlof, kun je even bijtanken en rustig voorbereiden op je bevalling.
     
  7. Lisalotn

    Lisalotn Lid

    14 dec 2018
    75
    173
    33
    Vrouw
    Herkenbaar verhaal :D

    Nog een dikke 5 weken te gaan hier. Vorige week had ik ook enkele dagen enorm veel krampachtige pijn en ik heb sinds kort enorm veel harde buiken, duren soms ook erg lang.

    Vorige week ging ik eens binnen op materniteit maar alles zag er prima uit!

    Maar ook een druk jongetje in de buik :D

    Veel succes nog, hier is het ondertussen wel iets beter, hoop bij jou hetzelfde!

    Veel succes nog met de laatste loodjes :)
     
  8. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Hier ook heel veel pijnlijke harde buiken, maar ze doen niet veel meer dan zeggen dat dit past bij de termijn en mijn tengere postuur. Het zijn echt dé laatste loodjes. Als je het niet vertrouwt zou ik gewoon nog een keer bellen.
     

Deel Deze Pagina