Gewend zijn aan naam maar andere naam mooier vinden

Discussie in 'Babynamen' gestart door Kikkertjekwak, 16 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kikkertjekwak

    Kikkertjekwak Fanatiek lid

    5 jan 2017
    1.035
    966
    113
    :)
    Beetje vage titel, maar ik wist het niet zo goed te omschrijven.

    Wij hebben nu al vrij lang een naam voor onze dochter, m'n meisje wie ik in december hoop te knuffelen:)


    De naam is gebaseerd op ook een mooie betekenis, en door omstandigheden passend bij haar. Privé noem ik haar dus ook al zo en mijn man ook.

    Toch komen er af en toe andere namen welke ik stiekem mooier vind, maar haar naam die ze nu al een soort van heeft ben ik al zo gewend dat wisselen echt nog heel raar voelt. Deze naam hoort nu echt bij haar!

    Ik vroeg me af of er andere moeders (of natuurlijk vaders) zijn die ook al vrij snel een naam hadden en/of hier al helemaal aan gewend waren, en toch een andere naam zijn tegengekomen. Ben je geswitched? Of heb je het bij die ene naam gehouden? En spijt gehad? :$:)

    Ik kan niet inzien dat ik haar naam nog verander maar soms denk ik oppeens.... Die naam is toch ook wel heel leuk... Of aan de nadelen van deze naam... :p
     
  2. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.110
    113
    Vrouw
    Wij hebben bij nr 1 wel gewisseld. Was zijn naam al vroeg en ineens in de vakantie had ik zoiets van: het is een mooie naam maar niet dé naam. Ik bleef namelijk maar nadenken over namen ook al hadden we gekozen en noemden we hem al zo, dus was minder zeker dan ik dacht. Blij dat ik heb gewisseld :) zijn naam is echt dé naam voor hem.
     
    Kikkertjekwak vindt dit leuk.
  3. Jacy82

    Jacy82 Bekend lid

    24 nov 2018
    743
    420
    63
    Vrouw
    Bij de eerste wel gewisseld. Bij deze in twijfel (als het een meisje wordt) de ene naam heeft in vernoeming en betekenis veel waarde voor me, de ander vind ik al heel lang superstoer
     
  4. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.479
    3.336
    113
    Hier zouden beide zoons een andere naam gehad hebben. Bij de eerste droomde ik van het word hem niet. Toen kwam mn vriend met de naam die hij nu heeft.

    Zoon 2 we hadden maar 1 naam die perfect paste bij zoon 1. Wij hadden niks beters dus besloten van word die naam. Haha toen droomde vriend en zei tegen mij overdag van ik droomde en hij krijgt de naam met de letter . maar hij zei ik weet dus niet meer welke naam. Nou ik noemde hem op. Hebben nog 1 letter anders gedaan.

    Van beide zo geen spijt dus doe wat voor jullie goed voelt. Misschien moet ze wel niet de 1e naam krijgen.
     
    Kikkertjekwak vindt dit leuk.
  5. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Doe wat v jullie goed voelt. Dat je een baby nu al zo noemt wil niet zeggen dat je er bij móet blijven. Dat je verder nadenkt zegt wel iets. Aan de andere kant weet ik dat hormonen ook flink met je gevoel aan de haal kunnen gaan. Hoe lang hebben jullie nog om te beslissen?
     
    Kikkertjekwak vindt dit leuk.
  6. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Oh ik zie je banner al :p
    Zijn de andere namen echt compleet anders?

    Helpt het om op te schrijven wat jullie precies zo aan sprak destijds en wat jullie ook zo aanspreekt bij de voorbij komende alternatieven?
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  7. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.597
    13.150
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Hier bij jongste geswitcht omdat de naam die we al jaren in gedachten hadden ineens te populair werd naar onze zin.
    Hadden m zelfbedacht. Bleek bij checken wel al een reeds bestaande naam te zijn maar niet nederlands en werd hier in NL tot dan toe ook praktisch niet gegeven voor zover ik wist. Dus best apart dat ie ineens upcoming was.

    Toen 2 andere meisjesnamen die we op #1 hadden staan (man een andere dan ik). De mijne vond ik toen -obviously- mooier ;) Maar droomde in die zwangerschap een keer over onze dochter (zij kwam dus in mn droom terwijl ik r nog niet kende) en dat ze zei dat ze R. heette (#1 naam van mn man). Toen was ik om :)
     
    Kikkertjekwak en Nina Sanders vinden dit leuk.
  8. Liefeling

    Liefeling Actief lid

    24 dec 2018
    499
    301
    63
    Vrouw
    Wij hadden haar naam al jaren en hebben toen een andere mooie naam die steeds bleef hangen als 2e naam gegeven. Nu ben ik hartstikke blij dat we niet zijn geswitcht.
     
    Kikkertjekwak vindt dit leuk.
  9. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Hier ben ik zooooo blij dat wij bij onze oorspronkelijke namen blijven. Ook nog een tijd getwijfeld door angst voor wat anderen vinden maar we laten ons niet tegen houden. De geboortekaartje staan klaar!
     
    Kikkertjekwak vindt dit leuk.
  10. Mss86

    Mss86 Fanatiek lid

    24 nov 2015
    1.018
    157
    63
    Wij hadden in de buik een andere naam, was overigens wel een bijnaam. Na de geboorte nog heel lang geduurd voordat we ons kindje bij de echte naam gingen noemen. Maar ging allemaal vanzelf, heel blij met onze keuze. Ik zou voor een naam gaan die je mooier vind, de andere naam kun je toch nog prima als buiknaam of bijnaam houden?
     
    Kikkertjekwak vindt dit leuk.
  11. PlainJane

    PlainJane Fanatiek lid

    1 mei 2012
    1.972
    2.266
    113
    Vrouw
    Ik was er van overtuigd dat we mijn dochter een naam gingen geven, had zelfs zo’n baby armbandje met die naam erin laten graveren, maar het is toch een andere naam geworden. En ik heb er nooit spijt van gehad, deze naam past het beste bij haar.
     
    Kikkertjekwak vindt dit leuk.
  12. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.023
    113
    Wij wisten alle keren niet of we een jongen of een meisje zouden krijgen, dus hadden namen voor zowel een jongen als een meisje.
    Bij de oudste hadden we al een jongensnaam, maar dat was een meisje, ook de tweede was een meisje. Bij de derde hadden we nog steeds dezelfde jongensnaam. Toen ik 37 weken zwanger was, kwam ik een naam tegen waarvan ik direct zei "Dat is em". Twee weken later werd ons zoontje geboren en kreeg die naam.
    Vind de naam nog steeds erg mooi en erg blij dat we gekozen hebben voor die naam. Aan de andere kant vind ik het wel heel bizar van mezelf dat ik na bijna 5 jaar opeens "mijn" jongensnaam overboord gooide.

    Bij de tweede kwam mijn man 2 dagen voor de geboorte met een andere naam, vond ik ook mooi, maar toen gekozen voor de naam die we al hadden.
     
    Kikkertjekwak vindt dit leuk.
  13. Elouise

    Elouise Actief lid

    6 sep 2018
    132
    89
    28
    Vrouw
    Ik herken het hoor! Toen ik zwanger was van onze oudste zoon wisten we zeker dat we hem de naam van mijn vader zouden geven. Dat hadden we al jaren ervoor besloten en we waren het er ook echt over eens. Twee maanden voor de uitgerekende datum had ik opeens het gevoel dat het niet dé naam was voor hem en toen hebben we een reserve naam bedacht. Na de geboorte waren we het er beiden over eens dat die nieuwe naam veel beter bij hem paste dan de naam die we eerst hadden.
    Onze tweede zoon werd bijna 3 maanden te vroeg geboren en op dat moment hadden we nog geen besluit gemaakt over een naam. We hebben hem toen alsnog de naam van mijn vader gegeven en het voelde meteen (en nu nog steeds) zo goed.
     
    Kikkertjekwak vindt dit leuk.
  14. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.540
    7.043
    113
    Wel herkenbaar. Wij zijn al wel even uit de naam,maar omdat hij best wel eens voorkomt (al kennen we zelf niemand die zo heet) twijfelde ik soms. Ik ben nog echt wel meer mooie namen tegengekomen, maar steeds bleef mijn gevoel: nee, ze ís gewoon ... (naam die we dus hadden bedacht). Vandaag zag ik ook weer een hele leuke naam, maar nee, de naam die we haar gaan geven past gewoon helemaal. Dus daar blijven we bij, ondanks dat ze misschien ooit met nog een ... in de klas kan komen. Dat zou een goed teken zijn, dan vinden meer mensen het een erg leuke naam :D
     
    Nina Sanders en Kikkertjekwak vinden dit leuk.
  15. Kikkertjekwak

    Kikkertjekwak Fanatiek lid

    5 jan 2017
    1.035
    966
    113
    De naam die we nu hebben komt inderdaad erg veel voor, al ken ik niemand met de naam. Inderdaad, dat betekend dat andere hem ook mooi vinden denk ik, maar ergens voelt het ook zo makkelijk gekozen... Onorigineel.

    Eigenlijk heb ik nooit open gestaan meer voor een andere naam. 't zal ook altijd wel goed voelen, en vind de naam ook erg mooi! Maar ik denk dat ik me even een beetje ga openstellen en kijken wat ik dan van de andere nama vind :).

    Zo te lezen heeft niemand spijt gehad van de keuze.. Of wle of niet switchen:).
    Heb nog zo'n 2 maanden.
     
  16. Kikkertjekwak

    Kikkertjekwak Fanatiek lid

    5 jan 2017
    1.035
    966
    113
    Dit is inderdaad ook een beetje mijn situatie :D
     
  17. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.110
    3.377
    113
    Vrouw
    Ik wist niet wat het werd en ik had 2 jongensnamen en 2 meisjesnamen. Ze is 24 uur naamloos geweest, ook mede door de dramatische bevalling. En ik heel erg twijfelde :rolleyes: Beste vriendin ging haar maandag aangeven bij burgerlijke stand dus toen moest ik echt definitief beslissen. En deze naam past perfect bij haar. Omdat ik meisjesnamen een ramp vindt nu al nagedacht over een meisjesnaam.m
    En heel gek ik heb al lange tijd 2 favo jongensnamen maar daar zijn nog 2-3 hele leuke bij gekomen o_O Dus dit keer maar geslacht weten :D
     
  18. Palmpje

    Palmpje VIP lid

    8 jul 2017
    8.604
    6.567
    113
    Vrouw
    Ik had al voordat ik zwanger werd een naam in gedachten. Had zelfs een knuffeltje gekocht en die naam er op laten borduren :oops: Opeens voelde het niet meer goed! Ik denk dat ik halverwege mijn zwangerschap ben geswitcht. Ik dacht tot die tijd ook dat het niet meer kon ofzo, want was er al zo aan gewend! Maar tot op heden geen moment spijt gehad :) Nu voelt het ook alsof die eerste naam niet bij hem zou passen ;) Dus goede keuze geweest hier!
     
    Kikkertjekwak vindt dit leuk.
  19. Kwek

    Kwek Fanatiek lid

    16 mei 2009
    3.054
    1.164
    113
    Centrum België
    Wij hebben de naam minuten voor de bevalling veranderd. We kenden het geslacht niet op voorhand, maar voor een meisje werd het Charlotte. Testdruk hadden we met deze naam laten maken. En gezien de drukker wél wist dat we een meisje kregen, had die hier alles op voorzien, enkel de datum was nog in te vullen.
    Uiteindelijk ongeveer een kwartier voor de bevalling de naam gewijzid in J.uliette. Nog steeds superblij mee. Past haar veel beter :thumup::)
     
    Kikkertjekwak en hummeltje5 vinden dit leuk.
  20. Kikkertjekwak

    Kikkertjekwak Fanatiek lid

    5 jan 2017
    1.035
    966
    113
    Bedankt voor alle reacties! Heb ze allemaal gelezen. Ik ben nog steeds gek op die ene eerste naam, maar heb besloten dat we het de komende week loslaten en gaan kijken wat het daarna met ons doet als we ene klein beetje aan de andere naam ook gaan gebruiken (niet als echt gebruiken voor de baby, maar meer erover nadenken hoe het zou zijn haar zo te noemen). Alle opties staan dus weer een beetje open, al denk ik nog steeds dat ik terug ga komen bij deze naam haha. Maar dan heb ik het iig geprobeerd
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina