Hoeveel huisdieren hebben jullie?

Discussie in 'De lounge' gestart door bozoe, 22 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    29 jun 2011
    3.793
    2.386
    113
    Limburg
    Wij hebben 2 katten. Had er graag nog wel een bij gewild, maar ik woon in een appartement, dus dat vind ik toch wat te klein voor nog meer huisdieren. Maar 2 katten is echt ontzettend leuk, zijn echt dikke maatjes. IMG_20191019_141000.jpg
     
    chrystel73, Zoe123 en bozoe vinden dit leuk.
  2. Annemeis

    Annemeis Fanatiek lid

    11 sep 2011
    2.155
    768
    113
    2 konijnen (nee, niet mn man en ik), en dat was al na lang smeken.. Maar we hebben er wel veel plezier van, ze worden echt goed verzorgd door de kids.
    No way dat er een kat of hond in komt.. de jongste heeft astma en ik vind het idee van honden- en kattenpoep en de haren erg smerig.
     
    bozoe vindt dit leuk.
  3. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.009
    25.456
    113
    2 katten en 5 vissen. (En een vriend, kind en baby onderweg)

    De 2 katten zijn broertje en zusje. We hebben er expres 2 genomen want dat is fijner voor ze. Ze leren de sociale regels van elkaar; als er 1 te ruw speelt krijgt hij/zij gewoon een mep. Daardoor kennen ze de grenzen welke ze ook toepassen op ons.
    Ze zijn nu ruim 4 jaar en spelen nog steeds veel samen. Kat vs kat is toch anders dan kat vs mens , heel leuk om te zien :)
     
    bozoe vindt dit leuk.
  4. JongetjeM

    JongetjeM Bekend lid

    28 jan 2015
    959
    216
    43
    ---+
    Behalve de koeien in de stal geen huisdieren :roflmao:!
     
    bozoe vindt dit leuk.
  5. Muisje458

    Muisje458 Niet meer actief

    bozoe vindt dit leuk.
  6. Snies

    Snies Fanatiek lid

    22 dec 2015
    2.132
    3.214
    113
    Uhm wij hebben op dit moment 4 katten en 3 honden en 2 vogels.

    Nu moet ik wel zeggen dat ze er al waren voordat er hier een kleine kwam. Anders hadden we zeker niet zoveel huisdieren gehad.

    2 van de 3 honden had ik al toen ik mijn man leerde kennen, de 3e hond zou bij ons komen als opvang hond alleen omdat er niet echt snel iemand haar wilde en wij beter een band kregen mocht ze blijven. Ze matchen alle 3 ook goed met elkaar..

    2 van de 4 katten zijn bij een familielid (ook 2 uit hetzelfde nest dus) geboren in de tuin en moeder was nergens meer te bekennen. De overige 2 waren door de dierenbescherming opgehaald. Deze 2 waren de 2 sukkeltjes en moesten echt opknappen, helaas ondanks als kittens bij ons gekomen blijven zij echter naar mensen schuw naar ons beginnen ze nu meer te komen al blijven het op zichzelf katten.

    Daardoor nummer 3 genomen omdat we eigenlijk een kat wilde die lekker kwam kroelen etc nou dat is gelukt:D alleen hij zocht echt een speelkameraadje en vond dat niet in die andere 2. zodoende nummer 4 en hun klikken samen weer heel goed.

    De vogels zijn valkparkieten en ontzettend tam wat notabene ook gewoon goed gaat met de honden en katten (uiteraard los alleen onder toezicht) maar ze kijken niet naar de vogels om, die horen er gewoon bij.

    Van naasten en vrienden horen we ook vaak dat we veel beesten hebben, dat klopt ook wel. Maar als we eerst een kind hadden gehad dan waren het er nooit zoveel geworden.
    De katten hebben een eigen kamer en mogen niet naar buiten, iedereen zegt ook dat je bij ons niet zou zeggen dat er 4 katten wonen.
    Maar wellicht zouden de 2 van de 4 (de twee broertjes) het samen op een boerderij met veel buiten mogelijkheden beter af zijn omdat ze gewoon mensen schuw blijven en nooit echte huiskatten zullen worden.
    Daarom ook vaak genoeg getwijfeld om ze te herplaatsen, maar niet iedereen zit op zulke katten te wachten. Dus ja een boerderij zou voor hen de ideale oplossing zijn.

    Een van de honden twijfelen we ook nog over.. Puur omdat die het echt een soort van strijd vind met onze zoon om de aandacht te moeten delen. De andere honden maakt het niets uit, maar hem wel wat zich uit in elkaar lopen klieren.. De hond mijn zoontje en mijn zoontje die hond omdat hij weet dat alleen die hond reactie geeft..
    Nu vermijdt de hond hem wel en loopt van onze zoon weg, en we leren onze zoon de hond met rust te laten. Maar het blijft een kind van bijna 2 dus helemaal begrijpen doet hij nog niet.
    We willen niet dat het uit de hand loopt en mijn zoontje gepakt wordt.

    Dus daar denken we nog goed over na, inprincipe zou die hond bij een oud vrouwtje waar hij alle aandacht krijgt en voor zichzelf heeft het beter hebben dan hier bij ons waar hij aandacht moet delen met voornamelijk een klein kind.
    Maar goed zo'n beslissing maak je niet zomaar..

    Mocht ik nu zwanger raken van de 2e dan moeten er ook dingen veranderen in ieder geval de katten kamer moet dan een slaapkamer worden omdat we ook niet overdreven groot wonen.

    Het is wel pittig ook natuurlijk omdat het huishouden ernaast ook doorgaat en je met huisdieren gewoon meer haar hebt.
    Zou ook nooit meer opnieuw zoveel beesten willen in huis.
    Ondanks dat ze niks te kort komen en genoeg aandacht krijgen.
    Ik werk op dit moment ook niet mocht dat gaan veranderen zal de situatie grotendeels sowieso veranderen.
     
  7. Kangerootje

    Kangerootje Fanatiek lid

    24 dec 2013
    3.283
    1.491
    113
    Vrouw
    Zeker een 2e kitten doen!! Is zó leuk!!

    Hier 2 katers en 5 kipjes in hok, gezinswoning.
     
    bozoe vindt dit leuk.
  8. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    4.535
    2.340
    113
    We hebben 3 honden, en in de zomermaanden komen daar een flink aantal muggen en mieren bij. Die 3 honden gaat nog, maar ja die extra beesten zijn wel lastig hoor.

    Maar goed 1 of 2 katten maak denk ik niet veel uit. Die kattenbak moet je nu toch verschonen en haren vind je toch wel overal, bij voorkeur op je schone was. (Vd kat dan he)
     
    bozoe vindt dit leuk.
  9. Want2beAmom

    Want2beAmom Fanatiek lid

    9 feb 2018
    1.088
    668
    113
    Vrouw
    Wij wonen in een twee onder een kap woning, niet super groot maar ook zeker niet klein. We hebben 3 katten. De woonkamer en keuken zijn bij ons even groot (waren vroeger 2 huizen). De woonkamer hebben we middels een schuifdeur afgesloten wegens lichte allergie van mijn man, maar ook omdat hij er niks mee heeft (ik had ze al) en zo een ruimte heeft voor zichzelf. De katten komen voor de rest overal, behalve op de slaapkamer. Ze hebben boven ook nog een eigen kattenkamer waar ik een lekker lounge hoekje heb gemaakt, de krabpaal staat daar voor het raam en de kattenbak etc. Door de rest van het huis hebben zij voldoende plekjes waar ze kunnen liggen, vooral hoge plekjes, dat is het belangrijkste! Je hoeft niet per se heel veel ruimte te hebben, als ze maar genoeg plekjes hebben om te liggen/klimmen en als er genoeg spel voor ze is. Onze katten zijn echt elkaars beste vrienden en spelen veel samen.
    Ik weet niet of 1 kat een verschil maakt met 2, stofzuigen en kattenbak verschonen moet je toch. Ben zelf wel begonnen met 2 omdat ik het sociale aspect belangrijk vond en omdat ze dan altijd met zn 2e zijn als ik een keer weg ga. Ben daar achteraf gezien echt heel blij om.
     
    bozoe vindt dit leuk.
  10. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.919
    927
    113
    Een man, 2 kinderen en ah een hond en hamster.
     
    bozoe vindt dit leuk.
  11. Snies

    Snies Fanatiek lid

    22 dec 2015
    2.132
    3.214
    113
    Ik krijg altijd standaard opmerkingen als ik mijn 3 honden tegelijkertijd uitlaat. Van zo dat je dat lukt of jij hebt letterlijk je handen vol haha. Heb ook ze ook in alle 3 de maten groot, middel en klein. :D
     
    bozoe vindt dit leuk.
  12. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Hier een hond en 2 cavia’s. De cavia’s leven in voorjaar/zomer buiten en najaar/winter binnen, omdat we dat gezellig vinden.

    Woongedeelte beneden is 65m2, niet klein te noemen :D maar toch zou ik er niet meer dieren willen hebben, de hond moet eerst wegvallen willen we überhaupt voor wat anders gaan.
     
    bozoe vindt dit leuk.
  13. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Wij hebben een hond en 2 geadopteerde straatkatten. De ene kat is te schuw om buiten te komen, de andere komt wel buiten. We wonen gemiddeld. Katten uit een nestje zou ik nooit kopen, genoeg katjes uit opvanginitiatieven die ook nog een warm huisje zoeken.
     
    Louise11110 vindt dit leuk.
  14. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    Wij hebben een huis, tuin en keuken kater en wonen in een eengezinswoning met redelijke tuin. Hij komt gewoon buiten maar gaat niet ver weg. Is nogal aan ons gehecht:roflmao:

    Ik zou er dolgraag een tweede bij willen maar we zijn bang dat dat teveel stress gaat opleveren waardoor hij weer heel erg ziek gaat worden. Daarbij is hij zo'n beetje de koning in huis dus weet ik bijna zeker dat hij geen andere kat gaat accepteren.

    Dus mijn tip: Als je er 2 wil zou ik het nu doen nu jullie eerste nog niet helemaal gewend is!
     
    bozoe vindt dit leuk.
  15. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Wij hebben 2 katten(Noorse boskatten) , 1 hond(nova Scotia Duck tolling retriever) en 1 paard(maar die staat nu nog niet aan huis).
    Wonen in een ruime hoekwoning.
     
    bozoe vindt dit leuk.
  16. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    4.535
    2.340
    113
    Helemaal herkenbaar, soms loop ik ook 2x met 2 honden. Zeker met de koningspoedel heb ik veel aanspraak. Wordt zelfs foto’s van genomen door de toeristen.
     
    Snies en bozoe vinden dit leuk.
  17. Jottie

    Jottie Fanatiek lid

    17 apr 2015
    2.098
    873
    113
    groningen
    Hond(golden retriever)
    Kat met 3 pootjes( 1 vorig jaar geamputeerd wegens tumor in de poot)
     
    bozoe vindt dit leuk.
  18. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.584
    15.061
    113
    Nabij Utrecht
    Wij hebben 2 poezen (X-Main Coon van 2 jr en MainCoon van 1jr).
    Beide komen in de tuin.
    De oudste komt ook buiten de tuin, de jongste durft niet :D.
    En ja, beide zijn gesteriliseerd en gechipt ;)

    Verder geen huisdieren.
     
    bozoe vindt dit leuk.
  19. prjbt

    prjbt Niet meer actief

    Wij hebben een ruime 2 onder 1 kap met grote tuin.

    Maar met 5 kids vind ik het vol en geregeld genoeg geen huisdieren hier dus...
     
    bozoe vindt dit leuk.
  20. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.639
    21.132
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Hier een flinke hoekwoning met reselijke tuin en sinds zondag 2 katten. :D We hadden al kater Joey van nu 8 en nu kittenpoes Isabel erbij. Ik vind 1 of 2 niet veel uitmaken. Maatjes zijn het nog lang niet. Joey tolereert haar, maar dat is het dan wel tot nu toe.
    Bekijk bijlage 631149
     
    bozoe vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina