Christelijke dames ( vanuit de besloten club )

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Sifra, 22 apr 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mutskuh

    mutskuh Fanatiek lid

    10 dec 2014
    2.230
    1.041
    113
    Ja het is ook ingewikkeld. Maar anderzijds moeten jullie gewoon de naam kiezen die jullie mooi vinden, en niet wat een ander vind. Maar ik snap je wel hoor.

    Zo lopen wij aan tegen de volgende naam. Jaelle. Maar is Yaël niet mooier? Of Jaëlle? En spreek je het dan uit als dja-elle of ja-elle of gewoon jael? Kortom lastig lastig
     
  2. Jillzz

    Jillzz Fanatiek lid

    17 aug 2015
    2.029
    323
    83
    Ik vind persoonlijk puntjes en streepjes op een naam niet echt mooi. Ik zou dan kiezen voor Jaelle en dan uitspreken op zijn nederlands dus niet met dja.
    Maar ja zo vindt iedereen weer iets anders, dus ik zou toch kiezen wat je zelf het mooist en meest logisch vindt :)
     
    mutskuh vindt dit leuk.
  3. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.021
    113
    Oh, ook al zo mooi. Heeft mijn man ook elke zwangerschap voorgesteld, maar ik krijg het niet uitgesproken zonder er een w tussen te zeggen; Jawel of Jawelle wordt het dan qua uitspraak, en dat vind ik niet mooi. Ik zou het dus op zijn nederlands uitspreken.
    In de kerk zit een meisje dat Jaëla (jaa-ee-laa) heeft. Vind ik ook mooi en daar heb ik geen 'w-probleem'.
     
    conejita en mutskuh vinden dit leuk.
  4. iez

    iez VIP lid

    4 dec 2013
    5.215
    1.041
    113
    Ik vind puntjes juist mooi en zou nooit aan het einde als elle uitspreken, maar gewoon ja-el.

    Zo zie je, het wordt er niet makkelijker op inderdaad.

    Yaëla of Jaëla of Yaëlla of Jaëlla kan ook. Maar ik denk dat je juist zonder a op het einde wil en ws zo dicht bij mogelijk blijven bij de Hebreeuwse versie. Dan is het volgens mij zonder puntjes.

    Succes met beslissen!

    Ik ken ook een Joella. Dus met o.
     
  5. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.130
    15.199
    113
    Ik zou denk ik jaëlle kiezen. Maar wel een lastige, wel of geen puntjes. Bij Daniël nooit getwijfeld omdat we daa nie el als uitspraak wilde en geen daniel ;) al zijn er nu ook mensen die eerst "danjel" er van maken of engelse uitspraak :rolleyes: bij J.onathan ook trouwens.
     
    mutskuh vindt dit leuk.
  6. conejita

    conejita Fanatiek lid

    14 jul 2013
    3.311
    248
    63
    Vrouw
    customer service
    Spanje
    Yael stond ook op mijn lijstje!! Haha wat grappig. Ik vind Yael of Jaelle mooi. Eigenlijk alle varianten wel.
    Hier in Spanje heb je geen puntjes dus das makkelijk. Volgens mij zijn die puntjes echt Nederlands, om te "helpen" met de uitspraak.
    Lekker doen wat je mooi vindt, mensen wennen er wel aan denk ik.
     
    iez en mutskuh vinden dit leuk.
  7. iez

    iez VIP lid

    4 dec 2013
    5.215
    1.041
    113
    Ja dat klopt, in het Spaans wordt een e niet als ee of korte e uitgesproken en ook ae wordt niet als a-e uitgesproken of als ee. Dus heb je geen puntjes nodig omdat ze het maar op 1 manier uitspreken. Dus daar ontstaat in de Spaanstalige samenleving geen verwarring over.

    Daar zit de verwarring in de J, hoe je die uitspreekt. Het zou dan Ha-il (met i van Rik). J hier wordt dan uitgesproken als J van Juan of Jaime dus met een soort H.

    Of Ja-il (ook i van Rik). Dan is de J, als Yo (ik in het Spaans). Dus dat de uitspraak is sowieso anders dan in Nederland. Want in Spaanstalige landen eindigt de naam in il ipv el zoals in Nederland.

    Zo dat was weer lesje Spaans hahaha.
     
    conejita vindt dit leuk.
  8. mutskuh

    mutskuh Fanatiek lid

    10 dec 2014
    2.230
    1.041
    113
    Hier een J.ayden en een N.athan. ook vaak de vraag of Nathan op zn Engels uitgesproken moet worden. Maar nee lekker op zn hollands terwijl zn broer juist wel op zn Engels word uitgesproken ivm de Y.

    We gaan denk ik voor Jaelle. Pff maar vind Jaël ook mooi. Moeilijk moeilijk..
     
  9. iez

    iez VIP lid

    4 dec 2013
    5.215
    1.041
    113
    Hoe willen jullie uiteindelijk de uitspraak?
    Ja-elle of Ja-el?
     
  10. mutskuh

    mutskuh Fanatiek lid

    10 dec 2014
    2.230
    1.041
    113
    Mijn voorkeur gaat uit naar Ja-elle maar man vind Ja-el het mooiste. En een midden weg is er niet dus word nog even babbelen
     
    iez vindt dit leuk.
  11. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.130
    15.199
    113
    Gelukkig heb je nog even ;)
     
  12. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.021
    113
    Laatst hadden we een kindersing-in in de kerk, daar werd het lied "Sta eens even op als je Jezus liefhebt" gezongen. Vandaag hoorde ik de versie die onze dochter van 3 er van heeft gemaakt: "Ruim eens even op als je van Jezus houdt". :D
    Ik dacht dat ik het verkeerd verstond, maar toen ik vroeg wat ze zong, zong ze het nog een keer. Ze heeft heel goed opgeruimd vandaag:).

    Ik heb nu 2 tijdelijke oppaskindjes, hun gastouder kan een aantal maanden niet werken, dus nu komen ze bij mij. Het oudste kindje (3 jaar) moest heel erg wennen, heeft de eerste paar keer heel veel en heel hard gehuild. Tot we op een gegeven moment "Diep diep diep als de zee" zongen, kind begon helemaal te stralen en zei: "Die zingt C. (haar eigen gastouder) ook altijd". Sindsdien gaat het hartstikke goed.


    Dan nog het vervolg van mijn afgebroken kies (begin september). Gisteren ben ik bij mijn eigen tandarts geweest en de enige optie is een implantaat, kies is zelfs onder het tandvlees afgebroken, dus daar kan hij niets meer van/op maken.
    Man had vandaag zijn controle bij de tandarts, hij had begin oktober zijn kies eruit, bleek zijn kroon te zijn. Ik dacht die zetten ze weer terug (hadden ze ook gedaan, maar toen viel hij na 10 dagen weer uit), is de basis waar de kroon op staat ook afgebroken. Dus hij heeft daarnet hetzelfde bericht gekregen.:( Terwijl hij bij de tandarts in de stoel lag, kreeg ik de offerte via de mail binnen, dat bedrag kan verdubbeld worden:cry:.
    We mochten deze zaterdag allebei komen om de kiezen te laten trekken, maar dat vond mijn man (gelukkig) niet handig, dus nu mogen we een week na elkaar (ik mag zaterdag al).
    Man vroeg zich net af of we nu familiekorting zouden krijgen, maar ik denk dat de tandarts geen goed idee vindt:p.
    Maar zie er wel tegenop, ik houd niet zo van dat gedoe en gehannes in mijn mond.
     
    Sela~ en conejita vinden dit leuk.
  13. mutskuh

    mutskuh Fanatiek lid

    10 dec 2014
    2.230
    1.041
    113
    Haha feit :D

    Wat ontzettend schattig van je dochtertje. Daar word je toch blij van. Heerlijk hoe kinderen hun eigen draai eraan geven.. zo jong en zo puur.

    Balen van je kids. Het is zo'n duur kosten plaatje. Bizar eigenlijk wat het kost tegenwoordig.
     
  14. iez

    iez VIP lid

    4 dec 2013
    5.215
    1.041
    113
    Leuk van je dochter idd, vaker die versie zingen dan hahaha

    En echt balen van jullie tanden, dat is idd heel erg duur. Mijn man is er ook mee bezig. Daar kun je van op vakantie...
     
  15. iez

    iez VIP lid

    4 dec 2013
    5.215
    1.041
    113
    Ik weet niet hoe ik de opvang straks moet regelen van de baby.

    Ik wou haar op dezelfde KDV van mijn dochter tot sept. En vanaf sept beiden switchen (dochtertje gaat naar school en dan wou ik de baby ook naar de KDV van die school).

    Helaas heeft de huidige KDV maar op 1 van de 3 dagen plek.
    Gastouder gevraagd bij ons in de straat, maar die doet alleen 2 van de 3 dagen waarvan 1 tot 15:00u en ze gaat ook nog eens 5,5 week vakantie die periode dat we de opvang nodig hebben. Dus ook geen optie.

    Pfff wat ingewikkeld.
     
  16. Jillzz

    Jillzz Fanatiek lid

    17 aug 2015
    2.029
    323
    83
    @Korenbloem86 balen van jullie tanden. Ik vind dat gehannes ook zo verschrikkelijk. Wel handiger om na elkaar te gaan ja. Dat had ik waarschijnlijk pas achteraf bedacht als we samen met een dikke wang liepen haha. Succes in ieder geval!

    @iez en de baby vast op het nieuwe kdv laten starten? Dan zit je een paar maanden te hannesen met 2 locaties maar hoeft baby iig niet meer te switchen. Hebben wij destijds ook gedaan toen oudste op school begon. Jongste heeft nog de babygroep afgemaakt op het oude kdv en is daarna in de peutergroep gestart bij de oudste op school.

    Hier is het nu herfstvakantie en oudste is naar de bijbel doe dagen. Hij zit steeds pal vooraan en staat uitbundig mee te dansen op de liedjes, zo leuk om te zien. Kan daar echt blij van worden.
     
    conejita vindt dit leuk.
  17. iez

    iez VIP lid

    4 dec 2013
    5.215
    1.041
    113
    Ja dat is precies wat ik eigenlijk had willen voorkomen 2 locaties. Want de ene locatie is helemaal naar rechts fietsen, en de andere is helemaal naar links en dan moet ik zelf ook nog op tijd zijn op mijn werk die ongeveer 25 min fietsen is en weer helemaal niet op de route van beide KDV’s, die is helemaal naar boven.

    Maar als daar wel plek is, zal ik die optie toch maar moeten overwegen voor 5 maanden. Of de baby tijdelijk op 2 locaties laten opvangen (ook niet ideaal).



    Heerlijk toch als de kinderen zo bezig zijn met God en muziek.
     
  18. Jillzz

    Jillzz Fanatiek lid

    17 aug 2015
    2.029
    323
    83
    En kan T dan niet switchen naar de nieuwe locatie zodat ze daar allebei al zitten? Niet ideaal voor haar om te moeten wisselen voor die laatste maanden, maar logistiek waarschijnlijk wel de beste optie. Lastig hoor.
     
  19. iez

    iez VIP lid

    4 dec 2013
    5.215
    1.041
    113
    We hebben het overwogen maar na gesprekken met de kDV’s toch niet gedaan. Er verandert al zoveel voor haar dat we het haar eigenlijk niet aan willen doen. Wennen aan een nieuw zusje zal heel heftig voor haar zijn. Ik begreep van de onderzoekers (pedagogen, psychologen en socialkundigen) het programma 4 en 5 jarigen (sibblings) dat het krijgen van een broertje of zusje het meest heftige is wat een kindje meemaakt en dat sommigen het zelfs nooit meer te boven komen. Dus toen dacht ik als dat zo heftig is wil ik haar niet ook nog die stabiele factor ontnemen want dan zijn het te veel veranderingen op rij, zusje, nieuwe KDV en dan naar school allemaal binnen 8 maanden de tijd.

    Voor ons was dat wel het makkelijkste geweest, maar haar welzijn zetten in dit specifieke geval toch even voor.
     
    conejita en Jillzz vinden dit leuk.
  20. Jillzz

    Jillzz Fanatiek lid

    17 aug 2015
    2.029
    323
    83
    Ja dat snap ik. Is ook enorm heftig. Hier was de oudste wat jonger toen zijn broertje kwam, maar dat was ook een heftig jaar voor hem. Hij moest naar een andere kamer, zijn speen ging weg, middagdutje eraf, broertje erbij, naar een groot bed. Dat hebben we ook wel geweten.
    Ik hoop dat jullie een oplossing kunnen vinden die voor iedereen werkt!
     
    iez vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina