De laatste 100 dagen van de zwangerschap! - Deel 2

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Poolvos, 19 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    Wat vreselijk!! Je voelt je al verschrikkelijk en dan ook nog eens mensen die je opwachten. Ik vond t toen wel fijj dat ik 2 dagen in t ziekenhuis moest blijven, kwamen ouders en broers daar langs (schoonouders wonen in t buitenland godzijdank). Echt mensen snappen t soms gewoon niet dat je een beetje gepaste afstand moet houden in die eerste dagen.
     
    GroeneBomen vindt dit leuk.
  2. AnnevandePol

    AnnevandePol Bekend lid

    13 jul 2014
    806
    229
    43
    Vrouw
    Haarlem
    (Schoon)ouders: die luisteren gelukkig prima hier. Het scheelt dat ik alle keren een (geplande) keizersnede had. Mijn ouders moeten anderhalf uur rijden, schoonouders 10 minuten.
    Mijn ouders rijden in de ochtend naar schoonouders toe om lekker koffie te gaan drinken en bij te kletsen (die gekke ouders van ons zijn dikke vrienden en gaan zelfs samen op vakantie) en komen naar het ziekenhuis wanneer manlief ze belt dat het mag. Meestal blijven ze maar even 10 minuutjes of zoiets. Klein glaasje champagne drinken en weer weg. :roflmao:

    Bekken: die worden hier ook steeds erger. Vooral de pijn in mijn linkerbil... Sinds gisteren staan hier de krukken dan ook al klaar.
     
  3. Buko

    Buko Fanatiek lid

    19 dec 2016
    2.222
    2.003
    113
    Het lijkt me echt vreselijk, opdringerige mensen in je omgeving...

    Bij de eerste hebben we er helemaal geen afspraken over gemaakt oid, gewoon gekeken hoe het zou lopen. Vriend heeft mijn ouders gebeld of geappt (ik weet het niet eens, niets van meegekregen) dat we naar het ziekenhuis gingen. Mijn ouders hebben toen onze honden opgehaald, omdat we geen idee hadden hoe lang het zou duren natuurlijk. Nadat dochter geboren is hebben we samen mijn ouders gebeld, zijn ouders zijn beiden overleden. Hij heeft zelf nog zijn oom+tante en broertje gebeld. Mijn ouders vroegen tijdens dat gesprek; vinden jullie het leuk als we zo even naar het zkh komen? Dochter is om half 7 geboren en zij waren er rond 11u denk ik. Was echt prima. Oom en tante + broertje kwamen in de middag even langs.

    Nu wordt het een keizersnede en hebben we weer tegen elkaar gezegd; we zien wel hoe het loopt. Wil wel sowieso dat mijn ouders die eerste dag komen met onze dochter natuurlijk. Maar we kijken wel hoe lang en wanneer. Echt mede afhankelijk van hoe ik me voel en hoe het met de baby gaat. En ik laat mijn vriend het allemaal regelen hahaha. Ik ga dan niet allemaal lopen bellen :o:
     
    RM1996, LaQueen en sarah28 vinden dit leuk.
  4. RachelleNM

    RachelleNM Fanatiek lid

    19 aug 2015
    3.329
    2.135
    113
    Vrouw
    Hallo dames! Hier weer een rotnacht, deze keer omdat vriend ziek is. Die heeft vannacht twee keer boven de wc gehangen. Heeft hetzelfde virusje als dochter en ik hebben gehad denk ik. Gelukkig duurt het maar een dagje :)

    Ik ga vandaag samen met dochter naar de stad, even wat hempjes kopen voor haar. En naar de supermarkt voor druiven :D en eten voor vanavond. Vanmiddag ook even richting m'n moeder. Verder zien we wel. Heb ontzettend zin in pannenkoeken. Misschien maak ik dat wel vanavond, aangezien vriend toch niet mee eet ;)

    @Mell0408 Ik heb nu gelukkig nergens meer last van. Toch nog even de vk bellen?
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  5. Ienemine

    Ienemine Fanatiek lid

    20 feb 2018
    1.359
    775
    113
    Vrouw
    Hoi meiden

    Ik wil mij ook graag aansluiten bij jullie als het mag :)
    Aanstaande zondag tik ik de 27 weken aan wat gaat de tijd snel! Zoals het er nu naar uit ziet zal ik met 38 weken weer ingeleid worden net als bij de andere 2 zwangerschappen vanwege grote kindjes.
    Wij hebben al 2 dochters van 8 en 5 en we weten niet welk geslacht we nu krijgen (wisten we de vorige 2 keren ook niet)
    Zelf werk ik in de thuiszorg als verzorgende IG en ik ben ondersteunend planner. Ik werk meestal rond de 28 uur in de week en dit gaat nog steeds goed! Alleen mijn buik zit erg in de weg met werken maar gelukkig geen bekken/rug klachten.

    Morgenochtend heb ik de suikertest in het ziekenhuis met het beruchte vieze drankje maar goed het is gewoon nodig.
    Willen jullie meer weten vraag het gerust. ;)
     
    Heather, RachelleNM, LaQueen en 8 anderen vinden dit leuk.
  6. Dikkiedikk

    Dikkiedikk Niet meer actief

    @Ienemine welkom! Wel al fijn dat er duidelijkheid is over de bevalling! En fijn dat je nog zo goed kunt doorwerken! :o:

    Ik ga even een geluksdansje doen. Zoals het ernaar uit ziet hoef ik hierna nog maar een wasje te draaien en dan is AL het babyspul gewassen. (Oke behalve t boxkleedje maar die was ik echt last minute) Vandaag is het redelijk goed weer dus ik hang even alles buiten op een droogrekje, :p

    Mijn mams heeft net meegeholpen met ons huisje poetsen. Oftewel ik hoef bijna niks meer te doen! Zo happie! :rolleyes::)
     
  7. Luna87

    Luna87 Fanatiek lid

    28 aug 2018
    1.060
    1.297
    113
    Vrouw
    Welkom! Wat fijn dat het allemaal goed gaat! En ach die suikertest, ja het is vies, maar ik vond het alsnog prima te doen.

    Wanneer is een kindje zo groot dat je daarvoor ingeleid moet worden dan? Wij hebben met 29 weken een groeiecho gehad en bleek een p91 kindje te zijn. Met 32 weken krijgen we weer een groeiecho. Zullen ze hier dan iets over zeggen?
     
  8. mimi1988

    mimi1988 VIP lid

    7 apr 2015
    6.939
    4.153
    113
    Vanmorgen ochtendje ziekenhuis gehad: groeiecho en suikertest. Waarde was na het drankje 1/10e te hoog. Nu dus thuis met een prikset en een dieetschema. Nog niet doorgelezen. Komt vanavond of morgen wel.
    Mag zaterdag beginnen met het dieet. Hadden net een avondje uiteten gepland met z’n 2 voor vrijdag. Scheelt dat ik net 1/10e er boven zat. Ze zeiden ook: 5 minuten laten prikken en hij was misschien goed geweest. Maar goed, alles voor de baby en mijn eigen gezondheid.

    Verder hebben we mega veel informatie gekregen! Borstvoeding, vooraf kolven, bevalling, bevalplan, etc. Als de baby spontaan komt dan kan ik in het Radboud ook in bad bevallen. Dus daar gaan we voor. Komt hij niet spontaan, dan een keizersnede met 39 weken.

    Ons kleine mannetje is wel een dwarsligger. Deed hij al veel vanaf het begin.
    Zijn buikje nog steeds p95, maar gemiddeld p91. Groot, maar niet te groot zeiden ze.

    @Luna87 hier zeiden ze vanmorgen dit over grotere kindjes en inleiden: met onderzoeken is bewezen dat inleiden bij te grote kindjes niet altijd goed is. Dit omdat ze wel te vroeg gehaald worden en nog jong zijn en meer kans hebben dus op opstartproblemen. Om te bepalen of je kindje echt te groot is heb je minimaal 2 groeiechos nodig. P91 vinden ze hier groot, maar niet te groot (loop in het radboud hier voor).
     
  9. Buko

    Buko Fanatiek lid

    19 dec 2016
    2.222
    2.003
    113
    @Luna87 Bij ons in het ziekenhuis valt alles tussen p5 en p95 nog onder "gemiddeld". Daar onder of boven spreken ze van echt grote of kleine kindjes.

    Maar het kan best dat jullie kleintje nog verder door zal groeien. Ze zeggen hier ook dat de echte verschillen vaak pas ontstaan na de 30 weken. Tot die tijd volgen de meeste kindjes min of meer dezelfde lijn.
     
  10. Luna87

    Luna87 Fanatiek lid

    28 aug 2018
    1.060
    1.297
    113
    Vrouw
    Bedankt voor je reactie. Ik zal het vrijdag eens navragen bij de verloskundige. Wij krijgen dus met 32 weken nog een groeiecho en ik ga er ook nog eentje vragen met 35 weken. Vriendin van mij is wel ingeleid met 38 weken omdat ze zo'n grote baby had (bijna 4 kilo met de geboorte). En dat is maar goed ook, want haar schoudertje bleef nu al steken. Ik maak me er niet gelijk heel erg druk over, maar het is wel fijn om te weten waar ze hier de lijn trekken.

    Buikje is bij ons p84, hoofdje p41 en beentjes p94. En ook getest op zwangerschapsdiabetes, maar uitslag was prima.
     
  11. Luna87

    Luna87 Fanatiek lid

    28 aug 2018
    1.060
    1.297
    113
    Vrouw
    Nou, dan ben ik er benieuwd naar de volgende groeiecho met 32 weken. Bij ons zeiden ze met 20 weken al dat het een flinke dame was :rolleyes:
     
    Buko vindt dit leuk.
  12. Dikkiedikk

    Dikkiedikk Niet meer actief

    @Luna87 Wij krijgen juist een dikkertje. Hoofdje en beentjes zat op gemiddeld maar zijn buikje zat op P92. We krijgen een beertje die zich al een wintervachtje gecreëerd heeft. :roflmao:
    Ook suikertest gehad maar ook bij mij was de uitslag gewoon prima. A.s. Maandag heb ik weer een groei echo (Ben dan 35w en 4d) en krijg dan ook hopelijk meer te horen over de bevalling ..

    Man liet net weten helemaal klaar te zijn met zijn projecten en onderweg naar huis toe te rijden! Wiehoe! :roflmao: Duurt nog wel even voordat hij thuis is, maar hij komt gelukkig niet pas om 8 uur 's avonds aan. Dat betekend dat hij tot de bevalling nog normale diensten draait en gewoon weer de hele tijd bereikbaar is. :)

    - Nog een vreugde dansje -
     
    Buko, mimi1988, LaQueen en 2 anderen vinden dit leuk.
  13. Jo913

    Jo913 Bekend lid

    14 mrt 2017
    751
    1.167
    93
    @Luna87 Haha o welkom bij de club van de dikke baby's, die van mij zit met de benen en buik op P98.. en dan nog doen ze er hier niet eens zo paniekerig over. Ze hebben liever dikkerdjes dan te kleine kindjes vertellen ze me steeds. De verloskundige vindt het ook een beetje spannend dus bij een gynaecoloog geweest en die vond eerder inleiden niet eens per se nodig dus we wachten maar af.
    Geen zorgen dus!
     
    Buko en Friesje203 vinden dit leuk.
  14. Friesje203

    Friesje203 Fanatiek lid

    31 dec 2014
    1.142
    844
    113
    Hier werd de vorige ook wat groter geschat (achteraf helemaal niet zo gelukkig), maar onze vk en de gyn wilden liever niet inleiden tenzij echt nodig of ver overtijd (>41 weken).
    Inleiden schijnt voor de baby en de moeder minder goed te zijn qua start en ze gaven aan dat een ingeleide bevalling veel zwaarder kan zijn.
    Kijk zijn natuurlijk uitzonderingen, maar snapte na die uitleg wel waarom ze zo lang mogelijk wachten.
     
    Buko en suikerklontje vinden dit leuk.
  15. Ienemine

    Ienemine Fanatiek lid

    20 feb 2018
    1.359
    775
    113
    Vrouw
    Tijdens de zwangerschap van onze oudste moest ik bij 37.6 naar de gyn ze was groot p95 en ze bewoog minder dan eerst toen ben ik de volgende morgen gelijk ingeleid omdat de gyn echt zei we weten niet waarom ze minder beweegt en we halen ze liever dan dat ze ineens overleden in je buik zit. Het kwam mij echt rauw op mijn dak want ik was net met verlof en ik ging er van uit dat ze wel overtijd zou komen.
    Bij de 2de hielden ze de groei weer goed in de gaten en ze bleek nu op p97/98 te zitten en ook nog in stuit te liggen. De eerste kwam er moeilijk uit (uiteindelijk vacuümpomp) dat de gyn ook zei of ze moet draaien of het wordt een keizersnee een stuit bevalling mag je echt niet omdat de oudste er zo moelijk uit kwam. Met 36 weken zou ze gedraaid worden (proberen dan) en met 35.6 is ze gewoon zelf goed gaan liggen ;)
    Gelijk weer een afspraak gekregen om met 38 weken in te leiden en dit is ook gebeurd. Op een 50 gram na woog ze 4 kilo.
    Nu loop ik gewoon weer bij de VK en die hebben mij al gelijk aan het begin besproken bij de gyn met 36 weken daar op controle voor groeiecho en zeer waarschijnlijk met 38 weken weer inleiden. Met 20.1 hadden wij de 20 weken echo en toen liep hij al weer ruim 2.5 week voor op groei.

    We wachten het gewoon af ik ben alle twee de keren getest op diabetes en dat heb ik niet. Ze hebben het blijkbaar erg goed in mijn buik ;)

    Ik denk ook dat het per ziekenhuis anders is wanneer ze ingrijpen etc.

    Vervelend dat sommige zo slecht slapen hier is het bij vlagen maar meer omdat ik wakker wordt van het draaien in bed. Ik hoef er gelukkig niet uit om naar de wc te gaan.
     
  16. Luna87

    Luna87 Fanatiek lid

    28 aug 2018
    1.060
    1.297
    113
    Vrouw
    Fijn, al die berichtjes over grote baby's!

    Wij gaan gewoon bij de volgende groeiecho maar vragen aan de verloskundige hoe ze dit voor zich zien. Tot nu toe nog niet bij de gynaecoloog geweest. Vinden jullie dat de verloskundige hierover een goede afweging kan maken? Of moet ik bij de 35 weken groeiecho (en nog steeds p91 of hoger) vragen om een afspraak bij de gynaecoloog?
     
  17. RachelleNM

    RachelleNM Fanatiek lid

    19 aug 2015
    3.329
    2.135
    113
    Vrouw
    Ooooh meiden ik ben zoooooo dom geweest! Ik heb de warme strijkijzer op de bank laten staan! Resultaat: een enorm gat in m'n bank :cry::cry: Zie foto.

    Heb meteen gebeld met Interpolis, krijg godzijdank het gehele bedrag terug wat ik voor de bank betaald heb!! Dus morgen gaan vriend en ik bankshoppen :) Da's dan ook wel weer leuk. Maar echt, ik kon wel janken :cry: IMG-20191023-WA0002.jpeg
     
    iez, Dikkiedikk, JosjeM en 3 anderen vinden dit leuk.
  18. Yviev

    Yviev Fanatiek lid

    23 dec 2017
    3.015
    2.709
    113
    Vrouw
    Oooooo wat erg @RachelleNM
    Gelukkig volledig vergoed! Geluk bij een ongeluk :D
     
    RachelleNM vindt dit leuk.
  19. Luna87

    Luna87 Fanatiek lid

    28 aug 2018
    1.060
    1.297
    113
    Vrouw
    @RachelleNM Ik moest heel hard lachen :roflmao: Sorry! Had zo mij kunnen gebeuren. Wel fijn dat jullie verzekering niet moeilijk doet. Succes morgen met shoppen!
     
    RachelleNM vindt dit leuk.
  20. RachelleNM

    RachelleNM Fanatiek lid

    19 aug 2015
    3.329
    2.135
    113
    Vrouw
    Ben blij dat je om me hebt kunnen lachen :rolleyes:
    Vriend lachte me ook keihard uit. Thanks schat :thumup: Erg blij dat we zo goed verzekerd zijn.
     

Deel Deze Pagina