Chilivis met tahin (in een verse tomatensaus), geroosterde bospeen met rozenharissa en zelfgemaakt za’atar-notenbrood met roomboter Weekendtoetje: panna cotta met yoghurt, gekarameliseerde appeltjes en speculaascrumble
Ik ga zo aan mijn lekkere ‘draadjes’vlees beginnen. Daarbij maak ik een smeuïge aardappelpuree en kook ik broccoli.
Ik ga zo vast beginnen aan de moussaka, dan hoef ik het vanavond alleen nog maar in de oven te schuiven. En ik maak er een gegrilde paprika salade bij.
Vandaag een tapasplankje met stokbrood, tomaat/mozzarella, worstjes, kaasjes, gerookte zalm, gehaktballetjes en lekkere kipsate van de BBQ
Loempiataart. Daarnaast wilde mijn zoon graag groentesoep maken, dus dat eten we dan wel als voorafje. Als toetje een Braziliaanse cake met een vloeibare vulling. Geen idee hoe het heet, deze hebben wij van Braziliaanse kennissen gekregen.
Tuurlijk: https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/recept-panna-cotta-van-yoghurt-met-gekarameliseerde-appel/ Alleen de kruimels maak ik iets anders. Amandelen vervang ik voor gewone bloem en ik gooi er dus speculaaskruiden doorheen.
Een heerlijke goulashsoep uit mijn nieuwe slowcooker. Al even geproefd en hij is heerlijk!!! Nog wat broodjes erbij vanavond.