'Huilbaby'

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Bella1987, 5 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bella1987

    Bella1987 Actief lid

    13 okt 2018
    101
    23
    18
    Vrouw
    Hi allemaal,

    De term huilbaby klinkt verschrikkelijk maar dan is het wel duidelijk waar dit bericht over gaat:).

    Ons kindje van 6 weken huilt 10 uur per dag, waardoor we erg moe en gefrustreerd zijn. Gelukkig krijgen we veel hulp van familie en vrienden, wat al heel erg scheelt!

    We zijn nog erg zoekende wat er aan de hand is met dit kereltje... Hij is zo intens ontevreden en boos, zo zielig!
    We lopen bij een osteopaat, hebben een lactatiedeskundige mee laten kijken, en al 1000 dingen aangeschaft wat dé oplossing zou moeten zijn maar helaas weer een teleurstelling bleek.

    Ook lopen we bij de kinderarts, haar idee was dat wij hem overvoeden. Ik kolf af, en we gaven 100 ml per keer, over 8 voedingen. Nu geven we 80 ml met johannespitmeel.
    Ik heb niet het idee dat dit het nou gaat zijn, maar we proberen het maar weer.

    Maar goed, mijn vraag is: zijn er op dit forum meerdere mama's met een baby die abnormaal veel huilt en hoe ga je hiermee om?
    Ik heb me erbij neergelegd dat dé oplossing niet gaat komen maar dat we ons er bij neer moeten leggen dat de tijd zijn werk moet doen.

    Zijn er mama's met tips om deze heftige periode door te komen? En hoe lang duurt het ongeveer voordat een baby meer tevreden wordt?
     
  2. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.913
    3.334
    113
    Heb je koemelk allergie uitgesloten?
    Reflux (kan ook door kma komen)?

    Mondanatomie laten controleren? Heeft de lk daar naar gekeken?

    Heb gelukkig zelf geen ervaring met een huilbaby.
    Maar wil je wel meegeven, doe wat goed voelt en niet wat zo hoort. Als hij de hele dag bij jou ligt en dat beter gaat dan in bed, is dat dus prima.

    Verder is jbpm een symptoombestrijder, geen oplossing. Het geeft vaak verstopping, darmkrampen en de verzwaarde melk komt vaak wel omhoog, maar er niet meer uit, waardoor het nogmaals weggeslikt moet worden.
    Lees anders de blog van @Averlhach eens, die heeft veel goede tips.

    Ik hoop dat jullie gauw wat rust vinden. Sterkte!
     
  3. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.048
    4.241
    113
    10 jaar geleden zat ik met een huilbaby, zo erg dat ik 's avonds haar wel eens voedde en bij mezelf dacht, meisje als het leven zo rottig is voor je ga dan maar. (om 's morgens blij te zijn dat ze er nog gewoon was). Huilend ben ik bij mijn huisarts terecht gekomen maar buiten veel lucht in haar buik en waarschijnlijk obstipatie (en medicatie daarvoor) kwamen we niet. Haar veel rechtop houden leek wel wat te helpen en blijven bewegen. Hulp kon ik op een of andere manier moeilijk aanvaarden want als ze bij mij al zo huilde wat zou ze dan niet bij een ander doen.
    Na 7 maanden werd het minder en zagen we wat vaker een vrolijk meisje, maar met regelmaat veel buikpijn.

    Nog steeds is haar eerste primaire reactie huilen (bij blijdschap,verdriet,angst etc)

    Ondertussen zijn we 10 jaar verder en eindelijk zijn we er achter dat ze een lactose intolerantie heeft, ze eet nu 4 weken lactose vrij en haar eeuwig aanwezige buikpijn is eindelijk verdwenen.
     
  4. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Eet jij zelf lactose vrij?
     
  5. Yoshi83

    Yoshi83 Actief lid

    8 jun 2018
    128
    90
    28
    Vrouw
    Onze oudste huilde zo'n 14 uur per dag, gek werden wij ervan! Consultatiebureau dacht dat we overdreven.
    Bij de 10 weken stopte het van het een op het andere moment.
    Vanaf dat moment ging hij veel spugen dus wsc verborgen reflux geweest.

    We hebben natuurlijk in de tussentijd vanalles geprobeerd maar niks hielp.

    Het kan dus ook gewoon in een keer stoppen.
     
  6. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Mijn huilbaby stopte met uren lang huilen toen ik meer voeding gaf. Hij had honger.
    Ik gaf fles voeding maar zoontje kreeg soms wel 2 flessen meer dan volgens de regel zou mogen.

    Voor ik dat deed huilde, nee krijste hij een uur na de voeding tot de volgende voeding. Was dan weer een uurtje stil en dan begon het weer. Vreselijk was dat.

    Ik wens je veel sterkte, hopelijk weet je snel wat de oorzaak van het vele huilen is.
     
  7. Yelly

    Yelly Bekend lid

    26 jun 2019
    647
    575
    93
    Ik moet zo weg, dus even tvp. 2 huilbaby 's gehad. De laatste krijste 20 uur per etmaal. Nou ja, ik wilde dus ff wat tips spuien, maar dat komt later.
    Sterkte mama. Het is zwaar!
     
  8. Eruanna

    Eruanna Bekend lid

    13 mei 2013
    919
    903
    93
    Pechvogol en Vero0504 vinden dit leuk.
  9. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    11.116
    15.624
    113
    Vrouw
    #9 Neuzeke, 5 nov 2019
    Laatst bewerkt: 5 nov 2019
    Ik heb niet echt tips, ik vond het zelf meer ondergaan en blijven zoeken naar een eventuele oorzaak.
    En eerlijk gezegd kreeg destijds ook de kriebels van 90%van de tips.
    Ik wens u veel geduld en hopelijk snel beterschap of toch zicht op wat er aan de hand is.
     
  10. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

  11. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.400
    6.937
    113
    Vrouw
    #11 Narcisje, 5 nov 2019
    Laatst bewerkt: 5 nov 2019
    Kennis van mij haar dochtertje is zelfs in het ziekenhuis opgenomen omdat ze zoveel huilde en bij haar bleek dat de borstvoeding niet genoeg voeding bevatte. Na het geven van flesvoeding was het een zonnetje van een baby.
     
  12. Suzanne01

    Suzanne01 Bekend lid

    7 mei 2018
    528
    392
    63
    Vrouw
    Wij hadden ook een huilbaby. De eerste 2/3 maanden ook 10 tot 12 uur krijsen op een dag. Week ziekenhuis opname gehad, maar weinig uitgekomen. Een temperementvolle baby kregen we te horen. Oh, ze voelde mijn spanning ook en daarom huilde ze zoveel. Nou.. we zijn 7 maanden verder en is nog erg ontevreden. Als ze niet slaapt, ben ik alleen maar met haar bezig en is er geen tijd voor andere dingen. Anders is het huilen. Snachts is het ook nog vaak drama. Vele dingen geprobeerd, maar niets heeft het beter gemaakt. Uiteindelijk heb ik me er bij neer gelegd, omdat we al meerdere dingen geprobeerd hebben en niets werkte. Hier wachten we ook nog steeds tot het beter word. In jouw geval zou ik zeker nog niet stoppen met zoeken. Sterkte, het is erg zwaar!
     
  13. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.828
    14.157
    113
    Jup hier een lactose intolerant gevalletje vanaf dag 1 al aan t gillen geslagen. Enige stilte was tijdens t drinken van een fles. Voor de rest moord en brand gillen en krijsen, 6 weken lang achtereen, dag en nacht door. Bij elkaar 18-21 uur per dag. Wilde maar blijven drinken en drinken, vaak de hik (verborgen reflux dus ook nog een dingetje)

    BV geprobeerd dat was m niet (ook voor mij), nutrilon geen verbetering, uiteindelijk veel kastjes en muren, geen KMA geval (aldus huisarts, cb en kinderarts). Uit ellende Frisolac (Friso1) er in gegooid en probleem over vanaf de eerste fles al. Dan geloof je t zelf ook niet meer en kijk je angstig op de klok wanneer t weer begint.

    Enige wat nog bleef was de reflux maar dat konden we, nadat de voeding gewend was, met heel veel kleine flesjes en andere refluxregels nog net aan zonder medicatie.

    Advies is niet te veel wisselen met voeding. Frisolac kan je alleen krijgen via leef.nl (ook voor een apotheek alleen daar te bestellen dit ivm export tegen te gaan). Het is GEEN dieetvoeding, vroeger stond het wel in de supermarkt. Het is ook niet bizar duur ofzo, maar bevat veel minder lactose dan reguliere pakken melk in de winkel. Voor onze dochter laag genoeg om pijn vrij te blijven. KMA dieet helpt niet bij lactose intolerantie idd.
     
  14. Deb89

    Deb89 Bekend lid

    4 jun 2019
    597
    575
    93
    Vrouw
    Ik kan je helaas geen advies gegeven, maar wil je veel sterkte wensen in deze periode. Het is zwaar en verschrikkelijk als je niet weet wat er met je kindje is. Hopelijk ontdekken ze bij jullie nog een oorzaak. Maak gebruik van alle hulp die je kunt krijgen.
    Onze baby huilde ook veel. Ik heb het in de periode zelf goed doorstaan, maar daarna ben ik alsnog 'ingestort' en bij een psycholoog terecht gekomen. Ook het onbegrip van anderen (inclusief mijn eigen moeder) heeft mij toen veel verdriet gedaan.
     
  15. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Dat is echt zo'n stigmatiserend, kwalijk fabeltje. Zelfs vrouwen in hongersnood hebben voldoende voedingsstoffen in hun borstmelk. Waarschijnlijk was er iets anders aan de hand (allergie, slechte mondanatomie, slecht advies ivm aantal voedingen, slechte houding bij bv geven,... ) maar wordt het 'samengevat' als 'geen goede melk'. En dan lezen anderen dit, en gaan ze twijfelen aan de kwaliteit van bv. Zo jammer:(

    TS: mijn eerste idee was ook kma. Volg je een dieet?
     
    NdNk, Zoe123, Pechvogol en 3 anderen vinden dit leuk.
  16. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.889
    16.248
    113
    Hier was mijn zoon ook een huilbaby, hij huilde 18 uur per dag.

    De eerste vraag die mij direct te binnen schiet is ; als je hem in de box legt of in zijn bedje, hoe ligt hij dan? Vind je dat hij gewoon netjes ligt of ligt hij in een halve maan vorm?

    Wat wij destijds hebben gedaan qua hulp is het cb inschakelen, de huisarts en de kinderarts. Het huilen stopte daardoor niet, maar wij hadden ontzettend veel steun en ik kan alleen maar zeggen dat het cb echt toppers heeft werken op de locatie waar wij woonde. Ze kwamen zelfs aan huis (zo erg was het huilen) Hier bleek onze zoon koemelk allergie te hebben en het KISS- Syndroom.

    Maar lieve @Bella1987 jij gaat je hier doorheen slaan en je mag best wel eens mee huilen met de baby. Weet ook dat het huilen op een gegeven moment weer stopt en hoe vreselijk afgezaagd het ook klinkt ; het is een fase. Dat was mijn mantra dan ook en inderdaad na 16 weken toen de manueel therapeut helemaal afgerond was, stopte opeens het vele huilen.
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  17. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.889
    16.248
    113
    Ik wil geen discussie starten maar daar ben ik het niet mee eens, waarschijnlijk in veel gevallen zal het kloppen maar in mijn geval niet. Mijn lichaam heeft zo geleden door de bevalling( ik kon pas na 4 maanden 20 minuten buiten lopen even ter illustratie) dat er te weinig geproduceerd werd en dat het geen wat er was dus niet genoeg voedingstoffen bevatte. Overigens toen ik overstapte op flesvoeding, stopte natuurlijk niet opeens het huilen. :p
     
  18. Maan92

    Maan92 Actief lid

    8 dec 2016
    192
    95
    28
    Hier ook ervaring met een huilbaby. Het is verschrikkelijk en doodvermoeiend.
    Het hielp ons om een nachtje te logeren samen met de baby zodat we dan wel even langer dan een uur konden slapen. Verder afwisselen, eerste helft van de nacht man wakker en de tweede helft van de nacht ik. Soms een vriendin oppassen zodat ik een half uur de deur uit kon.

    De arts zei dat we pech hadden net een huilbaby en wilde het niet verder onderzoeken. Via een omweg toch een diagnose gekregen.
    Onze zoon bleek verborgen reflux te hebben, hij kreeg medicatie en het huilen was ineens over.

    Ik hoop dat je een manier kunt vinden waardoor je een beetje slaap kunt krijgen en af en toe even stilte om je heen hebt.
    Veel sterkte.
     
  19. Yelly

    Yelly Bekend lid

    26 jun 2019
    647
    575
    93
    De reacties heb ik niet gelezen, dus wellicht sommige dingen dubbel ofzo.
    Onze oudste 2 waren huilbaby's en de tweede huilde dus tot wel 20 uur per etmaal het eerste jaar.
    Bij beiden was sprake van hevige reflux. Als dat bij jouw kindje het geval is, kan indikken van de voeding juist meer klachten veroorzaken. De maag werkt nog steeds eten omhoog, het kost enkel nóg meer moeite.
    Bij beiden was ook sprake van hevige voedselallergie. Ik weet niet of je dat al uitgesloten hebt maar met name bij bijvoorbeeld koemelkallergie kan het echt een paar weken duren voor dit allergeen uit je systeem en uit de melk is en je resultaat merkt.
    Ik ben bij een homeopathisch arts geweest. Het waren gestreste baby's (ik had een zware zwangerschap met complicaties en pittige bevallingen. We hebben een osteopaat geraadpleegd, wat met name bij de tweede wel echt hielp. Er zat het één en ander scheef bij de middenrif. Kostte negen behandelingen ofzo, maar toen reduceerde het huilen echt met een uur of vijf per dag. Oké dan houd je nog meer dan de helft van een etmaal over maar toch elk uurtje is er één.
    We lieten de baby (ivm reflux maar ook ivm het hoge cortisollevel door het vele krijsen) meestal in de draagdoek slapen/ zitten. (oordopjes in).
    En verder was voor mij vooral acceptatie de grootste oplossing. Ik kon helaas mn baby niet laten stoppen met krijsen, maar ik kon mn baby alle liefde en zorg geven die ik had en ondertussen mn eigen weg hierin zoeken om te zorgen dat we er niet aan onderdoor gingen.
    Soms liep ik 's avonds laat nog over straat met huilende baby in de draagdoek, maar doordat het geluid dan even niet direct weer terugkaatste in mn oren, leverde het mij toch wat rust op. En afwisselen... ML en ik hebben diensten gedraaid en ik heb écht wel eens een paar minuten buiten gestaan om éven stilte te horen.

    Ons netwerk was heel klein (of eigenlijk niet) dus fijn om te lezen dat jullie wel een goed vangnet hebben.

    Als het je kan troosten (absoluut geen n=1 ervaring, maar toch ;)) na dat eerste extreem zware jaar, volgde een veel rustiger 2e jaar en daarna waren en zijn het de makkelijkste kinderen ever:D
     
  20. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Ik hoor dit ook vaker hoor. En de verloskundige zei het zelf ook. Omdat je het ziet ook aan afgekolfde melk, de een heeft veel vet, het ander vooral waterachtige substantie.
    En ik hoor ook vaak dat kinderen op borstvoeding maanden soms huilen en ouders er dan pas achter komen dat hun kind gewoon honger heeft.

    Maar voor ts: er kunnen zoveel oorzaken zijn! Bij ons was het KISS-syndroom en permanente middenoorontsteking. Wel echt medische oorzaken, ik zag ook dat het echt pijn was. Hij heeft een behandeling gekregen bij een gespecialiseerde chiropractor en buisjes. Dat heeft al veel opgelost. Heeft jouw baby wellicht met navelstreng om nek gezeten? Of moeilijke dan wel heel snelle bevalling? Is de baby gespannen, ook huilen bij aankleden enzo? Dat kan KISS zijn!
     
    Ysabella vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina