Punctie onder algehele narcose of niet?

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Smienaatje, 5 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Smienaatje

    Smienaatje Bekend lid

    21 feb 2019
    771
    881
    93
    Vrouw
    Dag dames,

    Ik start een deze dagen met mijn IVF/ICSI traject, maar het enige waar ik aan kan denken is de punctie. Ik heb een hoop horrorverhalen gehoord en gelezen, waardoor ik hier nu echt bang voor ben.
    In het ziekenhuis waar ik loop krijg je een morfinepompje om wat te kalmeren, maar ik zag op de website van Freya dat het ook onder algehele narcose kan. Hier ben ik ook niet zo'n voorstander van, maar ik overweeg het wel, omdat ik echt een lage pijngrens heb.

    Ik ben opzoek naar eerlijke ervaringen van mensen die een punctie hebben gehad ZONDER narcose, maar alleen met pijnstilling of iets van een morfinepompje.
     
  2. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Ik heb de eerste punctie gehad zonder pijnstilling... Alleen 1000mg paracetamol. Nooit weer...

    2de punctie onder narcose gedaan.
     
    Smienaatje vindt dit leuk.
  3. Palmpje

    Palmpje VIP lid

    8 jul 2017
    8.568
    6.542
    113
    Vrouw
    Ik heb 2x een punctie gehad met dormicum, dat zorgt er voor dat je alles niet zo bewust mee maakt. Het maakt je een beetje "dronken". Ik vond het goed te doen, zo goed als geen pijn. Wel had ik eerste keer maar 5, en de tweede keer 6 follikels. En iedereen ervaart het sowieso anders. Veel succes met je keuze, én met de punctie uiteraard!
     
    Smienaatje vindt dit leuk.
  4. sarake

    sarake Actief lid

    16 dec 2006
    372
    23
    18
    Bediende
    Ik heb een punctie zonder algemene narcose gehad enkel lokaal verdoofd! Moet zeggen dat ik het meevallen vond qua pijn!
     
    Smienaatje vindt dit leuk.
  5. Kimmetjuh90

    Kimmetjuh90 VIP lid

    14 dec 2017
    16.976
    9.921
    113
    Vrouw
    Postbezorgster
    Ik was ook heel angstig voor de punctie (door alle horrorverhalen te lezen, achteraf heel stom, maar wilde weten wat ik kon verwachten).
    Ik heb het met de gyn meermaals besproken dat ik ontzettend angstig was, ik kreeg de optie om de punctie met dormicum te ondergaan, zoals al eerder gezegt dan ben je een beetje van de kaart (soort van dronken), uiteindelijk heb ik nog voor er ook maar iets gedaan werd besloten (huilend van angst) dat ik toch dormicum wilde, maar ineens werd er dus vertelt dat dat geen optie was..
    Dus toen ben ik boos geworden, hoezo geen optie? Toen dus alleen met een diazepam die ik van te voren thuis al had genomen en paracetamol de punctie ondergaan, ik verwachtte helse pijnen, maar t viel uit Eindelijk reuze mee, er werden 18 eitjes geoogst, 15 werden er bevrucht, en ik werd zwanger van de 2e cryo terugplaatsing, nu heb ik er nog 12 over, en die wil ik wanneer mijn vriend en ik er beide klaar voor zijn gaan gebruiken voor nog een wondertje.
    Ik hoop dat het jou ook uiteindelijk mee zal vallen! Ik wens je alvast heel veel succes :)
     
    Smienaatje vindt dit leuk.
  6. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.182
    4.324
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Hier punctie zonder pijnstilling (wel lokaal verdoofd). Prima te doen.
     
    Smienaatje vindt dit leuk.
  7. Mimi123

    Mimi123 Bekend lid

    2 aug 2019
    678
    389
    63
    Vrouw
    Ik had morfine tijdens de 2 puncties en het was alsnog pijnlijk. Eerste punctie was iets beter te doen dan de tweede. De tweede was een hel. Dit kwam ook omdat ze bij de tweede punctie twee keer in dezelfde eierstok moest prikken omdat ze dus niet alle eicellen eruit kreeg. Ik riep nog half dronken dat ik niet meer wou maar die laatste eicellen moesten eruit:D
     
    Smienaatje vindt dit leuk.
  8. LaLaS

    LaLaS Fanatiek lid

    13 sep 2013
    1.100
    197
    63
    Vrouw
    Ik heb een punctie gehad met enkel paracetamol en een morfine achtige middel tijdens de punctie. Lekker is anders, maar het is me echt meegevallen. Had het veel erger verwacht.
     
    Smienaatje vindt dit leuk.
  9. Smienaatje

    Smienaatje Bekend lid

    21 feb 2019
    771
    881
    93
    Vrouw
    Was de diazepam van je zelf of heb je die van je arts gekregen?
     
  10. sas27

    sas27 Fanatiek lid

    1 mrt 2011
    1.842
    9
    38
    Vrouw
    systeembeheerder
    overijssel
    Ook 2x punctie beiden met een morfine pompje veel eitjes aangeprikt
    En goed te doen hoor!
     
    Smienaatje vindt dit leuk.
  11. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Hier 2x een punctie met morfine via het infuus, 3e punctie met morfine via het infuus én lokale verdoving (was echt zó nergens voor nodig, deed meer pijn dan de hele punctie bij elkaar), 4e punctie onder sedatie (had geen keuze). Alle puncties vond ik echt prima te doen. Tuurlijk, je voelt dat ze prikken, maar vind naar de tandarts gaan erger. En ik heb ook echt een lage pijngrens, dus meid, no worries, het komt vast goed, en anders is het met 10-15 minuten ook allemaal weer voorbij.
     
    Smienaatje vindt dit leuk.
  12. Kimmetjuh90

    Kimmetjuh90 VIP lid

    14 dec 2017
    16.976
    9.921
    113
    Vrouw
    Postbezorgster
    Had ik van de arts gekregen :)
     
    Smienaatje vindt dit leuk.
  13. Ila

    Ila Fanatiek lid

    30 aug 2017
    1.236
    989
    113
    Vrouw
    Ik denk dat heel veel afhangt van hoeveel follikels je hebt. Ik kreeg bij de punctie een spuit pethidine in m’n bil en een pilletje om je rustig te maken. De eerste lading follikels aanprikken was prima te doen, maar ik had er 21, waarvan een aantal met een harde schil, dus er moesten veel prikken worden gezet en dat ging op een gegeven moment toch wel erg zeer doen. Het gebeurt geregeld dat vrouwen minder follikels hebben en dan ben je niet zo lang bezig en zou in principe de pijn ook minder moeten zijn. Desalniettemin zou ik het zo allemaal weer opnieuw doen, zelfs met het driedubbele aantal follikels, want het eindresultaat is het meer dan waard. Ik hoop voor jou dat dit ook zo mag zijn!
     
    Smienaatje vindt dit leuk.
  14. laney

    laney Actief lid

    2 okt 2009
    335
    72
    28
    Ik heb 1x een punctie zonder narcose maar wel wat verdovingvia het infuus en 1x onder sedatie gehad. Mijn advies is SEDATIE SEDATIE SEDATIE. Die keer zonder narcose heeft mij echt een trauma bezorgd. Ik had wel overstimulatie waardoor het erg lang duurde. Dat infuus werkte voor geen meter bij mij.. door de adrenaline werkte die niet. Zodra ik in de auto zat kakte ik echter helemaal in. Ik had beide pogingen 24 follikels. Ik denk als je er Max 10/13 hebt, trek je het wel maar het is heel eerlijk gewoon pijnlijk. De keer met sedatie heb ik er niets van gemerkt en heerlijk geslapen. Dit is dus wel wat ik aan zou aanraden
     
  15. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik heb er 3 gedaan zonder algehele narcose. En ik heb ze er vanaf de tweede om gesmeekt, maar dat kon niet. Door mij als patiënt heb ik later begrepen dat ze er serieus mee bezig zijn gegaan om dat wel aan te kunnen bieden voor de extreme gevallen, maar daar heb ik dus nooit wat aan gehad.

    Ik deed puncties op een oxaxepam de avond van de voren, ketamine en dormicum. (Dormicum is het roesje, ketamine een snelle pijnverlichter) de eerste keer de gewone dosering. Vreselijk vond ik het, ze hebben zelfs getwijfeld om het af te breken.
    De tweede keer hebben ze het verhoogd, maar zeiden ze achteraf dat ze de crashcar klaar hadden staan omdat ze bang waren dat mn hart er mee op kon houden. Dit nog steeds godsgruwelijk veel zeer btw.
    De derde keer mocht ik ook smorgens zo'n oxaxepam nemen, en werd het nog hoger ingespoten. Echt drama drama.

    Ik ben extreem gevoelig daar beneden. Seks kan in een bepaalde stand zeer doen. Echos vaginaal doen ook standaard pijn.

    Als je kan kiezen voor volledige narcose zou ik het absoluut doen. Waarom pijnlijden als het niet hoeft? Ik vind het sowieso bizar dat we er in NL zo moeilijk over doen.
     
  16. Spikkeltje

    Spikkeltje Fanatiek lid

    Voor onze eerste hebben wij ICSI in Gent gedaan. Ik ben een gigantisch watje qua pijn maar ik heb er echt heel weinig van gevoeld. Ik kreeg lokale prikken (die voelde ik wel even, vergelijkbaar als bij de tandarts maar dan andere regio zeg maar) en een infuus met morfineachtig spul. Dat spul is echt fantastisch, ik was zo high als een konijn.
     

Deel Deze Pagina