Verlof/ vakantie partner

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door Flower00, 10 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Flower00

    Flower00 Actief lid

    13 feb 2019
    112
    21
    18
    Vrouw
    hi,
    Wij zitten te denken wat fijn is om op te nemen voor mijn man qua vakantiedagen. We zaten te denken aan 2 wkn na de bevalling en dan 4 wkn na mijn verlof zodat baby dan nog wat langer thuis kan blijven. Wat is jullie ervaring? Misschien is het fijner als man 3 of 4 weken eerst thuis is? Qua ondersteuning en morele zekerheid bijv..
     
    Mamalove2014 vindt dit leuk.
  2. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.457
    3.313
    113
    Hier was vriend blij dat hij de eerste week gewoon kon werken (met een vreemde vrouw in huis/kraamzorg) hij is wel de vrijdag en het weekend na de bevalling thuis geweest. Daarna nam hij een week vrij nadat de kraamzorg weer weg was. Echt heerlijk.

    Ik ga na mn verlof weer werken heb liever iets later vakantie. Verlof voelt echt niet als vakantie bij een 1e kindje is gewoon in een ritme komen soort van werken enz. Dus plak er zelf geen vakantie achteraan.

    Als je man niet heel veel vrij heeft in jouw verlof is het erna misschien wel prettig zodat wat je zegt jullie kindje wat langer thuis is.

    Succes!
     
    Flower00 vindt dit leuk.
  3. MDK

    MDK Bekend lid

    6 mei 2015
    644
    375
    63
    Vrouw
    Hoeveel weken is jullie baby ongeveer als je weer moet gaan werken?

    ik zou t zelf heel jammer vinden als mijn man en ik niet tegelijk vakantie / verlof zouden hebben, dus persoonlijk zou ik niet kiezen voor de optie dat je man na jouw verlof 4 weken vakantie heeft (juist leuk om aan het einde van je verlof nog even samen vakantie te hebben). En 4 weken direct na de bevalling zou ik ook veel vinden, dan ben je vaak nog zo bezig met wennen aan vanalles dat t niet echt als vakantie voelt... als je herstel na de bevalling langzaam of moeizaam ofzo verloopt of je baby heeft geen fijne start ofzo, dan lijkt t me weer wel fijn om je man in de buurt te hebben die eerste weken! Maar hier verliep t 3 keer prima... mijn man heeft de eerste 2 a 3 weken een paar keer halve dagen gewerkt, was ook fijn!
     
    Flower00 vindt dit leuk.
  4. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Hier heeft mijn vriend 2 weken halve dagen gewerkt, ideaal. Ik had toch kraamzorg en die halve dag kon hij toch een boel dingen regelen voor mij. En hoefde zo maar een paar dagen vakantie op te nemen.
    En hij vond het ook wel even fijn om niet de hele dag thuis te zijn met de kraamhulp ;)
    En we zijn in mijn verlof ook nog lekker een weekje weggeweest. Want echt vakantie zijn die eerste weken natuurlijk niet.
    Ik ben weer aan het werk gegaan toen hij 10 weken oud was. Voor mij was dat op dat moment prima, al ben ik de kinderen erna steeds langer thuisgebleven haha.
     
  5. Ansj84

    Ansj84 Actief lid

    10 mei 2019
    470
    635
    93
    Vrouw
    Mijn man is bij mijn zoon 3 weken thuis gebleven (2wk was de planning maar door de feestdagen waren het er 3). Ik vond het wel prettig. Ivm een keizersnede al paar nachten in het zh en kon daarna niet echt makkelijk mijn bed uit komen of het huishouden doen. De nachten verschoonde mijn man dus mijn zoon en gaf ik de borstvoeding. Aangezien mijn man niet echt goed tegen weinig slaap kon was het fijn dat ie niet hoefde te werken ;).

    Nu is de planning dat hij ook de eerste 3 weken thuis is.

    Hij vond het zelf ook heel fijn om de eerste weken zo bewust mee te maken.

    Wij hebben we gekozen voor alleen kraamzorg in de ochtend te laten komen dus dat scheelt wel.
     
  6. Poppy1987

    Poppy1987 Actief lid

    5 jan 2017
    475
    279
    63
    Groningen
    Het moment dat de kleine naar opvang gaat is ongeacht het uitstellen nooit leuk en blijft moeilijk.
    Persoonlijk zou ik geen vrij nemen na elkaar.
    Als het de eerste is is het in de kraamweek juist wel fijn om samen overal bij te zijn. Je krijgt zoveel info en zoveel dingen voor de eerste keer dat het ook leuk voor papa is om dat mee te krijgen! En vooral handig.

    Bij onze eerste was man 3 weken vrij na de bevalling. Heerlijk! Samen wennen aan ons gezinnetje en samen alles ontdekken en doen. Ook voor het minder slapen is het dan fijn dat er niets moet.

    Bij de tweede doen we het zeker weer! Ook tijdens kraamzorg.
     
    Flower00 en Dubbelgeluk vinden dit leuk.
  7. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.345
    113
    hier sluit ik mij bij aan. Vooral bij de eerste is het heel fijn om samen te wennen en elkaar te kunnen helpen.
    Ik zou het verlof niet verlengen door je man. Inderdaad is het dan veel leuker om later (of aansluitend aan je verlof) een vakantie met elkaar op te nemen.

    Mijn ervaring is dat het gezinsleven met 10 weken meestal ‘eindelijk’ lekker gaat lopen, dus dan even weg is sowieso leuk!
     
    Flower00 vindt dit leuk.
  8. Elsa86

    Elsa86 VIP lid

    30 jun 2014
    6.453
    3.441
    113
    Bij onze 4e is mijn man, de dag na de bevalling, meteen weer gaan werken. Kraamzorg was woensdag 11 september voor het laatst. Die donderdag en vrijdag moest hij nog werken, daarna was hij 3 weken vrij.
     
    Flower00 vindt dit leuk.
  9. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.749
    15.179
    113
    Beide keren was mijn man vanaf de dag van de bevalling drie weken vrij. De laatste week van mijn verlof was hij ook vrij.

    Na elkaar vrij nemen zou ik zelf niet doen.
     
    Flower00 vindt dit leuk.
  10. Ila

    Ila Fanatiek lid

    30 aug 2017
    1.233
    981
    113
    Vrouw
    Mijn man is straks na de bevalling ook 3 weken vrij. Zo kunnen we fijn samen opstarten als gezin en wennen aan de nieuwe situatie. Ikzelf zie het ook niet zitten om alleen te zijn met de kraamzorg en de kraamvisite. Ik ga er maar vanuit heel moe te zijn en dan vind ik het erg fijn om hem om me heen te hebben, al is het alleen al zodat ik niet steeds het woord hoef te voeren. Met de feestdagen is hij ook nog 2 weken vrij, zodat we daar samen van kunnen genieten.
    Na mijn verlof heb ik zelf nog vakantie opgenomen, zodat de kleine meid pas met 14 weken hoeft te starten op het kdv, ipv met 10 weken al. Dit kwam toevallig goed uit, omdat mijn eigenlijke zomervakantie van dit jaar in mijn verlof viel en daardoor kwam te vervallen. Die weken had ik dus mooi over :thumup:
     
    Flower00 vindt dit leuk.
  11. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    Man is 4 weken na de geboorte thuis geweest , maar onze planning was een rollercoaster. Van geplande keizersnede - naar toch natuurlijk bevallen - naar inleiden wat is uitgelopen op spoedkeizersnede. Ik heb dus echt wel baat gehad bij zijn 4 weken vrij en extra dagen kraamzorg :thumup:.

    Onze dochter hoeft niet naar opvang omdat ik werk tijdens zwangerschap ingelicht en van 40 uur in de week naar een 0 uren contract ben gegaan begin dit jaar , en dus niet meer terug ga :). Ik heb wel heel veel respect voor degene die wel weer gaan werken!!
     
    Flower00 vindt dit leuk.
  12. sabagirl

    sabagirl Fanatiek lid

    15 okt 2015
    3.311
    1.048
    113
    Bij zoon is man 2 weken thuis geweest daarna nog een paar keer naar huis moeten komen omdat de bv dramatisch ging en ik er doorheen zat. Na 2 maanden nog een weekje vakantie gehad met zijn 3en.

    Bij 2e is hij 2 weken volledig thuis geweest daarna nog 3 weken 2 dagen per week vrij zodat hij thuis was als zoon thuis was. Op de opvang dagen van zoon werkte hij wel.

    Bij zoon ben ik na 14 weken gaan werken, vond ik achteraf te snel. Bij dochter Pas na 7 maanden en dat was heerlijk relaxed.
     
    Flower00 vindt dit leuk.
  13. Flamingo1990

    Flamingo1990 Niet meer actief

    Mijn vriend is in totaal 3 weken thuis gebleven (8 dagen van de werkgever, overige vakantiedagen). Hij had het echt niet anders gewild en baalde zelfs dat hij weer aan het werk moest. Hij vond het heerlijk om alles mee te maken en juist te leren van de kraamhulp. Ons zoontje reageert ook heel goed op papa en ik geloof echt dat die drie weken er aan bij hebben gedragen dat hij hem goed kent. Hij heeft hem veel gedragen en bloot huid op huid contact met hem gehad. In januari neemt mijn vriend nog een keer vakantie op zodat we met z’n drietjes fijne dingen kunnen gaan doen vlak voor ik moet werken.

    Ik heb in totaal 16 weken verlof vanaf de bevalling doordat ik ook vakantie er aan heb geplakt. Voor de bevalling had ik ook 6 weken verlof.
     
    Flower00 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina