Zwanger worden na een miskraam / missed abortion (deel 2)

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door nneah, 27 apr 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bloeme

    Bloeme Bekend lid

    16 jun 2012
    583
    154
    43
    @PieterKonijn ik zag net je testen in je topic. Ik snap je zorgen. Zo ontzettend balen voor je. Bij al mijn vroege miskramen kwam de menstruatie binnen 2 dagen na de aflopende test.
    Je kan meteen weer proberen zwanger te raken. Al kan het wel zijn dat ze bij de onderzoeken iets vinden wat actie vereist. Alleen de kans dat ze een oorzaak vinden is klein.
     
  2. PieterKonijn

    PieterKonijn Fanatiek lid

    24 mrt 2019
    1.387
    1.578
    113
    Vrouw
    Ja, het ziet er niet goed uit hè? Ik baal vreselijk, kan alleen maar huilen en in bed liggen. Ik ben gewoon zó bang dat we nooit een levend kindje zullen krijgen. :cry: Ik had al de angst dat die ene keer geen toeval was, en als het nu een tweede keer gebeurt ben ik bang dat die angst bevestigt wordt. Het kan kan toch niet iedere keer toeval zijn...

    Nou, ik ga dan maar uit van over 2 dagen een bloeding. Echt ontzettend rot dit.

    Ik hoop dat alles bij jou gewoon goed komt! Het is gewoon spannend allemaal, maar een knalrest klinkt goed.
     
  3. Lieverding

    Lieverding Fanatiek lid

    9 jun 2019
    1.202
    453
    83
    Vrouw
    @sarah28 nee geen testen gebruikt afgelopen keren omdat ik eindelijk best wel snel ervoor zwanger ben geraakt altijd (eerste maand gelijk in principe), dus we deden om de dag gewoon. Wel was er zw test die positief uitsloeg op blijkbaar ovulatie. Als ik zo reken ervanaf dan heb lange cyclus van 33-35 dagen of zo.
    heb wel alweer de ovutesten gekocht dus ga alweer aan de slag als ik tenminste ooit menstruatie krijg.. zo vaag allemaal..

    @PieterKonijn jammer maar ik denk dat je gewoon niet zo veel bezig moet zijn met de testen. Dat is nergens goed voor en schiet je ook niets op want veranderen kan je niets en ook niet later en het kan altijd mis gaan zelfs vlak voor uitgetekende datum.
    Recht op onderzoeken heb je in NL na 3x vroege miskraam of 2x late miskraam. Er zijn veel onderzoeken mogelijk. Bij mij eerste miskraam met 14.7 niet alle onderzoeken gedaan ( wel dna etc maar geen stolling of homocyten). Deze keer dus wel deze ook.

    ik hoop dat er daaruit (stolling) iets uitkomt want anders ia niets meer over om onderzoeken en dus is dubbel pech en moet ik daarmee maar meeleven..
     
  4. Bloeme

    Bloeme Bekend lid

    16 jun 2012
    583
    154
    43
    Er is altijd nog een sprankje hoop, misschien late innesteling.. Wie weet, komt het toch nog goed. Ik duim voor je!
    Vaak zijn miskramen domme pech, de kans op een goede zwangerschap is echt groter. Ooit komt het goed. Ik hoop voor jou heel snel.
     
    PieterKonijn vindt dit leuk.
  5. Dikkiedik123

    Dikkiedik123 Actief lid

    4 feb 2019
    427
    338
    63
    Vrouw
    Wat een hoop berichten! En wat een hoop gebeurd bij iedereen.

    @mimi1988 wat naar dat zijn wel vervelende klachten en nog zorgelijk ook met die harde buiken. Hoe is het nu na een paar dagen rust?

    @Melon he-le-maal mee eens, vreselijke weken, pijntjes, kwaaltjes, onzekerheid, piekeren, goede dagen slechte dagen, konden we het maar doorspoelen. Ik duim voor een goede echo.

    @PieterKonijn wat een onzekerheid en niet de berichten die we wilden zien. Ik wilde in eerste instantie typen dat 1 test altijd een foute meting of foute test kan zijn, een moment opname. Zie net dat je ook nog een predictor hebt gedaan. Ik blijf voor de duimen, je hebt nog geen kramp en bloed, dat is positief. Misschien ziet het er morgen weer heel anders uit. Sterkte meid!

    @Nena84 dat is even schrikken! Hopelijk komt je arts dinsdag met een mooi behandelplan! Er kan tegenwoordig zo veel. Ik duim voor je. Houd je ons op de hoogte?!

    @nneah gefeliciteerd met de geboorte van je dochter!! En wat heerlijk om te lezen dat het zo goed met jullie gaat.

    @Bloeme ook al midden in die vreselijke eerste weken. We kunnen het haha.

    @Lieverding vervelend dat je cyclus zo overhoop ligt!

    Bij mij is de stress en onzekerheid ook volledig toegeslagen. Zaterdag was ik bij de verloskundige, voorbespreking van de NIPT. Wilde ze het hartje proberen te luisteren, kon ze niet vinden. Op zich is dat met deze termijn niet vreemd (10+4), maar bij de intake met 8+4 heeft ze het ook geprobeerd en had ze het hartje wel. Jullie raden het al, stress dus. Ze heeft me geprobeerd gerust te stellen dat bij de intake het een gelukstreffer was en dat geloof ik ook meteen maar het zit me helemaal niet lekker. Ondanks dat ik weet dat mn baarmoeder flink naar achteren ligt, dat kan hartje horen ook moeilijker maken. Deze week termijnecho, misschien vervroeg ik die nog wel. Nogmaals vreselijke eerste weken.
     
    Bloeme, Nena84 en PieterKonijn vinden dit leuk.
  6. PieterKonijn

    PieterKonijn Fanatiek lid

    24 mrt 2019
    1.387
    1.578
    113
    Vrouw
    @Dikkiedik123 Jeetje meid dat kan ik me zó voorstellen!

    Waarschijnlijk heeft de verloskundige gelijk en zegt het helemaal niks, maar ik snap echt dat jij direct denkt "Ja maar wat als..." :$

    Ik hoop dat je heel snel geruststelling hebt en maar snel die nare eerste weken achter je mag laten!
     
    Dikkiedik123 vindt dit leuk.
  7. Dikkiedik123

    Dikkiedik123 Actief lid

    4 feb 2019
    427
    338
    63
    Vrouw
    Ja precies die gedachten de hele tijd, knetter word ik er van. En als het mis is kan ik er toch niks meer aan doen, maar ik had de afspraak van zaterdag liever niet gehad, dan had ik me nu niet zo gek zitten maken
     
  8. PieterKonijn

    PieterKonijn Fanatiek lid

    24 mrt 2019
    1.387
    1.578
    113
    Vrouw
    Dat snap ik helemaal! Ik heb nu iets vergelijkbaars met die stomme test van vanochtend. We hadden zo'n leuke dag gisteren, toen ik niet had getest. En vandaag zit ik er compleet doorheen. Ik denk ook steeds: als ik nu gewoon lekker niet had getest was de uitkomst hetzelfde geweest.

    Leuk detail: het kan dat ik nu dus een miskraam krijg terwijl ik ook een sollicitatiegesprek heb. Die gedachte alleen al maakt dat ik helemaal geen zin meer heb in dat stomme gesprek.
     
  9. mimi1988

    mimi1988 VIP lid

    7 apr 2015
    6.939
    4.153
    113
    @nneah gefeliciteerd!! Daar is jullie regenboogbaby eindelijk!!

    @Nena84 war heftig om te lezen en voor jou/jullie om te moeten doormaken. Houd je ons op de hoogte?

    @PieterKonijn balen van je testjes!
    Ik snap dat je een onderzoek wil, maar vergeet niet dat er vaak niets uit komt (en je eigen risico helemaal op is).
    Hier in totaal 3 vroege miskramen gehad, 1 bij 8 weken en deze zwangerschap een 2e lege vruchtzak. Ook wij hebben een chromosoomonderzoek laten doen, kwam niks uit. De kans dat het de volgende keer wel goed gaat is nog steeds vele maken groter! ❤️

    @Dikkiedik123 met rust gaat het wel beter! De voorweeën zijn afgenomen. Enkel nog af en toe een harde buik. Heb vandaag wel veel pijn down under.. of dat komt doordat hij al iets indaalt of dat het met mijn bekken zijn, geen idee..
    hoop dat de baby zich over een week of 9 meldt.
     
    Nena84 en PieterKonijn vinden dit leuk.
  10. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    @Nena84 oh nee dat meen je niet zeg! Ik hoop dat t nog een stadium is waarin ze wat voor jullie kunnen doen!

    @PieterKonijn ik had een week na mijn nod (tenminste de dag dat ik normaal ongi zou worden ongeveer) een lichte streep. Bij de eerste echo bleek dan ook dat ik waarschijnlijk een late eisprong had (ik heb geen ovutesten gebruikt dus wist t ook niet). Dat kan bij jou ook heel goed zijn geweest, je had niet getest toch of wel? Weet t niet meer... of een latere innesteling. Na de ma en curettage kan het heel goed zijn dat je cyclus anders liep dan normaal gesproken. Het kan echt nog goedkomen hoor, al snap ik je angst en onzekerheid maar al te goed. Ik heb me ook opgevreten de eerste weken. Ik duim voor je!!

    @nneah wat fijn dat alles goed is gegaan en jullie eindelijk je prachtige dochter bij jullie hebben! Veel geluk samen!

    @Lieverding ah ja wij deden dat ook. Maar bedoelde t nu vooral zodat je dan miss wat meer zicht hebt op he cyclus nu deze nog in de war lijkt.

    @Dikkiedik123 wat raar dat ze dan niet met de echo even kijkt?? Bij onze vk luisteren ze sowieso niet voor de 12 weken en als ze daarna t hartje niet kunnen vinden doen ze meteen n echo om zekerheid te hebben. Nu zit jij met de stress die hopelijk onnodig is!
     
    Nena84 vindt dit leuk.
  11. PieterKonijn

    PieterKonijn Fanatiek lid

    24 mrt 2019
    1.387
    1.578
    113
    Vrouw
    Dit kan niet goed zijn voor 16dpo. Het is gewoon wéér fout :(

    Wat nu?

    Het zou toch geen bbz zijn, met die lichte oploop?

    Mijn wereld is gewoon weer aan het instorten. Na alles wat er gebeurd is dit jaar ook nog dit. Ik begin echt de hoop te verliezen dat het ooit nog goed komt.

    Is iemand van jullie naar Gent geweest voor onderzoek? Ik lees goede dingen over aspirine en utrogestan, maar ik lees ook dat Nederlandse artsen daar niet in geloven. En ik heb echt veel teveel artsen gehad die mij niet geloofden tijdens de MA, dus alles behalve dat...

    Ik wil niet jarenlang zwanger raken en dan al die kindjes blijven verliezen. :cry:
     

    Bijgevoegde bestanden:

  12. Marielle1985

    Marielle1985 Bekend lid

    20 mrt 2015
    661
    549
    93
    Hij is licht, maar de enige die ik zie zonder in te zoomen.
    Ik heb van mijn nog een test van een jaar geleden. Die is genomen op 4dagen na nod. Ook super licht.....

    Probeer morgen een dag niet te testen. (Is moeilijk) maar dan zie je beter verschil tussen de 2 testen.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  13. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    Zo was die van mij dus ook ongeveer, bijna 7 dagen na nod (wat dus achteraf niet mn nod was).
     
  14. Dikkiedik123

    Dikkiedik123 Actief lid

    4 feb 2019
    427
    338
    63
    Vrouw
    @sarah28 mijn verloskundigen maken zelf geen echo’s daarvoor moet ik naar een echo bureau. En omdat het weekend was kon ik ook nergens heen gestuurd worden, super zuur! Naja blijven ademen en rustig aan maar weer.

    @PieterKonijn ik zie ook wel een hele lichte oploop, maar of de streep donker genoeg is weet ik niet. Mijn gynaecologen in het ziekenhuis doen niets met strepen, oploop etc. voor hun telt alleen een bloedtest. Misschien kan je toch een beetje die kant op?
     
  15. PieterKonijn

    PieterKonijn Fanatiek lid

    24 mrt 2019
    1.387
    1.578
    113
    Vrouw
    Ik begin nu ook kramp te krijgen meiden. Ik denk echt dat het alweer voorbij is :(
     
  16. mimi1988

    mimi1988 VIP lid

    7 apr 2015
    6.939
    4.153
    113
    Dikke knuffel ❤️
     
  17. Rebo

    Rebo Bekend lid

    26 feb 2015
    720
    297
    63
    Ik breek even in om je een hart onder de riem te steken..
    Hier de eerste 2 keer miskramen en daarna 3 gezonde kindjes dus verlies de hoop niet meid, dikke knuffel
     
    mimi1988 en PieterKonijn vinden dit leuk.
  18. Dikkiedik123

    Dikkiedik123 Actief lid

    4 feb 2019
    427
    338
    63
    Vrouw
    Heel veel sterkte!!
     
    PieterKonijn vindt dit leuk.
  19. Blomma

    Blomma Bekend lid

    18 jun 2013
    525
    571
    93
    Vrouw
    Noord-Holland
    #1739 Blomma, 11 nov 2019
    Laatst bewerkt: 11 nov 2019
    Ahhh lieve @PieterKonijn ik hoop zo dat het loos alarm is allemaal.. ik blijf toch duimen voor je X

    @Dikkiedik123 wat een stress meid, hopelijk onnodig allemaal!!

    @nneah oh lieverd, zo blij voor jou.. van harte!! XX

    @Nena84 wat schrikken..! Maar ik hoop dat alles nog enigszins meevalt aangezien je nog een cyclus hebt... veel sterkte morgen!

    En hier is alles weer helemaal achter de rug... vloeien heeft nog geen 2 weken geduurd, geen bruinverlies en alles is weer back to normal. Zo bizar hoe snel je lijf weer kan herstellen... Miskramen kan mijn lijf dan wel weer goed :rolleyes:

    We hebben as vrijdag de nacontrole in ons eigen ziekenhuis gelukkig, we zijn nl na de ma in een ander ziekenhuis geweest maar daar super slecht behandeld (niet geluisterd, verkeerde afspraakbevestiging/recept mee van een andere patiënt waardoor we de medicatie niet meekregen etc). Dus mijn verloskundige heeft mij besproken met ons eigen ziekenhuis en heeft onze afspraak er even tussendoor gefietst. Heel fijn. Die gyn waar we een afspraak mee hebben is ook fertiliteitsarts dus we kunnen hem ook gelijk alles vragen vwb onderzoeken!

    En ja, we gaan gelijk door, gezien mijn leeftijd heb ik geen tijd te verliezen :)
     
    Bloeme en PieterKonijn vinden dit leuk.
  20. Blomma

    Blomma Bekend lid

    18 jun 2013
    525
    571
    93
    Vrouw
    Noord-Holland
    Zwanger worden
    Xxmoixx
    - 27 jaar - 1e kindje - ronde 16+ (3x vmk en 1 ma 12wk): pauze ivm chromosoomuitslag
    SjH - 33 jaar - 1e kindje - ronde 7 na missed abortion (13/11/2018)
    Zonnetje2015 - 32 jaar- 2e kindje ronde 1 na ma ( met utro en aspirine IOM Gent ivm herhaalde miskramen 5x ma)
    Parel30 - 31 jaar- 1e kindje - mmm
    PieterKonijn - 28 jaar - 1e kindje - ronde 1 (na missed abortion 8+1 weken)
    Miss X - 33 jaar - 4e kindje en ronde 1 na missed abortion 15+5 weken
    Rosea - 30 jaar - 1e kindje - ronde 2 na missed abortion
    Nena84 - 35 jaar - 1e kindje - ronde 7 na missed abortion
    Nien92 - 27 jaar - 1e kindje - ronde 1 na missed abortion (juni 2019)
    Blomma - 35 jaar - 2e kindje - ronde 1 na missed abortion (okt 2019)

    NOD lijst


    November
    10 - PieterKonijn
    14 - Nien92
    24 - SjH

    Voor altijd in ons hart
    2018

    Blomma - aug ma 8w3d
    Roetje08 - okt ma 12w
    Flamingo1990 - okt mk 10w
    Nneah - sept mk, dec mk
    MissMorrow - ma 6+2w, mk 6w
    Mimi1988 - mk okt. en dec.
    Xxmoixx - 3 vmk en ma 12 wk
    Angela22 - 3 mk - mei.nov
    SjH - ma 9w, nov.
    Pinguinkje - nov., ma 9 wk
    Marielle1985 - nov, ma 12.1 wk
    Kaatje92 - okt, zol/bbz
    Krily - 3vmk (4+3)
    Melon - mrt ma 10+0

    2019
    Sarah28 - januari ma
    Mimi1988 - maart mk
    AapEnOlifant - maart mk 5+2w
    Aaav - januari mk
    Angela22 - maart 8+4
    Krily - januari ma 10+3
    Zonnetje2015 - februari ma 10.3
    Nena84 - april ma 8+6
    PieterKonijn - mei ma 8+1
    Nien92 - juni ma 11+3
    MIss X - juni ma 15+ 5
    Rosea - mei ma 8+6
    Melon - sept ma 8+0
    Blomma - okt ma 6+2

    Regenboogjes
    Babywens93
    - 25 jaar - 1e kindje - 21 juli 2019
    Pinkie88 - 30 jaar - 2e kindje - 2 augustus 2019
    Roodborstje2 - 23 jaar - 1e kindje - 11 augustus 2019
    Brinsa - 26 jaar - 1e kindje - 2 september 2019
    Flamingo1990 - 29 jaar - 1e kindje - 15 oktober 2019
    Nneah - 32 jaar - 3e kindje - 29 oktober 2019
    Kaatje92 - 27 jaar - 1e kindje - 3 november 2019
    MissMorrow - 34 jaar - 1e kindje - 10 november 2019
    Roetje08 - 26 jaar - 2e kindje - 14 november 2019
    Krily - 24 jaar - 1e kindje - 14 november
    Aaav - 24 jaar - 1e kindje - 19 november 2019
    AapEnOlifant - 27 jaar - 1e kindje - 12 januari 2020
    Pinguinkje - 32 jaar - 1e kindje - 24 januari 2020
    Mimi1988 - 31 jaar - 3e kindje - 26 januari 2020
    Sarah28 - 33 jaar - 2e kindje - 30 januari 2020
    Marielle1985 - 33 jaar - 2e kindje - 28 april 2020
    Melon - 28 jaar - 2e kindje - 6 juli 2020

    Afsprakenlijstje

    Marielle1985
    - 10 okt - termijn echo
     

Deel Deze Pagina