Eiceldonatie

Discussie in 'Donorschap' gestart door cd28, 2 sep 2017.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. peque

    peque Bekend lid

    26 feb 2013
    828
    827
    93
    Vrouw
    Omg. Arnhem
    @Inge1978 wow gefeliciteerd!!!

    @Killy88 geniet van jullie vakantie!!

    @Cactus92 begin je je al echt zwanger te voelen!?

    @Equivoque heb je al met een draagzak geprobeerd? die krampjes zijn zo vervelend :( Voor ons (maar vooral de kleine!) was de draagzak een godsgeschenk...

    @johannesbroodpitmeel : https://eurolac.net/jbpm/

    Hier vandaag naar het consultatiebureau geweest, de kleine man groeit en ontwikkelt zich perfect, en kreeg de complimenten! 190 dagen borstvoeding, ben er zelf wel een beetje trots op want het heeft af en toe bloed zweet en tranen gekost! Maar nu beginnen we een nieuwe fase... vast voedsel! Hilarisch te zien wat hij met een stukje broccoli en vlees doet (we doen rapley) :))

    ik probeer een en ander hier te blijven volgen maar mijn ventje wordt zo beweeglijk dat ik af en toe nergens aan toe kom! En man man man wat gebeurt er hier de laatste tijd veel positiefs!! Helemaal geweldig!

    Morgen vertrekken we voor een weekje naar Spanje, op bezoek bij opa en oma. Neefje en nichtjes, ooms en tantes, allemaal zitten ze vol spanning te wachten eindelijk dit kleintje te ontmoeten! ❤️
     
    Cactus92 en Louise11110 vinden dit leuk.
  2. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    #3362 Nienke91, 8 nov 2019
    Laatst bewerkt: 8 nov 2019
    @Muisje101 hier breekt echt mn klomp van. Hoe halen mensen het in hun hoofd zulke opmerkingen te maken? Inderdaad zoals al gezegd wordt, waarschijnlijk iemand die geen flauw benul heeft! Maar dan nog trouwens, bi-zar dat iemand zoiets in zijn of haar mond durft te nemen. Fijn dat er voor je opgekomen werd en heel stoer ook dat je zelf niet helemaal uit je stekker bent geschoten. Weet niet zeker of ik voor mezelf in had gestaan op zo’n moment... hoe gaat ie nu met je?

    @Cactus92 kijk nou!!!! Zo gaaf!!!! En zo fijn dat t so far so good was! Hoe gaat ie met jou vandaag de dag?

    @Equivoque haha mooie verhalen! Ik vind ook dat een pyjama dag mag, meerdere ook trouwens ;)! Ennuhhhh ik vind okergeel echt een onwijs leuke kleur! Nooit bewust van geweest dat ie ook nog ns nuttig kan zijn, haha!

    @Killy hoe is t daar? Vervelend zeker? Haha! Heeft de M&M store jullie komst overleefd? ;)

    @peque zó logisch dat je dit niet allemaal meer volgt maar zo lief dat je t stiekem dus gewoon tóch eigenlijk volgt wat er hier allemaal gebeurt en reageert! Hele fijne week in Spanje! Hoop op een zonnetje voor jullie!

    Hoe gaat ie met @puppy28?

    Hier alles onder controle! Al hoewel ik toch stiekem ‘last’ heb van de duphaston hoor. Dacht t vorige keer al, echt zwangerschapskwaaltjes geloof ik en iets korter lontje en minder energie. Of t is gewoon de tijd van t jaar en ideaal om de medicatie de schuld te geven? Hahaha! Al met al denk ik dat ik nog steeds niet mag klagen! Zitten nu alweer op dag 8, nog 6 te gaan! Vorige keer werd ik netjes 2 dagen later ongesteld en dan inderdaad bellen en rond dag 10 voor echo komen. Vorige keer ging mn arts op vakantie en wilde ze me graag nog zien (en ik haar natuurlijk;)) dus toen was ik er ‘al’ op dag 8.. ben benieuwd!

    We gaan lekkker! Fijn weekend ❤️
     
    Cactus92 en peque vinden dit leuk.
  3. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Hi meiden,

    Sorry ik ben wat laat. Krijg én geen meldingen én heb er de fut even niet voor.
    Ik ben erg misselijk geweest, maar dat is al wat minder. Maar ik voel me niet goed, erg neerslachtig en daar maak ik me zorgen om. Hoe lang duurt dit gevoel, heeft dat met t eerste trimester te maken, het voelt namelijk hormonaal, of zet dat zich daarna nog door en mondt het uit in een prenatale depressie. Angstig dus en heel naar. Er komt niks uit mn handen, meteen gaan douchen na opstaan is al teveel..
    Sinds gister dwing ik me tot van alles omdat ik ervan af wil, maar het kost bergen moeite. Slaap ook miserabel.
    Ik hoop dat iedereen begrijpt dat dit niet met ondankbaarheid of zwakte te maken heeft, ben ontzettend blij met mn zwangerschap en die gaat volgens mij heel goed, vanmiddag nog een echo. Maar ik heb mn mentale toestand niet in de hand.
    Bij Fos had ik dit ook.. Ik heb natuurlijk een hoop meegemaakt en zit al thuis met een burn out, maar toch voelt dit als reactie op de hormonale verandering. Zo plots en zo heftig.
    Dus even minder fut om te reageren, maar denk wel aan jullie hoor! ♥️
     
  4. zwaaistaart

    zwaaistaart Fanatiek lid

    23 jan 2011
    2.296
    926
    113
    Vrouw
    Ach @Cactus92 Wat ontzettend naar dat je je zo voelt! Helaas reageren sommige vrouwen idd zo op de zwangerschapshormonen. Praat er over met je verloskundige en accepteer hulp als dat nodig is.
    Heb je genoeg mensen om je heen die je helpen met bv koken en boodschappen?
    Veel sterkte en ik hoop dat je vanmiddag weer een fantastische echo hebt!
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  5. Nora001

    Nora001 Bekend lid

    22 jan 2019
    507
    303
    63
    Vrouw
    Stille meelezer, maar ik wil toch even reageren.
    Ik heb precies hetzelfde gevoel gehad tijdens mijn zwangerschap. Bij mij heeft dit de gehele zwangerschap aangehouden, maar dat is voor iedereen anders geloof ik. Na de bevalling was het meteen weg, dus het was echt hormonaal. Ook geen postnatale depressie gehad, waar ik wel erg bang voor was.
    Via mijn werk, waar ik een paar nare incidenten meemaakte, ben ik bij een goede therapeut terechtgekomen. Daar heb ik o.a. EMDR gevolgd. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Ook open en eerlijk zijn naar anderen hielp mij enorm. Dat verbloemen kost alleen maar meer energie.
    Dus ik zou je wel adviseren om goede ondersteuning te zoeken. Ik vond zwanger zijn echt verschrikkelijk zwaar. Hartstikke gewenst, geen enkele lichamelijke problemen, maar ik werd er gewoon een depri persoon van.
    Maar met goede ondersteuning én eerlijkheid kom je er wel doorheen.
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  6. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @Cactus92 wat vervelend dat je je zo down voelt... zeker omdat je niets anders wil dan blij zijn, en je dat ook zou verwachten na alles wat er gebeurd is. Maar gelukkig al een aantal reacties van dames die het herkennen. Zit niks anders op dan te accepteren dat het gevoel er is, weten dat het een oorzaak heeft die voorbij gaat en zo goed mogelijk ondersteuning te vragen waar nodig.
    Hoe was je echo vanmiddag?

    @peque herkenbaar... de kleine dame hier houdt me nu al aardig bezig, dus reageren schiet er vaak bij in! Maar ik volg iedereen op de voet!
    Rapley moest ik even opzoeken hoor, nog nooit van gehoord! Maar wel interessant!
    Heel veel plezier in Spanje!

    @Nienke91 met elke pil kom je weer een stapje dichterbij... spannend hoor, ik sta ook plaatsvervangend te popelen tot het echt gaat gebeuren voor jullie!

    @Killy88 hoe is het in de Big Apple?

    Hier gaat het goed met de kleine dame, ze is ook helemaal goedgekeurd op het consultatiebureau dus dat is fijn! Ze is in twee weken tijd een halve kilo aangekomen! Over de reflux hoeven we ons dus ook geen zorgen te maken, omdat ze niks tekort komt. Al is dat wel vervelend, want je ziet gewoon dat ze er last van heeft en dat is zo sneu... de ene dag meer dan de andere. Het leven van een baby is ook af en toe heel zwaar... ;)
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  7. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    @Ansel: Bedankt voor jouw lieve bericht. Ik heb ook zeker m’n kinderwens rondom m’n werk geprobeerd te plannen, maar die tijd is echt voorbij. M’n directe baas blijkt later nog terug te zijn gegaan naar hem om hem nog eens flink de waarheid te vertellen. Daarmee vond ik wel dat er genoeg woorden aan vuil waren gemaakt, dus heb het verder maar gelaten.

    @Inge1978: Hoe gaat het met je? Lekker veel aan het slapen? We zijn vanuit Nl, via Gent nu in Spanje onder behandeling. Was een enorme drempel, maar is uiteindelijk de beste beslissing ooit geweest.

    @Equivoque: Ik doe inderdaad een promotietraject. Wat buiten die horkenopmerking helemaal top is overigens! Wat fijn dat de kleine het zo goed doet! Het klinkt alsof je heerlijk van haar geniet!

    @peque: Wat fijn dat het zo goed gaat daar. Hoop dat jullie een heerlijke tijd hebben in Spanje!

    @Nienke91: Lekker aan het aftellen meis? Vind jou stoer, doorzetter ben je hoor! Nog maar eeen paar dagen toch? Ik herken jouw klachten wel hoor, en ik geef de medicatie inderdaad maar de schuld. Lukt het een beetje om goed voor jezelf te zorgen? Op tijd slapen etc?

    @Cactus92: Vervelend dat je je zo naar voelt lieverd. Tuurlijk is het geen ondankbaarheid gekkie. Je hebt ook zoveel meegemaakt, in combinatie met horrorhormonen, is het helemaal voor te stellen dat je het mentaal pittig hebt. Ik hoop dat de echo goed was en je daar wel even van hebt kunnen genieten. Heb je hulp hiervoor trouwens?

    Hier weer een pittig dagje. Ook 100% door de hormonen veroorzaakt, want eigenlijk gaat alles best goed. Zondag m’n laatste pil ingenomen, dus nu wachten op m’n menstruatie. Ben vandaag super moe en wil de hele dag alleen maar huilen. Maar heb eigenlijk niet zoveel om verdrietig over te zijn. Hoe bedoel je hormonster? Zo maar lekker naar bed toe, morgen weer fris op voor een nieuwe dag…
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  8. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Dankjewel, wat lief dat je reageert.
    Ik voel idd echt dat het een reactie is op de hormonen. En vorige keer had ik het natuurlijk ook. Maar wat een ellendig gevoel.
    Ik eet nu elke dag bij mn moeder, kan koken echt niet opbrengen. En dat is prima zo.
    Ik dwing mezelf wel om dingen te doen, vorige week lukte dat niet, maar deze week beter. Soms kom ik jankend thuis na een rondje fietsen, maar daarna toch weer ff beter. Dankjewel voor je support! Zal hieronder nog even verder reageren. Liefs
     
  9. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Jeetje, dat heeft dan lang aangehouden idd... ik ben daar ook een beetje bang voor.. Is nog afwachten natuurlijk, maar die angst is er wel, zo van, gaat dit gevoel ooit wel weg, ga ik me wel beter voelen over een tijdje?
    Bij mijn vorige zwangerschap had ik t ook, maar is natuurlijk nooit verder gekomen dan 13 weken. Toen mijn kindje geboren was ging ik opknappen heen. Dat was een heel dubbel gevoel..
    En ook bij mijn miskramen knapte ik binnen 5 min op nadat ik het kwijt was. Dus schijnbaar erg gevoelig voor die rothormonen.
    Ik heb het aangekaart bij de verloskundige en die geeft aan dat dit idd zeker kan en ook icm die misselijkheid kan je je heel naar voelen. Belangrijk is dat ik heel blij ben met mn zwangerschap. Zodra daar wat in zou veranderen aan de bel trekken. Elke dag even naar buiten, was de tip. Ze verwacht dat ik me beter ga voelen na 16 weken.
    Enfin, niet écht heel zorgelijk tot nu toe. En ik ben daar zelf ook scherp op, heb helaas ervaring met depressies, maar ben daardoor ook snel gealarmeerd.
    Bedankt voor je verhaal en je tips.
    Ik loop bij de poh ggz ivm burn-out, dus kan daar ook weer lekker luchten binnenkort.
    En wat betreft eerlijk zijn, ik merk juist dat mensen het weglachen of vinden het geklaag. Dus ik zeg nu gewoon als ze vragen hoe ik me voel, prima. Trek de opmerkingen slecht. Dus dan ben ik hier maar eerlijk. En mijn goede vriendinnen hebben wel oor hoor, gelukkig.
    Op naar mn roze wolk, ik doe mn best! Liefs
     
  10. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    En meisjes, mijn echo was goed hoor! Alles top op schema, hartje goed. Zelfs 2 dagen op voor haha. Kan natuurlijk niet. Maar beter zo dan een aantal dagen te weinig!

    Ben ff vreselijk ego, maar lees jullie verhalen wel hoor en leef mee! Thanks voor jullie berichtjes! ♥️
     
    peque, puppy28, Equivoque en 4 anderen vinden dit leuk.
  11. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    Hey meiden!

    Sinds gister weer terug uit New York. We hebben echt een fantastische vakantie gehad, maar ben soms ook wel erg ziek geweest. Dus zou niemand aanraden om in het eerste trimester zo’n citytrip te doen, waar je elke dag een km of 15 loopt ;)

    Ben zojuist op echo geweest. Het is echt een kleine wiebelkont van 4cm en alles gaat vooralsnog goed. As donderdag heb ik de intake in het ziekenhuis en gaan we (hopelijk direct) de nipt afnemen. Ik begin het langzaam echt te gaan geloven. It’s happening!
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Kiki11111981, Cactus92, puppy28 en 4 anderen vinden dit leuk.
  12. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @Cactus92 en @Killy88 wat geweldig weer, allebei goede echo's!!! Het is jullie van harte gegund meiden! ❤❤❤
     
    Cactus92 en Killy88 vinden dit leuk.
  13. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Wat fantastisch meiden! @Cactus92 en @Killy88! Zo gegund! Op naar nog veel meer goede echo’s!

    Wel ontzettend vervelend voor jou Cactus dat je je zo down voelt. Fijn dat je veel bij je moeder kan eten en dat je lieve mensen om je heen hebt. Heb je wel eens gedacht aan een mindfullnes cursus of shiatsu? Of zijn dat allemaal goed bedoelde adviezen waar je precies níets aan hebt? :roflmao: En ik zag t al voorbij komen maar inderdaad als wij zo nu en dan eens boodschappen jouw kant op moeten sturen? ;) Hoop dat je je staande kunt houden en beter gaat voelen! Zet m op! ❤️

    Hoe is het met de rest vandaag?

    Hier word ik als t goed is morgen/ maandag ongesteld en dan over een dag of 10 weer voor echo... ook spannend! Maar zin in, haha!
     
    Cactus92 en Killy88 vinden dit leuk.
  14. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    Wat spannend @Nienke91 Dit wordt dus dé cyclus? Dus over een week of 3 je eerste terugplaatsing??
     
    Nienke91 vindt dit leuk.
  15. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Ja als alles goed is, waar we natuurlijk vanuit gaan!, is ergens de 27e echo en dan 5 a 6 dagen er na de eerste terugplaatsing (?). Ik weet niet zo goed hoe lang ik als ik de echo goed is aan de utro moet voor de tp maar volgens mij zoiets! :rolleyes:
     
    Cactus92 en Killy88 vinden dit leuk.
  16. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    @Cactus92 : Wat goed dat je bij jouw moeder eet. Fijn ook dat ze dat voor je kan doen. Zijn jouw ouders nog samen? (Als het te persoonlijk is hoef je niet te antwoorden hoor!) En heel knap dat je zo probeert dingen te doen. Tuurlijk zal het niet altijd beter voelen, maar de poging is al heel knap. Fijn dat jouw beeb het in ieder geval goed doet. Al 9 weken vandaag! Wat fijn!

    @Killy88: Heerlijk dat New York zo fijn is geweest lieverd! Wel balen dat je zo ziek bent geweest. Prachtige beeb weer op de echo! Je bent bijna het eerste trimester al door, bizar snel gegaan, nouja, vanaf deze kant van het forum dan.

    @Nienke91: Wat fijn dat de duphaston weer voorbij is! We gaan inderdaad tegelijk op, zullen we net als Killy & Cactus ook zwangerschapsbuddies worden? Hoe voel je je?

    @Equivoque & @peque: Hoe gaat het met jullie en de prachtige kinders?
    @Inge1978: Hoe is het met je? Wanneer ga je weer voor een echo?

    @puppy28: Hoe gaat het met je? Hoe lang moet je nog aan de pil?

    Ik ben gister ongesteld geworden (yay!) en dus ook sinds gister begonnen met de progynova en clexane. Gister enorme hoofdpijn ’s middags, maar vandaag nergens last van, dus hopen dat het zo blijft! Die clexane stelt gelukkig niks meer voor bij alle prikken die ik eerder heb moeten zetten. Gister enorm lopen janken, ook omdat ik van een meid met wie ik op het forum schrijf, een enorme doos aan chocola kreeg via de post, om me te steunen in deze periode. Ik heb haar nog nooit ontmoet en vind dat zó bijzonder. En daarna nog meer lopen janken omdat het soms gewoon zo ontzettend kut allemaal is en het allemaal nóg spannender aan het worden is. Vandaag is het beter en kan ik uitkijken naar hoe dichtbij het allemaal komt! Waarschijnlijk minder dan een maand tot de testdatum!

    Nienke: Ik heb dus ook de 27e m’n controle echo, als dat allemaal goed is, ook 5 dagen utrogestan gebruiken en dan de tp. Dus die verwacht ik op 3 december ongeveer. Heel fijn om hier een buddy te hebben!
     
    Killy88 vindt dit leuk.
  17. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    @Muisje101 ik ga er inderdaad voor dat wij hen achterna gaan! Voel me goed! Tenminste ja, huid als een tiener en krampen beginnen ook weer te komen maar ja! Vorige keer heb ik er echt 3 dagen helemaal af gelegen van de pijn maar was een goed teken, dus laat maar komen! ;)

    Ahhhh ja gadsie het is ook gewoon allemaal soms best wel ff k*t! En juist als mensen dan lief zijn... en dan de extra spanning er bij... dan kunnen we lekker van die vrouwelijke huildagen hebben! Maar weet je? Dat mag ook gewoon! En misschien moet t wel gewoon zelfs! Dus lekker laten stromen die tranen❤️ We gaan dan gewoon helemaal tegelijk op ja! Bijzonder ook! Dikke knuffel!
     
    Killy88 vindt dit leuk.
  18. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Heyhey, sorry ben een beetje afwezig geweest.
    Moet tot eind nov nog aan de pil. Dus voel mezelf een beetje stil staan, al weet ik ergens ook wel dat het nog maar eventjes is. Maar toch weer de angst voor die teleurstellingen elke maand (als we het dan toch zelf moeten gaan proberen, en die kansen acht ik gezien mijn amh gewoon niet heel groot) als ik dan straks toch weer steeds ongesteld word. Maar goed, tis niet anders.. eerder dan april worden we met ecd niet geholpen. Dus ergens toch maar een sprankje hoop en moed proberen te vinden voor de komende maanden.

    maar wat een goede berichten weer hey! @Cactus92 en @Killy88 fijn dat het nu toch echt gaat gebeuren!! Word daar weer even helemaal vrolijk van!

    @Muisje101 wat goed dat het allemaal al zo dichtbij komt! En die huilbuien horen en gewoon bij, lekker laten gaan! Ik duim voor je!

    @Nienke91 ik heb niet alles teruggelezen, maar is er bij jou al een tp in zicht?
     
    Cactus92 en Killy88 vinden dit leuk.
  19. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    @Muisje101 ja heel fijn om bij mn moeder aan te schuiven. Kan het koken echt niet opbrengen en wil wel graag gezond eten uiteraard.
    Mijn vader leeft niet meer, dus mijn moeder is alleen. Dus koken voor 2 geen probleem en ze is nauw betrokken bij alles. Een kleinkind is haar zo gegund..
    En ik vind het een mooi idee dat jij @Nienke91 samen opgaan en killy88 en mij volgen uiteraard!! Deze flow hebben we lang gezocht hier, dus nu ie er is laat maar doorgaan! En dan uiteraard @puppy28 in dezelfde lijn.
    Ik snap je angst hoor puppy, het proberen en de (aannemlijke) teleurstelling .. Maar het is toch ook echt wel zo dat er soms een wonder gebeurd en daar moet je op hopen en die moet je een kans geven, al is het alleen maar voor jezelf en je verwerking.. Je dekt jezelf in door geen verwachting te hebben, uit te gaan van verdriet en teleurstelling.. Maar je weet het niet.. ik blijf hopen!
    Net als voor @Muisje101. Voel je al wat meer vertrouwen in die 2 emmy's die liggen te wachten?
    @Nienke91 mindfullnes heb ik ooit al eerder gedaan, via ggz. Kan zo de reeks cd's uit de kast trekken.. Maar dit is een hormonale kwestie, valt weinig weg te mediteren. Maar wel het accepteren dat het is zoals het is. Lastig hoor, want dagen duren lang, als je je zo voelt. We houden de hoop op opknappen na 1e trimester! Ik ben niet de enige, heb ik al gelezen. Maar zeer jammer is het wel..

    @Equivoque sneu voor M, die rottige reflux. Gelukkig komt wel aan en houdt ze genoeg binnen.
    Hoop dat het snel beter wordt of als het erger wordt je wat handvatten krijgt.
     
  20. Inge1978

    Inge1978 Lid

    5 aug 2016
    96
    158
    33
    Vrouw
    O&G Verpleegkundige
    Noord-Brabant
    @Muisje101 wat fijn dat deze kliniek goed voelt! Ik ben ook zo blij dat we verder zijn gegaan...anders was ik nooit zwanger geworden...jullie (+ @Nienke91) moeten de flow erin houden hoor! Superspannend!!
    @Killy88 @Cactus92 gaan jullie goed? Hopelijk zakt het depressieve gevoel over een paar weken cactus!

    hier inmiddels 8+3 en dus net helderrood bloedverlies... geen buikpijn... wacht het nog even af.. vorige keer ook gehad, maar had liever dat het weggebleven was... ip woe weer echo
     

Deel Deze Pagina