Terughalen IS kinderen

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door GossipGirlxoxo, 11 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Precies, en niet alleen Nederland maar alle landen waarvan er staatsburgers nu daar in die kampen zitten. Veel van de mannen die gevangen zitten zijn ook nog niet berecht en er is ook geen uitzicht daarop. Ook daar moet een oplossing voor komen. Alle landen moeten hun krachten nu bundelen voor ze daar in Syrie zeggen zoeken jullie het maar uit allemaal, wij nemen deze last niet meer op ons en laten alles vrij, dan heb je pas echt een probleem namelijk. En ik kan nog ergens begrijpen ook dat ze eens zover komen. Lekker opgescheept worden met al het uitschot uit alle landen van de wereld maar als er hulp nodig is dat uitschot te berechten geeft geen enkel land thuis.
     
  2. Sic

    Sic Bekend lid

    17 dec 2010
    777
    691
    93
    Hier zijn al zoveel stukken over geschreven en onderzoeken naar gedaan. Vergeleken met 20 jaar terug is Nederland alleen maar zwaarder gaan straffen. Momenteel heeft Nederland in Europa, op Engeland na, de zwaarst straffende rechter. We zijn dus geen ontzettend soft land (geworden). http://www.secjure.nl/2017/02/06/heersende-opvatting-nederlandse-rechters-laag-straffen/

    Voor degene die zich oprecht zorgen maken over deze kinderen:
    Honderd terugkeerplannen klaar
    Gemeenten in Nederland hebben in samenwerking met de Raad voor de Kinderbescherming terugkeerplannen voorbereid voor kinderen die uit het kalifaat terugkeren. "Bij aankomst op Schiphol wacht de volwassenen aanhouding en vervolging", schrijft Marja van Bijsterveldt van de gemeente Delft.

    De kinderen worden op Schiphol gescheiden van hun moeders en gaan naar familie, een instelling of pleeggezin. Waar het kind naartoe gaat, ligt nu al vast in een terugkeerplan. De Raad voor de Kinderbescherming laat EenVandaag weten al honderd van dit soort plannen klaar te hebben liggen.
    https://eenvandaag.avrotros.nl/item/gemeenten-voorbereid-op-terugkeer-syriegangers-honderd-terugkeerplannen-klaar/


    Stukje uit colomn van SHEILA SITALSING Volkskrant van vandaag. https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/als-het-is-kinderen-betreft-gelooft-de-vvd-in-de-erfzonde~baee5e77/

    Gewoonlijk zijn de mensen in het land niet zo vergevingsgezind als er iets met kinderen is. Roep ‘pedofiel!’ en de kinderliefhebbende knokploegen staan al opgelijnd in rotten van zesentwintig. Opper voorzichtig om wat moderniteit en fatsoen te brengen in een kinderfeest, en er worden snelwegen afgezet en vreedzame vergaderingen met geweld uiteengeslagen, alles uit naam van ‘onze kinderen’. Rapporteer over misstanden in de jeugdzorg en het halve land is wóedend.

    Kinderen zijn bijkans heilig hier, maar sommige kinderen zijn gelijker dan anderen. Gelijker dan de Nederlandse IS-kinderen, die zonder schuld in omstandigheden zijn beland die ze niet kunnen bevatten omdat ze daar te jong voor zijn.

    Dat de rechter gisteren aan de vertegenwoordiger van de Staat der Nederlanden moest uitleggen wat er in het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind staat (de belangen van het kind staan altijd voorop, ieder kind heeft het inherente recht op leven, de mogelijkheden tot overleven en ontwikkeling moeten in de ruimst mogelijke mate zijn gewaarborgd), zegt mogelijk iets over de morele staat waarin de regeringscoalitie verkeert.
     
    Marbloempje, Zara75, Chelsey88 en 2 anderen vinden dit leuk.
  3. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.607
    3.986
    113
    Je snapt zelf ook wel dat het niet zo werkt, dat je zomaar kinderen in huis kunt nemen, of voor deze kinderen kan betalen. Er is vast een enorme werkdruk in de jeugdzorg, en niet genoeg pleegouders, maar dat betekend niet dat deze 56 kinderen geen kans verdienen ze hebben voor mij net zo veel recht op de hulpverlening als een kind van bijvoorbeeld verslaafde ouders die gewoon in Nederland zijn geboren en opgroeien.
     
    Kipsate, Zara75, Chelsey88 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  4. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.607
    3.986
    113
    Dit stukje .... daar gaat het om!!!!
     
    Zara75 vindt dit leuk.
  5. LindaS80

    LindaS80 Fanatiek lid

    10 aug 2010
    1.117
    590
    113
    Niemand natuurlijk. Het is veel gemakkelijker om vanachter je toetsenbord een potje sentimenteel en politiek correct te doen, dan daadwerkelijk meehelpen aan een oplossing zonder dat deze de nationale veiligheid in gevaar brengt. Of verder te denken dan je neus lang is.
    Het enige wat zij lijken te willen zien zijn arme kindjes, wat ik zie zijn potentiële gevaren voor onze nationale veiligheid. Uiteraard niet nu, maar wellicht wel in de toekomst, en dan is het huilen geblazen omdat het project is mislukt om geïndoctrineerde kinderen te de-radicaliseren, en is het “ Sorry, wir haben es nicht gewussst” !
    En stel dat deze kinderen toch naar Nederland worden gehaald, wat betekent dat voor de kinderen van autochtone afkomst die NU dringend psychiatrische hulp nodig hebben? Ik las in een ander topic van iemand die werkzaam is in jeugdzorg dat vluchtelingen voorrang krijgen. Geldt dat hier dan ook.
     
  6. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Het is ook heel makkelijk om van achter je toetsenbord een tiental kinderen de dood in te jagen zonder daar verder over na te denken.
     
    Kipsate, Marbloempje, Zara75 en 7 anderen vinden dit leuk.
  7. LindaS80

    LindaS80 Fanatiek lid

    10 aug 2010
    1.117
    590
    113
    Ik jaag ze niet de dood in, dat hebben hun ouders gedaan door voor ISIS te strijden. Niet de verantwoordelijkheid bij mij en mijn medestanders neerleggen.

    Wat jij nu tentoonspreid is dat sentimenteel en politiek correct gedoe waar ik dus op doel.
     
  8. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Tuurlijk geld dat ook voor deze kinderen. Zoals iemand hierboven schreef, die plannen liggen al klaar en hulp zal per direct starten. Je kunt toch veel beter deze kinderen proberen nog zo goed mogelijk terecht te laten komen en er zicht op hebben dan helemaal niets doen en zeker weten dat ze hun vaders achter na gaan en er ook nog eens geen zicht op hebben.
     
    Chelsey88, Zwierezwaai en tuc vinden dit leuk.
  9. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    En daar moeten die kinderen de dupe van worden? Van slechte keuzes van de ouders? En door ze daar te willen laten jaag je ze indirect wel de dood in.
     
    Zara75, MyMiracle en tuc vinden dit leuk.
  10. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Hun ouders konden duidelijk niet goed voor ze zorgen. Zo'n kind dump je niet, daar heb je als maatschappij gezamelijk de verantwoording voor.
     
    Marbloempje, Zara75, Chelsey88 en 2 anderen vinden dit leuk.
  11. Fran89

    Fran89 Actief lid

    8 okt 2017
    142
    122
    43
    Vrouw
    Dit inderdaad. Als de kinderen daar blijven, zullen ze naar alle waarschijnlijkheid alleen maar meer radicaliseren met alle gevolgen van dien. Als ze 16 zijn er dan naar NL terug komen, hoe kun je dan denken dat dit goed zal zijn voor de nationale veiligheid? Wanneer de kinderen hier naartoe worden gehaald kun je de kinderen een betere toekomst bieden èn je hebt er ook nog eens zicht op. Lijkt mij veiliger, dan ze daar te laten.
     
    tuc en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  12. LindaS80

    LindaS80 Fanatiek lid

    10 aug 2010
    1.117
    590
    113
    Het zal mij eerlijk gezegd een biet zijn wat er met deze kinderen gebeurd. Voor mij weegt het belang van 54 kinderen niet op tegen de waarborging van de nationale veiligheid. Ik zit er niet op te wachten om geradicaliseerde kinderen op te vangen, misschien jullie wel aangezien jullie er zo mee begaan zijn? Neem ze lekker in huis zou ik zeggen (met hun ‘arme’ moeders erbij) !
     
  13. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    En laat ik voorop stellen dat ik een jaar geleden net zo dacht als jij denkt. Maar door intervieuws te hebben gezien met Syrische leiders en met koerden die die kampen bewaken ben ik in gaan zien dat we niet ons probleem zomaar daar neer kunnen leggen (en dat geld voor alle landen).

    Weet iemand of er al landen zijn geweest die wel al vrouwen en kinderen terug hebben gehaald?
     
  14. Sic

    Sic Bekend lid

    17 dec 2010
    777
    691
    93
    Kijk zelf eens iets verder dan je neus langs is. Echt ... het is allemaal zo lekker korte termijn en onderbuik. Die kinderen hebben de Nederlandse nationaliteit. Die wil je dus juist voor de nationale veiligheid zo snel mogelijk hier hebben. Wil je ze daar nog even 10 jaar laten zitten in een omgeving die alleen maar zal zorgen voor verdere radicalisering? En stel je even voor dat deze, dan (bijna) volwassen, kinderen besluiten om naar Nederland af te reizen.

    Oh ... en zie reactie van Fran ;)
     
    Zara75, Chelsey88, Zwierezwaai en 2 anderen vinden dit leuk.
  15. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Snap echt werkelijk waar niet dat je zo kunt praten en denken over onschuldige kinderen. Ik denk dat ik ook beter niet meer op je kan reageren want merk dat dit me te diep raakt en ik er erg gefrustreerd van word dat er moeders zijn die zo over kinderlevens kunnen denken.
     
    Kipsate, Marbloempje, Zara75 en 5 anderen vinden dit leuk.
  16. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.607
    3.986
    113
    https://www.nytimes.com/2019/08/15/world/europe/isis-children-belgium.html

    in dit artikel staat er veel over verschillende landen die wel of juist niet (wees)kinderen dan wel volwassenen terug laten komen.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  17. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.456
    10.657
    113
    Weet je wat het is... helaas zijn dit geen onschuldige kinderen meer. Hun ouders hebben er voor gezorgd dat deze onschuld hen voor eens en voor altijd is ontnomen.
     
    NiVa0230, Biny en LindaS80 vinden dit leuk.
  18. LindaS80

    LindaS80 Fanatiek lid

    10 aug 2010
    1.117
    590
    113
    Onschuldige kinderen? In de kern mogen ze dan wel onschuldig zijn, maar God weet wat die ouders hun kinderen hebben opgedragen om te doen. Dat wil jij dan met de beperkte kennis en ervaring die wij hier hebben over terrorisme en de rehabilitatie van geradicaliseerde mensen/kinderen naar Nederland laten overvliegen?!
     
  19. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Kom op, het veelal om kinderen onder de 6. Daar is psychologisch nog van alles aan te doen.
     
    Chelsey88 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  20. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.456
    10.657
    113
    Valt zeeeeeeer vies tegen in de praktijk. Ondanks alle intensieve hulp die hier op vele gebieden in NL is. Helaas. Zou echt willen dat ik anders kon zeggen.
     
    Biny en LindaS80 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina