Keelamandelen verwijderen

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Anan, 12 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    2.845
    2.256
    113
    2 jaar geleden zijn bij onze zoon de neusamandelen verwijderd. Keelamandelen waren toen al vergroot maar was nog te jong. Morgen hebben we weer routine afspraak om te kijken hoe het met neus en oren is. Zijn keelamandelen zijn echt gigantisch. Echter nooit onstoken. Wel dikke lymfeklieren, moe, snel huilerig (altijd al) en spraak loopt achter (3,5 nu). Ben benieuwd of er ervaringen zijn met verwijderen keelamandelen zonder dat er ontstekingen zijn en of dit ook het humeur van het kind en spraak heeft verbeterd...

    Bekijk bijlage 633331
     
  2. meis1987

    meis1987 Fanatiek lid

    13 dec 2011
    2.353
    360
    83
    in een huis
    Ben ook erg nieuwsgierig. Hier net zo!
     
  3. Lelie84

    Lelie84 Actief lid

    28 okt 2012
    305
    9
    18
    Vrouw
    Werk in de kinderopvang
    Lingewaard
    Mijn zoon van 6 heeft het laatste jaar ook hele grote amandelen, maar ook nog nooit ontstoken geweest. De kno arts twijfelde wat te doen. Want hij slaapt wel heel onrustig en vroeg wakker. Hij is een echt oren kind, al 3x buisjes gehad. Maar 1 buisje zat er nog in, dus daarom nog geen operatie. Andere buisje is er nu ook uit, dus is nu wachten op verkoudheid en dan oorontsteking.
    Op dit moment mag hij bijna voor A afzwemmen dus ik hoop het nog even vol te kunnen houden, totdat het vele zwemmen klaar is en dan opnieuw oordelen wat te doen. Als hij geopereerd wordt, dan buisjes beide kanten en keel en neus amandelen allemaal.
     
  4. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    2.845
    2.256
    113
    Vandaag heen geweest voor controle. Arts sprak over kissing tonsils. Zowel keel als ook weer neusamandelen gaan er uit...
     
  5. sabagirl

    sabagirl Fanatiek lid

    15 okt 2015
    3.321
    1.053
    113
    Heftig maar je zal snel verschil merken. Is hij/zij op korte termijn aan de beurt?
     
  6. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.151
    1.943
    113
    Mijn zoon had ook kissing tonsils. De keelamandelen waren bij hem zo groot, dat hij bijna niet meer at omdat het eten er bijna niet meer langs paste. Hij viel daardoor enorm af. Hij snurkte, zat altijd met zijn mond open, hij was humeurig, moe, altijd verkouden/ziek... Een uurtje of 6 na de ingreep heeft hij een grote hoeveelheid brinta naar binnen gewerkt, we wisten niet wat we zagen. De weken, of misschien zelfs wel maanden daarna werd er gegeten als een bouwvakker. En na een paar maanden was hij drie kilo zwaarder en veel vrolijker! Het snurken is vrijwel direct na de ingreep gestopt, en hij was ook duidelijk veel minder (hevig) verkouden/ziek.
     
  7. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    2.845
    2.256
    113
    Oh dat klinkt heel goed! Zoon eet ook weinig (maar houdt wel van de lekkere dingen dus of het nou aan die amandelen ligt...). Maar een humeur om op te schieten en broodje mager. Snurken doet hij niet echt heel erg. Wel vanaf baby af aan adem stops (geen idee of dat nu nog zo is). Ziek is hij eigenlijk niet meer sinds 2 jaar geleden neusamandelen zijn weggehaald
     
  8. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.151
    1.943
    113
    Dat de adem af en toe stokt kan ook veroorzaakt worden door kissing tonsils, heb ik me destijds laten vertellen. Dat slechte humeur is ook best logisch, als je slecht slaapt en bijna niet kunt eten. :( Ik hoop dat jouw zoontje er ook van opknapt!!!
     
    Anan vindt dit leuk.
  9. Lelie84

    Lelie84 Actief lid

    28 okt 2012
    305
    9
    18
    Vrouw
    Werk in de kinderopvang
    Lingewaard
    Mijn zoon eet ondanks de grote amandelen wel goed, en is niet vaak ziek. Maar wel veel kieskeuriger geworden met eten. Als peuter at hij vrijwel bijna alles. Maar sinds een jaar (sinds de grote amandelen) meer dingen die hij ineens niet meer lekker vindt.
    Maar gelukkig lust hij nog vrij veel en dat eet hij heel goed.
     
  10. fairy2011

    fairy2011 Fanatiek lid

    28 nov 2010
    3.509
    295
    83
    Onze dochter had ook kissing tonsils. Met 4 jaar neus en keelamandelen eruit:

    - geen middagslaapje meer nodig (tot 4,5 kon ze niet zonder
    - van wekelijks koorts naar bijna nooit meer
    - kwam eindelijk aan in gewicht
    - niet meer non stop hoesten
    - niet meer snurken

    Hadden wij het maar eerder gedaan.
     
  11. Snies

    Snies Fanatiek lid

    22 dec 2015
    2.132
    3.214
    113
    Ik lees even mee,
    Mijn zoontje is dan officieel nog geen 2 maar zit nu ook op de uitslag van de kno arts te wachten wat ze gaan doen.

    Sinds ongeveer 6 maanden is mijn zoontje min of meer altijd om de haverklap verkouden / ziek.
    Slaapt altijd met zijn mond open en snurkt.
    Ook reutelt hij eigenlijk non stop.

    Ik naar de huisarts geweest, bleken zijn longen schoon en zei ze dat het wellicht vanuit de neus / keel komt. Maar eerder de neus dan keel. Dus doorverwezen naar de kno arts.

    Afgelopen maandag hadden we daar een afspraak en concludeerde de arts dat hij vocht achter de trommelvliezen had wat wellicht met elkaar in verbinding staat, ook praat hij nog niet echt verstaanbare dingen, meer in zijn eigen taaltje kans is groot dat hij daarom wat later is met echt praten. Hij vangt wel alles op en wijst ook alles aan wat je vraagt, dus extreem slecht horend is hij niet.
    Nu hebben ze een röntgen foto gemaakt van de keelamandelen, en heb ik aankomende week de uitslag van dan moet ik terug komen. Hoor ik ook wat ze er aan kunnen doen en of echt van de neus amandelen komt of toch iets anders. Al had de kno arts wel een vermoeden dat het vanuit de neusamandelen komt.

    Hij eet ook minder in vergelijking tot drinken, hij drinkt echt veel als je hem de kans geeft terwijl hij eten sneller laat staan. Dat zag ze ook vaak als er klachten waren tot betrekking van de amandelen.

    Omdat ze geen grote voorstander zijn van verwijdering bij kleine kinderen ben ik heel benieuwd of ze deze klachten erg genoeg vinden om toch voor een operatie te gaan.

    Ondanks alles blijft hij wel vrolijk en lekker actief, maar vooral 's nachts wordt hij met regelmaat wakker en valt daarna weer in slaap. Hij oogt wel altijd snel moe, maar dat vind ik ook niet zo gek als je bij elk klein wissewasje je neus vol snot hebt en niet lekker bent.
    Hij snottert eigenlijk altijd wel van helder snot tot aan groen snot. Zo sneu.

    Maar het belemmert mij ook met regelmaat omdat hij dus zovaak echt ziek is, dat ik dan afspraken moet laten gaan om hem op te vangen. En wanneer ik denk dat het beter gaat, is hij binnen 2 dagen of hooguit een week weer ziek.
    Dus hoop echt dat ze wat kunnen vinden of dit kunnen verhelpen zodat hij er niet zovaak hinder van ondervind.
     
  12. sabagirl

    sabagirl Fanatiek lid

    15 okt 2015
    3.321
    1.053
    113
    Hier zijn er buisjes gezet en neusamandel verwijderd bij dochter van 18 maanden en beste beslissing ooit. Eindelijk snachts doorslapen, beter eten en niet meer dagelijks snot en altijd ziek zijn. Hopelijk gaat de kno jouw zoontje helpen en denk dat je dan snel verschil gaat merken.
    Keel is hier niet gedaan, was ze te jong voor.
     
    Snies vindt dit leuk.
  13. Snies

    Snies Fanatiek lid

    22 dec 2015
    2.132
    3.214
    113
    Hij wordt nu morgen geopereerd aan zijn neus amandel die was namelijk vergroot en gaan ze dus verwijderen en hij krijgt buisjes.
     
  14. sabagirl

    sabagirl Fanatiek lid

    15 okt 2015
    3.321
    1.053
    113
    Succes morgen! Hopelijk merk je effect!
     
  15. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    2.845
    2.256
    113
    Succes! Hier heeft neusamandel wonderen gedaan voor ziek zijn en buisjes wonderen voor zinn gehoor... over 2 weken afspraak met anesthesist
     
  16. Sama1

    Sama1 Fanatiek lid

    18 jan 2015
    1.050
    73
    48
    Hier een dochter van toen 3 jaar die bijna stikte in de velletjes van de tomaten. Ze hoestte continue in haar slaap om gek van te worden, altijd hangerig, humeurig en het eten drukte ze erdoor. Ik moest lullen als brugman dat ik ze er op deze leeftijd uit kreeg. Het was net of ik mijn kind wat wou aan doen, maar wat is ze opgeknapt. Heerlijk slapen zonder hoesten, veel opgewekter en zit echt beter in haar velletje.
     
  17. Miepiemoos

    Miepiemoos Bekend lid

    13 mei 2013
    970
    157
    43
    Hier ook kissing tongsils gehad. De chirurg kwam naar ons toe dat ze weinig zulke grote amandelen had gezien. Sindsdien is onze dochter wonderbaarlijk gegroeid! Van -3 lijn (ze was echt mini) naar -1,5 lijn (prematuur geboren en nooit ingehaald totdat amandelen eruit gingen). Daarvoor overigens nooit ontstekingen gehad of slecht eten (at altijd als een bootwerker), alleen wel ontzettend snurken en moe. Ze zijn verwijderd toen ze 3,5 was en nu is ze niet eens meer klein. Ik moet daar echt heel erg aan wennen omdat ze tot nu toe minstens 1,5 jonger werd geschat en nu niet meer.
     
  18. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.158
    2.055
    113
    Vrouw
    Nederland
    Mijn zoontje was net 2 toen zijn neusamandel verwijderd werd (dat was afgelopen juni). Bij logopedie vermoedde iemand dat een deel van zijn problemen werd veroorzaakt door zijn neusamandel.
    Paar weken na de ingreep was al te zien dat zijn mondmotoriek verbeterd was. Hij snurkt niet meer en is niet meer zo vaak zo ziek.
    Arts die opereerde zei dat het inderdaad een vieze, grote neusamandel was.

    Aantal weken geleden zijn bij mijn dochter alle amandelen verwijderd. Hadden we dat maar eerder gedaan. In 4 weken tijd 4 keer koorts gehad. Ze was echt op, mensen vonden haar er slecht uitzien.
    Achteraf nog meer dingen. Ze klaagde vaak over hoofdpijn. Bleek dus grotendeels door de amandelen te komen. Sinds de operatie hoor ik haar er niet meer over. Haren drogen bijvoorbeeld was altijd drama. Deed pijn. Nu hoor ik haar niet meer.

    Eerste 2 uur na de operatie zijn heel vervelend. Bij dochter (die alles eruit kreeg) was het zeker 2 dagen misère.
     

Deel Deze Pagina