Kind ouder dan 4 jaar nog op peuterspeelzaal?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door hummeltje5, 7 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.534
    26.098
    113
    Vrouw
    In een klas komen regelmatig nieuw kids met wendagen of die middagen niet halen nog dus valt niet op dat er kids een ander programma draaien.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  2. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.571
    13.141
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Ehhh ja, ik zou wel willen maar zo makkelijk ligt het niet.
    Het planbureau van de psz wil ook weten of ze nog een plekje vrij moeten houden na zn 4e verjaardag, dus we moeten toch echt voor het einde van het jaar weten wat we doen.
     
  3. Feye

    Feye VIP lid

    26 nov 2013
    6.054
    3.520
    113
    Vrouw
    Misschien simpel gedacht, maar als je twijfelt zou ik het gewoon verlengen. Je hebt 2 maanden opzegtermijn ofzo? Dan kun je tegen die tijd als nog eerder op zeggen.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  4. maliro

    maliro Niet meer actief

    Mijn dochter is van begin september. Zij heeft destijds tot de herfstvakantie bij de peuters gezeten. Na de herfstvakantie zou groep 1 (de klas waar ze werd ingedeeld) gesplitst worden. Mijn dochter heeft ass en ik vond dit veel te onrustig voor haar. Dan zou het wennen wel heel lang gaan duren.
     
  5. LoveShineALight

    LoveShineALight Fanatiek lid

    16 feb 2014
    1.217
    116
    63
    Ik zou hem niet in 2 groepen willen hebben. Of psz of school. Juist omdat op verschillende plekken de regels ook weer verschillend kunnen zijn. Andere club kinderen, hoe beweeg je daar tussen en hoe verhoudt alles zich tot elkaar.

    Hoe dan ook, gaat de verandering spannend en druk worden. Of je hem met 4 jaar naar school laat gaan of wacht tot na de zomer. Maar dat geeft niet. Zo gaat het leven. Hij hoeft niet direct een volleerd kleuter te zijn.

    Hier een kindje van april. Ik vond het ook heel spannend, ook omdat mijn kind afwachtend is en zich juist zo lekker redde op psz.

    De eerste 2 weken hebben mijn man en ik hem naar school gebracht en gehaald. De week erna begonnen met de oppasplanning (opa/oma). Natuurlijk was hij moe na school, van de dag en van alle indrukken. We hebben de eerste tijd hem elke week een middag thuis gehouden om bij te tanken. Vanaf de zomer gaat hij elke dag.

    Wij zagen dat binnen een paar weken onze peuter getransformeerd was naar een kleuter. Ik had niet voor mogelijk gehouden dat dat zo snel ging.
     

Deel Deze Pagina