Zwangerschapsverlof en tweeling

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door maamaa, 11 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. maamaa

    maamaa Actief lid

    22 aug 2005
    305
    0
    0
    Nu 10 weken zwanger van tweeling en vandaag bij de Gyn geweest en zij zei; "en met 28 weken met zwangerschapsverlof" maar houd dat dan in dat mn verlof van 16 weken dan ingaat? Stel ze komen veel eerder dan de uitgerekende datum?
    Ik dacht dat je verlof gewoon vanuit de uitgerekende datum gold.

    Groetjes
     
  2. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    28 weken? Dat zou dan 12 weken voor de uitgerekende datum zijn? Dat lijjkt me een beetje vreemd want dan zou je nog maar 4 weken na de bevalling hebben. (Er vanuit gaande dat je dat haalt.. :) )

    Je verlof gaat kan maximaal 6 weken voor de uitgerekende datum ingaan. Alles wat je eerder gaat is bij mijn weten ziektewet. Zo is dat wettelijk geregeld. Je hebt dus altijd minimaal 10 weken na je bevalling.

    Ik vind het overigens wel een beetje raar dat je gyn dat zo zegt. Ik weet natuurlijk niet wat voor werk je doet, maar als je het nog redt om te gaan werken, en de baby's groeien goed, kun je toch gewoon blijven gaan?
     
  3. Setteke

    Setteke Niet meer actief

    Is het niet zo dat je meer verlof krijgt bij een tweeling ipv 16 weken? Dus dat je meer weken hebt zeg maar? Ik kan me best voorstellen dat ze je met 12 weken willen laten stoppen met werken met zo'n dikke buik. Normaal ga je 4 tot 6 weken van te voren met verlof, nu het dubbele? Bovendien haal je de 40 weken vaak niet met een tweeling.Ik zal eens op zoek gaan of ik er meer over kan vinden.

    Volgens postbus 51 krijg je bij een meerlingzwangerschap geen extra verlof. Misschien dat je verloskundige bedoelt om met 28 weken de ziektewet in te gaan tot je officiële verlof.
     
  4. maamaa

    maamaa Actief lid

    22 aug 2005
    305
    0
    0
    thanks voor de antwoorden, denk ook dat ze bedoeld dat ik in de ziektewet dan ga. Ga het nog niet op mn werk bespreken, zien we tegen die tijd wel!
    Groetjes
     
  5. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik weet niet of het al zwangerschapsverlof of ziekte wet was, maar de gyn van m'n collega zei precies hetzelfde tegen haar toen ze zwanger was van haar tweeling: met 28 weken stoppen! Dat bleek meer dan nodig; bij 24 weken lag ze al met weeën in het ziekenhuis (is gelukkig helemaal goed gegaan, kindjes zijn pas veel later geboren).

    Wanneer je kinderen ook geboren worden, je hebt ALTIJD recht op 10 weken na de bevalling.
     
  6. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Mijn gyn zei dat de kindjes waarschijnlijk met 32 hooguit 34 weken gehaald worden. Ik heb aan mn werkgever gevraagd hoe dat dan moest met verlof. Geen probleem, als je op dat moment nog werkt (want meestal zit je al ziek thuis zei ze) en je kindjes worden geboren ga je gewoon de ziektewet in. Tot 6 weken voor je uitgerekende datum. Dan gaat je verlof in.
     
  7. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Funnyme, of de wet moet veranderd zijn, maar ik ben eind 2006 10 weken te vroeg bevallen.
    Mijn verlof ging in op de dag nadat ik bevallen was. De ziektewet was tot de dag van bevalling (lag in het ziekenhuis).
    Dus de dag na de geboorte gingen mijn 16 weken in, Sam was net 4 weken thuis toen ik al had moeten beginnen (maar ik mocht gelukkig nog in de ziektewet zitten omdat ik zelf nog niet hersteld was, want dat je kinderen niet thuis zijn is geen reden voor verlenging!)

    Het is echt krom geregeld, maar helaas nog steeds wel zo. Want als het anders was geweest had ik dat wel via prematurenfora gehoord.
     
  8. sassie1980

    sassie1980 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.292
    0
    0
    Hoi,

    Je hebt rechts op minimaal 16 weken zwangerschapsverlof!

    Bij een normale zwangerschap ga je dan max 6 weken en min 4 weken voor de uitgerekende datum met zwangerschapsverlof. De overige 10 a 12 weken bevallingsverlof, gaan pas in als je bevallen bent.

    Als je zwanger bent van een tweeling en ze worden eerder geboren, dan heb je ook recht op die 16 weken verlof!
    Stel je voor dat je zwangerschapsverlof nog niet begonnen is, dan heb je sowieso 16 weken verlof vanaf je bevallingsdatum!
    Stel je voor dat je net 2 weken met verlof was, dan hou je vanaf de bevallingsdatum nog 14 weken verlof over.

    FunnyMe, wat je werkgever zegt klopt dus niet! Ik zou anders even contact opnemen met de UWV, want zij zijn degene die je zwangerschapsverlof-betalingen regelen.
     
  9. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    Het is inderdaad zo dat je gyn bedoelt dat je dan de ziektewet in zal gaan. Althans, je moet er rekening mee houden dat het kán gebeuren! Ik moest met 20 weken al stoppen van mijn gyn, omdat ik met werken (in de horeca) veel harde buiken had. Hij vond dit niet echt fijn om te horen, dus zei tegen mij dat ik per direct moest stoppen. Je werkgever krijgt alles vergoed als het met je zwangerschap te maken heeft, ziek door zwangerschap of zwangerschapsverlof maakt financieel voor je baas dus niet uit!

    Gefeliciteerd met je zwangerschap!
     
  10. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    En even off topic:

    Je kunt in de volgende link veel informatie vinden over tweelingen en gezellig meekletsen met de zwangere en al bevallen dames van tweelingen! Het is wat veel om allemaal te lezen, maar als je vragen hebt mag je ze natuurlijk ook nog eens opnieuw stellen hoor!

    http://www.zwangerschapspagina.nl/viewtopic.php?t=24720

    Tot ziens op ons tweelingen-lijntje!

    Groetjes, Marian
     
  11. prinsessebes

    prinsessebes Actief lid

    12 jun 2007
    168
    0
    0
    Bij de yoga kwam tweelingzwangerschap ook ter sprake. De yogadocente vertelde dat je bij een tweelingzwangerschap met 20 weken al mag stoppen met werken. Goed uitzoeken zou ik zeggen, want een tweelingzwangerschap is superzwaar. Je hebt echt alle rust nodig voor het groeien van je kindjes.

    Succes!
     
  12. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Oh ze zei dat ze het had uitgezocht en dat ze het zeker wist. Toch maar even het uwv bellen dan voor de zekerheid morgen...
     
  13. Niet meer actief

    De wet maakt geen onderscheid tussen een enkele of meervoudige zwangerschap. Wel heb je natuurlijk alle reden om eerder te stoppen met werken. Je wordt dan ziek gemeld tot aan de reguliere verlofdatum. Deze ziekmelding is dan in verband met zwangerschp (zwangerschapsgerelateerde ziekmelding). Meestal komen tweelingen zoveel eerder dat je 16 weken na de bevalling hebt!
    Oja voor die ziekmelding heb je wel een verklaring van je arts of vk nodig en het is handig om dit even goed te bespreken met leidinggevende en bedrijfsarts.
    Zegt de dokter bij 20 weken stoppen: dan meld je je dus ziek in de 20e week. Het is wel aardig als je dit van te voren even meld bij je leidinggevende!

    Pien
     
  14. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Jullie hadden gelijk! Zodra de baby's zijn geboren gaat je bevallingsverlof in. Dus al komen ze met 33 weken dan gaat met 33 weken en 1 dag je bevallingsverlof in. MIjn leidinggevende wist dat ook niet.
    Ik kreeg toevallig een brief van het uwv vandaag, met de datum wanneer mn verlof in gaat.
     
  15. maamaa

    maamaa Actief lid

    22 aug 2005
    305
    0
    0
    vreemde regeling eigenlijk, dat zou inhouden dat je 'eerder' aan het werk moet en daar heb ik geen rekening mee gehouden met kinderopvang.

    groetjes
     
  16. duha

    duha Actief lid

    12 dec 2007
    181
    0
    0
    Zwangerschapsverlof mag je in laten gaan tussen de vier en zes weken voor je uitgerekende datum. Afhankelijk van waar je voor kiest heb je dan nog tien of twaalf weken over na de bevalling.

    Als je ervoor kiest om vier weken voor de bevalling met verlof te gaan heb je dus twaalf weken na de bevalling.

    MAAR! Als je tien weken voor de bevalling stopt met werken, omdat je ziek bent of niet meer kan werken dan ga je in eerste instantie de ziektewet in (100% uitkering). Vervolgens ga je zes weken voor je bevalling met verlof en heb je nog gewoon tien weken na de bevalling.

    Die tien weken na de bevalling heb je ALTIJD! Daar kunnen ze niet aankomen, ook al stop je met werken in de twingtigste week van je zwangerschap... maakt niets uit.

    Hoop dat het duidelijk is!
     
  17. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Mamaa, wat jij zegt klopt helaas dus ook.
    Als je kindjes echt veel te vroeg worden geboren moet je ook dus eerder dan "normaal" weer aan het werk.
    Hier valt geen rekening mee te houden, want je weet niet eens wanneer ze geboren worden.
     
  18. sassie1980

    sassie1980 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.292
    0
    0
    In je onderschrift lees ik dat je 5 september uitgerekend bent?
    Als je voor je verlof in de ziektewet komt, dat is een grote kans met een tweelingenzwangerschap, dan gaat je zwangerschapsverlof 6 weken voor je uitgerekende datum in. Dan gaat rond 25 juli je zwangerschapsverlof in.

    Stel je voor dat je kindjes bij 38 weken zwangerschap worden geboren, dan heb je net 4 weken verlof achter de rug. Totaal heb je recht op 16 weken, dus dan mag je nog 12 weken thuisblijven na de bevalling! Rond 14 november moet je dan weer aan het werk...

    Stel je voor dat je kindje als bij 30 weken zwangerschap worden geboren, dan ben je nog helemaal niet met verlof. Totaal heb je nog steeds recht op 16 weken, deze gaan dan in op de dag na je bevalling. Rond 17 oktober zou je dan weer aan het werk moeten...

    Ik hoop natuurlijk niet dat je kindjes vroeg geboren worden, maar dan zou je inderdaad eerder kinderopvang nodig hebben.
    Ik had met mijn werk geregeld dat ik per 7 januari weer beginnen. Of ik nu met 38 weken of 42 weken ging bevallen. De overige dagen vanaf mijn verlof zou ik dan vakantiedagen opnemen. Ik weet niet of je dit ook met je werk kan regelen? Dat je eventueel vakantiedagen opneemt tot de dag dat je kinderopvang begint?
     
  19. Hster

    Hster Actief lid

    14 mei 2007
    481
    0
    0
    Amsterdam
    Goed punt: eerder regelen van kinderopvang heb ik helemaal niet aangedacht :(

    Ik ben 12 september uitgerekend, 6 weken hiervoor gaat mijn verlof dan in, begin augustus dus. En dan na de bevalling nog 10 weken = begin december. Met mijn vakantiedagen erbij was ik van plan 1 januari weer te beginnen en heb vanaf die datum dus ook de kinderopvang aangevraagd. Maar als ik dus met minder dan 34 weken beval, moet ik ook weer eerder aan de slag, en dus meer vakantiedagen gebruiken als ik het tot 1 januari wil rekken...

    Nog een vraagje: las bij Funnyme dat de gyn nu al aangaf dat ze met 28 weken moest stoppen. Dus eerst een tijdje ziektewet en dan verlof. Lijkt mij ook wel fijn, een tweeling zwangerschap kan volgens mij behoorlijk zwaar zijn en stel dat de kindjes eerder komen heb je dan tenminste nog een beetje tijd voor jezelf om je erop voor te bereiden (en daar is dat verlof voor de bevalling toch mede voor bedoeld...)

    Lijkt me niet fijn om tot 34 weken te werken en dan direct te bevallen... of nog aan het werk zijn en de kindjes komen ineens...

    Is dit iets wat je nu al met je gyn/werkgever moet bespreken?
     
  20. maamaa

    maamaa Actief lid

    22 aug 2005
    305
    0
    0
    Mijn Gyn heeft het zelf aangegeven toen ik 10 wk zwanger was. Ze zei; ga ervan uit dat je met 28wk met verlof gaat. (eerst ziektewet en 6 weken voor uitgerekende datum officieel verlof)

    Groetjes
     

Deel Deze Pagina