Wie heeft een huis laten bouwen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Mythique, 22 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Driessen21

    Driessen21 Bekend lid

    13 jan 2012
    916
    213
    43
    Vrouw
    Laat je vooral goed informeren en hou minimaal een buffer van 10-15% aan. Vrienden van ons zijn nu al twee jaar bezig met het bouwen van een huis (van eerste gesprekken, aankoop kavel, tot daadwerkelijke bouw nu) en zij zijn door de krapte in de bouw al minimaal een ton extra kwijt aan bouwkosten door alle gestegen kosten de afgelopen jaren. Aannemers zijn veel drukker en kunnen nu veel meer geld vragen dan een 2/3 jaar geleden. Materialen zijn schaarser, en duurder en dus lang moeten wachten op de gekochte heipalen etc. Daarnaast hebben wij zelf een nieuwbouw huis gekocht en zijn met de volledige aanleg van de tuin ook al bijna 30.000 euro kwijt, terwijl wij ook veel zelf hebben gedaan. Aanschaf van planten, gras, schutting, bestrating is gewoon erg prijzig. Succes!
     
  2. sannever

    sannever Fanatiek lid

    22 jan 2014
    1.713
    1.522
    113
    Vrouw
    Thuis
    Ik heb geen ervaring met een huis laten bouwen maar ik woon in een huurhuis met warmtepomp ed (nul op de meter) .Bij staat de warmtepomp naast het toilet, wel in een eigen kast ,maar ik hoor hem als ik in de woonkamer zit.De warmtepomp staat op fluisterstil...Let dus goed op waar je de warmtepomp laat plaatsen en kijk of de ruimte nog extra geïsoleerd kan worden.Een warmtepomp kan ook gebruikt worden om de woning te koelen ,let daar aub op want dit is geen overbodige luxe!De woning word in de zomer echt goed warm (29gr) en koelt maar heel langzaam af, het is nu nog ruim 22gr in huis met ramen en deuren open.De unit buiten hoor ik niet maar als hij aanstaat "dreunt" hij af en toe.De wtw installatie vind ik niet echt een toegevoegde waarde hebben, de lucht in huis word erg droog en het maakt herrie,zit je net lekker op de bank gaat dat ding lucht blazen...alsof er een föhn aangaat!Uiteraard is dit in te stellen maar ventileren gaat prima met ramen openzetten.De omvormer voor de zonnepanelen kan ook aardig wat decibellen produceren, een ombouw kan geen kwaad.Verder ben ik heel blij met mijn nieuwe huis hoor!Maar als ik deze punten aan zou kunnen passen dan was ik helemaal blij geweest...:D
     
  3. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.628
    3.754
    113
    Dank je wel voor je reactie! Ik denk dat we ons inderdaad nog even flink moeten inlezen in de warmtepomp. Ik zag al dat er volgend jaar eisen gesteld gaan worden aan het geluidsniveau. Maar hierin hebben we geen keus. Er mag daar geen gasaansluiting meer komen.
     
  4. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.628
    3.754
    113
    Al twee jaar bezig! Zo lang hopen we er toch niet mee bezig te zijn.

    Ja, en die aannemers. We hopen een beetje dat die nieuwe stikstofnorm ons daarin helpt ;), er zijn sowieso al 126 grote projecten van de overheid ‘on hold’. Daar zouden toch aardig wat aannemers in betrokken moeten zijn die straks een gaatje in de planning hebben... waarschijnlijk wishful thinking maar toch!

    Tuin van 30.000 vind ik wel veel... wij hebben ‘m in ons huidige huis 2 jaar geleden laten doen inclusief hardhouten dek en 12 meter beschoeiing maar waren toch een stuk minder kwijt! Je zal wel een enorme tuin hebben dan?
     
  5. sannever

    sannever Fanatiek lid

    22 jan 2014
    1.713
    1.522
    113
    Vrouw
    Thuis
    Ik denk dat de kosten snel hoog oplopen voor een tuin ,meestal gaat de bouwgrond er weer in terug (hier wel iig) ,bouwgrond kan best vervuild zijn met steen en andere gekke dingen (schoenen,rubberen slangen,kabels...).Dat uitgraven ,afvoeren ,nieuwe grond en zand erin en dan kan je pas beginnen...Ik zie het bij andere nieuwbouw woningen in de buurt ook , de tuin grond is gewoon afval grond...zowel bij huur als bij koop.
     
  6. Driessen21

    Driessen21 Bekend lid

    13 jan 2012
    916
    213
    43
    Vrouw
    Dit was bij ons inderdaad ook deels het geval. Dus af laten graven, af voeren en nieuwe grond aanvoeren kstte ons al 3000. En dan heb je verder nog niks. Oprit voor de garage af graven, puinbed storten, zandbed, bestrating, weer zo'n 2000 euro. Dus de eerste 5000 waren we al kwijt en het enige wat we hadden was een oprit die bestraat was.. ik vond dit uiteraard ook niet fijn, maar liever direct goed en netjes dan dat je over een paar jaar weer (soort van) opnieuw kan beginnen.
     
  7. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.628
    3.754
    113
    Inmiddels een paar weken verder.

    We zijn bij de architect geweest en die vroegen ons een begrotingssheet in te vullen. Dit sloot op €880.000 en daarvan moet het kunnen maar ja, da's dus iets meer dan wat we uit willen geven. Nu zaten daar wel posten in voor de financiering bijvoorbeeld, die we van de lopende rekening willen betalen maar toch. Het voelt voor ons te krap.

    Vervolgens ook naar Selekthuis geweest en daar kregen we een offerte voor € 405.000. Dus zouden we € 140.000 over houden voor keuken, tuin, tegenvallers en luxe. Op zich zijn we er wel van overtuigd dat zij een mooi huis kunnen neer zetten maar we hadden ook het gevoel dat we nog veel zelf zouden moeten regelen voor wat betreft dingen die niet in hun standaard passen.

    Volgende week hebben we een afspraak met het projectbureau wat de verkoop van de kavels coördineert, in principe hebben we nu wel een reservering. En over anderhalve week een gesprek bij Thuis in bouwen. We zijn op hun open dag geweest en daar kregen we een goed gevoel bij alleen zie ik op de website en Facebook geen huizen die zij gerealiseerd hebben die ik mooi vind :rolleyes:. Dus even afwachten of ze met een ontwerp komen waar we blij van worden! En dan hebben we ook Livingstone nog als optie...
     
  8. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Even een up! Ons droomhuis is gisteren helaas aan ons neus voorbij gegaan. Wij gaan nu dus ook even kijken naar de mogelijkheden om het zelf te bouwen. Aanstaande vrijdag hebben we een informatief gesprek bij de makelaar met eventueel een optie tot een kavel. Ik lees hier al wat ervaringen maar ben ook benieuwd naar meer!
     
  9. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.628
    3.754
    113
    Dat is balen! Ik meen mij uit het huis te koop topic te herinneren dat jullie huis al verkocht is?
     
    SDonya vindt dit leuk.
  10. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    ja maar we hebben ook nog een ander nieuwbouwhuis waar we nu eerst gaan wonen :). Doordat we zoveel overwaarde hebben zijn we nu in de luxe positie dat we direct nog een huis kunnen kopen dat in een andere prijscategorie is en genoeg is om ons droomhuis mee te betalen. Toevallig stond het project dat ons droomhuis bouwt net 2 weken online maar helaas was een ander koppel ons voor (er worden maar 2 huizen gebouwd).
     
  11. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.628
    3.754
    113
    Vandaag een afspraak bij Thuis In Bouwen gehad. Wel een goed gevoel over! We hadden een gesprek met een ontwerper. Naar aanleiding van onze wensen gaat hij met één van de basismodellen aan de slag. We krijgen straks een schets van het idee, plattegronden en daarbij een offerte. Echt heel spannend!

    Volgende week nog naar Mattone en Buitenhuis Villabouw en dan maar definitief het kavel kopen. We hadden een bod uitgebracht maar dat is afgewezen, ze willen de vraagprijs en anders gaat het feest niet door :mad:!

    En voor wie zich afvraagt waarom ik maar door ga met dit topic? Ik heb er meerdere gevonden en die bloeden dan dood en vraag ik me altijd af hoe het uiteindelijk is afgelopen... wie weet heeft iemand er wat aan in de toekomst!
     
    Dubbelgeluk, Tranquila en Bailey07 vinden dit leuk.
  12. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.023
    2.159
    113
    Ga vooral door !
    Wij kijken al jaren naar een ander huis maar in ons dorp staat ons droomhuis niet. Nu hoorden we vorige week dat er waarschijnlijk enkele kavels aan de rand van het dorp gaan komen over een paar jaar. De grond is van vrienden van ons, dus wij zitten dicht op de bron. Die locatie zou bijna perfect zijn. Financieel moet het ook net haalbaar zijn. En het type woning wat er moet komen spreekt ons erg aan.
    Dus ik lees met belangstelling mee hoe het jullie vergaat!
     
    Bailey07 vindt dit leuk.
  13. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    @Mythique En nog ontwikkelingen?
    Wij zijn vandaag bij een huis gaan kijken en zijn het even aan het laten bezinken. Als we het helemaal gaan laten renoveren, gaat het ook heel veel geld kosten, dus we vragen ons een beetje af of slopen en nieuwbouw misschien niet goedkoper zal zijn, dus ik vraag me af wat voor offertes je nu hebt? Misschien is het huis weg voordat we klaar zijn met laten bezinken, maar dan kunnen we het toch niet betalen, tenminste we willen toch zo’n 4 ton overhouden voor renoveren/nieuw bouwen en dan moet er wat vanaf.
     
  14. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.628
    3.754
    113
    Oh spannend joh!

    Wij hebben deze week overeenstemming bereikt met de gemeente over de prijs van het kavel! En we hebben tot nu toe twee offertes binnen. Van Selekthuis en van Thuis in bouwen. Beide hetzelfde principe. Basismodellen waar je aan kan sleutelen. Bij beide hebben we wat aanpassingen doorgeven. Selekthuis kwam uit op 4 ton en Thuis in bouwen op 5 ton. Een enorm verschil en we kunnen niet direct aanwijzen waar dat nu in zit. Thuis in bouwen gaat het dus sowieso niet worden!

    We verwachten deze week nog twee offertes.
     
  15. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Gefeliciteerd met de overeenkomst!
    Ook spannend! Dat is toch ook nog best flink 4 ton, is het dan helemaal af? Inclusief keuken etc.?
    En zit je dan op ongeveer 200 m2?
    Het huis wat we hebben bekeken, dat zit in de huidige staat op 205 m2 en daar zouden we dan wel een uitbouw willen. Maar ik denk dat bij een nieuwbouw woning 200 m2 ook voldoende zou zijn als er relatief veel m2 op de begane grond zijn daarvan (huis wat we bekeken hebben heeft een zolder die even groot is als de eerste verdieping door een heel hoge nok).
     
  16. Babbs

    Babbs Niet meer actief

    Wij hebben dit jaar gebouwd met Groothuisbouw. Zeer tevreden. We hebben het huis helemaal naar onze zin gebouwd. Gelukkig nog met een hybride systeem en niet alleen met een warmtepomp. Zeer tevreden ookal is dit “maar een catalogusbouwer”
     
  17. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Wat was je kwijt en hoe groot is je huis? Als ik dat mag vragen tenminste :oops:. En had je nog veel onvoorziene kosten uiteindelijk?
     
  18. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.628
    3.754
    113
    Die 4 ton zit de keuken nog niet. Ook wat extra opties zoals bijvoorbeeld een veranda zijn nog niet meegenomen. De oppervlakte van de begane grond was 9 x 13,70 meter. Dus dat is echt een flink groot.
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  19. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.628
    3.754
    113
    Bedankt voor je reactie. Misschien moeten we daar toch ook het gesprek nog aan gaan maar het zit niet bepaald naast de deur. Klopt het dat je daar pas betaald als het af is? Dat is wel echt een enorm pluspunt...
     
  20. Babbs

    Babbs Niet meer actief

    Ja, Emmeloord was voor ons ook een stuk rijden, we zijn er in totaal 3 keer geweest. Maar daar kun je de modelwoningen en de bouwhal/werkplaats ook zien, erg leuk. Betalen inderdaad bij oplevering, vonden wij een groot pluspunt. Op de site van Groothuisbouw kun je een huis samenstellen en dan zie je meteen wat het bij benadering kost. Ben benieuwd wat jullie gaan doen succes! Een eigen huis bouwen hebben wij ervaren als een intensief traject, maar we genieten er nu dubbel en dwars van.
     

Deel Deze Pagina