Uitgerekend: 1 oktober - 15 oktober 2019 Deel 2

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door AKOEKKOEK, 13 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. AKOEKKOEK

    AKOEKKOEK Fanatiek lid

    16 feb 2016
    1.511
    1.053
    113
    Zierikzee
    Je doet het goed! Punt!
     
    nvbr vindt dit leuk.
  2. Eliesjee

    Eliesjee Bekend lid

    15 dec 2018
    926
    1.219
    93
    Vrouw
    Zuid Holland
    Zo de eerste spuitluier was een feit:roflmao:
    Ze heeft het wel vaker gehad dat heel de luier vol zat of net een beetje over de rand maar nu kwam het letterlijk tot onder haar oksels haha:roflmao::roflmao:
    Gelijk maar even in bad gedaan na het verschonen
     
    Line85, Flamingo1990, Magnolia29 en 6 anderen vinden dit leuk.
  3. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.821
    7.769
    113
    Amsterdam
    @Flamingo1990 hoe gaat het nu met jullie?

    @nvbr niks van dat soort mensen aantrekken hoor!!
     
    nvbr vindt dit leuk.
  4. Line85

    Line85 Bekend lid

    27 feb 2017
    856
    871
    93
    Vrouw
    Regio Utrecht
    Ben even een tijdje niet online geweest. Heb hier chronisch slaap tekort. Doe door de weeks alle 7 voedingen & dat breekt me een beetje op. Zal zo nog even alles bij lezen.

    Wie heeft er ervaring met Nutrilon Omneo comfort?

    We gaven Ezra eerst Nutrilon, maar hij poept echt heel weinig. We wilden graag overstappen op Kruidvat eigen merk, 1 dag geprobeerd maar zn eten kwam er in een grote boog uit. Dus weer terug op Nutrilon. Maar ja, nog steeds obstipatie. Hij heeft soms echt buikpijn en gaat dan heel hard huilen. We hebben op advies van de CB zn poepgat al gemasseerd en de thermometer erin gestoken. Soms helpt dat maar hij heeft nu alweer bijna 2 dagen niet gepoept. We zijn nu Nutrilon Omneo comfort gaan gebruiken. Ook op advies van CB. Hopelijk helpt dit maar ik merk dat hij er veel minder van drinkt. Hij moet 750 ml binnen krijgen en zit nu dagelijks tussen de 650/700 ml. Ben ook benieuwd wanneer ik verschil merk met poepen. Iemand ervaring hiermee?

    We waren trouwens overgestapt op speen
    2 van Philips Avent... daar kreeg onze kleine toch last van. Huilen, niet normaal. Nu weer terug op speen 1 en alles is weer prima.

    Hij was vorige week 53cm en 4430 gram.
    (Geboorte 48 cm en 3320 gram) Goed gegroeid dus :)
     
    nvbr en Baasje vinden dit leuk.
  5. Line85

    Line85 Bekend lid

    27 feb 2017
    856
    871
    93
    Vrouw
    Regio Utrecht
    Joh laat ze lekker praten. Ik krijg standaard de vraag waarom ik geen bv geef. In mijn geval is het wat makkelijker. Ik had geen melk. (Zelfs geen stuwing gehad. Terwijl ik dat bij mn te vroeg geboren en overleden kindje wel heb gehad. Echt heel gek) Maar ik vind soms dat er zo spastisch over gedaan wordt. Ik ben ook groot geworden met de fles, mn man ook.

    Vooral vrouwen in mn omgeving die bv geven doen naar. Net of je het niet lang genoeg hebt geprobeerd of dat je je kind nu niet het beste mee geeft. Het kan wel zo zijn maar soms is het veel beter om voor jezelf te kiezen. Daar word je misschien zelfs nog een leukere moeder van. ( en fv is zo relaxed!)
     
  6. S2909

    S2909 Fanatiek lid

    14 nov 2019
    2.299
    3.083
    113
    Vrouw
    Hallo, ik ga hier heel even meeschrijven. Ik volg dit topic eigenlijk al sinds aanvang mee, maar ben eerder lezer dan schrijver.

    Efjes voorstellen, ik was net zoals jullie zwanger en had als voorziene datum 13 oktober. Op 28 september is echter mijn water gebroken en op 29 is ons zoontje S.ian geboren. 47 CM en 2,685kg. Ondertussen woog hij bij de laatste weging een tweetal weken geleden al 3,810kg.

    Ook hier last van krampjes en vorige week een viertal dagen enkel natte pampers. Volgens kind en gezin niet abnormaal voor bv baby's. Echter ik merkte toch echt dat hij last had. Veel wenen en moeilijk te troosten. Zag hem persen, tot rood/paars gezichtje toe maar niets in de pamper. Ben dan maar gaan rondzoeken online naar tips die kunnen helpen. Die van de thermometer ook gelezen, maar las ook dat je per ongeluk schade kan toebrengen dus niet gedaan.

    Uiteindelijk ergens iets gelezen over voetmassage. Heb dan op YouTube reflexologie voor baby's gaan ingeven en zag daar filmpje staan voor krampjes en andere buikproblemen, wel int Engels. Eén van de massages die ze voorstelde was de hiel van de baby. Had zoiets van baat het niet, dan schaadt het niet. Ben begonnen met zijn voetjes te masseren met focus op de hiel. Niet lang, een vijftal minuten of zolang hij het toeliet. En toeval of niet een paar uur nadien, de eerste kakpamper( een om u tegen te zeggen trouwens). Dag nadien een drietal keer per dag gedaan en zowaar kwamen ze nu sneller. Ondertussen is het niet meer nodig want hij gaat weer vanzelf, vermoedelijk de blokkering die weg is.

    Lang verhaal kort: voor diegene met krampjes, probeer eens de hiel te masseren en zie of het wat doet. Ik heb hier sindsdien een heel andere baby met veel minder scheermes.
     
  7. nvbr

    nvbr Bekend lid

    4 feb 2014
    901
    578
    93
    nou echt precies het laatste wat je schrijft!
     
  8. Kimibi

    Kimibi Bekend lid

    8 feb 2018
    602
    602
    93
    Vrouw
    Vestigingsmanager bij A-meubel
    Onze dochter poept ook erg slecht. CB gaf een tip om 10 ml extra water bij de fles te doen. Nu doen we dat en gisteren 3 keer gepoept! Soms zat er 3 dagen tussen! Echt heel sneu
    Mijn huisarts zei doe 1 theelepel zonnebloemolie in de fles er bij.
    1 voeding.. Niet allemaal

    Dat doen we niet omdat de 10 ml extta water wel echt helpt
     
    Eliesjee vindt dit leuk.
  9. Flamingo1990

    Flamingo1990 Niet meer actief

    Lief dat je het vraagt. Emotioneel een stuk beter, ik heb het “geaccepteerd” dat hij slecht slaapt en ik dus ook.. en dat helpt wel in hoe ik mij voel. Johannesbroodpitmeel helpt goed tegen het spugen, alleen bleef hij stikken in de nacht. Het leek een beetje alsof we van reflux naar verborgen reflux gingen. Sinds vandaag gestart met maagzuurremmers, meneer net op bed gelegd.. ik ben erg benieuwd hoe de nacht gaat verlopen! Wish me luck haha.

    Hoe is het bij jou? En de rest?

    Rot zeg van dat poepen dames! Hier juist echt de heftigste spuitluiers, vandaag zat hij zooooo erg onder dat zelfs z’n wipstoel helemaal mosterd geel was hahaha.
     
    suikerklontje en Eliesjee vinden dit leuk.
  10. suikerklontje

    suikerklontje Fanatiek lid

    23 nov 2015
    1.116
    522
    113
    En hoe is de nacht gegaan
     
    Flamingo1990 vindt dit leuk.
  11. Flamingo1990

    Flamingo1990 Niet meer actief

    qua reflux erg goed! Ik heb zelf alleen weinig geslapen omdat ik nog zo gehyperfocused ben op hem... hoop dat de goede lijn zich voort zet en ik weer vertrouwen krijg om mijn ogen dicht te doen.

    Ik had vandaag een nagesprek met het ziekenhuis over mijn bevalling.. die ik als traumatisch heb ervaren. Ik heb een goed gesprek gehad! Alles kunnen zeggen en ze reageerde heel fijn. Ze begon het gesprek met: ik doe dit werk al 30 jaar en jouw bevalling heeft mij echt bezig gehouden, dit was een van de ergste bevallingen die ik heb begeleid. Dit deed mij erg goed vanwege de erkenning. Toen ik vertelde over de herbelevingen rondom haar, zag je echt tranen in haar ogen omdat ze het erg vond. Ze gaf als uitleg - wat ik ook begrijp en al dacht - dat er sprake was van foetale nood en dat ze daardoor ook echt de druk voelde om É eruit te krijgen, waardoor dingen als communicatie helaas er bij in schieten. Dit vond ze geen excuus hoor, en ze wil het zeker meenemen. We hebben samen naar mijn knip gekeken omdat ik mijn vagina amper durf aan te raken. Dat is mij erg meegevallen. Ook hebben we besproken dat ik bij een tweede bij hun kom en dat ik dan volledige regie heb; ik mag voor allerlei ingrepen kiezen van ruggenprik al voor de weeen met inleiding of een keizersnede. Ben blij hoe dit is afgesloten.
     
    Dinpin, AKOEKKOEK, Line85 en 6 anderen vinden dit leuk.
  12. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.821
    7.769
    113
    Amsterdam
    wat fijn dat je daar een goed gesprek hebt gehad zeg!! En dat er voor een tweede allerlei opties zijn dat zal in ieder geval een geruststelling zijn.
    Welke medicatie heb je gekregen want kan zijn dat het straks weer wat minder gaat omdat het vaak een paar dagen duurt voordat de meeste medicatie werken. Hopelijk ga jij straks ook lekker slapen.
     
    Flamingo1990 vindt dit leuk.
  13. Flamingo1990

    Flamingo1990 Niet meer actief

    Hij krijgt ranitidine (zonder de kankerverwekkende stof). Ik ben benieuwd of het aan slaat, laten we het hopen! Hij heeft wel wat krampjes, hopelijk geen bijwerking van de medicatie.
     
    Siepie85 vindt dit leuk.
  14. suikerklontje

    suikerklontje Fanatiek lid

    23 nov 2015
    1.116
    522
    113
    Wat dijn dat je zn goed gesprek heb gehad. En dat je er nu mogelijk anders op terug kan kijken
     
    Flamingo1990 vindt dit leuk.
  15. nvbr

    nvbr Bekend lid

    4 feb 2014
    901
    578
    93
    @Flamingo1990 wat fijn dat je het zo hebt kunnen afsluiten en dat zij jouw gevoel en verhaal (h)erkende. En voor de toekomst: de ene bevalling is de andere niet. Heb zelf twee heel verschillende gehad.
    hopelijk kun je vannacht en anders snel je slaap goed pakken!
     
    Flamingo1990 vindt dit leuk.
  16. Eliesjee

    Eliesjee Bekend lid

    15 dec 2018
    926
    1.219
    93
    Vrouw
    Zuid Holland
    Even een vraagje.
    Heeft jullie kleintje ook af en toe een “huilslaapje”?
    Hier heeft ze het bijna elke dag dat er 1 slaapje (soms sochtends, soms savonds) is waarin ze elke 10 minuten huilend wakker word en na 2 minuten weer in slaap valt om vervolgens 10 minuten later weer te beginnen.
    Het is na de fles dus honger is het niet, luier is ook schoon en ook geen krampjes (dat verschil hoor je echt wel in het huiltje), en we leggen haar standaard met de kipkep in bed.
    Dit gaat zo door tot de volgende fles, dus zo’n 4 uur en daarna slaapt ze wel weer goed.
     
  17. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.821
    7.769
    113
    Amsterdam
    hier kan hij ook slaapjes hebben idd dat hij 30/60 min af en toe huilt in zijn slaap. Hij wordt niet wakker maar huilt dan in z’n slaap. Ik denk dat het dan krampjes zijn waar hij gelukkig niet meer wakker van wordt.
     
    Eliesjee vindt dit leuk.
  18. nvbr

    nvbr Bekend lid

    4 feb 2014
    901
    578
    93
    ja, maar duurt meestal niet superlang idd en gebeurt in een slaapje ook niet heel vaak. Maar Tis er idd altijd 1 per dag, wisselt wanneer.
     
    Eliesjee vindt dit leuk.
  19. Flamingo1990

    Flamingo1990 Niet meer actief

    Oh wat gek! Hier geen huilslaapje maar meer gekke brom geluiden bij krampjes.
     
    Eliesjee vindt dit leuk.
  20. Baasje

    Baasje Bekend lid

    10 dec 2013
    892
    907
    93
    NULL
    NULL
    Meiden die ook flesvoeding geven, hoeveel drinkt jullie kleintje nu?
    Ons ventje 6x oer dag een fles van 120 met 4 scheppen voeding.
    Heb het idee dat hij bij de laatste fles niet voldaan is, zouden we die al kunnen ophogen?
    Meneer ligt nu weer klaarwakker in zijn bed, 23.00 uur laatste fles gekregen en heb m al een keer uit bed gehaald omdat hij gespuugd had en net weer terug gelegd. Hoor m al weer....
     
    Eliesjee en mommyof1 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina