Ervaring wonen naast ouders?

Discussie in 'De lounge' gestart door Silinde, 15 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Silinde

    Silinde Fanatiek lid

    8 dec 2011
    1.385
    29
    48
    NULL
    Bij mijn mannen
    Het huis naast mijn vader staat te koop. Mijn broer en ik hebben als kind vaak bij de buren gespeeld, dus ik "ken" het huis min of meer, en ook de buren. ;)
    Waar ik vooral over twijfel, is of het een goed idee is om letterlijk vlak naast mijn vader te gaan wonen. Mijn vader is reeds met pensioen en ik heb weinig zin om elke dag commentaar op vanalles en nog wat te horen waarvoor ik gewoon als werkende mens geen tijd heb.
    Mensen met ervaring, die wel naast hun ouders wo(o)n(d)en, zowel positief als negatief? :)
     
    Maslov en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  2. Maan14

    Maan14 Niet meer actief

    Nee ik zou er altijd een straat tussen houden minimaal. Mijn opa en oma wonen bij mijn ouders in de straat wat een groot irritatie punt is. Opa weet altijd alles en komt altijd ongelegen aan.

    Ik woon een blok huizen verder en heb daar geen last van gelukkig
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  3. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Dat ligt toch wel aan jullie band en hoe hij is(en jullie).
    Wij wonen sinds 2 jaar bij mijn gepensioneerde schoonouders in de straat, ik heb geen hele goede band met ze dus ik heb erg getwijfeld.
    Wat hier prettig is, is dat het een hele lange straat is die meerdere bochten heeft en hun wonen aan het begin van de straat en wij op het einde waardoor we ze niet kunnen zien oid, wel komen ze vaker langs voor een ditje en datje.
    Ik zou er niet aan moeten denken om er naast te wonen (zowel bij ouders als schoonouders niet) maar zo in dezelfde straat bevalt prima.
     
  4. Happymam

    Happymam Fanatiek lid

    7 feb 2009
    1.177
    261
    83
    Wij wonen bij schoonouders in de straat (5 huizen ertussen) bevalt prima. We zien elkaar meestal 1xpw, was voordat we hier woonden ook zo. Soms zie ik mn schoonvader langsrijden met de auto maar verder merk ik er weinig van. Met m'n eigen ouders zou ik het niet willen. Ik denk dat zij er meer op zouden letten wanneer we wel/niet thuis zijn enz. Echt naast elkaar zou ik met geen enkele familie willen, tenzij het vrijstaande huizen zijn met royale tuin met privacy.
     
  5. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.831
    12.956
    113
    Vrouw
    Mijn oma woonde vroeger toen ik nog een kind was de straat achter ons, altijd super leuk, we gingen meerdere keren per dag met alle buurtkinderen snoepjes halen. Toen mijn opa overleed werd mijn oma opeens erg eenzaam, met als gevolg dat ze elke avond bij ons zat. Later werd dit waar het kon ook overdag. Dat was op een gegeven moment niet leuk meer. Vooral als puber zijnde heb je niet altijd zin om met je oma te moeten praten. Op een gegeven moment begon ze ook overal commentaar op te geven en klopte er bepaalde dingen niet, door dat ze zo vaak bij ons zat, viel dat best snel op. Dit bleek het begin van haar Alzheimer te zijn. Dus wat dat betreft was het weer super handig dat ze zo dichtbij woonde.

    Momenteel hebben mijn ouders een huis dat 2 straten van mijn huis ligt, echter wonen zij in het buitenland. Maar ik het begin was ik er echt huiverig voor dat ze ook te pas en te onpas zouden komen. Gelukkig zijn zij als ze in Nederland zijn, vaak erg druk. Uiteraard komen ze wel eens langs als het niet uit komt, maar dat valt ook goed te bespreken. Daarnaast vinden de kinderen het geweldig dat ze dan alleen naar opa en oma kunnen gaan.
     
  6. Rosa5

    Rosa5 VIP lid

    21 okt 2011
    7.561
    1.935
    113
    Geen ervaring maar denk dat het ook afhangt van hoe je ouders zijn. Naast mijn vader zou ik bijvoorbeeld prima willen wonen. Zou zich niet geroepen voelen om zich met ons te bemoeien en zou zeker niet zomaar onuitgenodigd voor de deur staan oid. Mijn moeder daarentegen.. Zou ik voor geen goud naast willen wonen. :p
     
  7. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    19 mrt 2018
    2.121
    2.572
    113
    Vrouw
    Ik zelf niet maar wel in de omgeving.
    Band was daarvoor heel goed. Nu dramatisch.
     
  8. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik ben dol op mijn ouders, maar hoef geen buren te zijn. Ik zou er zeker niet voor kiezen dus.
     
    Lizzy2019 vindt dit leuk.
  9. Poppy1987

    Poppy1987 Actief lid

    5 jan 2017
    475
    279
    63
    Groningen
    Geen ouders, maar tussen mijn zus en mij zit 1 huis. Zij woont op 3 en ik op 7.
    Onze band is gewoon, niet speciaal en lopen de deur niet plat bij elkaar. Tenzij we net even dat kopje suiker nodig hebben.
    Enige nadeel is dat we in de zomer elkaar meer horen en elkaar letterlijk kunnen verstaan omdat we elkaars stemmen zo goed kennen. De kinderen vinden het fantastisch en spelen veel met elkaar en ook de buurkindjes doen dan mee.
    Als we langs lopen zwaaien we altijd even maar dat is het. En oppassen is ideaal!
    Zou het zo nog een keer doen maar niet met ouders hoe lief ze ook zijn.
     
    MinnieMouse94 vindt dit leuk.
  10. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.553
    21.036
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Lijkt me heerlijk, naast m'n vader wonen! Onze band is zodanig dat ik daar geen problemen mee verwacht.
    Wij wonen tegenover m'n schoonmoeder. Vind het echt ideaal! Handig soms, voor oppas ofzo. Maar ook fijn om ook een oogje in het zeil te kunnen houden, nu ze ouder wordt. Zij staat zelden onaangekondigd op de stoep, en als dat wel zo is, vind ik het niet erg. Maar zij is verder ook niet heel bemoeierig ofzo.
     
  11. pareltje2212

    pareltje2212 Fanatiek lid

    17 mei 2007
    1.234
    210
    63
    huismoeder
    Leusden
    Vroeger woonden mijn opa en oma naast ons. Voor ons als kinderen was het wel leuk (lees even een koekje of snoepje halen) en soms was het wel handig mbt oppas. Maar ik denk dat het voor mijn moeder niet altijd even prettig was om naast haar schoonouders te wonen. Haar schoonouders waren niet heel erg blij met haar als schoondochter.
    Ikzelf zou er niet aan moeten denken om vlak bij mijn (schoon)ouders te wonen, terwijl we best een goede band hebben.
    Ik wens jullie veel succes met het nemen van een beslissing.
     
  12. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.042
    113
    Vrouw
    #12 GroeneBomen, 15 nov 2019
    Laatst bewerkt: 15 nov 2019
    Mijn man en ik vinden t heerlijk om naast mijn ouders te wonen. Naast zijn ouders hadden we niet willen wonen, maar zij zouden ook niet naast ons willen wonen haha

    Positief: gezellig! Zien elkaar bijna dagelijks even :) ik zit toch thuis dus super gezellig om even aan te schuiven voor de lunch. En altijd even oppas, zoon kan zelf naar de buren lopen. En als ouders hulp nodig hebben, steken we ook zo over. Dus mam had ruzie met haar ipad, ik ben er gelijk. Komt ook voor dat ik denk: wat is man laat thuis van werk?? Zit hij mooi een biertje te drinken bij mijn ouders haha. En er komt wekelijks wel 1 vd ouders spontaan met een verse pan soep aanzetten :D
    En ondanks dat ze hun kleinzoon dagelijks zien, bemoeien ze zich niet met de opvoeding verder op ons terrein zeg maar

    Nadeel: je zit erbovenop. Mijn moeder werd laatst in paniek wakker omdat ze mij in t holst van de nacht hoorde schreeuwen van de pijn.
    En spontaan bezoek van mijn ouders staat ook rustig zo bij mij ineens in de tuin als mijn ouders er niet zijn.... En ik word ook wel eens gebeld door tante als mijn ouders niet opnemen met de vraag waar ze zijn. Joh, geen idee! Ik beheer hun agenda niet.
    En ja als je in de tuin zit in de zomer hoor je elkaar wel erg duidelijk.
    Ik heb regelmatig ineens 1 van beide in de tuin omdat ze dan groente voor de dieren hebben of gereedschap uit t tuinhuis pakken, ik schrik wel eens als ik dan gerommel uit de tuinschuur hoor komen maar niet iemand direct zie :p



    We houden rekening met elkaars ruimte. We hebben overigens geen zicht op elkaar dus er zit ook schutting bij de voordeur bv.
     
    Evanesco en NiVa0230 vinden dit leuk.
  13. Tuttebelleke

    Tuttebelleke Fanatiek lid

    19 mei 2017
    3.474
    3.841
    113
    Vrouw
    Wij wonen bij mijn ouders in de straat.
    Handig met oppas of vergeten boodschappen :oops: Maar verder is het ook erg gezellig. Ik zie mijn moeder een paar keer per week en mijn vader wekelijks.
    Wel kan ik mijn moeder heel gemakkelijk wegsturen als het niet uitkomt of als ik vind dat ze er te lang is. Als dat niet zou kunnen of we dan scheve gezichten zouden krijgen, had ik niet zo dichtbij willen wonen.
     
  14. owl

    owl Bekend lid

    24 apr 2016
    824
    615
    93
    Vrouw
    Het is maar net hoe de band met je ouders is.. wij wonen ertegenover en vinden het fantastisch. Het is gezellig en handig. Maar moet wel zeggen dat we buiten af wonen. Mijn opa en oma hebben ook weer in het huis gewoond waar wij nu met ons gezin wonen.
     
  15. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.042
    113
    Vrouw
    Hier net zo, mam zegt ook gerust: er komt op die tijd bezoek (dus wieberen) of ik ga zo even liggen (dus ook wieberen). Of andersom als ze hier zijn ;) je moet wel tegen elkaar kunnen zeggen: nu ff niet.
     
    Tuttebelleke vindt dit leuk.
  16. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Zelf geen ervaring maar 2 van mijn beste vriendinnen wel.
    1 woonde aan de ene kant naast haar ouders en andere kant naast haar zus. Uiteindelijk verhuist omdat het te vaak botste omdat ouders te vaak hun mening gaven over hoe ze haar leven leefde (simpele dingen als opmerkingen wat was je laat thuis met de kinderen) wat toch ging storen.

    Andere vriendin woont achter haar ouders, hun achtertuinen grensen aan elkaar en met gordijnen open kunnen ze bij elkaar naar binnen kijken. Zij vind het heerlijk, haar ouders zijn geen types die veel bemoeien en zij heeft er dus vooral de lusten van en geen lasten. Haar ouders passen regelmatig even op, nemen boodschapjes voor haar mee, haar vader doet klusjes in haar tuin als hij in zijn eigen tuin bezig is enz.

    Dus het ligt denk ik helemaal aan de band met je ouders. Mij lijkt het persoonlijk heerlijk mijn ouders naast me maar mijn man zou er dood ongelukkig van worden mijn ouders naast ons hoeveel hij ook van ons houd. Ik weet van mijn ouders dat ze nooit naast ons zouden willen wonen omdat ze dan dingen als ruzie's van ons of straf van de kinderen te veel meekrijgen en zich dit soort dingen heel erg aan zouden trekken.

    Toen ik kind was woonde mijn hele familie (van moeders kant) in dezelfde woonwijk. Verste familie woonde 4 straten verder en oom en tante woonde 2 huizen naast ons en daarnaast andere oom en tante en daarnaast opa en oma. Ik heb dit als kind wel altijd als geweldig ervaren.
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  17. Melief

    Melief Niet meer actief

    Mijn ouders en wij hebben allebei een helft van dezelfde 2 onder 1 kap woning. We vinden het heerlijk. Nu was de band al heel goed en zagen we elkaar al veel hiervoor. Kindjes hobbelen heen en weer, de oudste moet altijd showen dat ze naast opa en oma woont als hier een kindje speelt. Als de jongste nog slaapt als ik naar school moet komt mijn moeder even oppassen. Ook savonds altijd oppas want mijn ouders zeggen of we nou thuis op de bank zitten of bij jullie. We eten wel minimaal 2 keer per week met z’n allen en er gaan zeer regelmatig pannen en bordjes heen en weer;) Het is gewoon fijn en ongedwongen en ik zou niet anders willen. En ze bemoeien zich nooit met de opvoeding of dergelijke.
     
    NiVa0230, Ysabella en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  18. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Klinkt inderdaad heerlijk, en ook het idee dat als je ouders op een bepaald moment hulp behoevend worden dat je er altijd direct voor ze kunt zijn.
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  19. YaelStone

    YaelStone Fanatiek lid

    5 aug 2019
    2.264
    4.134
    113
    Alleen hierom zou ik het al niet doen. Als je daar nu al over twijfelt..
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  20. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.374
    8.468
    113
    Geen ervaring. Maar ik denk dat je goed moet kijken hoe de relatie nu tussen jullie is. Bijvoorbeeld of er bemoeienis is mbt bepaalde zaken of irritaties over en weer. En of het mogelijk is goede afspraken met elkaar te maken. Bijvoorbeeld niet onaangekondigd aan je deur staan.
    Zelf moet ik er niet aan denken.
     

Deel Deze Pagina