De eerste 100 dagen van je baby!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Poolvos, 6 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    30 nov 2015
    11.394
    23.009
    113
    Vrouw
    @Poolvos @active82 Dank jullie wel ❤ Ja, hij vertrekt idd zondag avond alweer. Hij maakt dagen van 12 uur (7 tot 7) en het is van hier naar zijn werk dik 3 uur rijden. Dit project loopt sowieso tot maart en hij hoopt dat er tegen die tijd weer iets dichter bij huis gaat beginnen. Maar met zijn werk weten we dit nooit zeker, dus ik heb in de afgelopen jaren geleerd om nergens op te hopen ;)
     
  2. active82

    active82 Fanatiek lid

    24 sep 2014
    2.178
    1.867
    113
    Werkt je man in de bouw? Lange dagen van partner zijn hier ook standaard. Rond 5 uur/half 6 van huis en rond 6-7 uur weer thuis. Maar gelukkig niet de hele week van huis.

    Als je je ellendig voelt en je ei kwijt moet, kun je dat hier natuurlijk altijd!
     
    Magnolia29 vindt dit leuk.
  3. USAbaby

    USAbaby Fanatiek lid

    14 feb 2014
    2.229
    1.904
    113
    Vrouw
    @Magnolia29 wat pittig zeg! laatst was mijn man 6 dagen naar Israël voor zijn werk... pffff blij dat hij er weer was. Volgende maand moet hij weer... zie er nu al tegenop, voor jou standaard. Ik doe een buiging!

    hier buikslaper en gemeld op cb. En gemeld is dan het goede woord, denk dat mijn gezicht aangeeft dat er niet gediscussieerd hoeft te worden en dat ik de risico’s ken...

    weet even de naam niet meer: maar sterkte na zo een pittige dag met 2 aandacht vragende kleintjes... hopelijk nu rust!

    hier Sint intocht gedaan en verder rustig, mooi dagje weer. Verder ben ik druk aan het shoppen. Het gat in de garderobe die rond deze tijd is begonnen vorig jaar moet gevuld worden :D. Jullie ook hiermee bezig??
     
    Siepie85 en Magnolia29 vinden dit leuk.
  4. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    @Muisje458 dikke knuffel voor jou en inderdaad hetzelfde wat de rest zegt! Wanneer je man zich over de kleine ontfermt, kies even voor jezelf en pak je rust!

    @Magnolia29 ooo ik vind het zo knap van je meid!
     
    Siepie85 en Magnolia29 vinden dit leuk.
  5. Raggy81

    Raggy81 Fanatiek lid

    26 mrt 2017
    2.325
    1.411
    113
    Vrouw
    Vraagje aan de doorslapers......
    Slapen jullie babys in eigen wieg / co sleeper of tussenin ?
    En hoeveel wk oud is je baby....
     
  6. Raggy81

    Raggy81 Fanatiek lid

    26 mrt 2017
    2.325
    1.411
    113
    Vrouw
    Hier vanmiddag medicijnen vergeten voor de bv. Vanavond toch wat stuwing en zo ff 90 cc gekolfd... Bijzonder...
     
    active82, USAbaby, Siepie85 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  7. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    In een wieg op haar eigen kamertje. Sinds vier weken slaapt ze daar al, ik ben een erg onrustige slapen en maakte haar blijkbaar wakker... Gaat nu perfect
     
    active82, Siepie85 en Raggy81 vinden dit leuk.
  8. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    6 dagen nog wel! Jemig
    Zoals je weet werkt mijn vriend ook 5 dagen van huis en ik vind het heerlijk ;)
    Momenteel is die dan wel thuis en hebben we ons ritme wel weer gevonden maar als die dan een nacht niet thuis komt loopt het toch wat soepeler.. kinderen weten precies wat er van ze verwacht word en werken dan goed mee zodat alles lekker soepel verloopt.
    Maar vind het wel fijn dat ie in het weekend thuis is.. dan heb ik tenminste even lucht en ruimte om bij te komen.
    Hij zegt ook altijd dat ik het zwaarder heb als hem.. hij mist ons heel erg en dat vind ie wel heel zwaar maar verder komt ie eigenlijk tot rust op zijn werk terwijl ik thuis de ballen hoog hou met 3 kinderen en ook nog 3 dagen werk.
    Al hopen we dat dat laatste snel niet meer nodig zal zijn.

    respect hoor meid 6 dagen! Extra genieten op zondag ❤️
     
  9. Raggy81

    Raggy81 Fanatiek lid

    26 mrt 2017
    2.325
    1.411
    113
    Vrouw
    Nee helaas besteed ik mn geld altijd aan kleding voor kids en man.maar eigenlijk nooit aan mezelf...
     
    USAbaby vindt dit leuk.
  10. Raggy81

    Raggy81 Fanatiek lid

    26 mrt 2017
    2.325
    1.411
    113
    Vrouw
    Hoeveel wk is ze ?
     
  11. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    bijna 7 :)
     
    Raggy81 vindt dit leuk.
  12. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    @Raggy81 super respect dat je het zo blijft proberen. Echt petje af. Ik was allang gestopt maar doe vooral waar jij, en enkel en alleen jij je goed bij voelt.

    @riean hahahaha dus lekker eigenwijs! Heerlijk!

    @Magnolia29 Pittig hoor, maar het is idd zoals het is. Zoals je het laat klinken.. kom je op mij in elk geval sterk over!

    Hier niet eerder toe gekomen aan reageren dames. Maar wij hadden een spontaan gezinsuitje en HET GING ZO GOED. Nee maar echt. Ik zat hier een beetje tegenaan te hikken. Sowieso wilde ik al een tijdje echt de deur uit. Gewoon lekker op pad. DIngen doen. Ik ben geen binnen blijver. Ik mis de auto. Het scheuren op de snelweg. Lekker crossen. Ik zei vanochtend tegen mijn man: 'Ik snap dat het normaal is om tijdens je kraamweken om 11.30 nog je bril op te hebben en in je huispakkie rond te lopen, dat is ook gewoon héél fijn. Maar nu wil ik iets dóen'. Ik werd onrustig. Hoewel we een heerlijke start hadden (het huis werd pas wakker om 8.00. We hadden dus door de wekker heen geslapen want baby O moest om 7u fles. Oeps (nevermind).

    Man ging fles doen en ik de kledingstrijd met grote O (die ik altijd win, maar wel vaak een compromis moet sluiten. Dit keer was het zijn dino trui in ruil voor een broodje hagelslag, maar een wederruil: 1,5 broodje kaas en daarna 1,5 met hagelslag. Hij kan goed eten en je moet je voorstellen dat we er hele conversaties over voeren). 'Mama, kom je nou nog naar boven?' 'Ja natuurlijk, even wachten, Ik ben even bezig.' 'Mama, wat doe je nou?' 'Even lenzen indoen, ik kom eraan.'
    'Mama, O. had goed gekozen he (over zijn trui)?' 'Zeker weten schatje (tuurlijk zeg ik dat, anders kan ik hem dadelijk weer omkleden)'.
    'Mama?' 'Ja..?' 'Wat zie je er mooi uit. Mag ik een broodje hagelslag? Ja? Oke?' Mijn antwoord: ':o::rolleyes: Ja, oke..' Vooral de tweede zin, daar zit het 'm in. Haha.

    Verder zei ik dus op een gegeven moment: Kom, let's go. Zo gezegd zo gedaan. We hebben de auto gepakt en zijn naar ons favo tentje gegaan. Heerlijk. Lekker geborreld met bitterballen, worteltaart, bier en wijn (JOEPIE) en het was echt heerlijk. Zo spontaan en de jongens deden het fantastisch. Eenmaal thuis even druk. Visje gebakken, groente erbij (ik zei toch dat ik beter voor mezelf zou zorgen, haha) en O slaapt vanavond bij mijn moeder. Die haalde hem rond 17 op. Heel lief, want zo hadden wij iets meer tijd voor de baddersessie met baby O, die as we speak bij mijn man ligt. Beiden slapen (can't blame them, het is nacht).

    En ik zit hier dus hyper hè. Man gaat vanaf morgen weer werken (komende twee weken 2,5 dag per week om het op te bouwen, daarna weer fulltime).
    Verder gaat het hier dus góed. Ik geniet zo vreselijk van deze babytijd en ik kan super verdrietig worden van het feit dat de tijd zo snel gaat en dat ik weet dat dit de laatste keer is. Ik bedoel.. ik heb het al eerder gezegd: ik ben niet goed in zwanger zijn, wel in bevallen en een nieuwe zwangerschap (en dus weer een heel vruchtbaarheidstraject) zien wij echt niet zitten. Ons gezin voelt echt compleet zo. We hebben 2 fantastische jongetjes en ik prijs me zó gelukkig. We zijn er echt nog niet. Ik schreef al eerder over issues en wennen en alles. En ja, het ís pittig. Ik mis de tijd voor mezelf (echt waar) en ik ben gewoon graag op mezelf. Ik ben best een egoïstisch persoon eigenlijk. Heb de dingen voor mezelf (en natuurlijk mijn gezin) graag goed voor elkaar.

    Voor 2 kinderen zorgen en jezelf even wegcijferen (zo voelt het gelukkig niet, maar ik kan er even niets anders voor bedenken.. op de tweede plek zetten?) is feitelijk niks voor mij. Maar ik doe het met liefde. Want ik vind dat dat ook zo hoort. Voor je kindjes, daar doe je alles voor en daar ga je voor door het vuur. Maar man man, ik wil ook zo graag lekker tijd voor mezelf houden. Het zou dus een enorm egoïstische keuze zijn om meer kindjes te willen. Wij moeten ook maar eens nadenken over anti conceptie. Ik denk oprecht dat het niet nodig is. Want met trajecten enzo, en pcos, ik heb überhaupt geen cyclus van mezelf.. de kans op een spontane zwangerschap is hier less than 1%. Willen we het risico nemen? Nope. Maar ik word er ook een beetje verdrietig van. Gewoon, dat het de laatste keer is. Ik heb zoveel liefde om te geven..

    Verder heb ik weinig nieuwtjes. Baby O doet het goed en broer O ook, al is het écht wennen. Opeens wil hij ook warme melk drinken, zijn speen meer in en kruipt hij over de grond. Achja.. het is ook allemaal niet niks voor hem. Ik probeer hem zoveel mogelijk uit te leggen, maar soms is het wel pittig. Want als hij echt iets doet wat niet mag, ja.. dat word ik wel boos.

    Och jeetje.. de wekker gaat alweer om 3.00. Ik moet naar bed. Stiekem ga ik nog een slokje wijn inschenken. Gewoon omdat het kan. Omdat de rest al slaapt. En omdat ik even een moment voor mezelf heb. Welterusten dames. XOXO
     
    Kirzy, Magnolia29, Poolvos en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  13. active82

    active82 Fanatiek lid

    24 sep 2014
    2.178
    1.867
    113
    Uitgebreid reageren gaan we morgen weer even doen. Hier weer een mooie nacht. 21.00 uur voeding en om.02.45 uur pas weer. Nu zo weg leggen en hopelijk weer mooi wat uurtjes slapen.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  14. Muisje458

    Muisje458 Niet meer actief

    Hartstikke dank meiden voor de opbeurende woorden. De weg gaat lang zijn maar we doen ons best. Hier een klein mirakeltje. A gisteren om 22u weg kunnen leggen en ze is nu aan het wakker worden. Heb haar gisteren voor het eerst in de slaapzak gelegd want ze wordt te ster voor het inbakeren. Zie haar wel in alle richtingen gaan met haar armpjes maar ze zal zich wel aanpassen.
     
  15. Muisje458

    Muisje458 Niet meer actief

    Hier gisteren aankopen gedaan voor Sint. 6jaar op dit wondertje gewacht dus mag haar rotverwennen. Nog niets aan mijn man gezegd maar heb voor 250 aan cadeautjes voor haar besteed.
     
    Poolvos, Kirzy, Nina Sanders en 5 anderen vinden dit leuk.
  16. Angelmom1

    Angelmom1 Fanatiek lid

    18 dec 2018
    4.081
    3.718
    113
    Vrouw
    Kleine man heeft kekker lang geslapen 21 voeding 22.30 na 45 min krijssen in slaap gevallen en 5 uur weer wakker ik zelf 2 uur wakker door dochter ze wist zelf niet wat er was sliep gelukkig wel weer snel maar ik toch weer uur wakker:|

    Hier slaapt hij in de wieg bij ons op de kamer is nu 8.5 week oud
     
    Raggy81 vindt dit leuk.
  17. Raggy81

    Raggy81 Fanatiek lid

    26 mrt 2017
    2.325
    1.411
    113
    Vrouw
    Hier 1 voeding ergens vannacht en net om half 6... Lekker !
     
    Siepie85 en USAbaby vinden dit leuk.
  18. active82

    active82 Fanatiek lid

    24 sep 2014
    2.178
    1.867
    113
    Echt weer fijn. 1 nachtvoeding om 02.45 uur en om 06.10 uur weer!
    Nu zo uit bed en iedereen klaar maken. Om half 9 moeten we weer op school zijn!
     
    Angelmom1, Siepie85 en USAbaby vinden dit leuk.
  19. Chrissie1990

    Chrissie1990 Fanatiek lid

    26 aug 2016
    1.180
    1.079
    113
    Hulpverlener
    Vrijdag krijgt de kleine haar eerste prikjes echt spannend
     
    Siepie85 en USAbaby vinden dit leuk.
  20. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Altijd spannend vind ik nog steeds. Had jij geen kink hoest prik gehaald in de zwangerschap?
     

Deel Deze Pagina