Hoe vieren jullie Sinterklaas/pakjesavond?

Discussie in 'De lounge' gestart door Paardenbloem, 17 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.831
    12.956
    113
    Vrouw
    Hier gaat na het eten vaak de bel en dan staat Sinterklaas met 2 zwarte pieten op de stoep met een paar zakken vol met cadeaus. Zij blijven een half uur en na het uitzwaaien mogen de kinderen (mijn kinderen zijn de enigste kinderen) omstebeurt een cadeautje uit de zak pakken. Vaak zijn we dus wel een paar uur bezig. Tussendoor uiteraard nog lekkere hapjes en vaak een banketletter en sinterklaas taart.
    Als alle cadeautjes zijn uitgepakt dan gaan de kinderen naar bed, en begint het heerlijke avondje voor de volwassenen. Dus nog meer lekkere hapjes, flessen wijn en een dobbelsteenspel waarbij iedereen altijd de meest foute cadeaus voor heeft gekocht. Erg hilarisch als je ziet wat voor troep er allemaal bestaat. :roflmao: Uiteraard zitten er ook leuke cadeaus tussen, dus het is de kunst om die in handen te kunnen krijgen.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  2. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    8 aug 2019
    1.670
    1.136
    113
    Vrouw
    Mijn ouders en zus komen bij ons eten. Gewoon makkelijk friet met snacks ivm werk.
    Hoe en wat we precies gaan doen weet ik niet maar we hebben zak met cadeautjes voor iedereen (mijn dochter is het enigste kind). Verder zet ik lekkere hapjes op tafel en natuurlijk liedjes op de achtergrond.

    Vroeger deden we het ook ongeveer zo maar keken we eerst Sesamstraat waar Sinterklaas dan kwam.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  3. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Vroeger vierden we het met mijn Oma, Opa en Oma, Ooms en Tante's, nichtjes en de vriendin van mijn Oma. Was altijd rete gezellig bij mijn oma op de boerderij en dan maar wachten tot er op de ramen geklopt werd en dan lag er een grote zak met cadeau's op de deel. Het eerste cadeau werd uit de zak gepakt en dan pakte diegene weer het volgende cadeau etc etc. Toen we oud genoeg waren deden we mee met lootjes trekken.

    Deze sfeer heb ik jaren geprobeerd ook in "mijn" sinterklaas feest te krijgen, alleen hebben wij niet zoveel familie (schoonmoeder, ouders, schoonzus en zwager) dus dan is het al snel wat minder. Vervolgens heeft niemand heel veel fantasie dus gedichtjes zat er niet echt in en ik moest bedenken wat iedereen aan mijn kinderen kon geven. Toen wilden mijn schoonzus en zwager het in eens niet meer vieren. Gaven de kinderen aan liever lootjes te trekken, dan hebben we vorig jaar gedaan maar liep ook niet echt lekker (ouders gaven dan weer andere dingen dat dan diegene op het lootje had gezet omdat ze dachten dat diegene dat mooier zou vinden)

    Dit jaar weet ik het nog niet, niemand heeft er nog naar gevraagd (behalve mijn dochter), ik neig naar een gezellige avond met lekkere hapjes en zonder cadeautjes.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  4. Forumnaam

    Forumnaam Bekend lid

    19 okt 2019
    729
    1.483
    93
    Wij vieren het bij mijn ouders met mijn broer, zijn vrouw, hun dochter en haar kinderen, mijn ex, onze kinderen, de vriendin van mijn ex en haar zoontje en mijn vriend.
    Sinterklaas komt langs met zijn pieten.
    De cadeaus zijn meestal snel uitgepakt en gaat vaak gepaard met een hoop gejuich. Na het uitpakken nemen ze altijd flink te tijd kijken wat ze allemaal hebben gekregen en dan gaan ze er mee spelen. In het begin hebben we wel de gedachte gehad om het heel rustig cadeau voor cadeau uit te laten pakken, maar uiteindelijk zorgde dat alleen maar voor extra spanning. Nu krijgen alle kinderen dus te gelijk een cadeautje om uit te pakken. En daarna weer ieder te gelijk.

    Vervolgens eten we wat en is het vaak ivm bedtijd weer tijd om naar huis te gaan.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  5. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    19 mrt 2018
    2.121
    2.572
    113
    Vrouw
    Ivm scheiding, nieuwe relatie ( hij heeft ook een kind) aan het bedenken hoe we het nu in gaan vullen dus ik lees hier even mee
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  6. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.175
    6.709
    113
    Onze kinderen vieren het samen met Pake en Beppe en nichtjes neefjes in het weekend voor sinterklaas. En wij op pakjesavond zelf.

    Nu ze niet meer geloven ( beide) ga ik denk ik een speurtocht doen of een puzzeltocht in huis om de cadeautjes te zoeken.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  7. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Wij doen het met de familie (met 6 kinderen in totaal) en we huren een sint en pieten, dat programma duurt zo'n 25 minuten.
    Daarna beginnen we met uitdelen, uitpakken, even spelen en dan is het alweer bedtijd.
     
  8. LW85

    LW85 Fanatiek lid

    24 jun 2012
    4.082
    604
    113
    In de ochtend gaan de kinderen gewoon naar school/kinderdagverblijf, daar wordt Sinterklaas gevierd. Ik ga dan alles voorbereiden. De twee jongste (2,5 jaar) slapen smiddags thuis een paar uurtjes. Rond 15.30 komen schoonmoeder, mijn ouders en mijn broer met zijn vriendin en staat er een zak cadeaus voor de deur (met dank aan de buren).
    uitpakken doen we per cadeau, we hebben hapjes en drankjes, strooigoed, chocomelk, noem maar op. Erna eten we soep met stokbrood en broodjes knakworst en spelen we met de nieuwe cadeaus :) hopelijk kunnen ze rond 20.00uur uitgeteld naar bed. Zoontje mag op school een uur later beginnen de dag na pakjesavond.
     
  9. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.848
    15.169
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Gewoon thuis, wij zijn met zijn vijven thuis. De oudste kinderen geloven allang niet meer maar we doen het nog voor de jongste. Schoonouders komen ook altijd en mijn moeder ook, voorheen deden we ook weleens een Sint thuis maar dat wil ik niet meer. De vorige keer kwamen ze zowat een uur te laat, het was wel reuze leuk maar ik vond de stress voor mijn dochter van het wachten minder leuk. We hebben nu ook een hond en die krijgt er ook stress van met zo’n Sint en twee Pieten ;)
    We eten wat lekkers en gaan dan dobbelen, is altijd wel weer gezellig.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  10. Brigitte1985

    Brigitte1985 Fanatiek lid

    29 nov 2009
    1.000
    202
    63
    Wat ontzettend fijn voor jouw kinderen dat papa en mama dat zo gezamenlijk kunnen vieren
     
    bijnamoeder en Forumnaam vinden dit leuk.
  11. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.518
    4.380
    113
    De zondag ervoor bij mijn ouders... met mijn zus, haar nieuwe vriend met kindjes en haar eigen dochter.

    Hier 5 dec savonds wat lekkers eten en een sintfilm kijken. 6 dec smorgens de cadeautjes! Echt, ik wil nooit meer anders. Lekker in pyama de cadeautjes uitpakken en de hele dag mee spelen. Heerlijk!
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  12. WinterBird

    WinterBird Fanatiek lid

    28 nov 2012
    1.416
    877
    113
    NULL
    NULL
    Dit jaar vieren we Sint bij mijn ouders, maar hiervoor elk jaar thuis. Wij houden het dan simpel: er komen zwarte pieten de cadeaus brengen, die gaan zingen, maken grapjes, strooien nog wat pepernoten en gaan dan weer.
    Wij pakken dan de cadeaus uit met een hapje erbij en doen nog spelletjes. We doen nooit iets met avondeten omdat mijn schoonzus om een of andere reden altijd die dag al de afspraak heeft om bij mijn schoonouders te blijven eten (kleine ergenis) :D

    Vroeger kreeg ik ook wel eens een Sint of piet op bezoek, maar vaak kwam de buurman met zwarte handschoenen op de ramen bonzen en pepernoten door de deur strooien. Dan gingen we gourmetten en gewoon spelen met het speelgoed.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  13. Spoetnik

    Spoetnik Fanatiek lid

    8 jun 2013
    4.158
    4.226
    113
    Vrouw
    Hoeven ze 6 december niet naar school? Vrijdag?
     
  14. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Bedankt voor de reacties.
    Ik denk dat we gaan gourmetten en daarna met de dobbelsteen met plaatjes die we hebben om de beurt een cadeautje uitpakken o.i.d.

    Kreeg inmiddels toch een uitnodiging van schoonfamilie dus benieuwd wat dat wordt:)
     
  15. Fantykoekie

    Fantykoekie Fanatiek lid

    18 jul 2018
    2.647
    3.457
    113
    Vrouw
    Ik denk dat de meeste scholen dan studiedag hebben. School van onze zoon toch en op zijn vorige school hebben ze op 6 december ook studiedag.
     
  16. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Hier komen ouders en schoonouders.
    Eerder ook mijn beste vriendin, maar die moest zo nodig naar Portugal verhuizen.... erg jammer.

    Ouders zullen er rond 15.15u zijn en tussen 15.30 en 15.45u komt er een zwarte piet die de pakjes brengt. Hij/zij belt aan, geeft de zakken met cadeaus aan de kinderen, praat even met ze en zegt dat hij verder gaat cadeaus brengen.

    Dan begint het geduldig om de beurt uitpakken. Niet alles binnen 10 minuten uitgepakt en klaar. Nee, gewoon gezellig cadeaus uitpakken. Kunnen de kinderen daarna spelen met de spullen.

    Daarna soep met brood en dan gaan de kinderen plat en ouders/schoonouders naar huis
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  17. Forumnaam

    Forumnaam Bekend lid

    19 okt 2019
    729
    1.483
    93
    Ja ik ben er ook heel blij mee! Vorig jaar waren mijn vriend en mij ex’ vriendin+zoontje er niet bij. Maar dit jaar stelde ik het voor en ex stemde in!! Mijn dochter gelijk juichen en vroeg gelijk of stiefbroertje dan ook kwam, toen daar een ja op volgde was de vreugde compleet! (Gelukkig vonden mijn ouders het ook goed en snappen ze dat het leuk is voor de kinderen , heb het pas gevraagd toen ex akkoord was :roflmao:)
     
    Brigitte1985 vindt dit leuk.
  18. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.712
    6.982
    113
    Vrouw
    Wij vieren het altijd met ons gezin (mijn moeder, haar verloofde, mijn 2 zussen en hun 3 kids van 9, 6 en 4 jaar oud, en ik). Dit jaar bij mijn oudste zus thuis. Eerst samen eten, meestal gourmetten, dan gaan we met zijn allen op de bank zitten en liedjes zingen. Iemand moet dan zogenaamd naar de wc en zet de zakken met cadeautjes binnen of de buren doen het of de verloofde van mijn moeder doet dat en belt 5 min later aan dat ie net van zijn werk komt. 5 December is bij ons echt alleen voor de kids. Wij doen 30 November met een groep surprise.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  19. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.518
    4.380
    113
    Nee hier alle scholen vrij... Daar niet?
     
  20. reckless

    reckless Bekend lid

    17 apr 2014
    787
    284
    63
    Wij zouden het 5 december met ons gezin vieren. Had een Sint met pieten geregeld die rond 15.30 komen. Komt er ineens de vraag vanuit schoonfamilie wat we doen met Sinterklaas. Het idee was 5 december naar m'n schoonouders 's middags en dan cadeautjes doen. Wij waren ervanuit gegaan dat we het net als voorgaande jaren de zondag ervoor zouden doen, want dan viert m'n schoonvader ook z'n verjaardag met ons. Maar nee, dat kon niet, want dan is zijn verjaardag :confused: voorgaande jaren altijd zo gedaan, maar nu kan dat dus ineens niet meer.
    Met vriend overlegd en maar besloten om ze hier dan allemaal uit te nodigen de 5e. Blijkt nu dat ze al naar zwager en schoonzus gaan en het daar gaan vieren. Als we het anders wilden, moesten wij het maar regelen. Dys vriend z'n broer gebeld, maar die neemt echt letterlijk nooit op. En terugbellen ho maar. Dan houdt het wat mij betreft wel een keer op (zit ook een kleine geschiedenis achter, die zal ik jullie besparen :D).
    Waarschijnlijk wordt het dus gewoon de 5e met z'n viertjes. Is voor onze oudste met ASS ook beter qua spanning en drukte denk ik.

    Hier moeten ze gewoon naar school 6 december, dus ze kunnen de cadeaus uitpakken en nog even lekker spelen. Samen lekker een pizza oid eten en gewoon normale tijd naar bed.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina