Ik vind dat de kleuterjuf het niet goed aanpakt...

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Iertje81, 15 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Klaartje863

    Klaartje863 VIP lid

    10 mei 2012
    6.606
    56
    48
    Hier zitten 5 kleuterklassen en 1 (soms 2) psz groepen in een cluster van de school.
    Door de grootte van de school is het de bedoeling dat de kinderen alleen naar binnen gaan.

    Met de peuters mag je wel mee en als je kind net naar de basisschool gaat ook. Maar na een x aantal weken stimuleert de juf dan ook om alleen naar binnen te komen. Vaak gaat dit vanzelf, omdat het 'gewoon' is dat je buiten afscheid neemt.

    En als je de juf wil spreken dan is daar na schooltijd ruimte voor en als het echt dringend is, dan mag je mee naar binnen smorgens.

    Ideaal, zeker op werkdagen ben ik ook weer snel weg bij school. Even zwaaien bij het raam en door ;)

    De kinderen mogen een begroeting kiezen adv plaatjes. Handje, knipoog, box, zwaaien enz. Begroeting en doorlopen naar de kring of werkje (verschilt per dag).

    Om 8:40 gaat de eerste bel en mogen de kinderen naar binnen, om 8:45 gaat de 2e bel en hoor je in de klas je zijn.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  2. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.091
    4.265
    113
    Home
    @Iertje81 weet je al of je er nog wat van gaat zeggen?
     
  3. Sophie221

    Sophie221 Bekend lid

    11 mei 2015
    608
    374
    63
    Vrouw
    Wauw. Ik herken je verhaal helemaal. Mijn dochter gaat sinds oktober naar school en ik kan er nog niet aan wennen.
    Bij ons loopt het weliswaar niet zolang uit maar ik herken de chaos in de klas, de drukte en het rumoer. Ook bij mijn dochter is het rekken van afscheid en de chaos niet fijn. Maar ze doet het steeds beter!
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  4. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    19 mrt 2018
    2.121
    2.572
    113
    Vrouw
    Ik zou gek worden hahah.. Hier is het schoolplein om half 9 open. om 08:40 klapt de juf gaan de kinderen in de rij staan en lopen ze naar binnen. ZONDER ouders. De kinderen hangen hun jas op en geven de juf in de klas een hand/boks/high five. Heerlijk vind ik het.
     
    Iertje81 en Neuzeke vinden dit leuk.
  5. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.043
    113
    Vrouw
    Nou ik was benieuwd wat old school kleuterjuf van zoon zou doen, maar....

    Verbazingwekkend vlot. 8:20 mogen ze naar binnen, spullen in hun bak, beker in de trolley, juf handje geven (even melden dat bv opa kind ophaalt/overblijft) bv en hop in de kring zitten.
    Uit school moeten ze op schoolplein opstellen tegen de muur (ouders dus niet naar binnen) en dan pluk je kind daar weg. Mooi rustig en zo kan ze ook goed zien dat kind ook daadwerkelijk met ouder/verzorger/etc mee gaat. Dan kun je ook even aangeven dat kind bv de middag niet meedraait.

    Efficiënt en ordelijk en ook gezellig :)
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  6. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Ik twijfel en twijfel en twijfel zo. Wil me niet gelijk overal mee bemoeien maar vandaag kwam m’n man thuis (en die heeft 2x eerder kinderen naar de kleuterklas gebracht want dit is zijn ‘tweede leg’ ;)) van het wegbrengen van onze dochter en die zei ook meteen: ‘die juf heeft de klas niet in de hand.’
    Ik denk dat we het nog even aankijken maar als het over een poosje nog zo is en ik heb het meerdere keren bij juf zelf aangegeven, dan vraag ik een gesprek aan bij de directrice. Maar dan wil ik ook dat de juf in kwestie erbij is, want het voelt anders zo als achter haar rug om kletsen en dat vind ik ook niet netjes.
    Ik weet alleen van mezelf dat als ik eenmaal begin met ergeren, dat het einde dan zoek is en dat wil ik ook niet, want er gaan ook dingen goed natuurlijk.
     
  7. Fantykoekie

    Fantykoekie Fanatiek lid

    18 jul 2018
    2.647
    3.459
    113
    Vrouw
    Hier was het op de kleutergroepen ook zo. Wel begon de juf om stipt 8.30u te zingen en keek ze iedereen de klas uit. Echt a la de luizenmoeder. :roflmao:

    Veel te smalle gangen, in de gang stonden 2 boxen boven de kapstokken waar wij de fruit en lunchboxen in moesten sorteren in die drukte. Kinderen die een handje moesten geven. Altijd dezelfde ouders met dezelfde zeurverhalen/vragen. Dan ouders die bij de opening van de deur gesprekken begonnen waardoor de rest zich naar binnen moest wurmen want aan de kant gaan deden ze niet.
    Verschrikkelijk!
    Zoon en ik probeerden altijd de eerste te zijn maar dat lukte soms niet. :cool:

    Nu gaat zoon naar groep 3 en de eerste dag zei hij letterlijk : veel leuker mama! Veel rustiger en niet meer opgepropt in die stomme kring zitten.
     
  8. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Nah, weet je, het zit je niet lekker en ik snap het probleem, dus ik zou toch gewoon nog eens zeggen dat je het breng-moment zo chaotisch en onoverzichtelijk vindt. Prima als zij dan komt met dat ze het al 30 jaar zo doet, dat maakt niet echt uit. En als het zo blijft, idd gewoon eens tegen de directeur zeggen (kan hier super laagdrempelig, misschien bij jullie ook?). Hier hebben we zoiets ook wel eens in de MR besproken (dat ging meer over een chaotische gang door oa kinderwagens), dus je zou het ook nog bij een ouder kunnen aangeven die in de MR zit. Als de juf gewoon die klets-momenten kort zou houden, zou het al veel minder chaotisch zijn. En dan heeft ze toch gewoon nog haar eigen routine die ze al 30 jaar heeft.
     
  9. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.091
    4.265
    113
    Home
    Oh mocht je wel besluiten met de directrice en de juf een gesprek aan te gaan probeer dan ook wat positieve dingen te benoemen anders word het wel erg negatief naar de juf toe
     
  10. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.780
    15.334
    113
    Vrouw
    En heeft uw dochter er echt last van?
    Want ik snap wel dat er mensen zijn die zeggen, zeg er wat van maar mss valt het voor uw dochter wel allemaal mee?
     
  11. Ansel

    Ansel Actief lid

    11 aug 2019
    495
    640
    93
    Vrouw
    Bij ons gaat het ook zo, behalve voor de instappertjes/eerste kleuterklas. Deze kleintjes (2/3 jaar) mogen nog wel rechtstreeks naar de klas gebracht worden (zij kunnen anders ‘s ochtends wat verloren lopen op die grote, drukke speelplaats).

    Afzetten in de klas is zonder handjes geven, maar wel de juf begroeten uiteraard. Na het begroeten laden de kindjes (met hulp van hu, ouders) hun boekentassen uit en gaan ze spelen. De ouders vertrekken dan. Werkt helemaal prima.
     
  12. HappyRabbits

    HappyRabbits Fanatiek lid

    20 jan 2014
    4.888
    4.387
    113
    Ik zou dit nou niet meteen bij de schoolleiding neerleggen, gewoon eerst eens een gesprekje met de juf als het allemaal echt niet werkt.
    Maar ik snap niet zo goed waarom je er helemaal in meegaat? Zoals ik al eerder aangaf en een aantal anderen ook; je kunt je dochter toch gewoon naar voren duwen voor een handje en haar dan naar haar plaats brengen? Als het allemaal zo rommelig gaat, dan moet dat toch prima lukken? Dochter op haar plek, kus en knuffel en naar je werk. Klaar.
     
  13. Mya

    Mya Fanatiek lid

    12 apr 2012
    2.599
    2.170
    113
    Met grote verbazing lees ik dat t zo anders overal is. Hier is t in de kleuterklassen gewoon kind binnen brengen, wij zeggen altijd netjes goedemorgen tegen de juf, maar handjes doet niemand. Sterker nog er zijn hier veel kinderen en ook ouders die niks tegen de juf zeggen, en de juf ook niet altijd tegen alle ouders.

    verder gaan ze hier alleen op maandag in de kring en op verjaardagen, die vieren ze bij de kleuters meteen om 8.30 mogen ouders ook bij, viering duurt bijna een uur. Verder gaan ze gewoon aan eigen tafel, ligt elke dag wat anders klaar, zoals puzzels, kleurplaten, klei. Bij kleuters is t wat minder streng, daar blijven ouders weleens plakken tot 8.40, maar dan wordt echt iedereen wel weggestuurd.

    groep 3, heel anders. Verjaardagen worden kort gevierd, en mogen geen ouders meer bij. Na de kerstvakantie mogen ouders niet meer de klas in van hun kids, nu nog wel, maar erg welkom voel je je niet zeg maar. Oja en nog 2 min voor 8.30 Staan ze al voor de deur en laten je duidelijk merken dat je aan de late kant ben... wereld van verschil dus.
     
  14. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.153
    2.046
    113
    Vrouw
    Nederland
    Als ik het verhaal goed begrepen heb (@Iertje81 zo niet zeg het dan vooral) wordt het van je verwacht dat je netjes in de rij blijft tot je aan de beurt bent om een handje te geven.

    Brrr, ik zou gek worden. Ik zou dan echt tegendraads worden en langs de rij stuiven, kind op plek zetten terwijl ik roep: Goeiemorgen! Ik moet echt werken, sorry geen tijd. Fijne dag allemaal, dag.
    Heb regelmatig ook nog een opstandige peuter mee, dat is toch geen doen in een rij.

    Hier roep ik vaak in het voorbijgaan goedemorgen naar de juf. Die staat meestal te praten (met altijd dezelfde ouders). Ik ga daar echt niet op staan wachten.
     
  15. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    @HappyRabbits; dit dus. Je ‘moet’ in de rij blijven staan. Daarom ga ik er dus in mee. Goede adviezen van jou en een aantal anderen inderdaad, maar zo werkt het dus hier niet. Ik zet haar inderdaad daarna meteen op haar stoel met boekje en dan ga ik.
    Ik ben deze week ook gewoon te laat gekomen (eigenlijk tegen mijn principes in), maar dat werkt dus wel beter.
     

Deel Deze Pagina