De eerste 100 dagen van je baby!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Poolvos, 6 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Angelmom1

    Angelmom1 Fanatiek lid

    18 dec 2018
    4.081
    3.718
    113
    Vrouw
    Ja was hier eerst vaste prik nu niet meer deed billendoekje er gelijk boven op leggen dan had ik niet gelijk alles er onder
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  2. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    Nou dames, ik had me toch een partij een ouderwetse trien van een jeugdarts bij het consultatie bureau vandaag. Alles wat ik doe had ze wel een ja-maar op.

    Ben boos, heeft ze gemerkt ook :mad:
    Ze laat dr eigen kind maar lekker janken, maar ik niet. Gewenning / verwenning... mn ***** !
    #lieververwenddanverloosd
     
    USAbaby, Nina Sanders, Siepie85 en 3 anderen vinden dit leuk.
  3. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    30 nov 2015
    11.388
    23.005
    113
    Vrouw
    Heel goed! :thumup: Ik knik ook altijd braaf bij het cb, al moet ik zeggen dat ze hier best ok zijn. Maar volg fijn m'n eigen gevoel :D
     
    ButterflyPassion en Poolvos vinden dit leuk.
  4. Katin87

    Katin87 Fanatiek lid

    20 feb 2017
    1.348
    3.093
    113
    Hoewel ik alles lees, schrijf ik weinig. onze dochter is nu zeven weken en doet het goed. Ze weegt al ruim 5 kilo en gaat richting kledingmaat 62. Helaas heeft ze erg last van krampjes (met name ‘s avonds). Ook poept ze weinig, ze heeft vrijdag en maandag gepoept, sindsdien nog niet. Hoe zit dat bij jullie kids?
    Oja en peuterpuber van net 2 jaar is echt strontvervelend :| Uitdagen, met dingen gooien.. Vind het lastig om daar mee om te gaan. Ben maar begonnen met op de gang zetten. Jullie nog tips?
     
    USAbaby, Nina Sanders en ButterflyPassion vinden dit leuk.
  5. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.446
    3.704
    113
    @Nina Sanders Hier ook een baby die het grappig vind om te plassen tijdens het verschonen. Tot nu toe ook alleen bij mij nooit bij papa.

    @Katin87 L. poept ook niet zo vaak. Zondag op maandagnacht en toen pas weer afgelopen nacht. Ze krijgt flesvoeding. Haar broer en zus kregen dat ook maar poepte elke dag 1 a 2 keer. Geen idee waarom L. er zolang tussen laat.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  6. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    @Nina Sanders haha ja wij hebben ook zo een brandweermannetje :p. Hier dus standaard een oud/roze spuugdoekje op zn plasser als we verschonen, die kan dat plasje aardig opvangen ;)

    Zó, hier weer een klein beetje afgekoeld... kreeg net foto's door van de opvang van P, ze is verkleed als sinterklaas ♡♡♡
     
    Nina Sanders en Magnolia29 vinden dit leuk.
  7. Raggy81

    Raggy81 Fanatiek lid

    26 mrt 2017
    2.325
    1.411
    113
    Vrouw
    Ik waarschuw 2 x.. Dan nog 1x met de vraag... Moet je op de gang ? Vaak stopt ze dan. Zo niet...idd op de gang. Wel kort hoor. Als ze rustig is gaat de deur weer open en ga ik op ooghoogte met haar in gesprek en zeg haar waarom ze op de gang is gezet. En vraag ik haar ga je nu lief spelen. Als daar een ja uit komt krijgt ze een kus en is t over. Btje de methode van die tv nanny.
    Qua poepen baby.. Soms 3x op een dag. Soms paar dagen niet. Heel wisselend
     
  8. Raggy81

    Raggy81 Fanatiek lid

    26 mrt 2017
    2.325
    1.411
    113
    Vrouw
    Beide op bed hier. Ik even 2 kopjes thee met wat lekkers en tv. Even opladen.
    Zo eten verzinnen.
    Wat eten jullie ?

    Dochter lief staat wel al n 1.5 uur te spelen in bed. Zoonlief slaapt.
     
  9. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    Onze zoon van nu bijna 6 weken heeft ook veel krampjes. Eerst poepte hij om de dag, en dan was ook altijd eerst een hard keuteltje, en daarna dun. Sinds we infacol gebruiken poept hij elke dag, en gewoon smeuig. Hij heeft nu ook minder krampjes, maar of dat door de infacol/ meer poepen komt weet ik niet.. we gebruiken nu namelijk ook een andere speen op de fles zodat hij wat langzamer de voeding drinkt :) .

    Peuter puber, ja daar heb ik ervaring mee! Hier gaat ze ook geregeld naar de gang, maar helpt ook niet altijd hoor. Alles is nee. Ik probeer haar vooral veel keuzes te geven waardoor het dus uiteindelijk wel gebeurd. Dus bijvoorbeeld met tafel afruimen: ruim jij de vla of de onderzetters op? Wil je deze of deze jurk aan? Ga je met papa of met mama naar de wc? Wil je worst of sandwichspread op brood? Met slapen: wil je met of zonder verhaaltje naar bed? Met? O, dan moeten we nu wel een beetje sneller je pyama aan gaan doen anders is het al veel te laat. Enz. Enz. Enz....
    Maar toegegeven, het is lastig, en soms werkt bovenstaande ook niet ;) .
     
    Magnolia29 en Poolvos vinden dit leuk.
  10. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    Ja zo doen wij het ook inderdaad.
     
    Raggy81 vindt dit leuk.
  11. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Deze truc gebruik ik ook veel. En verder: choose your battles wisely. Hier gooit ze ook vanalles op de grond enzo - dat negeer ik gewoon.
    Bijv: “ruim je de knuffel even op voor we gaan?” *smijt willekeurig knuffel weg* “hop! Schoenen aan.” Ruimt ze wel op dan krijgt ze een compliment.
    Ik doe alleen boos over de dingen die ik prioriteer. Gooien richting ons/baby bijv. in bovenstaande situatie.
    Zorgen dat je niet de hele tijd alleen maar nee hoeft te zeggen.
     
    Raggy81 en ButterflyPassion vinden dit leuk.
  12. active82

    active82 Fanatiek lid

    24 sep 2014
    2.178
    1.867
    113
    Even een vraagje: is deze uitslag/pukkeltjes normaal? Ze heeft het ook in haar hals en op haar gezichtje. Het wordt steeds erger... zijn dit de hormoon pukkeltjes? Ik ken dit helemaal niet van de andere twee...
     
  13. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Hahahahaha. Brandweermannetje. Hahahahahaha! :roflmao::roflmao: Ik ga stuk hier. Heb idd ook maar een oude doek gepakt die ik direct op zn plasser leg want ik raak zo door mijn hydrofiele doeken heen.

    Hier vandaag een wat onrustig mannetje. Zijn 23u fles van gisteren wilde hij niet. Toen in bed gelegd, meteen brullen en toen wilde hij hem toch. Dat ging al richting 00.30. Toen besloten we hem zelf te laten komen daarna, want 3.00 vonden we te kort. Werd meneer om 6.30 wakker!
    Dat betekent dus wel dat hij gister toch maar 5 voedingen heeft gehad en vandaag komt hij ook telkens iets vroeger. Net heb ik hem 90+3 in zn geheel aangeboden om te kijken of hij op die manier wat kan inhalen, want hij is erg gulzig. Hij heeft die 100cc zowaar opgedronken. Ben benieuwd of zijn darmpjes dit trekken en of hij nu wat rustiger is.

    Verder dilemma hier. Vanavond ga ik even de Tula FTG erbij pakken en passen. Gok dat baby O hier nog te klein voor is. Maar zit wel een beetje met het weer. Ik bedoel, in de wagen pakken we hem ook flink in. Hoe doe je dat met zo'n draagzak? Ik weet dat je draagjassen hebt maar die vind ik zo groot, worden bij mij hobbezakken en ik vind ze niet zo modieus :oops:.

    Draagcovers van fleece zijn een optie maar dan draag je over je winterjas heen. Ook niet gezellig. Ik vind het juist fijn om hem dan dicht tegen me aan te hebben.

    Hoe doen jullie dit of hoe gaan jullie dit doen?

    Iemand vroeg hier hoe om te gaan met een peuterpuber en newborn. Heel simpel: niet. Natuurlijk consequent zijn en sommige dingen mogen gewoon niet. Maar verder wil ik niet continu boos worden, ondanks dat hij enorm aan het klieren is. Met dingen gooien = hier standaard zelf oprapen, anders even afkoelen op je kamer. Gister zei hij zelf al op voorhand dat hij wilde afkoelen. Hmm.. Maar over het algemeen vind hij dat vreselijk dus raapt hij het op of belandt idd even op zijn kamer. Daarna leg ik hem altijd nog een keer uit waarom hij op zijn kamer zat en laat ik het hem herhalen zodat ik weet dat hij het heeft begrepen. Hij moet even sorry papa of sorry mama zeggen en dan is het goed en krijgt hij een knuffel. Meestal is het dan over. Maar voor de rest probeer ik niet te veel de strijd aan te gaan nu. Oké, de tv staat net wat vaker aan nu en we zjjn net even wat coulanter omdat het voor iedereen wennen is, maar de basis regels blijven natuurlijk gelden. Hij is alleen net wat meer aan het klieren en uitdagen. Erg vermoeiend maar hoort erbij.
     
    ButterflyPassion vindt dit leuk.
  14. USAbaby

    USAbaby Fanatiek lid

    14 feb 2014
    2.229
    1.904
    113
    Vrouw
    Mevrouw wil dus sinds gister niet meer aan de borst. Ben dus vrolijk aan het kolven. Vannacht was dit nog een respectabele 150ml maar vanmiddag nog maar 60. Snap nu wel dat mevrouw blijft komen vanaf de middag :eek: en niet meer wil.
    Misschien hier ook blijven kolven een paar keer per dag maar toch kv erbij. Ik begin volgende week ook met werken en dat zal de productie niet ten goede komen. Heb zo gestreden en het is straks mooi 10 weken gelukt maar heb geen zin meer om te stuwen met nog 2 kinderen die rondlopen. Het is jammer maar ook ok. Vannacht kwam ze met de fles ook maar 1 keer en dat was ook wel ff heel fijn
     
    Magnolia29 en ButterflyPassion vinden dit leuk.
  15. Angelmom1

    Angelmom1 Fanatiek lid

    18 dec 2018
    4.081
    3.718
    113
    Vrouw
    Hier weer lekker drama overdag huilen van 11 tot 15 tussendoor 2 keer gevoed en nu eindelijk oor pampers in de draagdoek maar wat wil je ook met 3 uur krijsen dan ben je keer uitgeteld
    Morgen afspraak cb ga daar weer aankaarten vind het niet normaal zoveel hij krijst. Alleen nadeel is dat onze huisarts vrijdag middag dicht is en als ze door verwijzen ik weer tot maandag moet wachten weet ff niet wat ik moet doen
     
  16. Angelmom1

    Angelmom1 Fanatiek lid

    18 dec 2018
    4.081
    3.718
    113
    Vrouw
    Kleding hier ook 2 setjes per dag overdag kleding s nachts pyjama
    ook zo'n sjaaltje om ivm terug komen van melk steeds
     
  17. Katin87

    Katin87 Fanatiek lid

    20 feb 2017
    1.348
    3.093
    113
    Bedankt voor alle reacties mbt tot puberende peuter. Het is zo vermoeiend om ermee om te gaan soms.. Morgen is mijn vriend een week weg voor het werk en ik zie er serieus tegenop om met mijn twee meiden alleen thuis te zijn. Ben nu al allemaal bezoekjes aan het plannen bij anderen.
    En ik snap mijn dochter hoor. Ze heeft er een zusje bij gekregen, is pas jarig geweest (dus veel bezoek), in naar een oudere groep op de opvang gegaan.. Veel veranderingen dus. En laten we nu ook nog gaan verhuizen in januari, dat wordt nog wat :thumup:
     
  18. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Hee. Ik zie een spelfout in mijn vorige post staan :|. Rot correctie, normaal lees ik mijn post altijd na maar nu dus niet..
     
  19. Raggy81

    Raggy81 Fanatiek lid

    26 mrt 2017
    2.325
    1.411
    113
    Vrouw
    Idd @ButterflyPassion en @Poolvos
    Ik limiteer ook keuzes om nee te voorkomen en negeer t onbelangrijke ook. Helaas doet papa dat veel minder en opa en oma horen ook nog wel eens "niet op reageren....."
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  20. Chrissie1990

    Chrissie1990 Fanatiek lid

    26 aug 2016
    1.180
    1.078
    113
    Hulpverlener
    Pfff dames ik weet het even niet. Es is alweer onrustig klokslag om half 5 begint het. Onrustig aan de borst. Met de beentjes trappelen en met haar armpjes maaien, gewoon echt gefrustreerd/boos. Ik dacht ik ga eens flesje gekolfde melk erachteraan doen. En ja hoor ze is meteen rustig. Ik vind het echt niet leuk meer om op deze manier Bv te geven. Ik zit te denken om ermee te stoppen. Maar eigenlijk wil ik dat niet. Maar het is alsof mijn productie s’avonds te weinig is. Overdag en snachts geen problemen alleen savonds.
     

Deel Deze Pagina