Stuitligging

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Fee89, 8 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fee89

    Fee89 Fanatiek lid

    23 aug 2013
    2.349
    808
    113
    Gent
    Dag dames

    sorry lang verhaal

    Ik weet dat alle baby's tot het laatste moment kunnen draaien maar wil gewoon even van me af schrijven omdat ik nog niks hierover kwijt wil in mijn dichte omgeving. Er kan nog zoveel veranderen de komende tijd.

    Mijn twee kindjes lagen ook lang in stuit maar waren lichtgewichtjes dus toen ik zelf doorhad dat ook deze nog steeds in stuit ligt met 35 weken maakte ik me geen zorgen. Ook mijn gyn is altijd 'chill' en alles komt wel goed, en geen zorgen, en ... maar gisteren was hij opeens erg serieus.

    Ik had een echo aan 35.1 weken en ben ik toch geschrokken.

    - Deze baby loopt 3 weken voor op groei terwijl andere kindjes 4-5 weken achterliepen. Weegt al zo'n 3 kilo, een erg grote baby voor mij.
    - Nog steeds in stuit maar dat vermoedde ik al. Baby beweegt echt zelden met het hoofd (enkel wat duwen tegen ribben of hoofd uitsteken naar voren opeens). Enkel getrappel van voeten, ellebogen, ... onderin en zijkanten, maar dat hoofd blijft koppig mijn maag indrukken. Geen zorgen dacht ik gisterochtend nog, gezien de vorige kinderen ook zo laat draaien en ik geen grote kinderen heb. Alleen schelen ze meer dan een kilo ondertussen op dit termijn bleek nu!
    - Door het verschil in grootte krijg ik van de gyn geen toelating (en ook geen wens eerlijk gezegd) tot een stuitbevalling.
    - Daarna gingen we kijken of de baby kon gedraaid met een manuele versie, maar bleek de navelstreng rond de nek te liggen. Gyn waagt zich er dus niet aan, wellicht maar best. Ik vroeg of dit de natuurlijke kans dat de baby nog draait, ook negatief beïnvloed maar daar kon hij niks over zeggen.

    Toen was de echo voorbij en gingen we naar zijn bureau, waar ik nog meer schrok. Ik dacht te horen: 'nog een echo volgende week en ligging bekijken en we zien dan de opties wel als hij niet gedraaid is'. want de gyn is altijd erg relaxt en pro alles natuurlijk en zo. maar neen.

    Hij denkt 90% dat deze beeb blijft liggen, gezien de grootte en wat andere factoren. Het kon nog altijd, maar ik moest er niet op hopen. Hij heeft dan meteen een keizersnede ingepland op een bepaalde datum al, iets na 39w. Er is nog een volgende afspraak aan 38w om de ligging een laatste keer na te zien maar veel zal er verder niet meer gebeuren. ofwel is de baby zelf gedraaid (hopen!) en wordt de keizersnede afgeblazen. Ofwel ligt de baby nog steeds zo en gaat alles door zoals gepland. Als ik tussendoor zelf denk dat de ligging gewijzigd is, krijg ik een extra echo om dat na te zien.

    Als ik weeën krijg of de vliezen breken voor die volgende echo aan 38w, als de bliksem mij aanmelden via spoed om ligging na te zien en spoedkz te krijgen of toch natuurlijk te bevallen. Bij weeën of vliezen tussen die echo aan 38w en geplande kz, zelfde opties. Anders de geplande kz rond 39w of de bevalling natuurlijk afwachten indien de beeb is gedraaid.

    Maar hij was zo serieus en zag weinig kansen en dat ben ik totaal niet gewoon bij deze dokter. Ik heb zelfs alle papierwerk al meegehad voor de sectio, ben naar een preoperatieve consultatie 'moeten' doorgaan meteen na de echo om alle formaliteiten al te ondertekenen en mijn gezondheid te laten beoordelen, vragenlijsten invullen, ... Kreeg zelfs al een primperan tablet mee om de ochtend van de operatie in te nemen tegen de misselijkheid. Ik wist niet wat me overkwam! Als de baby draait, annuleren we alles gewoon weer, dit is voor de zekerheid.
    Gans de nacht gewoeld in bed, gewoon omdat ik gisteren niet wist wat me overkwam en ik met al die zaken overvallen werd.
    laat ons gewoon hopen dat hij nog draait. Ik wil gewoon van me afschrijven, weet dat er genoeg dames zijn van wie de baby draaide na 35 weken. Maar doordat dit exemplaar hier al 3 kilo weegt, zit ik ermee in.

    wil ook niks kwijt tegen de familie en vrienden want als het dan een kz wordt, wil ik de datum niet meedelen op voorhand. dan blijft het leuker vind ik, alsnog een verrassing voor de buitenwereld.
     
  2. Ienemine

    Ienemine Fanatiek lid

    20 feb 2018
    1.352
    774
    113
    Vrouw
    Je krijgt veel op je bordje zo! Onze 2de is op het laatste moment gedraaid in mijn buik met 4 kilo en ik heb er niet eens iets van gevoeld.
    Ik had de hoop ook opgegeven maar het kan echt. Ik hoop ook dat je blij verrast wordt! Heel veel sterkte de komende tijd.
     
    Fee89 vindt dit leuk.
  3. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    Ik denk dat je gyn gewoon heel realistisch is en dat kan natuurlijk even hard binnenkomen, maar als ik zelf zo je verhaal lees zou ik blij zijn dat ze t zo zien eerlijk gezegd. Helaas loopt niet elke zwangerschap en bevalling hetzelfde en kun je allerlei tegenslagen en complicaties krijgen. Geef t even de tijd om te landen en probeer t te accepteren dat t is zoals t is.

    Zelf heb ik t met een laagliggende placenta, meteen voor mezelf bedacht wat de scenarios zijn en dat geeft rust. Eind deze maand een echo om te zien of hihi is opgetrokken, maar is dat niet zo, heb ik er ook vrede mee.
     
    Cupcake01 vindt dit leuk.
  4. Lisa890

    Lisa890 Fanatiek lid

    28 aug 2018
    1.928
    2.408
    113
    Vrouw
    Ik snap dat je hier gespannen van wordt!
    Mijn droom was om thuis te bevallen van mijn zoon en toen het door stuit ook een geplande keizersnede werd viel die droom wel even aan diggelen en kon ik het moeilijk aanvaarden. Ik voelde me gefaald en vind het nog steeds erg jammer dat ik geen natuurlijke bevalling kon hebben.
    Maar: mijn kindje is wel veilig op de wereld gekomen en uiteindelijk is dat waar het om draait, toch?
    Ik vrees dat je nu inderdaad niet veel kan doen om er iets aan te veranderen.. Je arts neemt deze voorzorgen gewoon op tijd zodat je weet wat je te doen staat als je water morgen al zou breken.
    Als je nog vragen hebt over ks stel ze gerust. :)
     
  5. Fee89

    Fee89 Fanatiek lid

    23 aug 2013
    2.349
    808
    113
    Gent
    Dankje voor de bemoedigende woorden. Ik vind de kz an sich niet een vreselijk idee want stuitbevalling doen we sowieso niet, maar vooral al de onzekerheid over wel of niet nog draaien en alle mogelijke scenario's de komende weken. Normaal is de gyn echt altijd positief ingesteld dus de afspraak gisteren kwam gewoon zo onverwacht. Ik heb graag de touwtjes ietwat in handen en hier kan ik enkel afwachten en zien wat er gebeurt.

    oja deze week ook al (zonder succes overigens) de osteopaat bezocht en over de stuitligging verteld.
     
  6. Lisa890

    Lisa890 Fanatiek lid

    28 aug 2018
    1.928
    2.408
    113
    Vrouw
    Ik weet niet hoe het kan helpen maar heb gelezen dat acupunctuur veel kan helpen bij stuitligging. Misschien even opzoeken of uittesten?
     
  7. Lisa890

    Lisa890 Fanatiek lid

    28 aug 2018
    1.928
    2.408
    113
    Vrouw
  8. mimi1988

    mimi1988 VIP lid

    7 apr 2015
    6.937
    4.152
    113
    Hier een baby van 3 kilo die met 36 weken nog gedraaid is. Was geen prettig gevoel, maar hij draaide wel. Het kan dus wel. Aan de andere kant denken wij: ze liggen niet voor niets op die manier. Zullen ze vast een reden voor hebben..
    succes de komende weken!
     
  9. Bootcamp babe

    Bootcamp babe Niet meer actief

    Zo ging het bij mij ook. Keizersnede gepland en al langs anesthesist geweest. En ik wilde het ook allemaal niet. Maar mijn baby was kleiner en erg beweeglijk want had de avond voor een versie poging nog met het hoofd beneden gelegen. Mijn dochter draaide met 37 weken goed en lag met ruim 38 nog steeds goed en alles werd afgezegd. Uiteindelijk prima bevallen in hoofdligging bij 40+1.
     
  10. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.576
    1.202
    113
    randstad
    Hier 2 kinderen in stuit die echt niet meer draaiden ook niet met een Draaipoging. Je krijgt op de dag van de ks ook nog een echo om te kijken of de baby toch niet toevallig nog gedraaid is. Verder is het inderdaad wat op je af laten komen.
     
  11. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Hier is hij met 37 weken nog zelf gedraaid.
    ik geloofde er ook totaal niet meer in.
    Was mezelf mentaal aan het voorbereiden op een keizersnede.
    Toch gedraaid en gelukkig blijven liggen.
     
  12. Fee89

    Fee89 Fanatiek lid

    23 aug 2013
    2.349
    808
    113
    Gent
    Bedankt voor de tips en ervaringen
    nog niet gedraaid maar we wachten nog even 'geduldig' af. we zien wel!
     
  13. Fee89

    Fee89 Fanatiek lid

    23 aug 2013
    2.349
    808
    113
    Gent
    37 en halve week, nog stuit :| wordt wel erg spannend nu. Binnen een halve week nog een groeiecho en liggingsecho.
     
  14. Fee89

    Fee89 Fanatiek lid

    23 aug 2013
    2.349
    808
    113
    Gent
    Kom maar op met die spontane draaiingen na 37 en een halve week en een kindje die enkele weken voor ligt op groei :rolleyes:
     
  15. Marlau

    Marlau Fanatiek lid

    2 jun 2015
    1.916
    1.170
    113
    Wat balen dat je baby nog niet gedraaid is! Geen positief verhaal voor wat betreft zelf nog draaien. Mijn uk bleef stug liggen. Draaipoging die bij ons wel kon niet gelukt. Maar wel een hele fijne keizersnede gehad.
    Sterkte met afwachten. Je kan er zo weinig zelf aan doen he!
     
  16. RachelleNM

    RachelleNM Fanatiek lid

    19 aug 2015
    3.329
    2.135
    113
    Vrouw
    Hai! Snap dat je geschrokken bent! Deze baby is ook behoorlijk groot voor dit termijn, ze schatten haar met 40 weken op 4 kilo. En ze ligt ook in stuit. En soms dwars. En soms wel goed. Dus tsja, ik maak me ook een beetje zorgen :| Mijn oudste lag met 33 weken al helemaal prima en vast. Ik ga je topic even volgen :D Hopelijk komt het allemaal goed!
     
  17. ellalovescoffee

    ellalovescoffee Niet meer actief

    Met 38.4 nog in stuit en een afspraak in het ziekenhuis met 39 weken om de baby te halen en toen... bleek hij gedraaid! Uiteindelijk met 41 weken normaal bevallen. Dus het kan, maar ook de gyn viel bijna van z'n kruk af toen hij de echo maakte ;)

    Ik denk dat het goed is dat dit plan er is. Het klinkt veilig. Bij mij werd ook een grote baby verwacht en daarom een stuitbevalling afgeraden. (Uiteindelijk was hij nog geen 3,5 kilo, dus ook dat is lastig inschatten.)
    Maar better safe than sorry... Hoop dat je er nog wat rust in kan vinden als het wordt wat het plan is. Maar snap je onrust daarover hoor, dat is flink schakelen!
     
  18. Fee89

    Fee89 Fanatiek lid

    23 aug 2013
    2.349
    808
    113
    Gent
    nou de baby is gedraaid net voor ik 38 weken aantikte :roflmao:
     
  19. Ienemine

    Ienemine Fanatiek lid

    20 feb 2018
    1.352
    774
    113
    Vrouw
    O wat fijn zeg!!
     
  20. Marlau

    Marlau Fanatiek lid

    2 jun 2015
    1.916
    1.170
    113
    Ja wat fijn!
     

Deel Deze Pagina