Mijn zoon (2) slaapt eigenlijk niet ‘echt’ s nachts - herkenbaar?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door pippa26, 26 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Na alle huilbaby-periodes en vanalles en nog wat, valt het ons heel erg op dat hij eigenlijk niet echt in een ‘diepe’ slaap komt ‘s nachts. Hij is net twee. Hij mijmert wat, roept midden in de nacht gerust “op de kinderboerderij hebben ze er een geitje bij!”, zingt een liedje, wil dan weer een warm flesje, ter afwisseling maar weer eens bij zijn ouders in bed, slaat mij dan bijv de hele tijd op mijn hoofd “omdat mijn lievelingskleur wit is!” roept hij erbij :roflmao:, moet dan terug naar zijn eigen bed, mijmert nog wat, reageert op elk geluidje van buiten, liedje hier en daar en tralala en het is weer ochtend.

    En dit zijn dan de normale nachten - zonder gekrijs vanwege oorontstekingen enzo. ‘s Middags slaapt hij wel veel vaster. Iemand een idee hoe dit kan komen? En we het kunnen verbeteren?
     
  2. Pien86

    Pien86 Bekend lid

    3 sep 2018
    710
    686
    93
    Vrouw
    Toen ik dit las moest ik best lachen om hoe je het beschrijft. Hoe vrolijk hij snachts liedjes zingt en alle gekke dingen die hij uithaalt. Dat wordt vast eentje die geen probleem heeft met nachtdiensten draaien. Misschien wordt ie wel piloot? Maar mennnn. Alle gekheid even daargelaten.... dit is toch vet slopend. Mijn zoontje is pas 7 maanden en ik heb helaas niet echt tips. Hij haalde in t begin wel dag en nacht door elkaar, maar dat is langzaam opgeschoven (/nog steeds op aan het schuiven). Wat wel hielp is het overdag licht laten op de kamer en 's nachts pikkedonker, maar dat doe je vast al? Hopelijk krijg je nog andere tips!
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  3. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.909
    3.328
    113
    Stoppen met het middagslaapje.

    Hier is ze bijna 2 en sinds twee weken laten we haar niet meer slapen smiddags.
    Het was snachts ook feest, wakker worden en niet meer verder slapen, lag zo een paar uur wakker. Ook met naar bed brengen geklier, steeds uit bed komen enzo.
     
  4. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Hier was het ook het middagslaapje wat dwars zat.
    Nu doet ie heel soms nog een middagslaapje maar dan is het meteen in de nacht weer feest.
     
  5. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Ja dat kunnen we proberen! Maar het is meer dat hij gewoon zo ‘licht’ slaapt ipv echt wakker-wakker is. Dit heeft hij al zijn hele leven eigenlijk zo!
     
  6. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Ik zou toch ook denken dat hij dag en nacht omwisselt en zijn diepe slaap overdag neemt. Ik zou ook het dutje schrappen of minstens erg minderen.
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  7. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Oh my, wat vermoeiend voor zowel mama als zoonlief.

    Ik zou ook zeker eerst proberen het middagslaapje af te bouwen. Verder: heeft hij lekker zijn buikje vol als hij naar bed gaat? Anders een lekkere zware papfles erin stoppen?
    Zorgen dat hij echt lekker ontspannen naar bed gaat. Geen schermtijd na etenstijd (als je dat doet) - omdat studies echt aantonen dat de slaap daar beter van wordt. Eventueel een warme douche/bad of bij pyjama aandoen een korte massage. Dat soort trucjes.

    Als niks helpt zou ik kidival van VSM erin stoppen. Zit een beetje valeriaan in, dus daar worden ze lekker rustig van. Kijken of hij dan in een wat diepere slaap komt. Je kunt het al vanaf geboorte gebruiken, dus het is nou ook weer niet dat je hem drogeert ofzo. :o:
     
    Pien86 en pippa26 vinden dit leuk.
  8. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.804
    14.144
    113
    Denk dat je misschien beter middag rust kan nemen met m. Hier is net pas t middagslaapje er uit (mis m nu al) maar omstreeks 16:00 duikt ze ff met een dekentje op de bank en kijkt iets van bumba oid. Ze snapt dat dekentje eigenlijk pas recentelijk maar vind t nu eigenlijkt toch wel erg lekker, ff rust.

    Hier is t de afgelopen 3 weken niks anders dan gezeik geweest. Oma heeft 1 dagje opgepast omdat wij weg moesten en zij echt niet mee kon. Sindsdien is ze helemaal gereset en slaapt weer goed.

    Andere opties: dagje nabij zee of in het bos om te resetten. Die lucht maakt verschrikkelijk moe.

    Voor naar bed gaan maaltijd met kalkoenvlees of banaan. In beiden zit een stofje waar je slaperig van wordt. (Wat ik van banaan wel raar vond, menig sporter gebruikt t voor snelle energie)

    T zal hier ook wel een nachtuiltje zijn en blijven. Dat was ze al toen ik nog zwanger was en nu nog steeds komt t geregeld voor dat ze midden in de nacht heeeeeele verhalen verteld tegen dr knuffies, verstoppertje speelt, dierengeluiden nadoet (en dan "jaaaaa Jokie dat is een poesssh, en wat doet een woefwoef?) en om 03:00/04:00 bestaat het assortimen uit:

    sapie sapie ebbie witte wol, sooo doe de molen de mooolen, poessie mieauuuuw, oofd souders knie en teen, jooooookie en jet elpen doen se graag, twinkel twinkel kleie stel en dat assortiment wordt steeds groter...
     
    pippa26 en Pien86 vinden dit leuk.
  9. Waterlelies

    Waterlelies Niet meer actief

    Ik zou het middagslaapje minderen of stoppen en een poos aankijken of dat de boel reset. Anders een warm bad, massage voor het slapen gaan. Ik weet niet hoe laat jullie eten of hoe lang de tijd tussen eten en bedtijd is, anders zou ik hem nog een boterham en een bekertje warme melk geven.
    Onze jongste is een zeer goede slaper, maar de oudste sliep wel minder goed als hij niet ontspannen of zonder volle buik ging slapen. Dat had zeker effect.
    En dan heb je nog andere dingen waar je op kan letten: is het donker genoeg, geen rare flitsen van autolampen die voorbij komen, wasmachine die nog aanstaat etc.
    Oh en ik heb eens het bed verschoven. Bleek dat hij een briesje voelde van het ventilatierooster die openstond. Hielp ook.
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  10. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Hij slaapt altijd nog met een warme fles melk, maar mss nog extra boterhammetje is geen gek idee ook! Zijn bed kan niet verschoven worden, maar volgens mij is er geen wind ofzo daar. Maar best lastig ja - denk wel dat Kindival ook wel zou kunnen helpen. Nou ja weer handige tips! Wil vooral niet dat hij stiekem veel slaap tekort komt!
     
    Poolvos vindt dit leuk.
  11. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    11.022
    15.561
    113
    Vrouw
    Idd zorgen voor een goed gevuld buikje en een lekker knus en warm bedje.

    Eventueel calmomel?
     

    Bijgevoegde bestanden:

    pippa26 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina