Collega's op kraambezoek

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door RobinBird, 27 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. RobinBird

    RobinBird Fanatiek lid

    21 okt 2018
    1.317
    1.011
    113
    #1 RobinBird, 27 nov 2019
    Laatst bewerkt: 27 nov 2019
    Hoi :)

    Hoe zouden jullie omgaan met collega's die graag op kraamvisite willen komen? Ik zit namelijk met het volgende.

    Ik werk in een groot bedrijf en zit in een sub-team van ongeveer 14 mensen. Zij hebben toen ik nog zwanger was allemaal gezegd graag langs te willen komen als de baby er is. Los van hen ook nog een stuk of 4 uit andere teams die dit gezegd hebben. Met een aantal heb ik een persoonlijke klik, met anderen een leuke collegiale klik.

    Twee weken terug is er al een duo van 2 collega's langs gekomen en toen besefte ik eigenlijk dat ik het helemaal niet chill vind als al die 18 collega's langskomen. Komende week heb ik nog 3x een duo dat langskomt. Dat zijn de mensen met wie ik een leuke klik heb en mn leidinggevende. Voor mezelf 'besloten' dat als het aan mij ligt, het daarmee wel genoeg geweest is. Echter heb ik het gevoel dat er wat scheve gezichten aan het ontstaan zijn.

    Ik zit hier echt mee! Wil niemand voor het hoofd stoten.

    Mn vriend vindt het eigenlijk al too much dat ik nog 3 keer een duo op bezoek ga krijgen en zegt dat ik best een smoes kan bedenken. Hij kent me natuurlijk en weet dat de bezoekjes eigenlijk echt teveel energie van mij vreten.

    Een keer met baby langsgaan op het werk zie ik niet zitten, want dat kan alleen op een plek waar ik 'langs' heel het bedrijf moet zegmaar en ook collega's tegenkom waar ik nu nog geen behoefte aan heb om te zien. Aan de andere kant moet ik me hier misschien overheen zetten zodat ik er vanaf ben.

    Iedereen in 1x thuis uitnodiging voelt te druk en ook te laat omdat ik dus al een duo langs heb laten komen en al drie afspraken heb staan.

    Ik zit hier echt mee in mn maag...

    Er is geen gangbare manier bij dit bedrijf ofzo.

    Bedankt alvast voor het lezen en reageren.

    Liefs van RobinBird
     
  2. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.302
    5.920
    113
    Vrouw
    Gefeliciteerd allereerst met je kleine! Wat een lastige situatie, maar je bent wel heel lief voor ze. Denk om je eigen gemoedstoestand. Als het voor jou teveel is, dan is dat zo. Ik denk dat je daar het beste gewoon eerlijk in kunt zijn. Aangeven dat het bezoek wat veel is heb je gemerkt, en daarom de afspraken afzegt. Als er dan scheve gezichten ontstaan, trekt dat heus wel bij, zo niet.. jammer dan.
    Je kan niet iedereen te vriend blijven ten koste van jezelf.

    Probeer het eens om te draaien, hoe zou jij het vinden als iemand eerlijk aangeeft het niet vol te houden al die bezoeken en daarom afzegt? Dan kan je daar toch niet meer dan begrip voor hebben. :)
     
  3. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Kun je niet showen op je werk als baby 3mnd is?

    Dan moet je bijna weer aan de bak, dus zou dan een koffie moment organiseren om je kindje te laten zien.
     
  4. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Dit inderdaad!
     
  5. RobinBird

    RobinBird Fanatiek lid

    21 okt 2018
    1.317
    1.011
    113
    Ik ga pas weer werken als ze 5 maandjes is :)
     
  6. ellalovescoffee

    ellalovescoffee Niet meer actief

    Tja, volgens mij heb je alle opties zelf al genoemd ;) Misschien het beste eerlijk aangeven waar jij je goed bij voelt en dan als je terug bent een mand met muffins met muisjes voor bij de koffie meenemen, zoiets?

    Ik zat ongeveer met hetzelfde, hele afdeling wilde wel langskomen, maar heb toen bij mijn teamleider (zij vroeg wat ik wilde) aangegeven dat ik liefst in 1 keer een groepje had en dan maximaal 8 collega's. Zij heeft toen de eerste 7 collega's die zich meldden, meegenomen.

    Verder heb ik drie collega's die meer vriendinnen zijn en die zijn apart ondertussen twee keer gekomen (ik heb lang verlof).
     
    RobinBird vindt dit leuk.
  7. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.707
    42.540
    113
    Dan zou ik mij er overheen zetten en over een paar weken langs gaan op het bedrijf. Die paar collega's waar je niet op zit te wachten zullen je vast niet opvreten.
     
    esklessebes en RobinBird vinden dit leuk.
  8. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.457
    3.313
    113
    Dit!

    Deels vind ik het wel heel lief dat ze uberhaupt de moeite nemen om te willen komen. Wat zou je ervan vinden als zij niks lieten horen.

    Zelf heb ik een groepje collega's gehad en een enkele waar ik heel goed mee ben los. Zelf waardeer ik het niet zo dat sommige waar ik al heel lang mee werk echt geen enkele manier van zich heeft laten horen. Dus zou het juist waarderen.
    Ben ook een keer op mn werk langsgegaan ook even bij de clienten die heeel erg meeleven. Word zo gewaardeerd door die mensen.
     
    RobinBird en tuc vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina