Nee, naar mijn smaak niet. Er zitten zoveel ingrediënten in die bolognese dat er gewoon heel veel smaak aan de saus zit. De wijn proef ik daar niet boven uit. Ik laat hem sowieso goed inkoken eerst (zeker tot de helft). Misschien dat dat het probleem bij de kip was (minder ingrediënten en minder ingekookt), maar kan ook een kwestie van smaak zijn natuurlijk.
thanks! Bij de kip had ik precies gedaan zoals jij het ook beschreef. Maar ik lust sowieso geen wijn uit een glas dus misschien dat de smaak daarom tegen staat. Eet jouw jongste ook deze pasta saus? ivm de hoeveelheid wijn
Haha, ja hoor! De alcohol is na het inkoken grotendeels verdampt. Dan pruttelt het nog 8 uur in de slowcooker. En als er dan toch nog wat overblijft aan alcohol is dat te verwaarlozen op die hoeveelheid saus. Waarschijnlijk nog veel minder alcohol dan in een rijp stuk fruit zit.
Heeft iemand wel eens kip geprobeerd met kant en klare satesaus in de slowcooker? Moet je daar dan water bij doen zoals in een pannetje of juist niet omdat er niet veel vocht weggaat.
Ik gok dat je er niet te veel water bij moet doen anders word het te smaakloos denk ik maar de kip moet wel onder staan. Het klinkt wel lekker.
Ik zou daar wel wat vocht aan toevoegen maar niet te veel. Er komt nog vocht uit de kip, waarvan weinig verdampt. Maar ik zou dan de pindasaus van te voren wel een beetje losroeren met wat vocht. Dit recept kan je misschien gebruiken als leidraad mbt hoeveelheid pindasaus en vocht: https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/pindakip-uit-de-slowcooker-super-lekker/
O ik vind dit recept er heerlijk uitzien. Denk dat ik die gewoon probeer. Als het goed is komt dinsdag of woensdag mn slowcooker.
Oh wat goed! Ga je geen spijt van krijgen . Dat recept is inderdaad heerlijk, en makkelijk naar eigen smaak aanpasbaar (bv wat meer ketjap of sambal, of toevoegen van specerijen).
Weet jij of die 3,5 uur ongeveer kan kloppen voor de Andrew James? Omdat zij aangeeft dat het kan schelen per slowcooker?
Ja, ik denk dat dat wel klopt. Ik heb geen Andrew James maar een crockpot en een Russell Hobbs. En over het algemeen zijn crockpots wat sneller dan andere merken. De mijne is ook wat sneller dan de Russell Hobbs. Maar uiteindelijk maakt het niet zo veel uit. Ik doe kip over het algemeen zo’n 3,5/4 uur en pakt altijd wel goed uit.
Dit is zoo lekker! Ondanks dat ik zelf totaal niet pittig kan eten ik (bij wijze van spreken vind ik komkommer nog pittig) doe ik altijd een beetje extra sambal in dit recept.. Veel plezier met je slowcooker
Ja die pindakip is erg lekker! Wij voegen altijd een extra schep sambal en een rood pepertje toe voor wat extra pit. Vandaag heb ik dit: https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/chinese-tomatensoep-uit-de-slowcooker/ in de slowcooker zitten, ook een aanrader!
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1192996/hachee-uit-de-slowcooker Ik heb nu dit erin, een half recept omdat ik maar een kleine slowcooker heb