Structureel te laat komen...

Discussie in 'De lounge' gestart door Manolito, 30 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Dit heeft wel 2 kanten.
    Bij ons een arts die stipt op tijd loopt. Als je als patiënt dan te laat bent zit hij dus te wachten, daardoor loopt het su al meteen uit.

    Maar snap het wel. Als je huisarts altijd uitloopt is dat irritant.
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  2. Maan14

    Maan14 Niet meer actief

    Ik ben altijd standaard 5 a 10 minuten te vroeg. Ik heb een tante die altijd een half uur tot 3kwartier te laat is. Spreken met haar dus altijd een uur eerder af als met de rest. Zo is ze toch optijd.
     
  3. Maan14

    Maan14 Niet meer actief

    Haha ik heb zelf ook adhd en mijn man ook. Toch altijd op tijd omdat weet dat alles streng moet plannen en daar door liever te vroeg dan te laat ben. Zorgde vroeger wel voor de grootste haast frustraties als ik bang was te laat te komen.
     
  4. Emm27

    Emm27 Fanatiek lid

    24 mrt 2013
    1.803
    352
    83
    Ja een oude vriendin van mij. Altijd wel een uur te laat, superirritant en aso. Kwam wel eens voor dat ik al ergens 30 min zat te wachten en de afspraak toch af zei. We zijn ook geen vriendinnen meer, ik vond het te respectloos.
    Ik ben iemand die altijd te vroeg is ook
     
  5. Ansj84

    Ansj84 Actief lid

    10 mei 2019
    470
    635
    93
    Vrouw
    Zelf ook huisarts en ik loop dus bijna altijd op tijd. Als pt onaangekondigd 10min te laat komen mogen ze bij mij een nieuwe afspraak maken. De meesten zijn de volgende keer wel op tijd. En later op je afspraak komen omdat de dokter toch uitloopt vind ik niet kunnen. De dokter loopt uit omdat hij/zij spoedpatient heeft gehad, telefoon tussendoor, mee moest kijken bij de assistente of extra tijd moest nemen voor patiënt. Niet omdat hij/zij lekker koffie aan het leuten was of niet zijn bed uit wilde komen.

    Patienten die netjes bellen dat er file staat of er iets is gebeurd probeer ik altijd nog wel gewoon te zien, maar uit gemakzucht te laat komen en dan eigenhandig zorgen dat anderen langer moeten wachten daar pas ik voor.
     
    MnnW, RachelleNM, chrystel73 en 3 anderen vinden dit leuk.
  6. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.620
    21.116
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Mijn werkgever doet hetzelfde. Niet op tijd? Maak maar een nieuwe afspraak. Helpt echt. Hier ook zelden uitloop en als er spoed is, bel ik patienten om te verzetten, zodat ze niet hoeven te wachten en de wachtkamer niet vol zit.
     
  7. duitshollandsmeisje

    18 sep 2018
    5.443
    7.277
    113
    Vrouw
    Kokkin
    Duitsland
    Mijn vriend is een ster in te laat komen. Eigenlijk 5x per week als hij moet werken. Zijn wekker gaat netjes 3x, om 7:50, 8:00 en 8:10 maar uiteindelijk vertrekt hij meestal mega gehaast en gestresst om 9:15 omdat hij maar BLIJFT snoozen en dus weer compleet terug in slaap valt. Dit doet hij al sinds we een relatie hebben dus ben er ook aan gewend, maar irritant is het wel. Of ik ben helemaal klaar om te gaan en dan gaat hij nog even gauw de woonkamer opruimen, of nog even snel onder de douche, of nog even snel iets knutselen o.i.d. mega irritant.

    Een ex-vriendin van me ook, die was ALTIJD te laat, ALTIJD. Minstens 3 kwartier, soms langer.. super frustererend ook, zeker als we ergens in de stad hadden afgesproken ofzo, dan stond ik daar stipt op tijd met mijn goede gedrag.

    Hoe ik er mee om ga? tsja, het is niet anders. Zulke mensen zijn nou eenmaal zo.. een tijd vroeger zeggen zodat je de te laat kom tijd kan meerekenen ;)
     
  8. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.526
    26.073
    113
    Vrouw
    #88 GroeneBomen, 1 dec 2019
    Laatst bewerkt: 1 dec 2019
    Ligt heel erg aan de huisarts. Ik kom als ik bij mijn vaste huisarts ben ook rustig 10 minuten 'te laat', in werkelijkheid zit ik nog een ruim half uur te wachten. Niet vanwege spoed (dat wordt keurig gemeld namelijk bij aanmelding dat er uitloop is ivm spoed bv) maar ze neemt graag aaaaalllleeee tijd voor de patiënten. Zeg maar standaard een dubbele afspraak waar iemand een enkele voor heeft staan. Assistentes zeggen t ook al zuchtend als er weer iemand bij de balie komt 'ik heb om 10:00 afspraak maar t is al 10:30??' 'ja ze loopt weer uit... Zelfs als ben je de eerste patiënt om 8:00!
    Heb werkgerelateerd ook te maken gehad met haar en dan is t heel irritant als haar routes zo uit lopen omdat ze aaaalllleeee tijd neemt maar die tijd is er simpelweg niet waardoor cliënten die normaal al even sliepen, nu verplicht maar 45 minuten langer op moesten blijven bv.... En echt super hoor alle aandacht voor patiënten maar dat heeft gevolgen voor alle patiënten uit eindelijk. Zelfs als je het kort houdt maakt ze t lang :p

    (Gelukkig is het een hele grote praktijk haha dus als je niet alle tijd hebt, is er keuze genoeg en als je voor sociale praatje wil gaan over je hond, kat en kleinkinderen? Is zij de beste keuze)
     
    Evanesco en suus1983 vinden dit leuk.
  9. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Bij een vorige huisarts belde ik altijd even vlak voor ik vertrok. Die liep standaard uit en niet een beetje. Ik woonde op 5 minuten afstand. Dus als ik een afspraak had, belde ik 10 minuten van te voren en kreeg ik meestal een andere tijd door.
    Helaas kreeg hij een andere assistent die zei dat je gewoon op je eigen tijd moest komen. Zat je vervolgens 3 kwartier te wachten.
    Daarna ben ik overgestapt naar de huisarts van mijn man.
     
    GroeneBomen vindt dit leuk.
  10. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Mijn huisarts plant kennelijk met wat speling in, want ik kom altijd te vroeg (minuut of 10) en kan dan vrijwel direct doorlopen. Ik sta soms al buiten nog voor de tijd dat mijn afspraak gepland stond.

    Bij afspraken in het zkh zorg ik ook dat ik me 10 minuten voor de afspraak aanmeld bij de balie, heb nog nooit lang hoeven wachten gelukkig.
     
  11. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.155
    2.050
    113
    Vrouw
    Nederland
    Bij mijn oude huisarts ging ik op een gegeven moment wat later komen want die riep altijd: volgende! Wie het eerste in de wachtkamer zat was dan aan de beurt. Zo kon het zijn dat ik om 11.00 uur een afspraak had en netjes 5-10 minuten van te voren aanwezig was en pas om 11.45 uur aan de beurt. Waren dus mensen (veelal ouderen) die rustig een half uur van te voren al klaar zaten.

    Mijn huidige huisarts roept af op afspraak en loopt lang zo vaak niet uit.


    Zelf kom ik vaak wel iets te laat maar mensen weten dat van mij... als het echt belangrijk is ben ik op tijd en dochter komt doorgaans ook gewoon op tijd op school. Wanneer er echt iets tussen komt bel of app ik meestal (file of kind gespuugd).
    Mijn zoontje presteert het trouwens erg vaak om zijn luier vol te maken wanneer ik de jassen aan sta te trekken. Ben je op tijd en dan ineens niet meer.
     
  12. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Dat probeer ik ook, maar dan ben ik mn telefoon weer kwijt, of mn schoenen. Snel nog een andere broek aan etc. Was ophangenduurt langer dan gepland, er belt nog iemand, pinpas kwijt, oh ik had moeten bloed prikken waar is het formulier etc.
     
    Kolibrie2 vindt dit leuk.
  13. Snies

    Snies Fanatiek lid

    22 dec 2015
    2.132
    3.214
    113
    Ik ben altijd op tijd, baal dan soms ook al wanneer ik te laat kom door iets of iemand waar ik geen invloed op heb. Bijvoorbeeld met het openbaar vervoer of met iemand anders mee rijden.

    Ik ga ook eerder van huis, soms ben ik ergens eerder en wacht ik dan maar wat langer voordat ik aan de beurt ben.
    Of als we lopend gaan dat ik mijn zoontje net wat langer in de langskomende speeltuin laat spelen voordat we doorlopen.

    Ik vind het vreselijk dat gejaagd moeten zijn om ergens op tijd te komen. En zeker met kleine kinderen vind ik dat niet fijn. Aangezien die er geen benul van hebben en ik anders gefrustreerd raak als hij niet mee werkt of iets onderweg ziet wat zijn aandacht wekt.

    Ligt eraan hoe lang ik er over doe om ergens te komen, maar ik pak gerust een bus eerder dan te gokken op net wel of net niet. Of dat ik al wat eerder mijn zoontje gereed maak met schoentjes en jas aan te doen, zodat ik alleen hem nog op de fiets hoef te zetten en weg kan gaan.
    Vaak als ik ergens te vroeg ben bijvoorbeeld door een bus eerder op het ziekenhuis aangekomen, heb ik tenminste nog tijd over om mijn zoontje te verschonen zodat ik niet constant tot we weer buiten de spreekkamer zijn een poep lucht hoef te ruiken.

    Wat ik voornamelijk irritant vind van mensen die te laat komen en wanneer je iets afspreekt er standaard vanuit gaan dat jij dan ook wel later zult komen.
    Spreek je af en laat expres de laatkomers een tijd bepalen bij hun thuis. En dan kom je op de afgesproken tijd aan en zeggen ze oh we zeiden deze tijd omdat we er vanuit gingen dat je wel later zou zijn. :rolleyes:

    Soms voel ik mij ook wel ongemakkelijk als ik altijd stipt op de afgesproken tijd of een minuutje eerder mijn zoontje kom ophalen bij de opvang. Zeker wanneer een ander kindje dan vraagt waarom is mijn mama er nog niet? En ze dan antwoorden dat ze onderweg is.:oops:
     
    gitta vindt dit leuk.
  14. Fantykoekie

    Fantykoekie Fanatiek lid

    18 jul 2018
    2.655
    3.465
    113
    Vrouw
    Gisteren ook. Eten besteld op het werk. Het eten was er, werd ook afgeroepen.
    Wie kwam binnengelopen toen iedereen bijna klaar is? Juist ja, die ene collega :roflmao:

    Hij wil altijd nog effe iets afmaken. :roflmao:
     
  15. Typicalme

    Typicalme Fanatiek lid

    11 dec 2014
    1.158
    442
    83
    Vrouw
    Ik kom ook standaard 5 tot 10 min te laat, soms meer :oops: Gek genoeg ben ik wel altijd op tijd bij bijvoorbeeld naar school brengen van dochter, ziekenhuis, huisarts, tandarts etc. Meestal dus te laat op momenten ‘dat ik het me kan permitteren’. Best slecht eigenlijk.. Het is bij ons ook echt een familie eigenschap, mijn broer komt met gemak een half uur tot een uur te laat!

    Mensen die te vroeg komen vind ik trouwens ook irritant, dan ben je evengoed niet op de afgesproken tijd.
     
  16. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    3 jun 2013
    7.033
    3.115
    113
    Wow wat zijn er veel mensen structureel te laat zeg..

    Het is bij mn schoonfamilie ook in de genen. Bv mijn schoonouders.. we spreken altijd al een half uur eerder af. Maar ze zijn zo chaotisch met alles. Ook met bedtijden enzo.
    Mijn vriend had het ook super erg maar dat is nu terug gedrongen naar vaak een minuut of 5-10 te laat.
    Ikzelf ben meer van de 10 minuten te vroeg..m
     
  17. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.805
    32.708
    113
    En hoe heeft een ander er last van als je te vroeg bent dan?
     
    gitta vindt dit leuk.
  18. gitta

    gitta Fanatiek lid

    22 okt 2013
    2.625
    426
    83
    Ik vind het echt heel boeiend om alle reacties te lezen, dit bijvoorbeeld ook. Nu we kinderen hebben, begin ik lang van tevoren me klaar te maken. Zeker een kwartier voordat ik weg wil (en de vertrektijd is dan ook zo vroeg dat er voor onderweg ook nog speling is en ik wil niet precies op tijd aankomen, dus ik reken ook nog met standaard 5 à 10 minuten wachttijd) gaan we de schoenen aantrekken, jas etc. Er is er altijd wel 1 die moet plassen, van wie de sokken niet lekker zitten of van wie de haren nog gekamd moeten worden. Ik realiseerde me niet dat er mensen zijn die daar blijkbaar geen rekening mee houden en dan dus regelmatig te laat komen. Heel interessant, dit!
     
    Spoetnik, NiVa0230, tuc en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  19. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.733
    113
    Ja hier ook hoor. Ik bouw(de) altijd genoeg tijd in voor vieze luiers, baby die nog over je heen spuugt, jas/das/handschoenen kwijt, valpartijtje....
    Mij heb je niet gauw:thumup:
     
  20. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.107
    15.162
    113
    Mijn schoonouders komen bijna altijd te vroeg en dan ben ik dus nog niet klaar. Als we 3u afspreken (altijd hier) ben ik iets voor 3 klaar terwijl hun gerust om kwart over 2/half 3 al komen.

    Een paar minuten is niet erg, maar meer dan een halfuur wel
     

Deel Deze Pagina