Deel je slowcooker recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door Deedee91, 30 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.364
    113
    Nee, naar mijn smaak niet. Er zitten zoveel ingrediënten in die bolognese dat er gewoon heel veel smaak aan de saus zit. De wijn proef ik daar niet boven uit. Ik laat hem sowieso goed inkoken eerst (zeker tot de helft).

    Misschien dat dat het probleem bij de kip was (minder ingrediënten en minder ingekookt), maar kan ook een kwestie van smaak zijn natuurlijk.
     
  2. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.097
    5.274
    113
    thanks! Bij de kip had ik precies gedaan zoals jij het ook beschreef. Maar ik lust sowieso geen wijn uit een glas dus misschien dat de smaak daarom tegen staat. Eet jouw jongste ook deze pasta saus? ivm de hoeveelheid wijn :p
     
  3. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.364
    113
    Haha, ja hoor!
    De alcohol is na het inkoken grotendeels verdampt. Dan pruttelt het nog 8 uur in de slowcooker. En als er dan toch nog wat overblijft aan alcohol is dat te verwaarlozen op die hoeveelheid saus. Waarschijnlijk nog veel minder alcohol dan in een rijp stuk fruit zit.
     
  4. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.097
    5.274
    113
    Het was heerlijk. Iedereen was aan het smullen:thumup::thumup:
     
    Adje vindt dit leuk.
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.364
    113
    Gelukkig! :D
     
  6. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.270
    7.832
    113
    Gelderland
  7. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    16 jun 2016
    2.284
    2.893
    113
    Thnx!
     
  8. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Heeft iemand wel eens kip geprobeerd met kant en klare satesaus in de slowcooker? Moet je daar dan water bij doen zoals in een pannetje of juist niet omdat er niet veel vocht weggaat.
     
  9. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.097
    5.274
    113
    Ik gok dat je er niet te veel water bij moet doen anders word het te smaakloos denk ik maar de kip moet wel onder staan. Het klinkt wel lekker.
     
  10. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.364
    113
    Ik zou daar wel wat vocht aan toevoegen maar niet te veel. Er komt nog vocht uit de kip, waarvan weinig verdampt. Maar ik zou dan de pindasaus van te voren wel een beetje losroeren met wat vocht.
    Dit recept kan je misschien gebruiken als leidraad mbt hoeveelheid pindasaus en vocht: https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/pindakip-uit-de-slowcooker-super-lekker/
     
  11. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    O ik vind dit recept er heerlijk uitzien. Denk dat ik die gewoon probeer. Als het goed is komt dinsdag of woensdag mn slowcooker.
     
    Salentein en Adje vinden dit leuk.
  12. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.364
    113
    Oh wat goed! Ga je geen spijt van krijgen :D. Dat recept is inderdaad heerlijk, en makkelijk naar eigen smaak aanpasbaar (bv wat meer ketjap of sambal, of toevoegen van specerijen).
     
    tuc vindt dit leuk.
  13. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Weet jij of die 3,5 uur ongeveer kan kloppen voor de Andrew James? Omdat zij aangeeft dat het kan schelen per slowcooker?
     
  14. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.364
    113
    Ja, ik denk dat dat wel klopt. Ik heb geen Andrew James maar een crockpot en een Russell Hobbs. En over het algemeen zijn crockpots wat sneller dan andere merken. De mijne is ook wat sneller dan de Russell Hobbs. Maar uiteindelijk maakt het niet zo veel uit. Ik doe kip over het algemeen zo’n 3,5/4 uur en pakt altijd wel goed uit.
     
  15. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Ik zie dat ik mij vergis. Ik krijg dus een Russell Hobbs:roflmao:
     
    Adje vindt dit leuk.
  16. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.364
    113
    Hahaha, al die namen ook :roflmao:
     
    tuc vindt dit leuk.
  17. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Dit is zoo lekker!
    Ondanks dat ik zelf totaal niet pittig kan eten ik (bij wijze van spreken vind ik komkommer nog pittig) doe ik altijd een beetje extra sambal in dit recept..
    Veel plezier met je slowcooker ;)
     
    tuc vindt dit leuk.
  18. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.097
    5.274
    113
    Oeee dat ziet er goed uit die pinda kip.
     
  19. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Deedee91 vindt dit leuk.
  20. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    16 jun 2016
    2.284
    2.893
    113

Deel Deze Pagina