Inspiratie gezocht! (@Adje @PenF ) Met pakjesavond willen de kinderen (weer ) graag "borrelen". Nu doen we dat regelmatig, maar ik kom vaak op dezelfde dingen uit en iets anders vind ik ook wel eens leuk. Even gevraagd wat ze sowieso willen en dat is: - rauwkost met dipsaus (heks'nkaas of yoghurtdip) - knoflookgarnalen - bladerdeegflapjes met pittige tonijnvulling - mini-loempiaatjes (vegetarisch) of champignon-bitterballen - kaasjes met vijgenchutney - Indische gehaktballetjes in zoete ketjapsaus. Ik maak alles zelf, dus als het niet te veel tijd kost, zou dat fijn zijn. Maar anders mag het ook gedeeld worden, dan kan ik het altijd nog voor een andere keer bewaren . Vlees/vis/vega, alles is welkom. We lusten alles, dus dat is makkelijk .
Wij doen dat ook en ik maak ook vaak: verschillende wraps Bladerdeeghapje gevuld met pittig gehakt Brooddeeg met een borrelworstje Gegrilde groentes Mini kwarktaartjes als toetje
• Wraps met rode pesto, kipfilet, geraspte kaas, pijnboompitten en rucola. • Knakworstjes in bladerdeeg met een beetje honingmosterdsaus • Bladerdeeg rol pizza: bladerdeeg plakken aan elkaar maken, besmeren met tomatenpuree, Italiaanse kruiden, geraspte kaas en topping naar keuze. Oprollen, in plakjes snijden en in de oven bakken.
De gevulde eitjes zijn hier altijd en grote hit. Verder ook wel eens spiesjes met mozzarella en tomaatjes mini sate sokjes
Stokbrood met tapenades en smeersels Gehaktballetjes Garnalenspiesjes Kipspiesjes Mini saté Kaasjes en worstjes Olijven Caprese spiesjes Knakworstjes in bladerdeeg Mini wraps
Filodeegrolletjes met feta en een dip van gegrilde paprika Kleine kipspiesjes Arancini Blini met gerookte zalm en citroen creme fraiche Bruschetta Thaise viskoekjes Empanadas met gehakt of tonijnvulling Rosbief rolletjes Bon bon van carpaccio Indiase samosa's Gevulde tomaatjes Gevulde champignons Gegratineerde mosselen Wraps met carpaccio, rucola en truffelmayo Gemarineerde olijven. Ben op het werk dus even snel wat neergezet. Kan nog wel meer bedenken, dus kom er misschien later nog even op terug.
Empenadas Spaanse tortilla ( met aardappel, ei , ui enz dus niet de chips) Gevulde eieren Stokbrood Olijven
Ik heb al even wat opgezocht wat hier een succes is: https://www.eetspiratie.nl/indische-saucijzenbroodjes/ https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R521114/oosterse-carpaccio-met-bosui-en-gember https://www.culy.nl/recepten/kaaskoekjes-met-manchego-tijm-van-rutger/ https://www.antilliaans-eten.nl/nos-kushina-krioyo/antilliaanse-kaasballetjes/ https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R312340/fricandeau-met-tonijn-in-slablad https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R704150/ricotta-met-cherry-tomaten https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R670134/tarte-tatin-met-gele-paprika https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R365280/kip-avocadorolletjes Sweet chili pita chips: Pita broodjes halveren. De helften insmeren met chilisaus (officieel beide kanten, maar als ik makkelijk doe, doe ik alleen de snijkant). Dan in driehoekjes snijden en ca. 10 a 15 minuutjes in de oven (180 graden). Spek-champignons: Champignons in ontbijtspek wikkelen (evt. vastzetten met een prikker) en in de oven bakken tot spek een beetje krokant is. (Ca. 15 min. op 200 graden). Zowel pita chips als champignons zijn erg lekker met een knoflook-bieslooksausje (bieslook, creme fraiche, mayonaise, peper en zout, knoflook, citroensap) of gewoon aïoli. Knakworstjes in spek (ipv bladerdeeg) ook even bakken in de oven (kan ook in de pan of frituurpan gebakken worden, maar oven vind ik makkelijker). Roomkaasrol met crackers: Even geen vast recept, maar monchou even zacht roeren en dan met bv. fijngehakte noten naar smaak, of met gedroogd fruit naar smaak (of beide) en daar een rol van vormen, opstijven in de koelkast. Voor serveren nog door noten of bieslook oid rollen en serveren met crackers/toastjes naar smaak. Nacho chips met cheddar oid even in de oven laten smelten en serveren met een lekkere guacamole Parmezaanse kaaskoekjes Geraspte parmezaan in hoopjes op bakpapier. Daar evt. naar smaak nog wat kruiden op strooien (bv paprikapoeder en tijm, etc). Even in de oven tot het gesmolten is. Dan laten afkoelen. Als het nog warm is, kan je de koekjes nog over een deegroller leggen om ze een kromming te geven. En verder doen zelfgemaakte salades voor op toastjes het hier erg goed. Op keukenliefde.nl staan o.a. recepten voor kipsaté en kip kerrie salade. En zelf gebruik ik altijd een recept van mijn moeder voor ei-ham-preisalade, heel makkelijk: gekookte eieren prakken of fijnsnijden en omscheppen met fijngesneden prei en achterham. Daar mayonaise peper en zout door roeren.
Dit is geweldig in mijn ogen. Dan nog een paar hapjes in een glaasje, koud soepjes en iedereen heeft iets dat hij lust en kan wat knabbelen.
Hier gaan met borrelen de volgende dingen altijd erg hard diverse franse kaasjes diverse gebrands noten wraps (gerookte kip, gerookte zalm, carpacio) gevulde eieren plakje komkommer, brie, walnoot honing plakje komkommer, kruidenkaas, gerookte zalm spiesje tomaat, mozzerella, basilicum olijfje.
super leuk opgemaakt, wat ligt er op de planken! Ik ben nog op zoek naar inspiratie voor het opmaken van de borrelplanken voor kerst.
Wij maken altijd hamrolletjes van schouder- of achterham. Deze vullen we met een MonChou, lente ui en knoflook mengsel. Gaan heel hard hier!
verschillende soorten ham en worstjes blokjes kaars oud en nieuw mosterd dille saus druiven Notenbrood en daarbij een stuk kaas Glas met komkommer en paprika’s en onderop hummes Soepstengels daarom heen kruidenkaas en daarom heen een ham
-Wraps met truffelmayonaise, kipfilet (beleg) en rucola; oprollen en in kleine stukjes snijden. -Bladerdeeg met knakworstjes erin. -Gevulde eieren.
Wauw, bedankt voor het meedenken allemaal! Goede ideeën staan er tussen. Ik krijg er meteen honger van. Sommige dingen maak ik al wel vaker, dus ik ga denk ik wat nieuwe dingen aan mijn lijstje voor donderdag toevoegen. Altijd leuk om wat uit te proberen!
Heel leuk! Mooi opgemaakt ook. Zoiets doen wij ook wel eens, als we visite krijgen of met een verjaardag. Staat ook altijd gezellig op de tafel.