Duowagen bij leeftijdsverschil van 19 maanden?

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Paris91, 25 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Paris91

    Paris91 Fanatiek lid

    22 jul 2017
    1.345
    1.249
    113
    Vrouw
    Tussen onze baby en dochter zal straks 19 maanden zitten. Dochter loopt wel goed, maar als we buiten lopen wil ze werkelijk waar élk blaadje en eikeltje oppakken, dus haar mee uit wandelen nemen duurt uuuuuren. :roflmao:
    Ik twijfel of het het waard is om een duo wagen aan te schaffen.
    Hebben jullie kindjes met ongeveer zulk leeftijdsverschil? En hebben jullie er veel gebruik van gemaakt?
     
  2. D3rde

    D3rde Actief lid

    2 mei 2019
    188
    264
    63
    Vrouw
    Regio Zwolle
    Tussen mijn twee jongens zit ook 19 maanden verschil. Ik heb een duowagen van Phil & Teds. Ik heb 'm heel veel gebruikt en nog af en toe als we een dagje weg gaan. Het is fijn dat mijn oudste van 4 er dan ook nog even in kan zitten als hij aan het eind van de dag moe wordt.

    Ik zou het je dus zeker aanraden!
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  3. ManonBB

    ManonBB Actief lid

    27 mei 2019
    287
    186
    43
    Vrouw
    Mijn oudste 2 schelen 17mnd. Ik heb destijds via marktplaats een duo wagen met 2 achter elkaar gekocht. Ik vind het wel zwaar sturen, maar heb hem echt veel gebruikt met wandelen.

    In de stad/in winkels gebruikte ik een draagdoek+buggy, omdat je met een duo wagen toch wel minder wendbaar bent en sommige winkels niet goed door komt.

    Maar ik was blij dat ik m had!
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  4. Ocean83

    Ocean83 Bekend lid

    13 mei 2015
    731
    82
    28
    Mijn oudste 2 schelen 22 maand en wij hebben bewust geen duowagen gekocht. Dochter liep goed, dus die wilden we niet meer in een wagen meenemen. Wij hebben een meerijdplankje met zadeltje gekocht voor aan de wandelwagen. Dat was ideaal, kon ze zo op en af waar nodig :thumup:
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  5. oktober91

    oktober91 Fanatiek lid

    22 mei 2013
    1.121
    398
    83
    Ik zit ook te twijfelen of we een duowagen aanschaffen. Ze schelen straks zo ongeveer 22/23 maanden. Maar ik denk vooral bij langere tijden weg of een dagje ofzo dat het nog wel fijn is als de middelste ook even een dutje kan doen of ieder geval lekker kan zitten. Met 19 maanden verschil lijkt me het sowieso fijn, dochter is nu bijna 18mnd maar die zie ik eerlijk gezegd echt nog niet op een meerijdplankje zitten..
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  6. 1Hanneke

    1Hanneke Fanatiek lid

    4 apr 2014
    1.698
    423
    83
    Vrouw
    Capelle aan den IJssel
    Ik had er 22 maanden tussen en geen duowagen gekocht. Veel baby in draagdoek/zak gehad en oudste in de buggy of op fietsje met duwstang, of lopen.
    Voor mij was een overweging ook dat we 3 hoog zonder lift woonden en de berging 1 trap naar beneden. Dus met baby in draagdoek en peuter aan de hand naar beneden de buggy of driewieler uit de berging pakken was überhaupt best een uitdaging, een grotere zwaardere duowagen was me niet gelukt.
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  7. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Tussen onze kindjes zit 21 maanden. Ik heb geen duo-wagen. Ik heb de Joolz icm een kidsit en een buggy (Chicco) icm de draagzak/doek. Dat is voor ons helemaal afdoende.
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  8. CrazyMom

    CrazyMom Niet meer actief

    Tussen eerste en tweede kindje zit 2 jaar, toen geen duowagen gekocht maar mn dochter kon goed lopen en bleef echt altijd bij mij. Nu zit er straks weer 2 jaar tussen kindje 2 en kindje 3, maar nu wel een duowagen gekocht. Ons zoontje loopt waar hij wil en ik had daar echt geen zin in met een baby en een kleuter straks. Hij vindt de wagen heel stom maar hij gaat er toch zeker wel in als we bv naar een winkel gaan.

    We hebben de Bugaboo Donkey gekocht, maar wel via mp. Dat kostte alsnog best wat, €1150 voor de complete set. Maar man wat loopt die wagen héérlijk. Gebruik m nu alleen nog voor ons zoontje en we hebben er ook nog een zitje bij voor als we echt langer weg zijn, dan gaat onze dochter daarop. Rijdt echt super soepel ookal is t n tweelingwagen. En pluspunt is dus dat hij ook voor 1 kindje kan. En hij ziet er erg mooi uit vind ik.

    Zou t wel alleen doen als je n plek hebt waar je m makkelijk kwijt kan, wij zetten m bv in de garage.
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  9. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Hier 16 maanden leeftijdsverschil en ik vond het echt een lifesaver! De oudste liep met 11 maanden al, maar dat waren toen de jongste geboren werd echt geen complete wandelingen oid. En daarnaast vond ik het gewoon zó relaxed om een flink stuk te wandelen, of een winkel in te kunnen zonder dat je achter een ontsnapte dreumes aan moet rennen. Het maakte naar buiten gaan voor mij gewoon heel relaxed en ontspannen. Je hebt er overigens niet veel ruimte voor nodig, wij hadden zo'n standaard klein schuurtje dat je bij veel eengezinswoningen in de tuin hebt en daar reed ik m gewoon zo in en het hoekje om. Ik had een wagen waar ze naast elkaar zitten.
     
  10. MinnieMouse94

    MinnieMouse94 Niet meer actief

    Hier 21 maanden leeftijdsverschil, als het geen tweeling was geweest, had ik het denk ik wel gedaan. Want voor sommige momenten wel fijn als niet alles zelf gelopen hoeft te worden.
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  11. Aardbeitjes

    Aardbeitjes Bekend lid

    24 jul 2017
    837
    713
    93
    Vrouw
    22 maanden verschil hier en geen duo wagen.
    Peuter in buggy en baby in draagzak. Ideaal :)
    Of allebei in een aparte wagen en dan samen met mn man op pad. Ik vond die duo wagens maar groot en lomp
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  12. emmen88

    emmen88 Actief lid

    1 sep 2014
    357
    463
    63
    Wij verwachten binnen nu en 3 weken nr 3. Tussen de oudste 2 zit 2.5 jaar en ik heb tot een paar maanden geleden spijt gehad dat ik geen duowagen had voor hun 2. Oudste is nogal lui en is ook erg klein waardoor lange stukken lopen nooit echt soepel ging. Heeft me vaak belemmerd om wat leuks buiten te ondernemen met ze.
    De jongste is nu bijna 2, loopt aardig mee maar heb toch een duowagen aangeschaft. Kidzoom abc heet ie volgens mij. Achter elkaar zitten ze dan. Lijkt me fijn bij langere afstanden en als back up als 1 vd oudste kinderen dienst weigert;)
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  13. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Oudste was 1,5 toen der broertje werd geboren.
    Zij liep al behoorlijk goed dus wij hebben gekozen voor een meerijplankje.
    Als ze wilde zitten ging ze gewoon op het plankje zitten en legde ze der benen in de boodschappenmand.
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  14. Paris91

    Paris91 Fanatiek lid

    22 jul 2017
    1.345
    1.249
    113
    Vrouw
    Kochten jullie de duowagen / meerijdplankje voor de geboorte? Of keek je hoe je oudere kind liep toen de baby er was? Ik heb al een draagzak van de vorige keer, dus die kan ik sowieso weer gebruiken :).
     
  15. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Ik heb het meerijplankje pas na de geboorte gekocht.
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  16. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.405
    3.954
    113
    noord holland
    Onze kinderen schelen 20 maanden. We hadden destijds een duo-buggy (via marktplaats). Achter kon de zitting plat en kon er een babynestje staan. Ik heb hem veel gebruikt de eerste periode. Met de boodschappen die ik wandelend deed etc. Hij was vrij compact op te klappen dus we gebruikte daarnaast ook de gewone wagen nog, daar hadden we een meerijdplankje aan. Het lag aan de situatie waar ik voor koos.
    Naderhand weer doorverkocht en het heeft ons toen geloof ik een euro of 10 gekost om hem te gebruiken de eerste maanden. Ik was er erg blij mee.
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  17. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.563
    13.129
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    #17 hummeltje5, 28 nov 2019
    Laatst bewerkt: 28 nov 2019
    Hier 20 maanden verschil.
    Heb van tevoren erg getwijfeld of ik voor een duowagen of meerijdplankje zou gaan, maar toch voor een duowagen gegaan vanwege het praktische.
    Heb m vóór de geboorte al gekocht omdat ik a. geen zin had in een hele zoektocht met zo'n kleine krummel aan mn zij (en wist bovendien ook niet hoe goed ik zelf uit de bevalling zou komen) en b. wilde ik m zo vlug mogelijk gebruiken. En c. kwam er ook nog eens een goede aanbieding langs ;)
    Uiteindelijk voor de ABC Zoom gekozen. Ik wilde graag een wagen waar niet de één tegen de rug van de ander zat te kijken en ik tevens de kinderen naar mij toe kon laat kijken, maar ook naar elkaar toe of beiden juist met het gezicht van mij af.
    Wij hebben m flink gebruikt vind ik zelf.
    1- 1,5 jaar zoiets.
    Totdat de oudste een jaar of 3 was.

    Meerijdplankje hebben we na de komst van de jongste toch ook aangeschaft. Zelfs nog een tweede in huis gehad (van een ander merk), met zelfs een zitje erop, maar het was het gewoon niet allebei.

    Werkte voor geen meter omdat je continu met je voet ertegenaan loopt. Doe mij maar een duowagen dus :thumup:

    Overigens hebben wij m dan weer nooit meegenomen met een dagje weg :p

    Gebruikte m altijd om naar de winkels te gaan. Zelfs in de Kruidvat was t altijd prima te doen.
    Hema vond ik veel meer een uitdaging. En zelfs nu met een losse buggy is de Hema een drama :confused:
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  18. Bootcamp babe

    Bootcamp babe Niet meer actief

    Bij ons 21 maanden en 19 maanden verschil (3 kinderen) geen duowagen gehad en niet gemist. Wel op een gegeven moment een extra buggy maar die is inmiddels ook alweer weg (jongste 15 maanden). Hier vlotte lopers, wel een plankje, en een bakfiets waar we heel veel mee weggaan.
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  19. Vame

    Vame Fanatiek lid

    7 jan 2019
    1.021
    1.354
    113
    Vrouw
    Onze kindjes schelen 20 maanden en wij hebben ook een duowagen gekocht. Met name omdat we ook een hond hebben en we dus elke dag met de kids naar buiten gaan met de hele bups. We zijn heel blij met onze aankoop. Omdat meerijdplankjes gewoon niet fijn lopen in onze ervaring en fijn lopen is wel handig als je de wagen vaak gebruikt en je door wil lopen. Daarnaast kan onze oudste echt een boef zijn, dus wel fijn om hem in de wagen te kunnen stoppen.

    Toen onze jongste nog een baby was had ik hem ook nog vaak in de draagdoek. Maar nu hij ouder is zit hij vaak bovenin de wagen en loopt de oudste los. Als de oudste het zat is schuift hij zo onderin de wagen in. IDEAAL. En nu de derde op komst is, verwacht ik dat we hem nog vaak gaan gebruiken :)

    Wij hebben de easywalker Harvey. We vonden wel de wagenbak in het begin een beetje lastig, die komt dan onderin, en daar loop je ook een beetje tegenaan. Daarom baby vaak in draagdoek. Toen de baby ouder was (6 maanden ofzo) hadden we hem in een normaal zitje en dan is het een IDEALE wagen, dan loop je er dus niet meer tegenaan.
     
    Paris91 vindt dit leuk.
  20. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.414
    5.508
    113
    Vrouw
    Met 16 maanden verschil tussen nr 2 en 3 heb ik een duowagen van MP geplukt.
    Mevrouw liep al prima maar ja, echt wat langere stukken dat hielt ze nog niet vol.
    Ook voor in de supermarkt was het toch wel erg handig.
    Ik had er niet zonder gekund.

    Gekocht voor iets van 350 euro en weer doorverkocht voor iets van 180 euro.
     
    Paris91 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina