Zijn de ingrediënten appel cider en gembersiroop echt nodig? Ik zal het daarna waarschijnlijk nooit meer gebruiken...
Gembersiroop heb ik er wel in gedaan, gebruik ik bij veel recepten. Appelcider niet. Net voor geproefd en het is heerlijk. De kip valt echt zo uit elkaar.
Ik doe het er wel altijd in, maar ik gebruik beide ingrediënten ook voor andere recepten. Vooral gembersiroop gaat hier vrij hard! Die zou ik zelf ook echt niet weglaten, is heerlijk! Appelcider kan je denk ik ook wel door azijn vervangen.
Jaaa die kip zo mals, viel met 1 prik van de vork. Ben nu allemaal recepten voor volgende week aan het opzoeken
Nog een vraagje. Voor sommige gerechten is het beter om het vlees van te voren even aan te bakken. Ik gebruik de slowcooker ook veel als gemak. Ik hoef het er alleen in te gooien, aanzetten en op werkdagen (als ik dus tussendoor geen tijd heb om te koken) zet ik hem aan en kunnen we eten als alle kinderen weg zijn. Maar voor dat aanbakken/voorbereiden heb ik tussendoor ook vaak geen tijd en ga er niet extra vroeg voor op staan. Doen jullie dat wel eens de avond van tr voren?? Of wordt het vlees dan taai? Snijwerk doe ik vaker in de avond hoor. Maar het gaat mij nu om dat aanbakken eigenlijk.
Aanbakken doe ik nooit de avond van tevoren. Kip gaat sowieso regelmatig rauw in de pan hier. Rul rundergehakt bak ik altijd helemaal voor en ik denk eigenlijk dat dat nog wel de avond van te voren zou kunnen. Runderlappen/hamlappen braad ik wel altijd even aan op hoog vuur zodat ze een beetje kunnen karamelliseren, dat geeft eigenlijk ook meer smaak. Maar mocht ik daar echt geen tijd voor (of zin in) hebben, dan gaat het vlees gewoon rauw in de pan en dan is de smaak uiteindelijk ook prima. Dus ik zou dan eerder kiezen voor het weglaten van het aanbraden, dan het de avond ervoor aan te braden en dan weer in de koelkast te doen.
Ja dat was mijn idee ook. Kip had ik er rauw in en dat ging super. Het ging nu om hamlappen idd. Heb het even gauw voor elkaar gekregen net maar was niet handig.
Ik gooi ook bijna al het vlees er rauw in en tot nu toe smaakt het heerlijk! Alleen gehakt bijvoorbeeld bak ik eerst in de pan als het door bijv. pastasaus heen moet. Maar hamlappen, runderlappen, kipfilet, gehaktballetjes (voor de soep), gaat allemaal zo in de pan, juist ook omdat ik er het gemak van veel hebben. Dacht toen, ik probeer het eerst gewoon zo en als het niet werkt of niet smaakt kan ik het altijd nog aan gaan bakken.
Ik wil binnenkort eens gevulde paprika's in de slowcooker proberen. Maak ze normaal in de oven, maar las dat dit nog lekkerder schijnt te zijn.
Ik vond het helemaal niks! De paprika’s waren véél te zacht, terwijl ik het er maar kort in gehad heb. Ik maak het liever uit de oven
Dit heb ik laatst gemaakt, Stoofvlees met bier en ontbijtkoek Het is geen echt slow cooker gerecht, maar ik heb de vloeistof gehalveerd door alleen het bier toe te voegen en dan het bouillonblokje te verkruimelen in de pot. Dat ging perfect en het was echt het heerlijkste stoofvlees in tijden. Ik had het overigens met riblap gemaakt want die was in de aanbieding.
http://www.slowfoody.nl/gehaktballetjes-in-tomatensaus-slowcooker/ deze heb ik laatst gemaakt, erg simpel te maken. https://www.smulweb.nl/recepten/1464393/Stampot-boerenkool-uit-de-slowcooker en de boerenkool uit de slowcooker, mijn man vond het erg lekker. Ik kook het normaal niet in bouillon maar het gaf wel wat extra's vertelde hij ( ik lust het zelf niet)
Mijn kinderen hebben gisteren fudge gemaakt in de slowcooker. Helaas is het een cadeautje voor de leraren, anders was het nu al op geweest .
Ja vond ik nou ook, heeft zoon bedacht . Supersimpel te maken en toch erg leuk. We doen het in een mooie pot, leuk kaartje eraan met een lintje en een kerstballetje, persoonlijke boodschap erop en klaar .
Hoelang doen jullie meestal drumsticks in de slowcooker? Zie een recept waar 4 uur bij staat en een recept van 6 uur. Beiden op low. Ik vond het nogal een verschil.
Dat is precies wat ik me afvraag. Ik heb hem ook gekocht voor de drukke werk/sport dagen maar als ik dan in de ochtend nog alles moet gaan snijden, bakken etc dan verplaatst de avond stress naar de ochtend stress