Min max contract

Discussie in 'Stel je vraag aan het UWV webcareteam' gestart door Eliss92, 9 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eliss92

    Eliss92 Actief lid

    7 jul 2017
    455
    448
    63
    Vrouw
    Hallo,

    Ik heb sinds 1 december een contractverlenging van een jaar gekregen. Ik heb nu een Min max contract met min 16uren en max 24 uren. Ik werk gemiddeld 26 uren per week. Met een gemiddeld maandsalaris van €1600,-. Helaas hoorde ik van collega's dat mijn bazin niet altijd eerlijk is in het betalen van het verlof. Vaak veel fouten in de baas haar voordeel. Nu ik opnieuw zwanger ben wil ik graag weten waar ik op kan rekenen als ik weer met verlof ga zodat ik mijn bazin hierop kan aanspreken als het niet klopt.

    Graag hoor ik van u.
     
  2. UWV

    UWV VIP lid
    Medewerker

    Hallo Eliss92,

    Gefeliciteerd met jouw contractverlenging!

    Ik kan me voorstellen dat de verhalen, die je hoort van jouw collega’s, vragen bij jou oproepen over wat je kunt verwachten.

    Het is natuurlijk altijd verstandig om informatie in te winnen over jouw aankomende verlofperiode en hoe wij de hoogte van de zwangerschaps- en bevallingsuitkering (WAZO) vaststellen. Zo weet je niet alleen wat je kunt verwachten, maar kun je ook zelf bekijken of de uitbetaling naar jou toe ook goed gaat.

    Jouw WAZO-uitkering is 100% van je dagloon, maar wat is nou jouw dagloon?

    Het dagloon van de WAZO-uitkering baseren wij op het sv-loon dat je hebt verdient in het jaar voordat jouw verlof begint. Hierbij kijken wij enkel naar het sv-loon tijdens het dienstverband waarin jouw verlof begint. Dit noemen wij de referteperiode. Meer informatie over de berekening van het dagloon, lees je hier.

    Om jouw dagloon om te rekenen naar een maandloon, vermenigvuldig je jouw dagloon met 21,75 (het gemiddelde aantal werkdagen per maand).
    Je hoeft het niet allemaal zelf na te rekenen hoor, je krijgt van ons ook een brief over jouw WAZO-uitkering zodra deze is vastgesteld. Hierin staat de berekening ook vermeld.

    Wij betalen in de meeste gevallen de WAZO-uitkering aan jouw werkgever. Hij betaalt gewoon het loon aan jou door. Wil je echter dat wij de WAZO-uitkering rechtstreeks aan jou betalen? Overleg dit dan met je werkgever. Hij geeft dit dan aan bij de aanvraag.

    Ik wens je nog een voorspoedige zwangerschap toe!

    Met vriendelijke groet,
    Caren
    UWV Webcareteam
     
  3. Eliss92

    Eliss92 Actief lid

    7 jul 2017
    455
    448
    63
    Vrouw
    Bedankt voor uw reactie!
     

Deel Deze Pagina