Wraps met ui, mais, paprika's en pittig gehakt. Uit de oven met geraspte kaas erop. Daarbij nog sla, komkommer en tomaatjes.
Gepaneerde kipfilet, zoete aardappel uit de oven en mais. Morgen naar een conferentie in Brussel, daar krijgen we een (kosher) 3 gangen diner: cheesecake gebak, kabeljauwfilet en ananastaart met ijs.
Restje lasagne van gisteren i.v.m. werkoverleg. Man en kinderen macaroni met knakworstjes, kaas en erwten/peentjes. Bewaren ze voor als ik er niet ben gelukkig
Ik gebruik dit recept altijd! Benodigdheden: Halve kilo gehakt ( balletjes maken met knoflookp, ras el hanout, wat verse koriander, half blokje rund bouliun) 1 ui 1 tomaat 1 rode paprika 1 groene paprika Wat verse Koriander Tomatenpuree in pakje (tomatenfrito) Zonnebloemolie Half blokje rund bouliun 1 teentje knoflook 1 theelepel Ras el hanout 1 theelepel zwarte peper 1 theelepel rode peper 1 zafraan Kommetje groene olijven Voorbereiding: Pak een pan en doe er een beetje zonnebloemolie in. Laat dit even warm worden en snijd de ui in kleine stukjes in de pan. Laat dit even bakken en pak dan de knoflook en de paprika's en snijd deze ook in kleine stukjes erbij. Laat dit samen goed bakken op normaal vuurtje. Dan de koriander in kleine stukjes erbij voegen. Pak dan alle kruiden en voeg dit erbij. Voeg dan de bolletjes gehakt bij de pan. Pak dan de tomaat schil deze en snijd die in kleine stukjes en voeg dit hierbij. Voeg ook de tomatenpuree erbij ( 1 eetlepel ) Warm dan alvast water op in de waterkoker en voeg er 1 theeglas warm water bij. Laat dit voor ong 20 min koken met deksel op de pan op een normaal vuurtje, als t klaar is voeg je de groene olijven erbij.
Ik heb een weer eens nieuw keukenspeeltje (sous vide stick) en die wil ik vandaag uitproberen. We eten sous vide bospeen met sinaasappel en honing, hachee gehaktballetjes met uienjus en aardappelpuree met bieslook.