Jaargesprek rotgesprek, wie ook?

Discussie in 'De lounge' gestart door Lumiere, 10 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lumiere

    Lumiere Fanatiek lid

    11 dec 2012
    3.622
    593
    113
    doktersassistente
    Brabant
    Vandaag mijn jaargesprek gehad. Echt een #!*: gesprek. Het thema was: balans werk en thuis. Is dat in balans? Nou, zo lang er niks onverwachts gebeurd redelijk. Maar ziekte/studiedag en vakantieplanning levert nogal eens stress op. Zoals bij heel veel parttime werkende moeders. Maar niet zo dat ik eraan kapot ga ofzo.

    Helaas, het werd volledig uit zijn verband getrokken en helemaal in mijn nadeel gedraaid. Ik was zeer negatief, gedemotiveerd etc. Terwijl ik alleen bedoelde dat het vervelend is dat vrij-aanvragen vaak geweigerd worden. Dit. Baal-dingetje. Geen levensprobleem. Pas na 3x letterlijk vragen of er ook dingen waren die wel goed gaan, waar ik toch wel heel regelmatig blijk van krijg, was het heel lauwtjes jaja vakinhoudelijk gaat het goed en naar tevredenheid. Ik weet dat ons hele team erover klaagt, maar blijkbaar heeft de rest sociaal gewenste antwoorden gegeven?

    Het liep zo hoog op dat ik overstuur naar huis ben gegaan na afloop en huilend thuisgekomen ben. Ik was zelfs zo overstuur dat mijn vriend mijn baas gebeld heeft wat hier de bedoeling van was, dat ik zo thuiskwam. Baas belde terug, ze had het toch wel heel erg gewaardeerd dat ik eerlijk was bladieblablabla we gaan er samen voor zorgen dat dingen veranderen en we spreken er volgende week verder over.

    Ik heb er met mijn vriend nog een tijd over gesproken, hij zei dat jaargesprekken heel vaak een opeenstapeling van kritiek is, dat dat echt niet betekent dat me willen gaan ontslaan. Maar dat bijna niemand eerlijk zegt dat hij/zij een rotgesprek heeft gehad. Is dat zo? Is het vaker zo'n negatief gesprek? Moet ik het minder hoog opnemen?

    Ik zie het totaal niet zitten om opnieuw in gesprek te gaan. Alle collega's waren niet nerveus oid voor dat gesprek, alleen ik. En terecht, achteraf. Hoe is dat bij anderen? Hebben jullie ook wel eens zo'n rotjaargesprek gehad en ben je toch gewoon blijven werken?
    Ik weet dat het bij een andere werkgever ook wel weer iets is en deze baan heeft praktisch gezien veel voordelen voor me. Maar ik ben hier echt verdrietig van.
     
  2. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.344
    113
    Wat voor werk doe je? Dan is het wat beter te plaatsen.

    En als antwoord op je vraag, ik vind dat jaargesprekken geen verrassingen/ nieuwe informatie mogen bevatten en iemand overstuur naar huis laten gaan vind ik ontzettend onprofessioneel. Dat zij daarna geen contact met jou heeft opgenomen, maar dat dit vanuit je vriend moest komen vind ik helemaal het toppunt.

    ik zou volgende week even afwachten, maar zeker open staan voor andere uitdagingen.
     
    floppie888 en mama079 vinden dit leuk.
  3. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Dit vind ik ook.
    Helaas heb ik ook wel ervaring met een leidinggevende die mij niet eens goed kende en me dan ineens in mijn jaargesprek aan ging spreken op dingen die ze via via gehoord had en niet eens klopten.. Dat was ook echt een negatief en oneerlijk gesprek. Ik was toen al van plan om daar ontslag te nemen dus het deed me niet veel. Als ik er wel graag had willen blijven, had ik me er ook wel heel vervelend bij gevoeld denk ik.
    Goed dat je eerlijk bent geweest, blijf voor jezelf en jouw belangen opkomen, zou ik zeggen.. ook al is dat makkelijker gezegd dan gedaan..
     
  4. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Een jaargesprek is naar mijn idee een gesprek van waar sta je, waar wil je naar toe, zou je naar toe willen werken, persoonlijke leerdoelen bespreken, maar ook hoe zit je er tussen, Hoe gaat het in teamverband, ambities etc etc.
    Bij onze jaargesprekken werd ook feedback gevraagd richting je leidinggevende.
    Alles open en eerlijk kunnen bespreken op een respectvolle en professionele manier.

    Dat jij huilend thuiskomt.en jouw vriend moet naar jouw werk bellen om te vragen van hoe of wat, vind ik niet normaal.
    Dat ze daarna inbinden zo achteraf vind ik ook tenenkrommend.

    Daar zou je best wat van kunnen zeggen. Dat wil zeggen, feedback geven op de juiste manier en het bij jezelf houden.
     
  5. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.318
    4.699
    113
    Vrouw
    Ik vind het niet normaal dat er met zo n gesprek opeens van alles negatief uit komt. Als ze er echt zo mee zit had ze je het gewoon gelijk moeten vertellen en niet wachten tot een einde jaars gesprek. Ik vind het heel onprofessioneel en respectloos hoe ze je naar huis heb laten gaan. Ik zou daar niet eens meer terug willen komen..
     
  6. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Wat vervelend dat je er zo'n naar gevoel aan over hebt gehouden. Er is zeker iets niet goed gegaan als je zo overstuur naar huis gaat, dat kan gewoon niet. Probeer de ergste emoties te laten zakken, ga een 2e gesprek aan en bereid je daar op voor door je vragen en gevoelens voor dat gesprek op papier te zetten. Dan kun je teruggrijpen op dat papiertje om de dingen te zeggen en vragen als je weer overspoeld word door emotie.

    Mijn man heeft een aantal jaar geleden wel een slecht jaargesprek gehad. Dat was wel echt even vervelend, maar hij heeft zich goed herpakt, aan de kritiekpunten gewerkt en er daarna nog met veel plezier (en goede beoordelingen) gewerkt. Dat gesprek was voor hem een fijne wake-up call. Maar het gebeurde wel in een fijne omgeving waar kritiek op een opbouwende manier gebracht werd en ook werd gekeken naar wat de werkgever kon doen om te helpen. Het was zéker niet een voorbode voor ontslag oid.

    Ik vraag me af: kun je goed om gaan met kritiek? Kan het zo zijn dat jij een (zeer onhandig aangepakt) gesprek wellicht (te) zwaar opvat? Ik weet van mijzelf bijv. dat ik kritiek snel veel te persoonlijk aantrek en groter maak dan het is, en dat ik het echt even moet laten zakken voordat ik meteen allerlei conclusies trek over de ander en mijzelf. 2 Dagen later kan ik er altijd een stuk 'neutraler' naar kijken.
     
  7. Mss86

    Mss86 Fanatiek lid

    24 nov 2015
    1.018
    157
    63
    Wat ontzettend rot voor je..
    Ik vind eerlijk gezegd dat in een jaargesprek geen echt nieuwe punten aan bod horen te komen. En dat geldt voor beide kanten. Ik denk dat het belangrijk is dat je het hele jaar door aangeeft wat wel en niet goed gaat en jouw leidinggevende dat bij het personeel ook moet doen.. Anders kan er inderdaad iets op tafel komen wat iemand totaal niet verwacht had. Misschien is dat een punt om te bespreken?
     
  8. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Dat ze je zo naar huis durfden sturen echt heel heel bizar!
    En idd, geen nieuwe punten. Sowieso eh is zeg maar de huidige tendens in HR dat je oplossingsgericht coacht, met mensen werkt. Dus positief en anders vragen “wat wil je nog leren”?

    Ik heb het zelf ook wel gehad hoor. Maar in alle gevallen ligt het aan de manager, niet aan de werknemer.
     
  9. iMum

    iMum Bekend lid

    24 okt 2019
    641
    564
    93
    Vrouw
    Ik had mijn jaargesprek tijdens de overgang van 2 managers, mijn nieuwe manager voerde het gesprek en wij konden gewoon echt niet met elkaar overweg en ik werd met de grond gelijk gemaakt.

    Ik was zo overstuur en heb toen ook geweigerd het verslag te ondertekenen.
    Bij mijn collega ging het precies zo.
    We hebben beide later en nieuw gesprek gehad met beide managers.

    Later is het de beste manager die ik ooit gehad heb en een van wie ik de meeste kansen ben gehad.
     
  10. Lumiere

    Lumiere Fanatiek lid

    11 dec 2012
    3.622
    593
    113
    doktersassistente
    Brabant
    Ik werk als doktersass in een huisartsenpraktijk.
    Si april hebben wij een praktijkmanager. Heel zakelijke vrouw, komt ook uit het managementleven en niet uit de medische zorg. Zij wordt door het hele team achterbaks en te dominerend gevonden. Zij regisseerde het hele gesprek. Baas zelf zat er maar wat bij te knikken. Er waren bv wat dingen waarvan ik had gezegd dat ik dat met mijn baas afgelopen jaren had besproken over mij prive, dat ik dit niet helemaal wilde oprakelen voor de manager. Over mijn traject voor mijn autisme en mijn traject bij het slaapcentrum. Baas was het daarmee eens. Maar aan het eind van het gesprek zei de manager tegen mijn baas "ik wil een samenvatting van die eerdere gesprekken, stuur je die mij toe?" Ja, zegt de baas. En dus krijgt ze die alsnog.

    Vorige week had ik nog een best wel positief gesprek met mijn baas dat voortvloeide uit een patientencasus. Maar daar hoorde ik nu dus niks meer over. Ik ben nu gelukkig 2 dagen vrij, moet echt eens goed nadenken. Ik geef heel veel op door ander werk te zoeken en het is nergens 100% zaligmakend. Maar ik ben wel een beetje bang dat ik nu een zo negatief imago heb dat het altijd blijft hangen als het ware.
     
  11. Taby

    Taby Fanatiek lid

    7 mrt 2007
    4.366
    140
    63
    Wat vervelend dat dit gesprek zo is verlopen voor je.

    Een jaargesprek, zou geen verrassingen mogen opleveren.
    Wij noemen het ambitiegesprekken.
    Wat wil jij bereiken? Wat willen wij bereiken? Zitten we op één lijn? Wat gaat goed af? Wat gaat wat lastiger? Kunnen wij iets betekenen voor jou? Wat heb jij ons te bieden? Etc etc.
    Opzich proberen wij het een positief gesprek te laten zijn.
    Voor negatieve zaken spreken we elkaar eerder en wachten we niet op het jaargesprek.

    ik zou zeker het gesprek weer aangaan met je leidinggevende.
    en duidelijk maken hoe jij dit ervaren hebt. Als je een verslag ontvangt van het gesprek, dan is het belangrijk of het klopt wat er in staat en of jij jezelf daarin kunt vinden.
    dus ook goed bedenken of je het verslag wel of niet gaat ondertekenen.

    sterkte ermee.
     
    GossipGirlxoxo en Vogelmeisje vinden dit leuk.
  12. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.482
    2.382
    113
    Mocht er een verslag van dit gesprek gemaakt worden, onderteken dan niet voor akkoord als er zaken in staan waar je het niet mee eens bent.
    Rot dat het zo'n vervelend gesprek geweest is. Hopelijk kunnen jullie hier in alle rust nog over praten.
     
  13. zwaaistaart

    zwaaistaart Fanatiek lid

    23 jan 2011
    2.288
    921
    113
    Vrouw
    He bah wat naar. En idd je hoort een verslag te krijgen wat jij moet tekenen.
    En ik zou bij je directe baas aangeven dat jij eerst wil inzien wat hij van plan is door te sturen. Kan jij bepalen of je dat ook oke vind.
    Sterkte ermee!
     
  14. Yeuu

    Yeuu Fanatiek lid

    25 jul 2017
    1.390
    794
    113
    Vrouw
    Oh wat vervelend. Ik heb ook een keer zo'n gesprek gehad. Zo verschrikkelijk negatief. Kwam echt uit de lucht vallen heb het verslag ook niet ondertekent. Jeetje wat heb ik toen een verdriet gehad vanwege de leugens en het onrecht wat daarin stond. Ik heb het ver, heel ver weggestopt, want weet niet eens meer hoe het is afgelopen . Ben daar niet lang meer werkzaam geweest in ieder geval.

    Veel sterkte!
     
  15. MinnieMouse94

    MinnieMouse94 Niet meer actief

    Ik heb hier geen ervaring mee, maar vind het wel echt rot voor je. Ik ben ook zo'n persoon die me dit erg zou aantrekken.
    Zet even de boel op een rijtje en dan opnieuw in gesprek gaan.
     
  16. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.831
    12.956
    113
    Vrouw
    Pfft, daar ben je lekker klaar mee met zo'n praktijkmanager en een werkgever die kennelijk naar haar kousen danst.
    Als ik jou was, zou ik het gesprek weer opnieuw aangaan zodra jij er aan toe bent. Dus niet zodra het hun uitkomt!
    Daarnaast zou de praktijkmanager ook heel goed moeten weten dat er landelijk een enorm groot tekort is aan doktersassistentes, dus zo nodig heb je zo een andere leuke baan, en moeten zij maar eens zien of ze überhaupt een opvolger zouden weten te regelen. Echt, je hebt een veel sterkere positie dan je denkt, beetje jammer dat die manager dat dan weer niet aan je werkgever vertelt.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  17. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

    Eerlijk.. Ik zou als ik jou was pas weer gaan werken na een goed gesprek met je leidinggevende/manager. Als je later deze week weer gewoon aan het werk gaat, dan blijft dit tussen jullie in staan. Staan ze niet open voor een gesprek, dan zou ik me ziekmelden (en ik ben echt geen enorme voorstander van ziekmelden). De verhoudingen zijn nu zo scheef, dat je een onwerkbare situatie krijgt.
    Afhankelijk van dat gesprek, zou ik mijn conclusies trekken. Spreek alles af via de mail en niet telefonisch.

    Om op je vraag terug te komen.. Nee, zo verlopen jaargesprekken bij ons niet. Is er iets aan te merken over iemands functioneren, dan wordt er niet gewacht tot het jaargesprek om iemand hierop aan te spreken.

    Succes!

    Oh, en ontslaan gaat zo makkelijk niet. Zeker niet als je een vast contract hebt. Dan moet er wel een zekere mate van dossieropbouw zijn.
     
  18. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    Ik heb geen idee hoelang je er al werkt (los van het beroep dat je doet) , zelf ben ik leidinggevende geweest. Meerdere vervelende eindejaar gesprekken gevoerd.

    Wel was/is het bij ons zo dat je er 3 per jaar krijgt. Waar normaal gesproken November het eindejaar gesprek is. Dan heb je in Januari je planningsgesprek , en ongeveer in Juni je evaluatie. Dit betekend dus dat je begin van het jaar je ‘te werken aan’ punten te horen krijgt , in Juni evalueer je dit , en de beoordeling het eind van het jaar. Hier mocht niet van afgeweken worden , zodat medewerkers ook werkelijk aan hun mindere punten konden werken. In het eindejaar gesprek mocht dus ook nooit wat nieuws komen waar de medewerker niet eerder van gehoord (uitzonderingen daar , maar dan moet het wel echt al de spuigaten uitlopen , en betreffende medewerker moest hier al eens op aangesproken zijn). En dan heb je nog medewerkers waar je concrete voorbeelden hebt , maar die het dan dus nog niet snappen , dan word het wat ingewikkelder.

    Dat er niet tussen medewerkers gesproken word over een slechte eindejaars gesprek herken ik niet , in tegendeel zelfs. Alles werd besproken tussen iedereen ook op verschillende afdelingen.

    Wel is het zo dat er een bonus aan de eindejaars gesprekken vast zat , en dan zijn mensen best vaak ‘negatief of teleurgesteld’.

    Ook kwam het wel eens voor dat een medewerker het er niet mee eens was en dus niet tekend. Met zo’n medewerker word opnieuw en zo snel mogelijk in gesprek gegaan - gegeven punten kunnen niet worden terug gedraaid (vanwege ‘begroting’). Maar het stukje text kan wel worden aangepast , hier vind je dan samen een goede oplossing in. Het jaar erop neem je dat zelfde slechte punt mee en kan de medewerker aan werken :thumup:.

    Behoorlijk lang verhaal geworden maar kortom , ik zou dus niet tekenen. Dit kan echt wel aangepast worden.

    En in gesprek gaan over hoe en wat precies , maar dat je zo overstuur naar huis gaat kan zeker de bedoeling niet zijn van zo’n gesprek!! Probeer als je het nog niet gedaan hebt in ieder geval met concrete voorbeelden te komen. Liefst voorbeelden waar van je kan aantonen dat het echt zo is , dan kunnen ze er niet omheen!

    Wel wil ik je veel succes wensen voor het vervolg hier van! En hopelijk komen jullie er samen uit! Ben benieuwd hoe het afloopt voor je.
     
  19. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.533
    729
    113
    Pardon dat stuurt ze naar haar toe? Dus echt niet ... dat is in geheim besproken en daar heeft je baas mee te dealen in de zin van dat dat bij haar blijft en niet naar een assistente ... Ik zou vandaag nog dan wel telefonisch contact hebben met je baas om dit duidelijk te maken ... is ze nu helemaal!
     
  20. sannever

    sannever Fanatiek lid

    22 jan 2014
    1.713
    1.522
    113
    Vrouw
    Thuis
    Belangrijker is om het zwart op wit te hebben dat ze daar geen toestemming voor geeft voor het geval het wel doorgegeven word...
     
    GossipGirlxoxo en Nic1976 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina