Migraine?

Discussie in 'De lounge' gestart door Bailey07, 11 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bailey07

    Bailey07 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.165
    1.740
    113
    Dit is een topic, in de hoop wat herkenning te vinden en wellicht tips, gezien er bij mij nog geen officieel label aan hangt. Heb een afspraak staan as maandag bij de huisarts, want het loopt nu wel een beetje de spuigaten uit. Zal proberen het zo samenhangend mogelijk te vertellen/omschrijven ;).

    In 2014 ben ik tijdens verhuizen van een trap gekletterd en blijven hangen in een ophangding van de leuning (deze was er tijdelijk af). Hierna kon ik weken lang geen licht/geluid verdragen en had evenwichtsproblemen. Gezien ik na de val een korte tijd buiten bewustzijn ben geweest en ook niet alles meer herinner, kan dit best logisch zijn. Heb daarna veel chiropractie gehad en oefeningen, na 2 jaar was dat redelijk verbeterd. Het enige wat niet weg ging waren de episodes aan hoofdpijn.

    Vorig jaar ben ik met de hoofdpijn terug naar de huisarts gegaan. Die wilde dat ik opnieuw eerst naar de chiropractor zou gaan omdat ze dacht dat het uit mijn spieren kwam (die stonden aardig strak). Zo gezegd zo gedaan, en nu elke 4-6 weken een behandeling is mijn nek een stuk verbeterd. De hoofdpijn wil echter niet. Inmiddels is er in maart 2019 een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd aan de laatste kies aan mijn linkerbovenkaak, omdat deze wortels zeer dicht tegen mijn holte aan lagen. De tandarts gaf aan dat dat nog weleens een grote trigger kon zijn voor de hoofdpijn vanachter mijn oog. Na 3 maanden gaf dit geen verbetering en is de kies getrokken. De pijn is iets verminderd, als in; hij straalt niet meer extreem door naar mijn kaak. Zodra ik een vrije dag of dagen heb, krijg ik extreme hoofdpijn. Dit is in 2 vormen; of het komt vanuit mijn schedelrand rechts achter in mijn nek, of het zit achter mijn linker oog en dan is mijn zicht ook weg. Het enige wat werkt is een donkere ruimte, koelmasker, en zo min mogelijk beweging. Ik moet er altijd bij braken, heb vaak diarree ook, en dit duurt 2-3 dagen. Dag 1 is altijd het ergste met het hele pretpakket, dag 2 en 3 lijkt het alsof ik nog een beetje dronken ben en het nasluimert. Geen enkel huis tuin en keuken pijnstiller werkt tegen deze intense pijn.

    Kan dit in enige vorm toch richting migraine gaan? Ik heb niet het idee dat dit een 'normale' hoofdpijn is, en ben benieuwd of vrouwen hier dit wellicht herkennen en nog tips hebben voor wat ik kan proberen?
     
  2. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.788
    7.117
    113
    Vrouw
    Jeetje wat heftig. Ik ben ook goed bekend met hoofdpijn 'aanvallen'. Als baby meningitis gehad en daardoor een waterhoofd. 26 jaar lang een drain gehad. Ze krijgen het evenwicht van het vocht niet goed in mijn hoofd. Ben inmiddels al zo'n 12x eraan geopereerd. Heb sws altijd hoofdpijn met enorme uitschieters. Enige wat bij mij soms helpt is de hoofdpijn poeder van Daro. Die innemen en dan onder de douche gaan staan met een hete straal op mijn nek.

    Jouw hoofdpijn lijkt me echt niet zomaar hoofdpijn. Is er al weleens een ct of mri van je hoofd en nek gemaakt? Zou dit toch laten doen om alles goed te laten nakijken. Ben je ook al weleens bij een neuroloog geweest?
     
  3. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Ik herken het deels wel als migraine. Behalve het deel van wegvallen gezichtsveld en hoe lang het duurt.

    Bij mij zit het ook achter een oog of begint aan e zijkant. Duurt meestal 48 uur. Nooit langer en begint altijd om een vaste tijd. Om 16.00 uur. Geen pijnstiller werkt bij mij.

    Ik heb alleen hormonale migraine. Ook echt vreselijke pijn, misselijk en moet liggen.
    Dan na de 48 uur heb ik een dag nodig om weer bij te komen. Dan heb ik ook erge honger.
     
  4. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.990
    25.430
    113
    Wat heftig joh!

    Ik ben bekend met gewone migraine, gewone clusterhoofdpijn en gewone spanningshoofdpijn. Ik zie wel overeenkomsten (pijn achter oog, misselijk, geen licht/geluid verdragen), maar gezien wat er is gebeurd zou ik zeker een afspraak maken en je ook laten nakijken door een specialist/neuroloog.
    Heb je na je val in 2014 een scan gehad van je hoofd?

    Tips voor migraine:
    - donkere kamer
    - koelen of juist warmhouden
    - hoofdmassage kan soms helpen
    - pijnstilling: combinatie van 1000mg paracetamol en 400mg ibuprofen helpt mij vaak. Ik heb ook zwaardere pijnstilling maar slik deze eigenlijk alleen met een clusterhoofdpijn.
    Ik hoor vaak dat mensen betablokkers hebben. Deze heb ik zelf niet, dus geen ervaring.

    Maar ik zou zeker naar de huisarts gaan hoor, misschien is er toch iets kapot gegaan tijdens het vallen. en dan kun je zoveel huis-tuin -en keukenmiddeltjes proberen als dat er zijn, maar misschien moet je gewoon zwaarder spul hebben.
     
  5. sillies

    sillies Fanatiek lid

    15 aug 2013
    3.131
    1.370
    113
    Het klinkt inderdaad als migraine. Pijnstillers van de drogist helpen 0,0, anders is het geen migraine. Migraine wordt veroorzaakt door verwijden van bloedvaten, dus moet je medicijnen hebben die de bloedvaten vernauwen (imigran bv). Deze kan je alleen bij de huisarts krijgen. Ik heb zelf jaren dagelijks bètablokkers en amytriptilline geslikt, voorgeschreven door de neuroloog, dit omdat ik toen wekelijks een zware 3-daagse aanval had. Inmiddels gaat het beter, maar zonder imigran zou ik het niet trekken. Echt naar de huisarts gaan hoor, is zo'n helse pijn, daar moet je niet mee blijven lopen.
     
  6. Oilell

    Oilell Fanatiek lid

    8 okt 2018
    2.914
    3.957
    113
    Vrouw
    Lijkt me verstandig om een doorverwijzing naar de neuroloog te vragen. Ook zou ik je aanraden alvast te beginnen met een hoofdpijn dagboek. De app Migraine Buddy kan de aanval voor je vastleggen (duur, pijn niveau, waar precies in je hoofd) in combinatie met triggers. Meestal wordt je de eerste keer naar huis gestuurd met "ga dat maar 1-3maanden bijhouden", dus als je daar alvast mee start scheelt het misschien tijd.

    Verder klinkt het als migraine, clusterhoofdpijn of een combinatie van beide. Het kan zijn dat je verschillende medicatie moet proberen voor dat je iets vindt dat voor jou werkt, laat je daarmee niet ontmoedigen.
     
    Ansel vindt dit leuk.
  7. liefkleintje

    liefkleintje VIP lid

    16 jun 2011
    5.620
    1.081
    113
    Vrouw
    Ik heb zelf clusterhoofdpijn en herken wel wat dingen in je verhaal.
    Maar iedereen is natuurlijk anders, zeker met wat er bij jou gebeurt is. Laat het goed onderzoeken.

    Bij mij werken gewone pijnstillers ook niet. Ik slik dagelijks verapamil om aanvallen te voorkomen en heb injecties sumatriptan. Helaas gaat er geen dag voorbij zonder hoofdpijn.

    Sterkte!
     
  8. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik herken het stukje vallen, buiten bewustzijn en de klachten daarna heel erg als whiplash gerelateerde klachten, ook de hoofdpijn, heb je daar eens naar gekeken?
     
  9. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.883
    16.221
    113
    Vreselijk die pijn, heel herkenbaar behalve de plek hier is het altijd bij mijn slaap. Ik mag geen medicatie voor mijn migraine vanwege andere medicijnen dus het is elke keer weer uitzingen. Een paar maanden geleden heb ik huilend de huisartsenpost gebeld met de vraag of ik echt niks mocht hebben en of ik anders onder narcose mocht. :oops::|

    In jouw geval lijkt het mij verstandig om een doorverwijzing voor de neuroloog te vragen.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  10. Bailey07

    Bailey07 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.165
    1.740
    113
    Klopt, is dit ook geweest erna (na de val, en ook zo behandeld). Maar destijds was dat op nekklachten gebaseerd en die zijn zo goed als weg. Als ik dat in verhouding zet is dat 95% hoofdpijn versus 5% nekklachten. Daar is de chiro nog voor ;). De hoofdpijn is wat dat betreft gewoon enorm toegenomen.
     
  11. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.526
    26.074
    113
    Vrouw
    Ik herken wel vermindering in zicht, spugen, diarree ,koud willen op hoofd, donker en stil liggen. En dat dronken nagevoel. Aanval kan bij mij vaak ook meerdere dagen zijn. Gelukkig met de zwangerschap minder aanvallen. T is bij mij migraine.
    Ik krijg er sumatriptan voor en als ik dat op tijd neem, is het echt prima te doen. Medicatie is wel een zoektocht, bij ene medicijn braakte ik alleen maar meer en was ik slecht aanspreekbaar. Betablokkers zou ik mogen ivm hoeveelheid aanvallen maar ivm diverse allergieën mag het niet omdat ze dan geen adrenaline kunnen toedoenen.

    Ik zou zeker naar je huisarts gaan. Met sumatriptan is het voor mij echt een stuk leuker geworden
     
  12. Bailey07

    Bailey07 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.165
    1.740
    113
    mag ik vragen waar het bij jou zit in je hoofd gezien?

    overigens, een scan oid heb ik niet gehad. Helemaal nog niets, ik ben tot nu toe altijd weggestuurd met spanningshoofdpijn en dat het uit mijn spieren kwam. Die zijn inmiddels echt heel los dankzij de chiropractor en dry needling, maar kan wel janken van die koppijn. Met name zoveel en zo lang... en de intensiteit. Ik kan echt niks meer dan.
     
  13. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.526
    26.074
    113
    Vrouw
    Linkerwenkbrauw

    Ik heb ook fysio en pre zwangerschap had ik ook shiatsu massages om alles los te houden. Merk ook echt wel verschil tussen spanning vanuit spieren of echte migraine dat ik het liefst een ijspriem door mijn hoofd wil steken omdat die optie nog aantrekkelijker klinkt dan die helse pijn (als ik medicatie te laat neem werkt t niet meer goed). Met medicatie nog steeds rustig 2 dagen migraine aanvallen maar dan is het tenminste onderbroken door medicatie en spuug ik niet en kan ik redelijk functioneren (al voel ik mij wel wat eh afwezig en vol in t licht is ook geen optie maar ik eet, kan voor kind zorgen dus prima)
     
  14. Beterlaatdannooit

    Beterlaatdannooit Actief lid

    19 nov 2018
    139
    190
    43
    Vrouw
    Hoi! Ontzettend vervelend dit. Hier helaas ook bekend met migraine. Dit is mijn ervaring. Ik hoop dat jij er wat aan hebt! Beterschap in ieder geval. Zelf slik ik Rizatriptan, dit helpt goed bij mij, ook ik heb soms meerdere aanvallen, maar je mag meerdere pillen slikken. Uiteraard vragen naar de hoeveelheid, dit medicijn is best zwaar.

    Betablokkers kreeg ik ook, maar hiermee mag je zeker niet sporten (adrenaline) omdat het medicijn je hartslag vertraagd en sporten weer versneld, dit gaat niet goed samen. Mijn neuroloog vertelde mij dat hij niet begrijpt waarom ik deze voorgeschreven kreeg, dus hou het in de gaten en vraag goed door!

    Betreft de misselijkheid, een tip voor allen! Zetpillen, deze werken meteen en kunnen je een hoop overgeven besparen. Het maakt mij in ieder geval erg gelukkig. ( Primperan )

    Als de hoofdpijn links begint is er gegarandeerd misselijkheid op komst, rechts blijft het bij hoofdpijn. Misschien ook herkenbaar voor jou?
    Nogmaals, het gaat hier niet om mij, maar misschien heb je iets aan de informatie.

    Cefaly is ook iets nieuws op de markt. Zeker het inlezen waard!
     
  15. Bailey07

    Bailey07 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.165
    1.740
    113
    In 2014 geen scan oid gehad nee, enkel eye movement therapie voor de evenwichtsstoornis en chiropractie voor mijn nek/spieren. Dat heeft beide wel echt veel geholpen voor die problematiek.

    De tips die je noemt gebruik ik inderdaad, op de pijnstlling na. Want 1000mg pcm en brufen doet niks, maar maakt het spugen alleen maar erger. Toch bedankt! Die massage kan soms helpen als het vanuit mijn schedelrand komt. Dan ga ik weleens op een tennisbal liggen om daar druk mee te geven op het pijnpunt en dat verlicht dan (heel kort) een klein beetje. Maar het blijft gewoon een ramp.
     
  16. Bailey07

    Bailey07 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.165
    1.740
    113
    Thnx voor je reactie! Primperan/emesafene werkt bij mij helaas niet voor de misselijkheid, het overgeven blijft. Het overgeven is ook gewoon altijd, ongeacht of het links of rechts begint ;). De Cefaly had ik inderdaad gezien! Een kennis van mij is deze aan het testen en ben zeer benieuwd naar haar ervaringen, maar wil toch vooral dat er nu eens word doorgepakt en verder gekeken dan het afschuiven op stramme spieren... Want dat verhaaltje ben ik nu wel klaar mee geloof ik.
     
  17. Beterlaatdannooit

    Beterlaatdannooit Actief lid

    19 nov 2018
    139
    190
    43
    Vrouw
    Ik dacht echt dat Primperan een gouden tip was, excuus. Ik neem mijn woorden terug!

    Ik ken ook iemand die de Cefaly gebruikt, hij had al 15 jaar clusterhoofdpijn/migraine en heeft er veel baat bij gehad. Ben benieuwd naar de ervaring van je kennis!

    Ik begrijp je volledig, wetende dat dit iets heel lastigs is om te beoordelen en erachter te komen wat het is. Heb je ook al een MRI scan gehad?

    Het Leiden Universitair Medisch Centrum heeft een specialistisch team dat veel ervaring heeft met migraine en de vormen daarvan. Misschien kun je daar wat mee? Ik hoop voor je dat er wat aan gedaan kan worden, dit maakt een hoop kapot.
     
  18. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.489
    3.160
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Eigenlijk is alles al gezegd; maar ik denk écht dat je een doorverwijzing moet hebben naar een neuroloog! Jammer dat je huisarts dat niet eerder gedaan heeft -een mri was geen overbodige luxe denk ik.
    Even terugkijken of er dingen beschadigd zijn na de val, want dáár is alles begonnen. Een duidelijk beginpunt van de migraine aanvallen.

    De tip van het hoofdpijn dagboek is ook een hele goede. Daar kunnen ze dan gelijk mee aan de slag.

    Sterkte!
     
  19. Bailey07

    Bailey07 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.165
    1.740
    113
    geen sorry! Ik ben blij met alles wat hier is gezegd tot nu toe. Ik ben zeer benieuwd naar maandag... er moet toch iets mee te doen zijn...
     
  20. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.883
    16.221
    113
    @Bailey07 Even een hele andere vraag, gebruik jij anticonceptie en zo ja welke?

    Ik had namelijk ontzettende migraine gemiddeld 1 keer in de week 3 dagen lang totdat mijn spiraal eruit ging nu nog zo’n 2 keer per maand.

    Ondanks het ongeluk vraag ik mij af hoe het met je hormonen is, want als die niet in balans zijn kan je dus hormonale migraine krijgen en daar valt niet zo veel aan te doen wat betreft medicatie. :oops:
     

Deel Deze Pagina