Ik hou van lekker eten En ook van simpel want ik ben geen keukenprinses Eerste kerstdag: Voorgerecht: carpaccio met rucola, kaas en pijnboompitjes Hoofdgerecht: aardappel partjes in schil met sperziebonen en biefstuk (zoon krijgt kip) Nagerecht: cornetto. Lekker makkelijk dus Tweede kerstdag: Gourmetten. Wel wat standaard, maar wel erg lekker
Eerste kerstdag gourmetten we hier. Eerst een wijntje en zalmcarpaccio, vervolgens heel uitgebreid assortiment aan vlees, vis en groenten om te gourmetten met sausjes en stokbrood. Mijn moeder neemt stoofpeertjes mee als bijgerecht en de friet voor de kinderen zal ook niet ontbreken Als toetje heb ik zojuist tiramisu gemaakt. Tweede kerstdag moet ik de ochtend en avond werken (in de thuiszorg). Tussendoor schuif ik bij mijn moeder aan en ik meen dat er rollade op tafel kwam maar ik weet het niet precies dus ik laat me verrassen
Morgen zouden we bij schoonfamilie eten, geen idee wat. Maar heb een ziek kind dus man en zoon gaan. Ik kijk morgenavond wel, heb nog frietjes in de vriezer oid. 2e kerstdag: - trio van wraps (carpaccio, ceasersalade, zalm - varkenshaas met spek, rozemarijn aardappeltjes, zoete aardappelblokjes, pepersaus, sperzieboontjes, tuinerwtjes en worteltjes - tony chocolonely witte choco met framboosijs.
Morgen, mijn vader komt bij ons eten. - italliaanse salade - Aardappel gratin met paddenstoelen - Rib-eye - spare-ribs uit de slowcooker - eigen gemaakt champignon roomsaus - Tony zeezout caramel toetje 2e kerstdag: Chinees bij schoonouders beide kerstdagen gewoon met gezinnetje uitgebreid ontbijten. Beetje net zoals we met Pasen doen.
Vanavond hadden we 2visschotels, sushi, verschillende brie en roomkaas voor op een cracker. En ik had nog veel meer eten maar we zaten al vol. Morgen eten we rosbief en de left overs van vandaag. Met sperzieboon rolletjes, aardappel toefjes en stoofperen. Overmorgen hebben we ook left overs en kalkoen.
Momenteel lekker kaasplankje tapas en smeersels voor op toast Morgen Ontbijt uitgebreid met lekkere broodjes Avond weet ik niet eten bij schoonouders. 2e kerstdag gourmetten met vis/vleesschotels lekkere salades stokbroodjes Toetje ijstaart 3e kerstdag left overs van de gourmet
Morgen uitgebreidde lunch bij schoonfamilie, als avondeten daarom soep (pastinaak tomaat) met stokbroodje knoflookboter en gehaktballetjes en als toetje tiramisu.
Hmmmmmmm carpaccio hmmmmm Nee geen idee, we hebben mijn schoonouders gesmeekt niet te gaan gourmetten (kan niet zo lang zitten) dus zij hebben plannen gewijzigd. Geen idee van t menu! Bij mijn ouders ook geen idee, zag alleen bak ijs als dessert
Morgen kliekjes, over gebleven macaroni of uitsmijter. Mijn man moet 's avonds gewoon werken, dus eten optijd. 2e kerstdag Voor: Bruschetta Carpaccio Gevulde eieren Asperges in ham Hoofd: Biefstuk Tonijn Kip Erbij: Zoete aardappelpuree Aardappel gratin Pommes Duchesse Witlof uit de oven Groene asperges in spek Champignons met kruidenboter Gevulde courgette Na: Tiramisu Macarones Bavarois (chocola en vruchten) Genoeg keuze voor iedereen.
Morgen hebben wij familie over de vloer, we zijn met 16 personen. Ik maak het hoofd- en nagerecht, mijn ouders het voorgerecht en mijn zus maakt de amuses en een soepje. Ik ben al ruim een week bezig met de voorbereidingen en vandaag de hele dag in de keuken gestaan. Vind ik heerlijk om te doen Voorgerecht: Gerookte zalm met granaatappelpitjes en citrusdressing Tussengerecht: geroosterde paprikasoep met Hollandse garnalen Hoofdgerecht: Lamsbout met rode uien compote en/of salsa verde Doperwtenpuree met verse munt Geroosterde pastinaak en zoete aardappel met kappertjes vinagrette Gerookte rode biet met gekaramelliseerde macademianoten Salade met gesuikerde bacon, geroosterde cherrytomaatjes en oude kaas Nagerecht: Chocolade-karameltaart Karamelslagroom Sous vide peren met steranijs en kaneel ahorn-pecannoten Tweede kerstdag gaan we met zijn zesjes gourmetten (2 nieuwe gourmetstellen lagen onder de kerstboom als verrassing voor de kinderen). Dessert: dulce de leche roomijs, slagroom en sous vide ananas met vanille en steranijs
Deze avond wilden we patat, maar de patatzaakbwas dicht. Dus werd het zuurkool. Morgen eten we ossenhaas, aardappelgratin en ik bedenk me nu net dat ik geen groente verzonnen heb... dus zullen wel wortels worden of bieten of wat anders wat in de vriezer ligt. Lekker ijs toetje erbij. Overmorgen niks speciaals. We k oknden bij zus komen gourmetten, helaas beginnen ze om 19.30u. Tja, die van ons gaan dan naar bed. Dus wordt hem niet. Geen flauw idee wat we gaan eten. Hahaha. Heel creatief..... niet dus.... hahaha
Morgen eten we met familie en neemt iedereen iets mee. Wij een rollade en gevulde eieren. Tweede kerstdag eten we met ons eigen gezin patat met een snack. Lekker en makkelijk
Vanavond aten we met vrienden. Er was een tomatensoepje vooraf, als hoofd kipsate, rollade, rosti's, snijbonen met pecannoten en salade. Als toetje had ik monchoutaartjes in een glaasje gemaakt. Eerste kerstdag komen mijn ouders. Ik maak een lekkere romige pasta met champignons en spekjes. Als toetje wederom de monchoutaartjes, lekker makkelijk met boodschappen als ik niet allemaal verschillende ingredienten heb. Ik vind koken wel leuk, maar hou van simpel en niet teveel vlees. Tweede kerstdag eten we bij schoonouders. Volgens mij gaan ze pannenkoeken bakken. Helemaal prima, lekker en leuk voor de kinderen, want die vinden dat heerlijk.
Ik heb de afgelopen 2 dagen gewerkt en ben morgen van s ochtends tot s avonds laat aan het werk, dus het idee was het eenvoudig te houden. Morgen een restje pasta met melanzane al parmigiano van gisteren Tweede kerstdag hebben we bezoek. Voor: doperwtensoep met creme fraiche en munt, met zelfgebakken crackers Tussen: avocado's met garnalen of geitenkaas Hoofd: tatin van krieltjes, gemarineerde paddenstoelen, salade van veel groene peulvruchten, stoofpeertjes, sla/rauwkost Na: honing-yoghurt ijs met pistache, munt en rozenblaadjes Koffie: pampetato (Italiaans kerstkoek volgens het kookboek) Ik heb al ijs gedraaid, stoofperen gemaakt, pampetato gebakken en tuinbonen gedopt en geblancheerd (en heb dankzij de tuinbonen nu de handen van een automonteur). Dr kinderen mogen donderdag dubbel doppen
Vandaag gourmetten bij mijn moeder. Morgen zijn we als gezin lekker thuis en hebben we besloten dat iedereen mag eten wat ie zelf wilt. Vriend en ik eten wraps, zoon eet pizza en dochter gaat aan de kaas fondue.
Als ik dit zo lees begrijp ik wel waarom het in de supermarkten zo dringen is, de dagen voor kerst... Wij eten gewoon wat we anders ook zouden eten want vieren geen kerst. Maar wel leuk om al dat lekkere eten voorbij te zien komen
Teveel.... Zou vandaag iets normaals eten omdat ik zou moeten werken maar ben onverwachts vrij dus toch maar ff flink boodschappen gedaan. Voor vandaag: Brunch met allerlei broodjes beleg sapjes enz. Avondeten: carpaccio, varkenshaas, haricoverts met spek en aardappeltoefjes en ijs toe. Denk dat wij er voor de hele week genoeg aan hebben. Bij de brunch krijgen wij 2a3 eters gezellig bij het avondeten geen idee nog maar genoeg in huis. Morgen bij schoonfam eten geen idee wat maar altijd goed. Ze weten wat we niet lusten(zijn maar 3 dingen ofzo) haha.
Hier stond op de planning kerst avond en 1ste kerstdag gourmetten en 2de kerstdag varkenshaasje met Cranberries, witlof uit de oven en aardappelkroketjes . Mja met 2 zieke kids in huis is de lol er snel af.