3x is scheepsrecht..?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door emmen88, 2 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. emmen88

    emmen88 Actief lid

    1 sep 2014
    357
    463
    63
    Hallo,
    Kleine 2 weken geleden ben ik bevallen van ons 3e kindje. Die andere 2 waren drama met slapen: alleen in de draagzak of aan de borst en ik merk dat nr 3 na 12 dagen dit ook begint te doen. Constant willen drinken en zodra ik hem wegleg binnen 5 minuten huilen. Ik weet dat baby's geborgenheid nodig hebben en dit hebben mijn kinderen echt genoeg gehad maar weer een jaar lang non stop baby dragen en nooit weg kunnen leggen trek ik denk ik niet. Zijn er manieren om ze enigszins zelf te laten slapen/ritme dr in te krijgen/tijd voor andere dingen te hebben zonder dat ik hem laat huilen?
    Zo'n vraag verwacht je misschien bij kindje van 1 ipv 3 maar blijkbaar gaat er steeds iets mis bij mij met de slaap associatie ofzo..
     
  2. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.910
    1.188
    113
    Nederland
    Mijn oudste was een mega slechte slaper als baby zijnde. Als baby sliep hij alleen in de schommelstoel en 's avonds zat ik uren naast zijn bedje, zeker tot 1,5 jaar. Toen de 2e werd geboren had ik gezworen om nu consequent in bed te blijven leggen.

    De eerste weken hebben we dit niet gedaan en hem laten slapen bij ons. Maar vanaf 8/9 weken heb ik hem overdag op bed gelegd. De eerste weken heb ik naast zijn bedje gezeten en geholpen om in slaap te komen, speentje vasthouden, over voorhoofd aaien etc. Als het echt drama was dan ging ik op ons bed liggen en hield hem half in de houdgreep, omdat hij zich weer wakker maaide.

    Vanaf 4,5 maand kon ik hem zonder problemen na de fles wegleggen en weglopen. De ene keer een dutje van 45 minuten, maar ook vaak 2/3 uur.

    De eerste periode vond ik best heftig. Hij was snel oververmoeid en vond het lastig om de signalen te lezen. Zodra hij onvermoeid was dan was het drama. Tegenwoordig is het fles, nog even 15 min beneden en dan naar bed.
     
    emmen88 vindt dit leuk.
  3. AvdY

    AvdY Niet meer actief

    Is het echt honger dat hij zo vaak wil drinken? Of is het meer troost? Of zuigbehoefte door krampjes? Anders eventueel op een andere manier iets aan de oorzaak van het huilen doen? Buikmassage of rondjes lopen of in de kinderwagen. Dan ben je uiteraard nog steeds bezig, maar dan went hij niet alleen de draagzak en de borst als troost aan, en is het in een later stadium misschien makkelijker?
     
    emmen88 vindt dit leuk.
  4. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.804
    14.144
    113
    ik lees huilen en constant willen drinken.

    Heb je je al verdiept in verborgen reflux?

    Het is een kwaaltje waar veel kinderen last van hebben, bij sommigen zonder al te veel issues, bij anderen wordt het echt een ding als je er niks aan doet.

    Constant willen drinken, vele huilen, vrij vaak de hik, ongeveer uur na de voeding ineens aan t slikken (alsof ze aan de fles had gezeten) waren hier symptomen van verborgen reflux.

    Je kan er veel aan doen zonder gelijk de medicatie in te stappen. Dat noemen ze de leefregels van reflux. Het zijn een serie van handelingen en leefwijzes: o.a. rollend verschonen (niet beentjes omhoog), flesbereiding (of bv technieken), grootte en frequentie van de voeding, houding bij t drinken, boertijd etc. In t begin is t heel wat, wat er op je afkomt maar op een gegeven moment weet je niet beter en het helpt echt enorm. Ook een kind zonder reflux is erbij gebaat, je kan t zonder twijfel proberen om te zien of t minder wordt.

    Werkt dat onvoldoende en is het inderdaad reflux (bezoekje huisarts zou ik wel aanraden) dan stap je na 2 weken over op indikken met johannesbroodpitmeel (jhbpm), dit kan krampjes veroorzaken en verstoppingen dus begin heel licht en bouw op. Wij hanteerden 1 schepje per 100ml en dat ging hier precies goed. Wij zijn ook nooit hoger gegaan of meer scheppen op een grotere fles oid. Ga je indikken zou ik wel alvast een seintje naar de assistente van de huisarts sturen dat ze een aantekening maakt.

    Werkt dat onvoldoende dan kan de huisarts/kinderarts medicatie voorschrijven.

    Omdat zij (als het goed is, gaat vaak zat mis) protocol handhaven komen die stappen leefregels, indikken en dan pas medicatie naar voren, vandaar de eerdere melding kan je die overslaan dat heb je immers al gemeld dat je die stap inging. (er zitten er tussen die je weer bij stap 1 willen laten beginnen...vandaar die melding)

    Medicatie is niet de ideale oplossing, soms is het gewoon nodig omdat de rest niet voldoende helpt. Echter wordt er wel het verband gelegd tussen die medicatie en botontkalking op latere leeftijd.

    @Averlhach heeft er een heel blog over (verborgen)reflux, in haar handtekening staat de link.
     
  5. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Dit is ook mijn eerste gedachte...

    En je verhaal is heel herkenbaar @emmen88
    Niet aan jezelf gaan twijfelen alvast, alsjeblieft.
    Je doet het écht goed! :)

    Ik zou in elk geval echt eerst proberen te achterhalen waar het vele huilen vandaan komt en dat aan te pakken, waar mogelijk.
    Hoe ziet een dag er op dit moment uit qua huilen, slapen, voeden en eventuele andere zaken?

    Hou er ook even rekening mee dat je nu rond regeldagen zit en dit ook de reden kan zijn van het veel/continu aan de borst willen en niet weg gelegd willen worden. Dit zou met een dag of 3-4, tot maximaal een week, weer minder moeten worden in dit geval.
     
  6. littlemunchkin

    littlemunchkin Fanatiek lid

    12 mei 2015
    1.811
    1.004
    113
    zonder meteen naar reflux ed te grijpen:

    je kindje is net 2 weken oud. Het is helemaal niet gek dat ze niet wil liggen en constant wilt drinken; jullie zijn nog niet op elkaar afgestemd! Dat kan echt even duren. Daarnaast zitten er in die eerste 2 maanden zo. veel. regeldagen! Je wordt er echt horendol van af en toe. Maar het gaat echt over. De eerste 6 weken zijn heftig. Niet alleen met voeden, maar ook voor je baby. Die maakt een heleboel door en moet wennen aan al die nieuwe dingen en indrukken. Ze groeien enorm, leren zoveel, voelen opeens ook zoveel. Het is echt een ding. Na 2 maanden werd het hier echt makkelijker en na 3 maanden was het een eitje.

    Zowel in het voeden als het slapen komt vanzelf ritme en ze zal zich vaker weg laten leggen. Wij sliepen samen de eerste 5 maanden waardoor ik heel wat meer rust kreeg dan wanneer ze in haar eigen bedje lag. Maak het jezelf gemakkelijk en laat de oudere kinderen ook meer dingetjes zelf doen. Vraag hulp met oppassen, boodschappen, huishouden.. Accepteer dat het een rommeltje is, dat mag het zijn. Je hebt net een kind erbij gekregen! ;)

    oh, en.. goed voor jezelf en je baby: ga lekker stukjes wandelen, flink doorstappen zodat de kinderwagen een beetje 'hobbelt'. Hielp hier ook als een tierelier en mijn rug was me daar dankbaar voor(herstellen van b.i. en dragen was niet altijd fijn). En als ze dan sliep, steeds ietsje zachter gaan bewegen met de wagen als in de tuin bent aangekomen en lekker buiten laten staan. Deur op een kiertje en jij in de buurt van de deur zodat je haar kunt horen en zien. Je kunt een hor voor de kinderwagen gebruiken tegen dieren. Hier werden ze namelijk wakker zodra je binnen kwam. Dus zolang het weer het toeliet(droog, niet vochtig, geen harde wind), sliepen ze op zo'n moment buiten.
     
    Zoe123 vindt dit leuk.
  7. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Ik volg @littlemunchkin . Dit is je derde baby aan de borst? Dan weet je hopelijk toch dat dit de exacte leeftijd van regeldagen is? Baby voortdurend aan de borst is compleet normaal. Ik zou dus zeker niet meteen grijpen naar reflux issues etc.
     
  8. DN2017

    DN2017 Fanatiek lid

    1 jun 2017
    1.352
    1.926
    113
    Vrouw
    Klinkt gewoon als clusteren, hoort erbij. Is niet makkelijk maar this too shall pass. Succes!
     

Deel Deze Pagina