Kinderen weghouden bij opa/oma?

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Olakidee, 2 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Olakidee

    Olakidee Bekend lid

    17 okt 2012
    688
    6
    18
    De relatie met mijn schoonfamilie is zeer slecht. Waar het ooit goed was is een paar jaar geleden een ruzie ontstaan tussen mijn man en zijn zus. Mijn schoonouders hebben hierbij direct partij getrokken voor hun dochter en sindsdien krijgen wij overal de schuld van en worden wij nergens meer voor uitgenodigd (verjaardagen, feesten, kerst, sint, vakanties), ze gaan door met allerlei dingen organiseren alles door alsof er niks aan de hand is. Opa en oma passen niet meer op want dat ging in deze situatie niet meer. Ze komen alleen nog op verjaardagen van de kinderen.
    Nu zit ik met een groot dilemma waar ik al die jaren al mee worstel: moet ik ze verder ook uit het leven van mijn kinderen bannen? Ik wil liever niks meer met ze te maken hebben als ze niet alle kinderen en kleinkinderen gelijk behandelen. Onze kinderen zijn nog jong (onder de 7 jaar), soms zegt de oudste opa en oma te willen zien maar ze is ook soms boos omdat ze weet dat we buitengesloten worden.
     
  2. LaLaS

    LaLaS Fanatiek lid

    13 sep 2013
    1.100
    197
    63
    Vrouw
    Als jij en je man ze niet meer zien zou het voor mij ontzettend eenvoudig zijn: dan zien de kinderen ze ook niet meer. In mijn ogen hebben kinderen een normale opa en oma niet ‘nodig’. Leuk is het (vaak) natuurlijk wel, maar niet nodig.

    Als oma (of opa) nou eerst 3 dagen per week oppaste vind ik het weer een ander verhaal worden, maar dan nog is dat per situatie anders
     
    roever, rijo, Olakidee en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  3. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113
    Wat een ontzettend nare situatie. Wat staat je precies tegen in de situatie zoals die nu is: 2 keer per jaar op bezoek komen met de verjaardag?
     
    Olakidee vindt dit leuk.
  4. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.178
    4.314
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Als ze voor de verjaardag van de kinderen wel komen, dan zou ik dat zo laten.
    Blijkbaar krijgen zij dat nog wel op gebracht en dan vind ik dat je dat als ouders (voor je kinderen) ook op moet kunnen brengen. Als de kinderen ouder worden en (of) zelf aangeven dat het voor hen niet hoeft, dan zou je ze niet meer uitnodigen. Opa’s en oma’s zijn belangrijk voor kinderen.

    Ik vind het overigens wel zorgelijk dat je dochter van net 7 weet wat er allemaal speelt. Dat zijn geen dingen waar zo’n jong kind zich druk over zou moeten maken.
    Wij hebben ook een zeer slechte relatie met de ouders van mijn man, maar mijn kinderen weten dat niet hoor. Bij ons is het ook enkel de verjaardagen.
     
    Vergeten, Olakidee, Waxinelichtjes en 12 anderen vinden dit leuk.
  5. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.380
    3.905
    113
    noord holland
    Die is lastig ja.
    Want ik zou ook willen dat ze gelijk behandeld worden en anders maar niet. En jij zit er dan ook maar mee twee keer per jaar. Visite van mensen waar je helemaal niet gelukkig van wordt. Lijkt me ook geen fijne verjaardagen op die manier.
    Je wil de kinderen aan de andere kant ook hun opa en oma gunnen ondanks dat je zelf daar geen contact mee wil. Toch vraag ik me af of ze aan contact op deze manier echt veel hebben.
    Ik denk dat ik zou neigen naar helemaal geen contact. Ik wil contact met mensen met wie we het fijn hebben en het leuk vinden om dingen te delen. Ik hou absoluut niet van verplicht contact en schone schijn. En als dat vanuit hen niet op een normale manier kan, dan maar niet.
    Uiteindelijk is t toch ook gewoon vooral het contact tussen jullie zelf wat goed zou moeten zijn. Dat is t nu niet, dan is dat helaas pech voor t contact tussen jullie kinderen en de grootouder. Daar hebben ze t dan voor nu zelf naar gemaakt. Als de kinderen oud genoeg zijn kunnen ze zelf op visite bij opa en oma als ze dat fijn zouden vinden.
     
    Olakidee en bluedrake vinden dit leuk.
  6. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.906
    1.187
    113
    Nederland
    Poe lastig! Ik zou vooral kijken naar hoe ze met de kinderen omgaan. Als ze hen zien, is het dan een liefdevolle omgang?


    Wij hebben ook een behoorlijke tijd geen contact gehad met mijn schoonmoeder, maar hebben haar niet "verboden" om onze zoon niet te mogen zien. Ze kwam niet binnen bij ons, maar reed wel regelmatig door te straat en stopte dan even om een kleinigheidje aan hem te geven of ze ging op bezoek bij een tante van mijn man als ze wist dat zij even op onze zoon moest passen.
     
  7. MiArMemmie

    MiArMemmie Actief lid

    7 jan 2019
    100
    68
    28
    Vrouw
    Ik heb al jaren geen goed contact meer met mijn vader. Maar ze wonen hier in het dorp.
    De kinderen kunnen er zelf heen en als ze dat willen mag dat gewoon van mij.
    Ik heb ze nooit bij onze ruzies betrokken en dat hoeven ze ook nog niet te weten.
    Mijn vader komt hier alleen als de kinderen jarig zijn dan doen we normaal. Maar tis wel een soort vreemde voor me geworden.
    Maar de kinderen zijn gek op hem en daar ben ik eigenlijk wel blij mee.
     
    amdaa vindt dit leuk.
  8. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.091
    4.265
    113
    Home
    Als de andere kleinkinderen worden voor getrokken dan stopt het
    Mocht dat niet het geval zijn dan zou het van mij wel mogen
    Je hoort kinderen niet bij grote mensen Problemen te betrekken dus zou me er dan even overheen zetten
     
    Olakidee vindt dit leuk.
  9. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.449
    3.779
    113
    Liever geen contact dan contact met een opa en oma die ze anders behandelen, maar 2x per jaar zien of waarvan ze al gezeur meekrijgen.
    Geen contact scheelt dan meer ellende dan wel contact.
     
  10. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.178
    4.314
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Aan iedereen die valt over de ongelijke behandeling: wat maakt dat dat de druppel is?
    Als de andere kleinkinderen 2 kadootjes krijgen en jouw kinderen slechts 1 (voorbeeld), dan kun je vallen over het ene kadootje dat ze minder krijgen, of gewoon blij zijn met het kado dat ze wél hebben gekregen.
     
    julia80, Chelsey88, Evanesco en 2 anderen vinden dit leuk.
  11. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.482
    2.382
    113
    Tja lastig verhaal.
    Voor de kinderen zou ik het contact houden. Als ze oud genoeg zijn kunnen ze alsnog beslissen wat ze willen. Ook stellen ze vanzelf vragen aan oma en opa.
    Jij bent dan in ieder geval niet de ouder die ze bij hun opa en oma weggehouden heeft.

    Wat vindt je man hier eigenlijk van, het zijn zijn ouders
     
    Olakidee vindt dit leuk.
  12. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.712
    32.572
    113
    Ja vraag ik me ook af. Zo gaat het bij ons ook al jaren. Zolang ze normaal tegen de kleinkinderen doen sta ik het contact niet in de weg. Ik zie ze verder niet, maar man gaat nog wel eens een keertje met 1 van de kinderen die kant op.
     
    Syane vindt dit leuk.
  13. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Hier in de familie een opa en oma die ook minder moeite deden, mijn man heeft toen heel duidelijk gezegd dat als ze willen dat wij langs komen hun maar eerst mogen laten zien dat ze moeite doen voor hun kleinkind. Ik moet zeggen dat ze dat nu ook echt op hun manier doen en dat ik stiekem best trots op mijnschoonmoeder ben, maar ik vind en mijn man trouwens ook dat onze zoon niet hoeft te lijden onder de situaties tussen ons en hen. Dus ik zou ze zeker blijven uitnodigen op de verjaardag van je kinderen. Ik vind dat kinderen op een gegeven moment zelf de keuze moeten kunnen maken of ze het contact nog wel willen hebben.
    Daarbij is de regel in dit huis dan ook direct dat er over niemand negatief gesproken word als zoon in de zelfde ruimte is. :oops:
     
    Olakidee, Syane en merah vinden dit leuk.
  14. trulyhappy

    trulyhappy Bekend lid

    1 jun 2013
    529
    300
    63
    Zonder in details te treden, heeft mijn man een hele slechte jeugd gehad bij zijn ouders. Zijn vader en stiefvader zijn al overleden voordat ik mijn man leerde kennen. Een paar jaar geleden hebben mijn man (net al zijn broer en zus) volledig met zijn moeder en zijn halfzus gebroken. Er zijn zaken gebeurd vanuit haar die écht schandalig zijn en mijn man heeft voor zichzelf gekozen. Ik sta daar volledig achter.

    Daarvoor zagen we haar alleen bij verjaardagen en op feestdagen, ze woont aan de andere kant vh land. Onze dochter stelde in het begin wel vragen over 'oma', we hebben haar gezegd
    dat oma niet lief is geweest voor papa en dat papa daar heel verdrietig van is geworden. wel benoemd dat dit iets is wat al heel zijn leven speelt.. (niet dat ze gaat denken dat alle kinderen die een keer niet lief zijn meteen uit haar leven moeten worden gebannen :D). Dat accepteert ze nu. Als ze oud genoeg is en ze het wil weten, zullen we haar vertellen wat er precies gebeurd is.
     
    Miracle1 vindt dit leuk.
  15. Olakidee

    Olakidee Bekend lid

    17 okt 2012
    688
    6
    18
    #15 Olakidee, 2 jan 2020
    Laatst bewerkt: 2 jan 2020
    Bedankt voor jullie reacties. We zien ze nu alleen met kinderverjaardagen. Lastig vind ik dat de oudste wel naar oma vraagt en omdat we niet willen dat ze alleen bij oma is zou mijn man dan mee moeten. Dat ziet hij ook niet echt zitten. We willen het beste voor onze kinderen maar ik weet gewoon niet wat het beste is in deze situatie.
     
  16. Olakidee

    Olakidee Bekend lid

    17 okt 2012
    688
    6
    18
    Lastige is dat mijn oudste zelf soms naar oma vraagt. Ik wil voor de kinderen het beste en vraag me af of alleen verjaardagen genoeg is, daarmee bouw je geen band op.
     
  17. Olakidee

    Olakidee Bekend lid

    17 okt 2012
    688
    6
    18
    ik snap je zorg en die heb ik ook. Helaas kan ik dit niet meer terugdraaien. Oma heeft zich een keer in haar bijzijn uitgelaten over de situatie en dag heeft ze opgepakt en niet meer losgelaten.
     
  18. Olakidee

    Olakidee Bekend lid

    17 okt 2012
    688
    6
    18
    het verschil met wat de andere kleinkinderen krijgen is erg groot, zowel in cadeaus als liefde en aandacht. Zelf zien opa en oma dat overigens niet zo. Cadeaus en geld interesseert me niet zo, de liefde en aandacht en ongelijke behandeling wel, dat maakt me verdrietig.
     
  19. Olakidee

    Olakidee Bekend lid

    17 okt 2012
    688
    6
    18
    nee dat interesseert me weinig, maar ongelijke behandeling kan ik niet tegen, en zeker niet als het ongelijke behandeling in liefde en aandacht is. Was altijd al zo dat als mijn kind ruzie had met neefje dat mijn kind dat sowieso op zn kop kreeg.
     
  20. Olakidee

    Olakidee Bekend lid

    17 okt 2012
    688
    6
    18
    Het doet mijn man ook verdriet. Hij is eigenlijk ook zn ouders kwijt. En zijn ouders maken dus niet alleen onderscheid tussen de kleinkinderen maar ook tussen hun eigen kinderen. Hij wil voor de kinderen wel bij ze langs gaan of iets gaan doen als dat goed is voor de kinderen, voor zichzelf hoeft het niet.
     

Deel Deze Pagina