Kinderfeestje dilemma

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door MSL12, 4 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Zo zie ik het dus ook, maar desondanks zou ik tegen mijn kind wel zeggen dat ze al een feestje heeft na de eerste uitnodiging, denk ik. Maar ik bevestig eigenlijk ook altijd direct na het krijgen van een uitnodiging, dus dan zou het sowieso het geval zijn. :)
     
  2. MSL12

    MSL12 Fanatiek lid

    11 feb 2013
    1.364
    191
    63
    Nee meisje weet niet dat uitnodiging later kwam. Heb inmiddels verteld moeder van meisje vond het niet zo leuk want dochter had er erg op verheugd nu afgesproken dat ze morgen daar gaat spelen en cadeautje mee neemt. En verder blijft het niet leuk maar waarschijnlijk zien ze elkaar als nog wel in de speeltuin. Had ik wel toegezegd dan was ze idd voorgegaan.
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  3. Whoopy

    Whoopy Actief lid

    7 mei 2019
    445
    730
    93
    Vrouw
    Als het jongetje meteen te horen had gekregen dat de dochter van ts niet kan komen, omdat ze al een ander feestje heeft, is dat natuurlijk ook een teleurstelling ( een kind kan op de dag zelf ook ziek zijn, dat is overmacht, maar ook teleurstellend), maar die vind ik toch van een andere aard en goed uit te leggen, dan na een week een uitnodiging afslaan, omdat je liever naar een ander feestje gaat.

    Nogmaals; misschien gaat het bij jullie anders dan hier. Hier gaat men er van uit dat je komt als je niks laat weten. Ik vind het nu vrij laat om nog af te zeggen( en met name de reden), ook al duurt het nog even voordat het feestje is.
     
  4. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Ik ga er ook vanuit dat mensen die niet laten weten komen, helaas blijkt dat echter dus niet voor iedereen zo te werken, zoals ik al schreef. En dan heb ik het dus niet over ts hier, die zegt netjes af, stukken beter dan 'gewoon niet gaan' (wat ook nog eens extra lullig was geweest gezien de plek van de feestjes :eek:).
     
  5. Whoopy

    Whoopy Actief lid

    7 mei 2019
    445
    730
    93
    Vrouw
    Dat vind ik ronduit asociaal!

    Alhoewel ik wel een keer bij het schoolhek stond en een moeder aan me vroeg: Heeft'ie er zin in?
    Waarin?
    Nou, in het feestje van mijn zoontje.
    Chiiiiiips, helemaal geen uitnodiging gezien! Blijkt die nog in het laatje van mijn zoon op school te liggen. Even vergeten!
    Ik baalde als een stekker! Kind mee met het feestje, ik op een draf naar de speelgoedwinkel voor een cadeautje.
    Was dit feestje dus niet aansluitend aan schooltijd geweest, had ik mijn kind dus ook nooit gebracht:eek:
    Dan was ik ook zo'n asociale moeder geweest;)
     
  6. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Ik ook. Nu bij beide dochters een keer voorgekomen. Terwijl ik dus op het kaartje vraag om te bevestigen, met telefoonnummer erbij. Maar goed, wellicht was hetzelfde aan de hand als bij jouw zoontje. :D Bij een meisje weet ik trouwens dat dat niet zo is; later hoorde ik dat ze vrijwel nooit op feestjes komt.
     
  7. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Mijn dochter had laatst een feestje en van de 6 uitgenodigde kinderen kwamen er gewoon 3 niet zonder afmelding, terwijl er duidelijk een telefoonnummer op het kaartje stond met het verzoek even door te geven of je kind wel of niet kon komen. Uitnodiging werd meteen ‘s ochtends aan vader/moeder gegeven, dus ook bv niet per ongeluk onder in de la op school beland. Echt asociaal vind ik dat.
     
  8. Emilie69

    Emilie69 Niet meer actief

    Als er expliciet staat dat je vraagt om te bevestigen, dan ga ik ervan uit dat als ik niet bevestig (en dus niks laat horen) dat betekent dat ik niet kom. Pfff, moeilijk hoor allemaal! :roflmao:
    Ik zet altijd: "Laat je even weten of je wel of niet kan komen?" En wie de week vooraf niks heeft laten horen, app ik nog even.
     
  9. Maan14

    Maan14 Niet meer actief

    Dat had ik bij onze zoon ook. Uit eindelijk is er uit zijn klas maar een kind gekomen van de 6 want de anderen vonden het te ver. '10' minutjes rijden. Allemaal pas afgemeld na dat ik ze nogmaals een papier mee gegeven had om af te melden of te laten weten of ze wel kwamen. en zijn neef en nicht die stukken ouder zijn als opvullers gevraagd. Kind heeft meteen een kinderfeestje trauma want 'niemand wil komen mama'
     
  10. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Ik zet altijd ‘laat even weten of je komt’, voor mij betekent dat dat je hoe dan ook iets laat horen; je komt of wel of niet. En op die twee ouders na heeft iedereen het tot nog toe gelukkig ook altijd zo begrepen. ;) Van die twee ouders heb ik ook geen telefoonnummer, anders zou ik ze ook appen inderdaad. :) (En de kinderen komen zelfstandig naar school, dus dat maakt het ze vragen ook lastiger, anders deed ik dat.)
     
  11. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    :( Dat is echt niet leuk! :(
     
  12. Emilie69

    Emilie69 Niet meer actief

    Dan zou ik zeker één van die 2 kunnen zijn! :D
     
  13. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Maar als je uitgenodigd bent en je kan niet, dan zeg je dat toch altijd even? Ik vind ook zonder expliciet de vraag je af te melden als je niet kan, het heel bijzonder om gewoon een uitnodiging maar volledig te negeren als je niet kan...
     
  14. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.700
    42.528
    113
    Dat vind ik ook, afmelden doe je altijd, ongeacht wat er expliciet gevraagd wordt.
    Anders vind ik het echt doen alsof je gek bent.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  15. borntotry

    borntotry Actief lid

    11 jan 2009
    131
    24
    18
    Nieuw Vennep
    Ik zet daarom juist op de uitnodigingen dat men even moet reageren als ze niet kunnen. Ik heb alle ouders in de groepsapp dus geen awkward afzeggingen waar de kids bij zijn.
     
  16. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    2 jaar geleden gaf mijn dochter een kinderfeestje, kinderen waren op dat moment tussen de 8 en 10 jaar. Vanwege de keuze (wat ze wilde doen op het feestje, uit eten en dan bowlen) kon ze 4 kinderen uitnodigen. Ook netjes op het kaartje gezet of ze me wilden laten weten of ze wel of niet kwamen. 1 ouder belde meteen, helaas viel het feestje precies op oma's 70 ste verjaardag en kon ze dus niet. Prima met dochter overlegt en ze heeft toen iemand anders uitgenodigd.

    Uitnodigingen had ik 3 weken van te voren al verstuurd, mijn dochter is in de zomervakantie jarig en voor en na die vakantie zijn er veel feestjes. Ruim op tijd dus om te reageren.
    Van 1 ouder niets gehoord, 3 dagen voor het feestje zegt ze dat ze niet komt omdat ze met oma de stad in gaat om cadeautjes te kopen voor haar eigen verjaardag, een dag later veranderd ze haar verhaal en vertelt ze dat ze niet kan omdat oma overleden is . Ze is dus niet op het feestje gekomen en dat begrepen wij helemaal. Was wel heel vreemd om er 2 weken later achter te komen dat er helemaal niets met oma aan de hand was.

    Vorig jaar heeft mijn dochter geen feestje gegeven, dit jaar wil ze wel weer maar dan gewoon thuis hoor mama een film kijken ofzo.
     
  17. borntotry

    borntotry Actief lid

    11 jan 2009
    131
    24
    18
    Nieuw Vennep
    Ik ben het eens dat (in ieder geval mijn) kinderen leren hun keuzes te maken. Maar ik lees ook dat dit topic onder het kopje peuter/kleuter valt. Ik heb zelf 2 jongens die al kleuter af zijn en bewuster zijn in het maken van keuzes en de gevolgen die daarbij horen. Misschien dat je met oudere kinderen toch sneller geneigd bent om ze zelf te laten kiezen, want ze weten al veel beter wat ze echt willen en kunnen beter met teleurstellingen omgaan. (zo ervaar ik het tenminste)
     
    MSL12 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina