Goedkope wintersportbestemming?

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door jomay, 5 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jomay

    jomay Bekend lid

    5 sep 2012
    579
    316
    63
    Vrouw
    Ik heb heel erg zin om in de voorjaarsvakantie met ons gezin een aantal dagen weg te gaan, het liefst naar een mooi bergen/sneeuwgebied.
    Wij zijn geen wintersporters (ik heb zelf welgeteld 1, slechte, ski-ervaring) en wat me tegenhoudt is dat het zo veel geld kost. Budget is nu even niet zo groot na een paar grotere reizen.
    Zou het best wel eens willen doen maar geen zin om er nu heel erg in te investeren qua spullen en zo. Maar kan me wel voorstellen dat het heel fijn kan zijn, veel buiten, natuur, mooi in de bergen.

    Wat zijn laagdrempelige goedkope ski-oorden , dichtbij dus niet te ver rijden, waar je niet perse alleen maar hoeft te skieen maar ook kan wandelen en zo?
    En is dan een airbnb in de buurt zoeken slimmer of juist bijvoorbeeld heel- of halfpension?
     
  2. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.869
    13.034
    113
    Vrouw
    Goedkoop, dan kom je echt uit bij Polen, Tsjechië en of Bulgarije denk ik? Spanje is ook niet heel duur.
    Dichtbij, Winterberg? Alhoewel dat niet echt sneeuwzeker is en daar in mijn ogen meer heuvels zijn ipv bergen.
    Je kan beter een jaartje niet gaan en dan volgend jaar naar Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of Italië.
     
  3. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    En vergeet de kosten voor een basis uitrusting niet. Skipakken, snowboots etc.

    Paar jaar geleden zag ik van die knierterige Nederlanders die hun kunderen op regenlaarsjes en in regenbroek in de sneeuw lieten spelen. Gewoon zielig!
     
  4. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.186
    113
    Goedkoop de sneeuw zien bestaat niet :)

    Je hebt ook een skipas nodig als je naar boven wilt om te wandelen en allemaal de juiste uitrusting. Je kunt zeker lopend je brood opeten van thuis, maar je hebt geen picknick plaatsen in de winter, dus gezellig is anders.

    Ik zou dan nu even totaal wat anders doen en het geld bij volgend jaar erbij plakken zodat de kids van de zomer low budget op skiles kunnen en volgend jaar een leuke vakantie tegemoet gaan!
     
  5. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.590
    3.972
    113
    Wat de andere dames al typen, goedkoop in de sneeuw en ook nog dichtbij...dat zouden we allemaal wel willen, al helemaal in de voorjaarsvakantie.... Het is niet goedkoop, niet dichtbij of niet sneeuwzeker.

    Gebieden dichtbij zijn vogezen, harz, winterberg, de ardennen. Alleen heb je kans dat er nauwelijks sneeuw ligt. De vogezen en harz zijn iets verder weg, en onder nederlanders misschien iets minder populair.

    vroeger ben ik weleens naar grote skigebieden in frankrijk geweest. Dit kan soms wel “goedkoop“, via sunweb ofzo. Maar een skipas/kleding/skihuur etc. Komt er altijd nog bij, de appartementen zijn dan niet echt fijn en het is ver weg. Verder hoor ik goede verhalen over tsjechie, als wintersport bestemming. Maar dat is net als frankrijk ver weg!
     
  6. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.587
    3.477
    113
    Goedkoop naar een skigebied in de voorjaarsvakantie wat niet al te ver rijden is en ook echt sneeuw heeft gaat niet lukken. Wat enigszins betaalbaar is (minder duur) was uiterlijk in mei al volgeboekt.
    Daarnaast krijg je nog de kosten van skiles, kleding, materiaalhuur en een liftpas kost voor volwassenen per dag gerust al 42 Euro.

    Mocht je gewoon alleen naar de sneeuw willen om te wandelen, van de skigebieden af, dan is er misschien nog wel wat mogelijk in Zuid-Duitsland ofzo. Of als je het treft ook dichter bij huis, maar dan moet je last minute wat boeken, anders weet je niet of er sneeuw ligt.
     
  7. mausi

    mausi Fanatiek lid

    22 jul 2009
    2.686
    568
    113
    Gelderland
    In regenlaarzen houden ze drogere voeten dan in de gemiddelde snowboots. Die van ons hebben kavat laarzen, dragen ze het hele jaar als regenlaarzen en in de sneeuw als snowboots. Altijd droge en warme voeten.

    Wat betreft een goedkoop skigebied, zijn de kleinere gebieden, goedkoper. Hoe minder voorzieningen, hoe goedkoper. Hoe dichter je een huisje bij de piste wil, hoe duurder. Dorpje verderop, waar geen piste is, betaal je veel minder. Zo deden wij het vaak en met de auto ben je toch zo overal. Winklmoosalm/steinplatte is niet zo duur en niet zo extreem ver. Wij hebben regelmatig in Kössen en Schwendt overnacht. Ook mooie wandel en langlauf omgeving.
     
  8. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Kavat laarzen zijn wat anders dan Hema laarsjes met naden die echt niet tegen meters sneeuw kunnen.
     
    Zulema vindt dit leuk.
  9. jomay

    jomay Bekend lid

    5 sep 2012
    579
    316
    63
    Vrouw
    Ja daar was ik al bang voor dat ik een beetje het onmogelijke wil;).
    Ik ga wel jullie tips even bestuderen of we hier wat mee kunnen nu of toch nog een jaartje wachten.
    Wat betreft spullen/kleren kunnen we misschien ook wel wat lenen van vrienden.
    Bedankt!
     
  10. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.175
    1.357
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Wij zijn al 2 keer in de voorjaarsvakantie naar vakantiepark Twistesee in de buurt van Willingen geweest en beide keren hadden we veel sneeuw, al is dat natuurlijk geen garantie. Het gebied de Harz in Duitsland schijnt ook wel leuk te zijn en heeft regelmatig sneeuw. Wij willen daar dit jaar naar toe. We boeken dan altijd via vacanceselect.
     
  11. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.747
    736
    113
    Frankrijk is meestal goedkoper dan Oostenrijk.
    Qua outfit kun je op marktplaats kijken. Vooral voor kinderen wordt spikleding vaak maar heel kort gebruikt, per kind 1 of 2 weken per jaar.
    Mochten jullie een keer willen proberen te skiën kun je overal ook spullen als een helm en ski’s huren.
     
  12. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.624
    7.289
    113
    Als ik jou was zou ik naar de kleinere ski gebieden kijken.
    Ikzelf snap het hele idee niet wat je daar dan wil gaan doen. Je wil dus niet skiën, maar wandelen. Maar wandelen in de bergen in de sneeuw is toch helemaal niet fijn, lijkt me eerder gevaarlijk met die gladheid. Ik zou me echt doodvervelen in een skigebied als ik er niet kon skiën. Een keer rodelen en dan heb je het wel gehad. Maar misschien begrijp ik je wel helemaal verkeerd.
     
  13. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.025
    2.163
    113
    Als je alleen wilt wandelen en in de besneeuwde bergen wilt zijn zou ik voor het zwarte woud gaan. Wel kort van te voren boeken, zodat je zeker weet dat er sneeuw ligt. Niets is zo troosteloos als februari in natte donkere bossen zonder sneeuw.
    In het ZW is genoeg te doen, leuke stadjes, veel wandelmogelijkheden, denk ook wel rodelen.
     
  14. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.587
    3.477
    113
    Toen ik zwanger was van mijn zoon (we hadden al geboekt) was ik net iets te ver zwanger om te skiën en ben ik veel wezen wandelen en langlaufen. Wel in een skigebied hoor, maar ze hebben vaak prachtige wandelroutes. Die zijn meestal niet glad, bovendien doe ik van die dingen met pinnetjes onder mijn schoenen. Het is heerlijk rustig, mijn moeder was ook mee en de hond, dochter ook nog wel op de slee. Dan wandel je naar een leuke hut waar je wat drinkt enzo en gaat weer verder.
    Ik vind het prachtig en rustgevend en aangezien het me zo goed beviel, wandel ik sindsdien ook graag op de wintersport. Komende wintersport wil ik ook weer gaan langlaufen. Dus ik ski, wandel en langlauf.
    Al leent niet elk gebied zich goed daarvoor.
     
    Zoe123, Dubbelgeluk en Nellie4 vinden dit leuk.
  15. Paris91

    Paris91 Fanatiek lid

    22 jul 2017
    1.345
    1.249
    113
    Vrouw
    Wij zijn een keer naar bozi-dar in Tsjechië geweest. Mega goedkoop.
    Hotel €250 (2p.) voor 1 week. (We hadden het helemaal afgehuurd met complete familie, dus misschien daarom zo goedkoop? Weet de naam niet meer).
    Ski’s, helm, skischoenen huren €75- voor een week. Skipas was ook maar €20 voor per dag.
    Ze doen daar alleen niet aan apres-skiën.
    Uit eten was ook super goedkoop.
    Je kon er langlaufen, rodelen en tuben.
     
  16. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.391
    4.246
    113
    Vrouw
    Er zijn genoeg kleinere gebieden die heel betaalbaar zijn, maar nooit in de buurt. Frankrijk, gebieden al Jou de Loup of Les Orres zijn echt wel betaalbaar, maar een takke-eind weg. In de omgeving van Inzell (Duitsland, vlakbij Oostenrijk) heb je een kleiner skigebied. Is ook niet zo duur. Ik denk alleen dat je al vrij laat ben om nog een betaalbaar appartement te vinden.
     
  17. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.641
    3.768
    113
    Mijn ouders hadden het niet breed vroeger maar toch zijn wij een aantal jaar achter elkaar op wintersport geweest, in Oostenrijk. Mijn moeder zocht huisjes verder van de piste af, dus echt 20 - 30 minuten met de auto. We hadden altijd alleen skipassen voor de middag in plaats van de hele dag. Dat zijn dingen die de kosten echt kunnen drukken. Verder broodjes mee, in plaats van op het terras en 's avonds zelf koken. Huur van je skies ontkom je natuurlijk niet aan, ook hadden wij zelf skipakken.
     

Deel Deze Pagina