Dreumes na logeren thuis onrustig.

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Paris91, 9 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Paris91

    Paris91 Fanatiek lid

    22 jul 2017
    1.341
    1.248
    113
    Vrouw
    Onze dochter is anderhalf.
    Ze is in die anderhalf jaar 2 keer uit logeren geweest, en afgelopen nacht voor de derde keer.
    (Ik moest heel vroeg in het ziekenhuis zijn, man moest mee, dus het was óf logeren bij oma die op donderdag toch altijd oppast, óf haar 1,5u eerder wakker maken om naar oma te gaan, die dan ook veel eerder zou moeten opstaan.)
    Logeren leek ons in dit geval voor alle partijen het prettigst, en ook met oog op de aankomende ziekenhuis bevalling, leek het ons een goed idee om een beetje te wennen.

    Beide oma’s passen doordeweeks ook op, en overdag slaapt ze daar prima. Ook het logeren daar gaat goed, ze slaapt daar zelfs langer dan thuis!
    Maar de nacht daarna - wanneer ze weer thuis slaapt - is ze heel onrustig. Ze wordt wakker en begint meteen hysterisch om papa en mama te roepen. Daarna mogen we niet meer weg, raakt helemaal in paniek.

    Ik weet niet zo goed wat ik er mee moet.
    Daar gaat het dus super goed, maar thuis is ze opeens heel aanhankelijk.
    Hoe moet ik dit nou doen met de aankomende bevalling? Ik word ingeleid en weet sowieso al dat ik daarna nog een nacht moet blijven.
    Moet ik haar tot die tijd wat vaker uit logeren doen zodat ze meer kan wennen? Moet ik de bevalling zonder man doen zodat hij bij haar kan zijn? Dat zie ik namelijk echt niet zitten... :(
     
  2. MDK

    MDK Bekend lid

    6 mei 2015
    644
    375
    63
    Vrouw
    Hoe lang houdt dit vervolgens aan? Alleen de nacht na het logeren of langer..?
     
  3. Paris91

    Paris91 Fanatiek lid

    22 jul 2017
    1.341
    1.248
    113
    Vrouw
    De eerste keer duurde het wel een week. :( De tweede keer ook een nacht of 3. En vannacht heeft ze van 10 tot 12 bij mij gelegen voordat we haar weer in bed konden leggen. Nog even aanzien hoe de andere nachten gaan.

    Met oud en nieuw zijn we gezamenlijk uit logeren geweest, toen was er niks aan de hand.
     
  4. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.933
    7.855
    113
    Vrouw
    Na jouw bevalling is de situatie thuis ook anders. Ik denk niet dat je kan voorkomen dat iedereen straks moet gaan wennen. Als jij zelf wat rust nodig hebt dan is extra logeren misschien wel handig om straks wat meer energie te hebben voor de hectische periode.

    Maar oefenen om het oefenen zou ik niet doen.
     
  5. Paris91

    Paris91 Fanatiek lid

    22 jul 2017
    1.341
    1.248
    113
    Vrouw
    Ik heb een hele zware zwangerschap momenteel. Enorm veel bekkenklachten, waardoor ik niet kan tillen, met moeite überhaupt kan opstaan, amper kan lopen, etc. Mijn man moet naast zijn drukke baan en sport dus ook het huishouden erbij doen en de verzorging van dochter. Voor mijn rust hoeft het dus niet, want ik kan toch niets anders dan liggen.
    Al zou het fijn zijn dat mijn man ook eens een avondje uit kan gaan en kan uitslapen.
    Maar hij zegt zelf dat die ene keer uitslapen niet opweegt tegen minstens 3 onrustige avonden..
     
  6. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.933
    7.855
    113
    Vrouw
    Daar heeft hij wel een goed punt.
     
  7. MDK

    MDK Bekend lid

    6 mei 2015
    644
    375
    63
    Vrouw
    Oeh.. een week van slag zijn vanwege t logeren is best pittig.. maar er lijkt wel verbetering in te zitten aangezien het daarna ‘maar’ 3 nachten duurde.. wie weet slaapt ze vanavond weer goed! Als ze er alleen de nacht na t logeren last van heeft, zou ik daar mee kunnen leven en dan zou ik haar laten logeren als je oppas nodig hebt en ze is welkom bij oma. Als ze er steeds lang last van heeft, dan zou ik t logeren beperken tot de dagen dat t echt niet anders kan / noodzakelijk is (zoals wanneer je gaat bevallen... dat zou ik in ieder geval niet zonder m’n man doen ;)). Mijn 2e bevalling begon trouwens rond 23:00... zoon lag heerlijk in z’n eigen bed te slapen en toen zijn mijn ouders bij ons komen logeren. Misschien is zoiets indien nodig ook een optie voor jullie?
     

Deel Deze Pagina