Wat kan je allemaal met Balsamico azijn?

Discussie in 'De lounge' gestart door LadyKikker, 10 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    3.829
    1.677
    113
    Vrouw
    Zoals de titel al zegt...

    Wij gebruiken't eigenlijk alleen als stokbrood dip. Maar wat kan je er nog meer mee?
     
  2. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    In een salade, bijvoorbeeld tomaat, mozarella, sesamzaad en een balsamicodressing. Maar ook in andere salades.

    Watermeloen met feta en balsamicoazijn is ook heerlijk (al klinkt dat niet zo haha).

    Of een stoofgerecht in maken, honeyglazed porc, rode kool of bij rundvlees.

    Je kunt het gewoon gebruiken ipv normale azijn voor net wat meer smaak.
     
    Zara75, Suuster en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  3. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113
    Rode bietensalade:
    Bietjes in stukjes
    Geitenkaas in stukjes
    Walnoten grof hakken
    Appel in stukjes
    Rode ui heel fijn snipperen
    Dressing van balsamico-azijn gemengd met honing en wat uienpoeder.

    Is echt zo enorm lekker!!!!!
     
  4. Oilell

    Oilell Fanatiek lid

    8 okt 2018
    2.918
    3.968
    113
    Vrouw
    Mijn favo recept met balsamico is cherry tomaatjes uit de oven.

    2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico (wij gebruiken de zwarte) en eventueel 2 theelepeltjes suiker. Cherry tomaatjes lekker mee insmeren/overgieten/marineren en dan 40-60 minuten in de oven op 180 graden.
     
    Zara75, GossipGirlxoxo en Floeperd vinden dit leuk.
  5. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.712
    4.218
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Op het laatste een eetlepel door een pan uiensoep roeren
     
  6. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.686
    9.653
    113
    In een salade met aardbeien, veldsla en geitenkaas :thumup:
     
    Zara75, Suuster en Poolvos vinden dit leuk.
  7. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.493
    24.368
    113
    Ik gebruik het vooral in marinades en dressings. Het is wat zoeter en minder zuur dan gewone azijn.

    En wat ook heerlijk is: Balsamicostroop (lekker bij een kaasplankje, of op een broodje brie, of over een salade met kaas, over aardbeien, etc.)
    Ca. 100 ml balsamico inkoken met ca. 50 gram suiker tot het wat stroperiger wordt. Niet te lang, want als het afgekoeld is, dikt het nog meer in.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  8. Bloem85

    Bloem85 Niet meer actief

    Weggooien! Ik vind het zo ranzig...brrr

    Maar smaken verschillen gelukkig!
     
    aYh4L8, LadyKikker, zara1983 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  9. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.606
    15.070
    113
    Nabij Utrecht
    In de zomer gebruiken als fruitvliegjes-vanger :D

    Ff in een bekertje een laagje van die azijn, beetje water en afwasmiddel.

    Echt ik heb ze nog nooit zo erg daar op af zien komen als op andere mengels die ik gemaakt had om ze te vangen.

    Wij hebben vaak fruitvliegjes ivm de buur die meerdere fruitbonen heeft, maar het gros van het fruit laat bederven waardoor er zwermen hangen en bij ons dus naar binnen vliegen :rolleyes::confused:
     
  10. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.097
    5.274
    113
    Ik heb het zelfde. Op stokbrood :confused: wat goor. Ik vind alles met azijn er in zo vies. Als het dokr gerechten moet dan doe ik zo weinig.
     
    Bloem85 vindt dit leuk.
  11. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik gebruik het als salade dressing. Bijv. Met een beetje honing, peper, zout en olijfolie erdoor.
     
    Zara75 vindt dit leuk.
  12. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.463
    2.293
    113
    Met tomaat mozzarella lekker en wat olijf olie.
    Ook gebruik ik het bij spruitjes. Ik stomen ze eerst, je kan ze ook koken en daarna nog even wokken in een pan met balsamico azijn en geitenkaas. Zo lekker!
     
    NiVa0230 en Zara75 vinden dit leuk.
  13. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik ga door dit topic vanavond een salade eten met rucula mix mozzerella tomaat rode ui pijnboompitten EN balsamico dressing :D
     
    LadyKikker, qwerty123 en Zara75 vinden dit leuk.
  14. Suuster

    Suuster Fanatiek lid

    6 jan 2019
    1.206
    998
    113
    Vrouw
    Docent
    Zeeland
    :roflmao::roflmao:
     
  15. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    13 okt 2014
    3.544
    3.780
    113
    Overijssel
    Heb ooit eens een flesje balsamico azijn uit Italie meegenomen. Heerlijk maar duur!
    Welke kopen jullie dan die lekker smaakt? Heb alleen qua supermarkten in de buurt: plus,ah en jumbo.
     
  16. Oilell

    Oilell Fanatiek lid

    8 okt 2018
    2.918
    3.968
    113
    Vrouw
    Wij hebben altijd huismerk jumbo als gewone balsamico azijn. En de balsamico dressing/siroop/stroop achtige meuk van huismerk appie.
     
  17. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    13 okt 2014
    3.544
    3.780
    113
    Overijssel
    Oke,bedankt!
     
    Oilell vindt dit leuk.
  18. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    14 mrt 2014
    1.514
    1.559
    113
    Zuid-Holland
    Door de gegrilde groenten, aan het einde toevoegen en serveren met parmezaan
     
    Zara75 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  19. Yeuu

    Yeuu Fanatiek lid

    25 jul 2017
    1.394
    796
    113
    Vrouw
    Grappig ik stond gister met de fles in in hand mezelf af te vragen wat ik er nog meer mee kan

    Wij doen het altijd bij de dip van het stokbrood. (Olie, zout, peper, knoflook en balsamico), ik doe het ook wel eens door de pasta..
     
  20. Aries

    Aries Niet meer actief

    Ik ben er gek op. Gebruik het graag als dressing en vaak een flinke scheut door de soep of pastasaus.
     

Deel Deze Pagina