Zoals de titel al zegt... Wij gebruiken't eigenlijk alleen als stokbrood dip. Maar wat kan je er nog meer mee?
In een salade, bijvoorbeeld tomaat, mozarella, sesamzaad en een balsamicodressing. Maar ook in andere salades. Watermeloen met feta en balsamicoazijn is ook heerlijk (al klinkt dat niet zo haha). Of een stoofgerecht in maken, honeyglazed porc, rode kool of bij rundvlees. Je kunt het gewoon gebruiken ipv normale azijn voor net wat meer smaak.
Rode bietensalade: Bietjes in stukjes Geitenkaas in stukjes Walnoten grof hakken Appel in stukjes Rode ui heel fijn snipperen Dressing van balsamico-azijn gemengd met honing en wat uienpoeder. Is echt zo enorm lekker!!!!!
Mijn favo recept met balsamico is cherry tomaatjes uit de oven. 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico (wij gebruiken de zwarte) en eventueel 2 theelepeltjes suiker. Cherry tomaatjes lekker mee insmeren/overgieten/marineren en dan 40-60 minuten in de oven op 180 graden.
Ik gebruik het vooral in marinades en dressings. Het is wat zoeter en minder zuur dan gewone azijn. En wat ook heerlijk is: Balsamicostroop (lekker bij een kaasplankje, of op een broodje brie, of over een salade met kaas, over aardbeien, etc.) Ca. 100 ml balsamico inkoken met ca. 50 gram suiker tot het wat stroperiger wordt. Niet te lang, want als het afgekoeld is, dikt het nog meer in.
In de zomer gebruiken als fruitvliegjes-vanger Ff in een bekertje een laagje van die azijn, beetje water en afwasmiddel. Echt ik heb ze nog nooit zo erg daar op af zien komen als op andere mengels die ik gemaakt had om ze te vangen. Wij hebben vaak fruitvliegjes ivm de buur die meerdere fruitbonen heeft, maar het gros van het fruit laat bederven waardoor er zwermen hangen en bij ons dus naar binnen vliegen
Ik heb het zelfde. Op stokbrood wat goor. Ik vind alles met azijn er in zo vies. Als het dokr gerechten moet dan doe ik zo weinig.
Met tomaat mozzarella lekker en wat olijf olie. Ook gebruik ik het bij spruitjes. Ik stomen ze eerst, je kan ze ook koken en daarna nog even wokken in een pan met balsamico azijn en geitenkaas. Zo lekker!
Ik ga door dit topic vanavond een salade eten met rucula mix mozzerella tomaat rode ui pijnboompitten EN balsamico dressing
Heb ooit eens een flesje balsamico azijn uit Italie meegenomen. Heerlijk maar duur! Welke kopen jullie dan die lekker smaakt? Heb alleen qua supermarkten in de buurt: plus,ah en jumbo.
Wij hebben altijd huismerk jumbo als gewone balsamico azijn. En de balsamico dressing/siroop/stroop achtige meuk van huismerk appie.
Grappig ik stond gister met de fles in in hand mezelf af te vragen wat ik er nog meer mee kan Wij doen het altijd bij de dip van het stokbrood. (Olie, zout, peper, knoflook en balsamico), ik doe het ook wel eens door de pasta..
Ik ben er gek op. Gebruik het graag als dressing en vaak een flinke scheut door de soep of pastasaus.