Welke (luxe) producten gooi jij áltijd in je boodschappenkar?

Discussie in 'De lounge' gestart door Nina Sanders, 16 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Welke chocopasta? Wij vaak Nutella of een extra pure variant met kokos erin. Ook prijzig, maar die koop ik niet elke keer omdat ik me dan gewoon niet kan inhouden. Dan gaat gewoon de lepel erin een paar keer per dag. Neen, niet zo gezond.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  2. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.579
    13.144
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Ik had een vrije avond, dat was mijn ''excuus'' dit keer ;)
    En verder deel ik m'n eigen werktijd in tot op zekere hoogte, dus maakt voor mij niet zoveel uit op welke dag ik eens een borrel neem (overigens is dat ook enkel maar een glaasje gluhwein als ik thuis alcohol drink, dus niet het hele jaar door).
     
  3. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Snap ik. Op doordeweekse zomerse terrasjes doe ik ook niet zo moeilijk. Maar we hebben die regel hier echt: thuis doordeweeks wordt hier niet gedronken. Vakantie en verlof daar gelaten. Het is zo makkelijk om de volgende dag de aangebroken fles weer te pakken. En ik voel me op mijn werk toch fitter als ik het niet doe. Ook met autorijden.
    Maar ik ben heus geen heilige hoor.
     
  4. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.579
    13.144
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Dat snap ik wel. Das dan weer het voordeel van gluhwein: dat kun je bwvs zo lang laten staan als je wilt, je trekt het weer eens open en het smaakt nogsteeds als vanouds :)
    En het maakt je idd. niet fitter voelend nee, alcohol.
    Dat heb ik overigens met te laat naar bed gaan ook gemerkt de laatste jaren :rolleyes: Maar ben een beetje hardleers geloof ik.. oeps :oops:
     
  5. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Extra pure chocopasta van Fairtrade :thumup::thumup::thumup::thumup: die met kokos ben ik ook mee gestopt, die ging op zonder dat het op een boterham gesmeerd werd :rolleyes:
     
  6. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Ik ook hoor. Ben blij dat ik dan even rust heb. Ik vind 2 kindjes af en toe best zwaar en zeker met het huishouden erbij. Heb ook nog eens een hele periode met slaapproblemen achter de rug dus dat helpt ook niet echt haha. Maar dat gaat de betere kant op. Nu zit ik nog even te genieten van some alone time.
     
    GossipGirlxoxo en hummeltje5 vinden dit leuk.
  7. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Vreselijk toch. Hier lepelde ik de pot gewoon binnen 2 dagen leeg. Absurd en ongezond haha.
     
  8. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.614
    11.158
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Maar het nadeel van rode wijn is dat hij op dag twee en drie vaak veel lekkerder is dan wanneer de fles net open is. Dus die wil je dan ook graag drinken de dag erop :oops:
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  9. Honeyybell

    26 okt 2018
    79
    74
    18
    Vrouw
    Oei ik geloof dat ik mag inperken met mijn boodschappen:oops:
    Zoveel mogelijk koop ik biologisch en of vegan. Zo gebruik ik enkel shampoo en conditioner bars van de lush. Dat is het verantwoorde stukje.
    Nu de onzin luxe.... Lekkers voor bij de koffie, dolce gusto cups terwijl ik een herbruikbare cup heb met instant koffie erbij. Pindakaas met vanille en suikerpinda stukjes van de jumbo (dit is echt vooral om uit te lepelen zo rond de menstruatie:roflmao:) en last but not least een Kaas of droge worst plankje en daarvoor dus de ingrediënten 1x per week. Vóór mijn zwangerschap was dit een plankje met toastjes en dus kaas of worst met wijn erbij. En dat elk weekend... Tikt lekker aan. Nu met de baby denk ik dat er een hoop luxe komt te vervallen. Maar ach. Ik heb ervan genoten!
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  10. Bailey07

    Bailey07 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.165
    1.740
    113
    Ferrero Rocher, te lekker en eigenlijk te duur om in 1x leeg te vreten hahaha
     
    NiVa0230 en Zulema vinden dit leuk.
  11. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    8 aug 2019
    1.670
    1.136
    113
    Vrouw
    Lastig. Pindakaas en chocopasta van een bepaald (duurder) merk.. noodzakelijk nee, dus ergens wel een luxe maar de andere variant word hier niet gegeten.

    Verder zo nu en dan een ben&jerry’s :oops: Tony chocolade, kaas van de kaasboer.
    Dit laatste zal voor sommige normaal zijn maar hier is dat zeker een luxe gezien wij ook andere tijden hebben gekend.
     
    NiVa0230, citroenrasp en Nina Sanders vinden dit leuk.
  12. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Sorry, ik snap werkelijk waar je relaas niet ivm mijn post. Volgens mij heb jij geen flauw idee waar ik het over heb ;)
     
    nosilla vindt dit leuk.
  13. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Je snapt nog steeds het punt niet wat wordt gemaakt.
    Er zijn veel meer chronisch zieken of mensen die chronisch pijn lijden. Maar die kunnen zich absoluut niet de luxe permitteren die jij hebt. Jij kan niet werken, maar door het inkomen van jouw man kun je nog alles doen en laten wat je wil.
    Er zijn veel gezinnen met een chronisch zieke waarbij de partner een klein inkomen heeft. En nee al die potjes zoals @Huismuisie beschrijft dekken dat bij lange na niet. (Die weet helemaal niet waar ze over praat)
    Het gaat niet alleen om de financiën puur bedoeld voor het ziek zijn en ondersteuning daar in. Het heeft in veel gevallen veel meer gevolgen in een gezin, aspecten die helemaal niet gedekt worden door die potjes. Dingen waar jij je geen zorgen om hoeft te maken vanwege jullie riante inkomen.
    Niet meer ziek zijn ruilen voor weinig geld is een andere discussie, het gaat er nu om wanneer je beiden hebt: en ziek en weinig inkomen.
    Dan lost geld toch echt een hoop op, ook al besef jij je dat ws niet.
     
    zigzag, Zwierezwaai, bosi333 en 4 anderen vinden dit leuk.
  14. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    lees dit nu pas. +1 dus ;)
     
  15. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Zeker een luxe! Maar met een PGB kan je geen aangepaste auto aanschaffen hoor meid. En aan een PGB kom je ook niet zomaar.
    Ik moet nu werken, dus geen tijd om er uitgebreid op in te gaan, maar je snapt heel mn post niet en niet waar het hier om ging.
     
    Zwierezwaai en tuc vinden dit leuk.
  16. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik snap het punt gaf ik ook al aan bij citroentje toen ze met het voorbeeld van de auto vs. Openbaar vervoer kwam. En daar zit zeker wat in. De discussie over luxe en ziekte begon volgens mij toen suus aangaf dat gezond zijn de ultieme luxe is die niet met geld te koop is. Daar haakte ik op in met mijn mening dat al die luxe inderdaad leuk is maar geen drol waard bij ziekte. De voorbeelden die daarna kwamen zijn een beetje de overtreffende trap en hebben niet zoveel meer te maken met die luxe producten in het boodschappen karretje. Ik snap dat het niet hebben van financiele middelen een grote zorg erbij kan geven. Als je ziek word en inkomen moet inleveren en je bijv. Je hypotheek niet meer kunt ophoesten. Dat zijn inderdaad grote zorgen. Daarbij gaf iemand aan dat het financieel ruim hebben de zorgen rondom ziekte niet verlicht maar andersom het financieel krap hebben de zorgen wel groter kan maken en daar ben ik het wel mee eens.
     
    suus1983, Huismuisie en Zwierezwaai vinden dit leuk.
  17. Loesje1988

    Loesje1988 Fanatiek lid

    24 nov 2019
    1.525
    1.563
    113
    Vrouw
    Wij hebben ALTIJD chocolade in huis.. en dan heb ik het niet over een milka reep maar van handwerk chocolade https://rousseau.nl
    Waar ik wel probeer op te letten,is dat ik het gelijk een dag na een feestdag haal, dan is het 1+1 gratis:roflmao: chocolade die eruit ziet als sinterklaas, kerstman of paashaas is daarna net zo lekker
     
  18. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik heb geen verstand van PGB en wil daar ook niet te veel uitspraken over doen. Ik ken een gezin dat voor hun zoon met ADHD en autisme (jongen functioneerd redelijk normaal) ruim 1000 euro per maand PGB krijgt al jaren lang, dit kennen ze zichtzelf toe door zichzelf als hulp in te kopen. Beide hebben een goede baan en voor hun was dit bedrag dus voldoende om voor de jongen toen hij 18 was een spiksplinternieuwe auto aan te schaffen. Of het echt van dit bedrag gedaan is of dat dit bedrag netjes is weg geschreven waardoor ze datzelfde bedrag van inkomen konden sparen geen idee maar hoe het er daar aan toe gaat is in mijn ogen best krom.
     
    Huismuisie vindt dit leuk.
  19. luca75

    luca75 Fanatiek lid

    14 aug 2013
    4.834
    3.476
    113
    Yup rousseau is erg lekker. Mijn oudste wilde voor sinterklaas zijn naam in chocladeletters van Rousseau ;)

    Ze hebben er nu ook likeur. Heb je die al eens geproefd?
     
    Loesje1988 en Bailey07 vinden dit leuk.
  20. nosilla

    nosilla Fanatiek lid

    31 okt 2016
    1.579
    972
    113
    Vrouw
    Niet in Nederland
    Speciaal biertjes, olijven, kazen (is hier niet luxe maar onderdeel van de maaltijd maar goed), gerookte zalm en wijn maar dat krijg ik gratis via mijn werk wanneer ik wil. Ook elke week chocola. En koop ook veel biologisch maar weet niet of dat per sé luxe is.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina