Waar valt jouw mond van open? Deel 3

Discussie in 'De lounge' gestart door Iertje81, 7 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Bij diaree hou ik mijn kinderen zeker thuis. Op school zijn de toiletten al niet al te fris. Dan maak ik mijn zoon dood ongelukkig als hij daar 5x op een dag bij wijze van spreken op moet om te poepen. Ook mogen ze soms niet meteen naar de wc als ze moeten maar moeten ze wachten tot de instructie klaar is. Ik weet niet hoe het bij jou gaat met diaree maar als wij moeten dan moeten we ook meteen! De afgang voor hem dat het dan fout gaat doe ik hem echt niet aan. Daarnaast is de toilet voor 4 groepen dus dan ben ik verantwoordelijk voor de mogelijke besmetting van zo een 100 kinderen. Nee dat wil ik niet op mijn geweten hebben en stel het zeer op prijs als andere ouders er ook zo over denken.
     
    dds, Ysabella, SAARC en 3 anderen vinden dit leuk.
  2. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Dat is dus ook de reden dat als er buikgriep heerst de kinderen met bosjes omvallen in de klassen. Er hoeft er maar 1 naar de wc te gaan zijn handen niet goed te wassen en aan de deurklink te zitten en de rest volgt vanzelf.
     
    Ysabella, tuc en Zwierezwaai vinden dit leuk.
  3. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.374
    8.468
    113
    Maar er zit natuurlijk wel een verschil tussen voor ieder pijntje thuisblijven of een kind met influenza of noro virus thuishouden waarbij ze met een bedje op de bank prima Netflix kunnen kijken.
    Met je behoorlijk ziek voelen hoef je natuurlijk niet altijd in je bed met je ogen dicht te liggen. Je kunt dan ook wat tv kijken wat juist goed voor de afleiding is. Dat maakt niet dat een kind minder ziek is.
     
    kadootje, Ysabella, nosilla en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  4. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Mijn dochter zit op de peuterspeelzaal en is dus niet leerplichtig maar die hou ik snel thuis bij een snotneus of naar hoestje. Ik weet namelijk dat er ouders zijn die makkelijker zijn en hun kind met influenza of noro wel naar school doen. Als mijn kind dan al een klein beetje minder weerstand heeft pikt ze dat meteen op en zit ik daarna een week lang thuis met een echt ziek kind. Dan maar dus zolang het kan voor elk pijntje en kuchje thuis houden zolang andere ouders niet serieus hun verantwoording nemen.
     
    Amaranthas en Madelie vinden dit leuk.
  5. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.374
    8.468
    113
    Ik vind nogal verschil zitten tussen gevoelige darmen hebben waardoor je soms 2 a 3 x per week aan de diaree bent of dat je diaree hebt als gevolg van ziekte waardoor je ook nog eens anderen kunt besmetten. Een totaal niet vergelijkbare situatie.
     
    dreumesje, dds, Ansel en 6 anderen vinden dit leuk.
  6. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Bovendien is diarree als volwassene totaal anders dan als kind. Op tijd bij de wc geraken, alles netjes kunnen afkuisen... Dat is voor een kind toch echt meer uitdaging en meer stress. Dat wil je toch niet voor een kind op school?

    Ik hou mijn kind echt niet zo snel thuis. Maar voor diarree en overgeven echt wel.
     
    Ysabella, tuc, GossipGirlxoxo en 2 anderen vinden dit leuk.
  7. Lynne182

    Lynne182 Bekend lid

    7 aug 2019
    774
    742
    93
    Vrouw
    #1087 Lynne182, 17 jan 2020
    Laatst bewerkt: 17 jan 2020
    Serieus voor een snotneus thuis houden?? Ik denk dat die van mij dan 3 kwart van schooljaar thuis moet houden. Hoe vaak er hier gehoest en gesnotterd word. Nogmaals, een snotneus of keer dunne poep is niet levensbedreigend voor je medemens. Je kan je kind ook in bubbeltjes plastic verpakken en dan de wereld laten ontdekken. Maar of ze daar sterker uit komen geloof ik niet.

    Dat terzijde heb jij @GossipGirlxoxo dus niet gelezen wat ik zei. Mijn dochter had sochtends bij opstaan 1 keer dunne poep. Heeft iedereen niet wel eens keer dunne poep? Of zijn de darmen van de medemens zo gericht dat ze noooooit platte poep hebben en dus bij 1 keer dunne poep meteen iedereen gaan besmetten. Sorry wat een kletspraat.
     
    hummeltje5, Evanesco en Zara75 vinden dit leuk.
  8. breister

    breister Fanatiek lid

    9 aug 2019
    2.793
    628
    113
    Vrouw
    Wat dacht je van hypotheek en bijbehorende verzekeringen? Gebeurt ook geregeld dat mensen niet alle verzekeringen krijgen door ziekte of wel maar dan tegen behoorlijke premies.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  9. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    Ik heb 2 kinderen met stofwisselingsziekte. Buikgriep kan voor hun eindigen in een ziekenhuisopname met sonde en in het ergste geval kunnen ze er dood aan gaan. Als ze niet ziek zijn, hebben ze geen last van de stofwisselingsziekte, mits ze normaal eten. Ik waardeer het heel erg als mensen hun kind niet met diarree of overgeven naar school sturen. De kans dat je anderen besmet is bij kinderen echt wel groot!
     
    Ysabella, tuc en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  10. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.409
    23.920
    113
    Ik hou mijn kinderen thuis als ze ziek zijn, maar ik kijk altijd naar het totaalplaatje van symptomen en niet maar 1 aspect. Een kind wat in de middag een keer overgeeft, maar zich daarna prima voelt, alles weer eet en dat ook binnenhoudt, stuur ik een dag later gewoon naar school. Bij algehele malaise, koorts, en/of overgeven (of andere symptomen) blijven ze thuis totdat ze zich weer beter voelen.

    Ik ga bij het thuishouden van mijn kinderen niet letten op evt. besmettingsgevaar voor andere kinderen. Dat is nl. geen doen en ook compleet onnodig. Ten eerste was dat besmettingsgevaar er al lang (de kans dat mijn kind dat virus op school heeft opgelopen is vrij groot). En ten tweede zijn de meeste virussen al besmettelijk voordat er symptomen zijn en bij sommige (zoals buikgriep) ook nog nadat ze weer beter zijn (tot wel 3 wkn). Hiertegen helpt alleen een goede weerstand en het aanleren van goede hygiëne. Extra thuishouden is dan vrij zinloos.
    Ik stuur dus geen zieke kinderen naar school, maar hou ze ook niet extra thuis als het weer beter gaat.
     
    Evanesco, Zara75, Ansel en 6 anderen vinden dit leuk.
  11. Lynne182

    Lynne182 Bekend lid

    7 aug 2019
    774
    742
    93
    Vrouw
    Sorry maar ook zo werkt het niet. "kijk mijn kinderen zijn uniek, dus houd aub massaal uw kind thuis zodat ik zeker weet dat ze niks oplopen". Vaak vind er al een uitbraak opbschool plaats voor dat die van jou ziek worden of symptomen hebben. Ik denk dat bijna iedereen z'n kind thuis houd als die ziet dat ze met hoge koorts en een emmer op de bank liggen. Maar van 1 keertje spugen of 1 keer dunne poep is et nergens voor nodig.
     
    dreumesje en Evanesco vinden dit leuk.
  12. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    6.848
    3.613
    113
    Vrouw
    Thuis
    Mijn buurvrouw had hetzelfde probleem met haar zoon (nieraandoening), maar die hield haar zoon bij voorbaat thuis als er op school ziektes heersten.

    Ter verduidelijking, 'had', omdat haar zoon inmiddels een volwassen man is.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  13. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.374
    8.468
    113
    Je leest niet goed. Zij houdt haar kind bij snotneus thuis omdat er dan sprake is van verminderde weerstand. En die verminderde weerstand zorgt ervoor dat als ze wel naar psz of school gaat de kans groot is dat zij ziekte van andere kinderen sneller oppikt omdat lakse ouders hun zieke kind gewoon naar school sturen.

    En dat snotneus en dunne poep niet levensbedreigend is voor andere kinderen is nogal kortzichtig. Mijn prematuur geboren kinderen hebben bpd. Een kind wat ziek naar de opvang wordt gebracht omdat die ouders te laks zijn om zelf de zorg voor hun zieke kind te dragen kan voor een ziekenhuisopname en erger bij mijn kind zorgen. Maar hé, maakt niet uit toch?! o_O
     
    kadootje, Ysabella, SAARC en 2 anderen vinden dit leuk.
  14. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.780
    15.334
    113
    Vrouw
    Ik kijk naar de algemene toestand van de kinderen.

    1 keer platte stoelgang en erna gewoon eten en doen als anders is naar school.
    Als ze echt last hebben en ook echt diaree hebben dan hou je ze uiteraard thuis en dan is het ofwel thuis blijven ofwel zoeken naar een andere oplossing.

    En bij overgeven is het te zien.
    De kinderen en ik kunnen overgeven alsof het niets is, dus bij ons wil overgeven niet altijd zeggen dat we ziek zijn.
     
  15. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Klopt dat school geen opvang is. Maar ik sta niet aan 1 kant in dit verhaal. Ik probeer alleen maar te belichten dat er meerdere kanten aan een situatie zitten. Voor een tbm is het misschien makkelijker om een kind sneller thuis te laten als er sprake is van een beetje ziek zijn. Daarbij geef ik niet af op een tbm hoor, evenmin dat zij meer tijd hebben; die discussie wil ik niet aangaan. Daarbij heb ik groot respect voor een tbm. Ik vind ook dat de werkende moeder verantwoordelijkheid moet nemen waar het haar kinderen betreft. Ik merk bij mezelf dat als mijn dochter zich echt niet lekker voelt en het komt toevallig zo uit dat dit op mijn vrije dag is dan hou ik haar ook thuis. Of als er geen afspraken staan in mijn agenda; dan stuur ik mijn kind echt niet naar de opvang of school. Maar in mijn voorbeeld van een paar pagina`s terug zat èn mijn dochter nog op het kdv èn was ze wat hangerig en niet echt ziek. Heeft ook een prima dag gehad toen. Bij echt ziek zijn, dan ben ik het eens met anderen hier; dan moet je oplossingen zoeken.
    Mijn punt was alleen dat dat voor de werkende moeder soms heel eeg lastig kan zijn omdat er meerdere mensen mee gemoeid zijn. En ergens ben ik het ook eens met degene hier, weet even niet meer wie dat was, die zei; ‘tot het jouw advocaat is’ of ‘tot het jouw juf is’ of ‘tot het jouw collega is waar jij telkens voor moet opdraaien omdat zij haar kind bij elk hoestje thuishoudt en jij last minute voor haar naar de rechtbank moet waar je de ballen verstand van een zaak hebt en al weet dat je een zaak naar de klote gaat helpen’...
     
    Evanesco, Kolibrie2, Syane en 2 anderen vinden dit leuk.
  16. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.449
    3.779
    113
    Nee inderdaad want de hele wereld hoeft niet te wijken voor jou kind omdat hij.zij wat kan oplopen :rolleyes: *sarcasme uit*

    Ehh nee. Niemand hier in huis heeft ooit diarree gehad zonder dat daar wat achter zat. Of dit nu een virus of buikgriep is. Diarree hier = ziek en niet 1 malig.
     
    GossipGirlxoxo, Madelie en tuc vinden dit leuk.
  17. Heartofhope

    Heartofhope Fanatiek lid

    14 mrt 2019
    1.027
    1.224
    113
    Mijn oudste is wel eens naar school gegaan als ze niet lekker was met de boodschap als het niet gaat kom je naar huis. Die durfde dan op school niet te zeggen dat het niet ging en voelde zich steeds zieker. Smiddags als een vaatdoek op de bank en alsnog ziek melden. De jongste hou ik dus wat sneller thuis ipv eerst laten proberen op school. Die vindt het ook hartstikke leuk op school dus zal sowieso zeggen dat die naar school wil met koorts en al. Soms blijkt idd dat school best had gekund, dat is dan maar zo. Ik ga niet meer naar school sturen als ze niet lekker zijn.
     
    GossipGirlxoxo en Madelie vinden dit leuk.
  18. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Mag ik vragen of andere ouders van school èn de juf dit weten? Ik denk dat ik dat best belangrijk zou vinden om dit te weten van een kindje in de klas van mijn dochter.
    Ik denk dat het mij zou helpen. Of wil je liever niet dat anderen het weten?
    Oprechte vraag; geen oordeel.
     
    Syane vindt dit leuk.
  19. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.645
    7.430
    113
    Vrouw
    Ja hier 1 in de buurt ook. Heel zielig verhaal dat de man plots ziek werd en overleed en dat ze geen uitvaartverzekering hadden. Heel verhaal dat ze nu achterbleef met 5-6 kinderen , man graag een goed afscheid gaf en al 2 kinderen verloren had.
    Ik snap dat niet. Al 2 kinderen begraven en dan nog geen uitvaartverzekering nemen.
    Zag van haar al vaker oproepjes op FB voorbij komen dat ze gratis spullen vroeg omdat ze het zo slecht hadden. Gratis kleding voor haar kinderen enz.
    Maar wel elke keer een kind erbij. Terwijl ze met dat crowdfunding a 10000-15.000 euro voor die begravenis bezig was ging ze wel trots op FB laten zien dat ze grote tatoeage had laten zetten. 2 weken later gingen ze een hondje kopen en vroeg ze gratis hondenspullen.
    En " wie helpt me aan een mooie gratis eettafel want we zijn toe aan wat anders. Heb net m'n man verloren, heb geen geld omdat ik de uitvaart van m'n man moet betalen en heb 6 kinderen".
    Echt.... Dan doe je maar wat langer met je huidige tafel. En een uitvaart hoeft geen 10000 euro te kosten en als je geen geld hebt, neem dan niet zoveel kinderen, hond, tatoeages enz
     
    dreumesje, hummeltje5, Oilell en 4 anderen vinden dit leuk.
  20. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.409
    23.920
    113
    Dit vind ik in een andere categorie vallen. Beetje vergelijkbaar met een kind die een dodelijke pinda allergie heeft een waar dan geen enkel pindaproduct in de klas mag komen.
    Ik neem aan dat je dan samen met juf en directie gaat kijken hoe je het besmettingsgevaar voor jouw kinderen kan verkleinen en dit ook communiceert naar andere ouders toe.

    Bv ouders worden verzocht duidelijk te vermelden wat hun kind mankeert, zodat jullie weten dat er wat heerst. En dat jullie dan zelf je kind thuishouden, lijkt mij nog het meest zinvol gezien er dus meestal al besmettingsgevaar is zonder symptomen.
     
    Iertje81, Syane en Zwierezwaai vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina