Baby 5 maanden vliegvakantie: reiswieg of maxi cosi

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door happyrammetje, 17 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. happyrammetje

    6 okt 2012
    64
    0
    6
    NULL
    NULL
    Hallo allemaal,

    Wij gaan in de zomervakantie een lange reis maken naar Vietnam. Baby is dan 5 maanden. Wat raden jullie aan? Een reiswieg of een maxi cosi meenemen?

    Ik vraag me trouwens af of dat kan een reiswieg?

    Iemand ervaring???
     
  2. Deniseje3

    Deniseje3 Bekend lid

    2 feb 2019
    654
    504
    93
    Vrouw
    Mijn vriendin heeft volgens mij alleen haar draagzak/doek meegenomen, maar dit is niet voor iedereen prettig. :)

    Zelf wel ervaring met reizen (Thailand)
    Maar niet met baby..
    denk dat een reiswieg erg groot is om mee te sjouwen en een maxicosi wat compacter..?
     
  3. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    #3 momwithcamera, 17 jan 2020
    Laatst bewerkt: 17 jan 2020
    Draagzak of doek. Wij hebben eind vorig jaar door Thailand gereisd en ben zo blij dat we geen buggy hadden meegenomen voor de jongste maar hem in de draagzak deden. Er waren echt maar zeer weinig geschikte stoepen om rustig rond te wandelen met de kinderwagen. Maar kan me ook voorstellen dat het met een kinderwagen wel fijn is om je baby even weg te kunnen leggen.
    Een reiswieg kan wel mee, je kunt een prampack huren voor veilig vervoer van je spullen in het laadruim
     
  4. sabagirl

    sabagirl Fanatiek lid

    15 okt 2015
    3.311
    1.048
    113
    Draagdoek/zak en maxicosi mocht je daar auto nemen/rijden.
     
  5. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.390
    4.245
    113
    Vrouw
    Lastig. Wij zijn met onze dochter naar Lanzarote geweest toen zij vier maanden was. Wij hadden de wagen met reiswieg bij ons en een draagdoek. Maar voor een reis in Vietnam, zou ik kiezen voor een draagdoek, maar ook voor een lichtgewicht buggy met een babynestje. Zeker geen Maxi-Cosi, dat zijn echt lompe ondingen om mee te sjouwen. En veel te warm, ben ik bang, in de zomer in Vietnam.
     
  6. May90

    May90 Lid

    17 okt 2017
    5
    1
    3
    Vrouw
    Hi,

    met welke airline vliegen jullie? Hebben zij wiegjes aan boord? Dat is nl echt top, KLM heeft ze bijvoorbeeld wel. Een draagzak/doek zou ik meenemen voor onderweg (bus/auto) en wandelingen, maar ik zou ook een babyzen Yo-yo aanschaffen of huren. Die is zo compact en kun je als een tas meenemen.

    succes!
     
  7. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.560
    3.949
    113
    Ik zou alleen maar beren op de weg zien. Te klein voor een buggy. Maxi cosi is een gesleep. De hele dag in een draagzak te heet.
    Als je facebook hebt kun je eens bij reislustige ouders je vraag stellen. Daar zijn heel veel ervaringsdeskundigen die je kunnen helpen!
    Goede reis!
     
  8. AvdY

    AvdY Niet meer actief

    Wat gaan jullie doen? Bij rondreis zou ik draagdoek zeggen, want er zijn daar weinig geschikte stoepen om over te rijden.
    Toen wij met dochter met drie maanden vlogen hebben we de kinderwagen met bak meegenomen als ruimbagage, dat ging prima. Maar wij gingen naar Tenerife, daar heb je goede stoepen ;)
     
  9. Annie82

    Annie82 Fanatiek lid

    27 nov 2015
    1.694
    807
    113
    NULL
    NULL
    Ik vind een maxi cosi echt een zweet ding. Ik zou alles meenemen behalve die.
    Hoe ga je in Vietnam zelf reizen?
    Ik heb wel goede ervaringen met de kinderwagen meenemen naar gran canaria. Baby lekker in de wagen, wij op de strandstoel. Maar die van ons was niet zo beweeglijk ;)
     
  10. Yaisa

    Yaisa Fanatiek lid

    31 jul 2013
    1.200
    1.246
    113
    Wij zijn toen onze oudste 15 maanden was door Thailand gaan reizen. We hadden geen kinderwagen of buggy mee, alleen een draagzak. Heb de kinderwagen ook geen moment gemist. En natuurlijk was het soms warm, maar dan deed ik em alleen een romper aan.
    Het reizen door Thailand deden we met een auto die we gehuurd hadden, compleet met kinderstoel voor onze zoon.
    In het vliegtuig was voldoende ruimte, met inchecken dachten de medewerkers al met ons mee en probeerden ze een lege stoel naast de onze te plaatsen, zodat we lekker de ruimte hadden. We hadden dan ook echt het voordeel dat de vliegtuigen niet vol zaten, anders lukt dat natuurlijk niet. We zijn met Emirates gevlogen en dat was echt super. Stewardessen waren heel lief, liepen met ons zoontje het hele vliegtuig door, we kregen als eerste eten, mochten als een van de eersten boarden. Het was op deze manier echt een feestje om met de kleine man te reizen. En gelukkig was hij zelf ook heel lief, niet huilen, lekker slapen.
     
  11. zigzag

    zigzag Fanatiek lid

    21 okt 2015
    1.920
    661
    113
    Vrouw
    Nou dit indd en dan niet eens zozeer qua dingen die je mee moet nemen of de warmte. Meer i.v.m. bijvoorbeeld dengue en zo'n kleintje dat je dan in zult moeten smeren met de natuurlijke variant. Dit mag eigenlijk maar 1x per dag volgens de bijsluiters en dat terwijl de muggen die o.a. dengue overbrengen overdag steken (zonsopkomst-zonsondergang). Kinderen zijn nog zo kwetsbaar als ze zo klein zijn! Vind het knap als je je daarover heen kunt zetten, ik ben daar niet zo goed in. :oops:

    https://www.iamat.org/country/vietnam/risk/dengue

    https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4806361/dengue-knokkelkoorts-mug-cambodja-laos-thailand-vietnam-filipijnen
     
  12. Jiseb

    Jiseb Fanatiek lid

    4 mrt 2015
    2.054
    955
    113
    Wij zijn met onze dochter van toen 8 maanden in Cuba geweest (rondgetrokken) en met beide dames, toen 1 jaar en 2.5 jaar naar Maleisië. De 1e keer was ze net groot genoeg voor in de buggy. We hadden ook een draagdoek mee, maar 2 lijven tegen elkaar is erg warm en plakkerig. Toen E. 3 maanden was, gingen we naar Rome en namen we gewoon de kinderwagen met reiswieg mee. Het voordeel is dat ze dan ook vaak beter slapen, dat is vertrouwd.

    Ik zou voor on het vliegtuig zeker kijken voor een babycot. Was erg handig en dan heb je zelf ook nog een beetje rust en ruimte (dat was de 2e keer namelijk echt rampzalig).

    Wat betreft de muggen: wij hebben erg goede ervaring met Care+ natural.

    Heel veel plezier met de voorbereiding van je reis, Vietnam is echt fantastisch! Mocht je nog meer vragen hebben, mag je altijd een pb sturen.
     
  13. happyrammetje

    6 okt 2012
    64
    0
    6
    NULL
    NULL
    Bedankt voor de reacties!
    We krijgen van het vliegtuigmaatschappij als het goed is een reiswieg. Dus dat gaat denk ik wel goed.

    We gaan geen auto huren. We gaan daar bij vrienden op bezoek, alle opties hoe we daar onze vakantie willen invullen staan nog open. Denk dat we gebruik gaan maken van de bus/taxi.

    Ik denk dat we voor een draagzak gaan. Iemand zei over een Babyzen YO-YO maar die is voor vanaf 6 maanden. Nu hebben we trouwens zelf een buggy van MacLaren, de Quest. Volgens de omschrijving zou deze vanaf de geboorte gebruikt kunnen worden. Iemand ervaring??
     
  14. May90

    May90 Lid

    17 okt 2017
    5
    1
    3
    Vrouw
    De Yoyo heeft ook een babyset;) de eerste reis die wij maakten, was naar Curaçao en hebben toen gewoon de Bugaboo meegenomen in een speciale Bugaboo koffer, maar wij zijn toen ook niet gaan hoppen. Dus ik weet niet hoe jullie reis eruit ziet, maar als je veel van plek gaat wisselen zou ik niet de hele wagen meenemen.. :)
     
  15. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.109
    3.377
    113
    Vrouw
    Voor een goede draagzak zou ik een draagconsult overwegen. In utrecht zit bijvoorbeeld draagkracht. Ik heb ook de nodige gepast. Ik zou ook kijken naar het materiaal van de draagzak. En daarnaast of hij wel ergonomisch is. Dat het kindje in een m/kikker positie zit. En draag je kind nooit voorwaarts!

    Ik draag zelf met een lenny lamb lennyup. Hij is gemaakt van draagdoekenstof, een mix van wol/katoen.

    Ik vind de bondolino ook erg fijn dragen.
     
  16. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.109
    3.377
    113
    Vrouw
    Verder nog een tip koop via marktplaats een deryan reistentje. Is super licht gewicht en er kunnen geen insecten bij. Mijn dochter heeft er al op veel plekken in geslapen. In huis, in de tuin, op het strand, in het park, bij het zwembad/meer, etc.
     
  17. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.042
    113
    Vrouw
    Je hebt een reiswieg van Maclaren die je erin kan zetten om t babyproof te maken.
     
  18. happyrammetje

    6 okt 2012
    64
    0
    6
    NULL
    NULL
    Bedankt voor de tips! Ik ga na de bevalling een draagconsult aanvragen voor een geschikte draagzak/doek.

    Ik heb aan de hand van de tips even gegoogled naar de babysets voor de maclaren of babyzen yoyo. Die zien er wel mooi uit. Maar kan ik dan niet net zo goed mijn kinderwagen-onderstel met reiswieg meenemen ipv een nieuwe baby/newborn set aanschaffen?

    Ik denk dat ik maar even tegen die tijd kijk hoe onze baby groeit en ontwikkelt.
     
  19. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.660
    9.575
    113
    Ik zou een draagdoek aanraden ipv draagzak. Als je een dunne geweven doek neemt, is het veel minder warm dan een draagzak. En het is multifunctioneel: je kunt je kindje erop leggen als je in het park of op het strand zit of gewoon verschoont, er een hangmatje van maken, er een zonnescherm of rustig tentje mee maken, hem gebruiken om onder te voeden als je dat even afgeschermd wil doen, en nog veel meer.
     
  20. zigzag

    zigzag Fanatiek lid

    21 okt 2015
    1.920
    661
    113
    Vrouw
    Ik heb ook een Maclaren Quest gebruikt, maar echt pas later. Naar mijn idee biedt de buggy ook geen voldoende steun voor een baby.
     

Deel Deze Pagina