Help! Een penis

Discussie in 'De lounge' gestart door Warboel, 15 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Ik heb al jaren geen piemel meer gezien.
    Hoopte hier wat tips te lezen :D
     
    Novi, Oilell, Lill en 6 anderen vinden dit leuk.
  2. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Nou ja, in de kleedkamer van de heren omkleden dus. Met kind als excuus :roflmao:
     
    Novi, Athina, Huismuisie en 4 anderen vinden dit leuk.
  3. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.950
    8.762
    113
    Bij onze zwemlessen hebben ze geen echte kleedkamers omdat we gebruik maken van een hotel. Er is eventueel een stuk gordijn om achter te staan maar de kinderen doen niet moeilijk en kleden zich gewoon om.

    Nu kregen we de uitnodiging voor het afzwemmen en kleed je kind zich om bij de kleedkamer van het geslacht van de ouder. Dus als mama ga je met je zoon nog dochter naar de dames.

    Zelf een hele poespas van die vrouw, ze kiest er zelf voor om bij de jongens het kind om te kleden.

    Persoonlijk zeg ik dat ze verkeerd zit en bij de dames had moeten zijn. Of niet piepen wanneer er iemand in zijn blote billen staat.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  4. Diedy

    Diedy Actief lid

    7 aug 2019
    473
    204
    43
    Vrouw
    Ik ben ook zo 'laks'. Onze dochter ziet ons - ja ook men mijn ma-vaak naakt. Het is een lichaam en daar hoef je u niet over te schamen. Alles is perfect normaal aan een naakt lichaam. We dringen niks op maar als ze net de kamer binnen komt als wij ons omkleden, ga haar ook niet wegsturen. Idem met die kotjes. Mijn dochter kijkt echt niet op van een piemel. Ja ze zal mss wel eens zeggen 'dat is een jongen want die heeft een piemel en meisjes hebben dat niet'. Maar so what.
    Er is een immens verschil tussen een naakt lichaam en je geschlachtdeel opdringen aan iemand.
    Ik vind dat doordat we haar leren wat normaal is, ze net méér gaat beseffen dat opdringen not done is. En zoals de andere hier zeggen... Als zij haar daar ongemakkelijk bij voelt... Plekken gmoeg toch? Trouwens hier volgen we ook altijd het geslacht van de ouder. Dus die man had echt gelijk
     
    NiVa0230, suus1983, edelweiss en 3 anderen vinden dit leuk.
  5. Mop81

    Mop81 Fanatiek lid

    9 nov 2013
    4.047
    2.429
    113
    Vrouw
    Amsterdam
    En leer je ze dan dat alleen geslachtsdelen van volwassenen privé zijn? Want met gym en douchen zullen ze ook geconfronteerd worden met geslachtsdelen van anderen.
     
  6. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Helemaal mee eens! Toen ik laatst ergens een topic las over ouders die met hun kind douchen in hun onderbroek dacht ik echt dat of ik of zij van een andere planeet kwamen.
     
    NiVa0230 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  7. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.456
    3.708
    113
    Er wordt hier niet gedouched na de gymles dus ik zie niet in op welk punt de kinderen elkaar naakt zien.

    Bovendien als er gedouched wordt dan zijn het kinderen van dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht. Vind ik al anders. Zou mijn kind aangeven dat niet te willen om wat voor reden dan ook (zelf naakt of anderen naakt) dan zou ik in gesprek gaan met school want nogmaals het moet een eigen keuze zijn en niet gedwongen worden.
     
  8. Lynne182

    Lynne182 Bekend lid

    7 aug 2019
    774
    742
    93
    Vrouw
    Ik vind dat pas vreemd. Ik douch regelmatig met mijn dochters samen. Of ga met ze in bad. Maar dan met een onderbroek aan?? Echt niet. Ik ga soms wel eens douchen als ze boven spelen zijn, uiteraard met de douch deur open. En sta ik mezelf toevallig te scheren en er loopt er eentje binnen om z'n handen te wassen of wat dan ook, nou niemand die ergens van op kijkt hoor.

    Je moet je kind toch ook niet wereld vreemd maken. Jongens en mannen hebben een piemel. Meisjes en vrouwen hebben een vagina. Zo is het en zo zal het altijd blijven. Niks raars, vreemd of walgelijk aan.
     
    GossipGirlxoxo en puzzelstukje vinden dit leuk.
  9. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.456
    3.708
    113
    Toen mijn kinderen van school zijn gewisseld werd er overigens wel gedouched hier op school. Enkel door groep 7 en 8. Dat is 2 weken na de overstap afgeschaft. Ik heb dit toen met mijn dochter besproken en zij gaf aan er geen probleem mee te hebben. Het was dus haar keuze dat dit voor haar geen probeem was (het tonen van haar naakte lichaam en het eventueel kunnen zien van dat van anderen).
     
  10. Mop81

    Mop81 Fanatiek lid

    9 nov 2013
    4.047
    2.429
    113
    Vrouw
    Amsterdam
    En waarom is het anders als ze van dezelfde leeftijd zijn?
    Gewoon interesse hoor, geen aanval ;)

    Ik werk met pubers en wil dus echt dat ze douchen. Ook al vinden ze het niet leuk.
    Ik ga echt niet in een klas met stinkende kinderen werken :eek:. Bovendien hoort het gewoon bij de sociale hygiëne. We leren ze dat ze moeten douchen na het sporten, dat is prettig voor jezelf en je omgeving.
     
    GossipGirlxoxo, Athina, Aszz en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  11. Mop81

    Mop81 Fanatiek lid

    9 nov 2013
    4.047
    2.429
    113
    Vrouw
    Amsterdam
    Dit denk ik dus ook.
    Als ze nooit een geslachtsdeel van een ander zien dan wordt het juist een issue later.
    Gaan ze straks allemaal in hun onderbroek douchen na de voetbal oid. Gaan we met zn allen weer lekker terug naar het jaar 0
     
    puzzelstukje vindt dit leuk.
  12. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Hier een meidenteam met voetbal. Onder de 9. Mijn dochter stond vorig jaar alleen onder de douche... nu gelukkig iets meer, maar ouders hebben er meer een probleem mee dan kinderen.

    Als er opeens een jongensteam van 12 jaar in dezelfde kleedkamer zit wordt t een ander verhaal.

    Maar echt ik snap het soms niet.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  13. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.456
    3.708
    113
    Omdat volwassen geslachtsdelen er toch anders uitzien dan die van kinderen. Kan het niet goed uitleggen maar vind het toch anders.

    Hier op school is douchen geen optie meer voor de kinderen. Verder zitten de kinderen op judo en ook daar is douchen na de les geen optie.

    Ik vraag me overigens af wat de meeste hier doen als hun kind zou aangeven zich niet prettig te voelen bij het naakt zien van anderen mensen. Zouden jullie daar dan rekening mee houden (door bijvoorbeeld naar een klein hokje te gaan) of hebben de kinderen dan pech en moeten ze er maar mee leren omgaan?

    Ik denk namelijk dat het standpunt in wezen nog niet zo anders is. Ik ga er vanuit dat ouders die het zelf geen probleem vinden er wel rekening mee zouden houden als hun kind aangeeft het niet prettig te vinden. Zij gaan er dan in eerste instantie van uit dat het geen probleem is tenzij hun kind aangeeft dat het wel een probleem is. Ik ga er in eerste instantie vanuit dat mijn kinderen er niet op zitten te wachten/zich er wellicht niet prettig bij voelen tenzij ze zelf aangeven dat het geen probleem is.

    Zoals met douchen na gym ga ik open en zonder standpunt het gesprek in. Ik vraag mijn dochter wat zij wil. En ondanks hoe wij er mee omgaan is mijn kind niet (zoals sommige hier lijken te denken) bang voor naakt en geeft aan het geen probleem te vinden.

    Beide manieren zullen dus prima te werken en geen van beide manieren levert wereldvreemde kinderen met naaktfobie op :thumup:
     
  14. Mop81

    Mop81 Fanatiek lid

    9 nov 2013
    4.047
    2.429
    113
    Vrouw
    Amsterdam
    Ik luister ook altijd naar mijn kind wat hij prettig vindt.
    Maar van sommige dingen zeg ik ook gewoon dat het moet.

    We hebben een apart hokje op school. Als ze allemaal apart willen douchen zijn ze na een uur nog niet terug in de klas.
    Meestal vinden ze het lastig als ze net op school komen. Als ze merken dat uiteindelijk iedereen gaat douchen is het daarna geen probleem meer. Leuk is anders, maar het moet gewoon.
     
    Athina vindt dit leuk.
  15. Freijalove

    Freijalove Niet meer actief

    Ik ook niet! Nou ja, maanden dan. Geen jaren. lol.
     
    Evanesco vindt dit leuk.
  16. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Lucky you

    De mijne was 3.5jr geleden :$
     
  17. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Zo gaat dat hier in huis ook. Ik douchte toen zoon klein was ook met hem samen. Ik weet niet meer op welke leeftijd dat klaar was en waarom. Mijn man doucht ook met onze dochter en zoon en dochter gaan regelmatig samen in bad. Als 1 van de 2 aangeeft het niet fijn meer te vinden is dat klaar. Als iemand hier onder de douche staat of in bad zit is de deur ook nooit op slot en loopt de rest van het gezin zonder opkijken in en uit net als dat we allemaal naakt vanaf de badkamer naar de slaapkamers lopen om aan te kleden. Die badkamerdeur op slot en dat naakt lopen doen we alleen niet als er andere mensen/kinderen over de vloer zijn.
     
    Ysabella en NiVa0230 vinden dit leuk.
  18. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Nee dan zou ik zeker niet denken dat is pech voor het kind. Ik vind dat als ze zo een grens aangeven je daar absoluut niet overheen mag gaan.
     
    Kolibrie, Ysabella, Evanesco en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  19. Eefje00

    Eefje00 Fanatiek lid

    27 okt 2014
    1.504
    638
    113
    Hoezo terug naar het jaar 0? We willen allemaal dat kinderen aangeven waar ze zich prettig bij voelen, goed voor zichzelf opkomen, etc. Maar als dit niet past met wat 'wij normaal vinden', dan moet het opeens zoals wij dat willen.
    Als mijn kind straks alleen wil douchen na t sporten in een onderbroek, dan vind ik dat meer dan prima. Als een ander dat achterhaald vindt, moet hij/zij dat zelf weten.
     
    EdN, Kolibrie, MyMiracle en 2 anderen vinden dit leuk.
  20. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Mijn dochter vindt het vervelend als mensen haar in haar onderbroek zien. Geen idee waarom, maar dat heeft ze altijd al gehad. Met gym op school bij de kleuters doen ze dat in hun onderbroek. Ik heb een broekje in haar tas zitten, wat ze zelf aan kan doen. Prima, geen probleem.

    Hier thuis is er naakt of met onderbroek niks aan de hand.

    Ik vind wel dat je naar je kind moet luisteren, maar als je zelf spastisch gaat doen over naakt nemen ze dat snel over.
     
    Mop81, dreames en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina