Hoe kan ik dit op een nette manier duidelijk maken?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Manana, 20 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Manana

    Manana Fanatiek lid

    3 mei 2017
    2.477
    1.420
    113
    Vrouw
    Hoi allemaal,

    Het zit zo. Een nogal drukke/brutale en vervelende jongetje bij onze dochter in de klas wil telkens afpsreken met onze dochter en de vader blijft ons hier telkens mee lastig vallen. Tot nu toe iedere keer met een smoesje geweigerd, maar het kwartje lijkt niet te vallen.

    Met eerste kersdag kwamen ze zogenaamd een zelfgemaakte kerstkaart brengen. Toen vroeg het jongetje of die bij ons mocht spelen. Mijn man en ik keken naar de vader in de hoop dat hij het fatsoen zou hebben nee te zeggen tegen zijn kind, maar die vond het prima en wij sturen normaal gesproken mensen niet weg die graag even bij je binnen willen komen. Stukje cultuur en opvoeding. Ik wist toen ook nog niet wat voor een rotjong het was. Vader kent ons amper, dumpt het kind en komt hem met etenstijd ophalen. Intussen gaan de kinderen boven spelen. In no time was het kamer van onze dochter overhoop gehaald, haar speelgoed kapot en zaten de muren onder de klei. De kraan in de badkamer stond gewoon open, onze kledingkast stond open (WTF!!?), het licht op de zolder brandde en ga zo maar door.... En dat in 10 minuten tijd!! Toen mijn man even boven is gaan kijken, heeft hij ze meteen naar beneden gestuurd. Toen vader hem op kwam halen, verteld wat die allemaal had uitgevoerd kregen we alleen een 'oh' als reactie o_O Ik vind dit echt niet normaal :|

    Afgelopen donderdag heeft hetzelfde jongentje samen met een paar andere kinderen onze dochter helemaal onder de modder gesmeerd. Dit is al eens eerder gebeurd. Kleren totaal verpest en de prullenbak in. Dochtertje totaal overstuur. Ik heb hier een melding van gemaakt op school, want dit is gewoon pestgedrag!

    Sorry voor mijn taalgebruik, maar ik wil dat rotjong niet meer in de buurt van mijn dochter hebben. Nu appt de vader met de vraag wanneer ze weer samen kunnen spelen? Serieus!?

    Ik weet niet hoe ik hem op een nette manier duidelijk kan maken dat dat nooit meer gaat gebeuren.

    Hoe zouden jullie dit aanpakken?
     
  2. GDuif

    GDuif Bekend lid

    22 mei 2016
    940
    170
    43
    Ik heb totaal geen ervaring hiermee maar mijn gevoel zegt:

    Gewoon zeggen dat het spelen de vorige keer niet goed bevallen is en dat je voorlopig geen speelafspraakjes meer met hem plant. Gewoon duidelijk zijn.
     
    MaMa, Mammavantwee, puzzelstukje en 4 anderen vinden dit leuk.
  3. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Persoonlijk vind ik je nogal... Ehm... hard.

    Maar gewoon zeggen dat je dochter het niet zo fijn vind om met hem te spelen? Of is dit niet zo?

    En dat zou ik dan iets beter inkleden als hoe je het hier neerzet.
     
    MaMa, maartje84, puzzelstukje en 3 anderen vinden dit leuk.
  4. Peppabig

    Peppabig Bekend lid

    29 jun 2016
    517
    260
    63
    Wil je dochter wel spelen?

    Zo niet dan is het toch niet nodig om een smoes te verzinnen? Gewoon eerlijk vertellen dat je dochter niet wilt spelen.
     
    Leni88 vindt dit leuk.
  5. Manana

    Manana Fanatiek lid

    3 mei 2017
    2.477
    1.420
    113
    Vrouw
    @Strijkkraal Ja sorry ben ongesteld en nogal humeurig.... Kan me dan moeilijk inhouden.. Maar ff serieus ben nog nooit zo'n vervelend kind tegen gekomen en ouders die zijn gedrag blijkbaar normaal vinden... Als ik te horen krijg dat mijn kind andermans spullen gesloopt heeft, krijgt ze de wind van voren. De spullen vind ik niet belangrijk, maar dat hij zonder te vragen onze slaapkamer en zolder ingaat en in alle kasten gaat snuffelen en overhoop halen, vind ik echt van de zotte!

    Dochter wil ook niet met hem spelen nadat hij al haar speelgoed had gesloopt en vooral niet meer na afgelopen donderdag.
     
  6. Manana

    Manana Fanatiek lid

    3 mei 2017
    2.477
    1.420
    113
    Vrouw
    Mijn dochter heeft het zelfs al een paar keer aangegeven, maar hij dringt zich gewoon op... Maar goed dus gewoon zeggen dat zij het niet fijn vindt.
     
  7. Manana

    Manana Fanatiek lid

    3 mei 2017
    2.477
    1.420
    113
    Vrouw
    Nu ik er over nadenk is het meest logische gewoon aan te geven dat onze dochter het niet fijn vindt.. Dat ik daar zelf niet op ben gekomen!

    Ik ben gewoon zo moe en gefrustreerd na dagen kots ruimen, wassen/poetsen en geen oog dicht kunnen doen (ziekenboeg) en kan blijkbaar niet meee helder nadenken. Denk dat ik eerder mijn frustratie ergens kwijt wou met mijn topic..
     
    Magnolia29, gitta, maartje84 en 4 anderen vinden dit leuk.
  8. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Nou ja, je weet niet of hij thuis op z'n donder heeft gehad. Ik ga mijn kind in bijzijn van anderen ook niet de wind van voren geven. Daar hebben we het dan thuis wel over (ik zou wel excuses maken naar de ouders, dar dan wel)

    Hij zoekt denk ik gewoon een speelmaatje.
     
  9. CrazyMom

    CrazyMom Niet meer actief

    Ik snap je wel. En je komt misschien een beetje hard over maar je bent gewoon even eerlijk en spreekt uit wat je dwars zit.

    Anyway, ik zou zeggen;

    De komende tijd wil ik liever even geen speelafspraakjes tussen onze kinderen.

    Als hij vraagt waarom, dan kan je aangeven dat hij haar heeft onder gesmeerd met modder. Klaar. Punt.
     
    Manana vindt dit leuk.
  10. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.182
    2.834
    113
    Kindje is ook 5 denk ik?

    Hier niet vergelijkbaar (want zoon heeft ass) maar onze zoon is ook een "rotjoch".
    Als hij de kans zou krijgen, zou hij dit ook doen.

    Maar wie zegt dat jou dochter geen aandeel daarin had? Ze waren toch samen boven?
    Dat ze dat normaal niet doet zegt nog niet dat het niet gebeurd als er iemand bij is.
    Als er hier iemand speelt gebeuren er ook wel eens rare dingen.
    Terwijl hij zich normaal prima aan de regels kan houden, en vriendje thuis ook.
     
  11. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Hoeft niet zo heel netjes denk ik, vooral duidelijk. Je kunt ook gewoon zeggen dat ‘spelen’ met hem op deze manier niet echt leuk is voor je dochter en ze er geen behoefte meer aan heeft.
     
    Miracle1 en Evanesco vinden dit leuk.
  12. Manana

    Manana Fanatiek lid

    3 mei 2017
    2.477
    1.420
    113
    Vrouw
    Ze zat huilend tussen met haar kapotte speelgoed op haar bed en hij is zijn gang gegaan. Onze dochter kan soms ook kattekwaad uithalen, maar is er altijd eerlijk over geweest. Toen mijn man naar boven ging riep ze al huilend van "ik heb al gezegd dat hij niet naar jullie kamer mocht, maar hij luistert niet".
     
  13. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.797
    8.663
    113
    Aangeveb dat je dochter niet wil. Wanneer hij dan vraagt waarom niet aangeven dat ze verdrietig is om wat hij op haar kamer heeft gedaan en haar in de modder heeft geduwd.

    Misschien een kind wat duidelijk grenzen nodig heeft. Bij ons mogen ze niet eens boven spelen. De eerste keren spelen ze beneden of buiten zo dat ik kan zien wat voor kind het is en eventueel kan bij sturen.

    Onze zoon kan ook kasten open trekken maar is geen vervelend rotjong. Wel heel nieuwsgierig. Geef je aan dat hij niet zo maar ergens aan mag zitten is het goed.
     
  14. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Ik zou er inderdaad niet al te moeilijk over doen en zeggen dat je dochter het niet wil met toelichting waarom. Het werkt zelden zo dat het kwartje valt nav smoesjes (en eigenlijk vind ik dat ook wel logisch en niet het probleem van de ander). Als je iets wil of juist niet, dan is het het beste dat ook gewoon te zeggen.
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  15. Schuurpapier

    Schuurpapier Niet meer actief

    Misschien ben ik een bitch hoor, maar ik druk dit soort dingen meteen de kop in en maak op een nette manier duidelijk dat ik het (iig voorlopig) niet zie zitten dat er speelafspraakjes zijn tussen onze kinderen.
     
    Mammavantwee, Miracle1 en HappyRabbits vinden dit leuk.
  16. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Ik heb niet alles gelezen maar het klikt mij in de oren alsof die vader zijn zoontje gewoon even kwijt moet, en daarom vraagt of het kan.

    Onze zoon heeft ook ASS en luistert ook niet, heeft laatst bij spelen kindje in zijn gezicht gespuugd bij het afscheid :eek: en als een moeder zegt van “goh, dat spelen met X ging niet zo goed” dan vind ik dat echt niet erg hoor. Het is zoals het is en als ouder ken je heus wel je kind. Dus ik zou dat prima oppakken als moeder van zo’n jochie.
     
  17. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Ik vind je eerder te soft.
    Zo eentje komt er hier niet in. Gewoon bespreekbaar maken. Dit en dit is er vorige keren gebeurden daar passen we voor.
    Hierdoor wil mijn dochtertje niet meer afspreken om te spelen
     
  18. Maan14

    Maan14 Niet meer actief

    Ik laat ons zoontje niet boven spelen als er vriendjes zijn of vriendinnetjes. Er mag dan alleen beneden gespeeld worden zodat ik hun in de gaten kan houden. Een niet zo prettig klasgenootje 'brutaal niet luisterend en slopend' wilde zo van zelf niet meer bij ons spelen. Want dat was saai omdat ik ze in de gaten hield.


    Ik zou gewoon aangeven dat je dochter niet meer wil afspreken na een aantal incidenten met het kindje.
     
  19. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.047
    3.479
    113
    Bij onbekende speelafspraakjes hou ik eerst wel even in de gaten wat ze doen en zit ik er bovenop als het niet naar mijn zin gaat. Er zijn gewoon regels hier en die gelden voor iedereen. Ik laat ze altijd eerst even beneden spelen zodat ik even kan aankijken hoe het gaat en of ik ze boven vertrouw. Meestal wel maar luister dan wel af en toe even hoe het gaat. Bij de jongste van 5 in ieder geval, bij de oudste van 7 niet meer.

    Niet aan de regels houden is een duidelijke waarschuwing en anders is het naar huis maar dat is hier nog nooit gebeurd. Wel eens de regels heul duidelijk uitgelegd.

    Als mijn kind ergens dergelijke streken zou uithalen en de moeder zou mij dat vertellen na afloop dan zou ik echt vragen "laat je dat gebeuren dan" en "waarom heb je niet ingegrepen? "
     
  20. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    6.849
    3.614
    113
    Vrouw
    Thuis
    Gewoon aangeven dat je dochter geen speelafspraken meer wil. Leer je haar ook meteen dat 'nee' zeggen soms prima is.

    Verder begrijp ik helemaal dat je hem geen leuk kind vindt en dat je hem niet meer op bezoek wil hebben. Maar bedenk wel dat deze jongen of totaal niet opgevoed is, of misschien 'iets' heeft, maar deze jongen kan daar in ieder geval zelf nog weinig aan doen.
     

Deel Deze Pagina